User Tag List

Sayfa 2/6 İlkİlk 1234 ... SonSon
99 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: scirocoo 1.4tsi 160 hp mi yoksa 2.0tfsi 211 hp mi?

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2.0 tfsi rocco gereksiz pahalı, piyasası yok. 2.0 tfsı la 1.4 kıyaslanamaz bile ama alınacaksa başka bir kasada daha mantlıklı.
    [I]
    CORVETTE C7 Z51 STINGRAY
    BMW X3 SDRIVE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı _Anti_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2.0 arabanın vergisi çok can sıkıyor pek tavsiye etmem zaten mod. olayına girceksen 2.0 tfsi ile 1.4 tsi'ın bir farkı kalmaz aynı hazzı yaşarsın.
    tabi canım hatta 1.2 tsi alsın aynı hazzı yaşar yine.
    [I]
    CORVETTE C7 Z51 STINGRAY
    BMW X3 SDRIVE

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2.0 Merakı var ise sadece Scirocco R alınır o kadar
    Oda FWD olduğu için alınmaz onun yerine Golf R alınır
    Durum bu 1.4 tsı iyidir ilk tercih olmalı..

Anti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tabi canım hatta 1.2 tsi alsın aynı hazzı yaşar yine.
    Stock 2.0 TFSI ile egzozlu yazılımlı 1.4 TSI'ın arasında güç bağlamında 7 farkı sayar mısın bana?
    Alıntı JenGoO Nickli Üyeden Alıntı
    Olm dayanamıyorum ya k20 olmadan hayatın tadı yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Stock 2.0 TFSI ile egzozlu yazılımlı 1.4 TSI'ın arasında güç bağlamında 7 farkı sayar mısın bana?
    bakınız : 200kmh ve sonrası. herşey beygir demek değil. hacim faktörü , 2.0 tfsı ın egsoz sesi bile o 7 neden arasına girer.

2.0 tfsı yazılım yapınca ne olucak ?
    [I]
    CORVETTE C7 Z51 STINGRAY
    BMW X3 SDRIVE

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayır 1.4 tsı a egzoz yazılım yapıyorsunuzda
    Neden 2.0 TFSI egzoz yazılım yapmıyorsunuz onu anlayamadım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuyu açan arkadaş ne demiş :

-ben aracı günlük kullanım için istiyorum. 1.4 alırsam yazılım filan ufak ufak dokunmak istiyorum ama 2.0 alırsam uzun bir süre aldığım gibi binerim sanırım.

egzoz sesindeki bi gram farklı nota için milyarlarca lira fark ve vergi ödemek mantıklı diyorsan eyvallah.

Jeandan-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yazilimli 2.0tfsi cok can yakar ama bende 1.4tsi alirdim yakitta uzmemesi icin
    .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuyu açan arkadaş ne demiş :

-ben aracı günlük kullanım için istiyorum. 1.4 alırsam yazılım filan ufak ufak dokunmak istiyorum ama 2.0 alırsam uzun bir süre aldığım gibi binerim sanırım.

egzoz sesindeki bi gram farklı nota için milyarlarca lira fark ve vergi ödemek mantıklı diyorsan eyvallah.
    sen bu yorumu bilinçli bi şekilde yaptın dimi ? 2 motor arasındaki tek fark egsoz sesi mi oluyor bi yazılım egsoz koyunca 1.4 e ?

Allahını seven üstüme toprak atsın
    [I]
    CORVETTE C7 Z51 STINGRAY
    BMW X3 SDRIVE

mevlut-S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bakınız : 200kmh ve sonrası. herşey beygir demek değil. hacim faktörü , 2.0 tfsı ın egsoz sesi bile o 7 neden arasına girer.

açıkcası bu konuda ben de öyle düşünüyorum. yani 200 km den sonra 1.4tsi lar tıkanırken beygir gücü eşit olsa bile 200 den sonra 2.0 bir aracın hızlanması daha başka oluyor. 2.0 scirocco kullanmadım ama farklı araçlarda bunu hissettim açıkcası.

Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Performans çok şart degilse peder beye uyup, tdi jetta alınıp yazılım görsel calışılıp, yakıt olarak da onu üzmeyebilirsin

Rocco ları test et mutlaka, aradaki farkı kendin gör,
    performans bir yere kadar şart aslında. yani dizel bir jetta gerçekten yakıt olarak çok iyi olur benim için. ama dediğim gibi birisi gelip trafikte beni taciz ettiği zaman ona kafa tutmak isterim açıkcası.

Alıntı Sert@ç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.4 tsi ile 2.0 tfsi arasındaki yakıt tüketimi max 1-2 litre oynar oda 100kmde 8-9tl fazlaya gelirki bence aradaki haz + sorunsuzluk hepsine yeter
    Yapacağın k04 turbo upgrade ve yazılım ile net 300+ güçler alırsın

dediğiniz gibi aradaki farkın max. 2lt olacağından emin olsam satarken zorlanacağımı bildiğim halde 2.0 alırım. ama malesef 2.0 kullanan birisyle görüşüp bu yakıt konusuna netlik getirene kadar inanamam 2litre gibi bir fark olacağına.

2.0 arabanın vergisi çok can sıkıyor pek tavsiye etmem zaten mod. olayına girceksen 2.0 tfsi ile 1.4 tsi'ın bir farkı kalmaz aynı hazzı yaşarsın.
    dediğiniz gibi vergi olayı ve yakıt olayı bir hayli düşündürücü. sonuçta benim para kazandığım bir işim gelirim olsa hiç sorun değil. arabaya harcayabilirim bütün paramı. ama babamı bu konularda düşünmem gerek

düşüncelerim benim bu yönde. ama dediğim gibi şu 2.0 ın yakıt farkının sadece 2 litre civarı olacağına dair bir garanti olsa gerçekten 2.0 çok sıcak geliyor.

bu arada o paralara o araç yerine başka birşey alırım diyenler de mantıklı düşünüyor olabilirler ama scirocco cok hosuma gidiyor. bir de öyle 7 - 8 yaşında araba istemiyorum artık. daha doğrusu babam istemiyor max. 2 yaşında olmasını istiyor. sıfır da düşünmüyorum zaten.
    Şeytan Sadece Sunar... İnsan İstediğini Seçer...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sen bu yorumu bilinçli bi şekilde yaptın dimi ? 2 motor arasındaki tek fark egsoz sesi mi oluyor bi yazılım egsoz koyunca 1.4 e ?

Allahını seven üstüme toprak atsın
    arkadaşım ben de 2.0 araba kullanıyorum, yüksek hacmin 200'den sonra yığılmayacağının ben de farkındayım.

ama adam diyor babamın parasıyla alacağım mümkün olduğunca ekonomik olarak zorlamak istemiyorum diyor, bu durumda çok mu mantıklı 2.0 araba alması? diğerinden de aynı performansı alabilecekken.

ha bir de hergün 200 yapıyoruz zaten, o yüzden çok gerekli yüksek hacim nası düşünemedim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben adama mantıklı olanı zaten söyledim yukarıda okursan konuyu saptırma.

bu sitede kimse her gün 200 kmh yaptığı için performanslı araba almıyor neyse fazla demogoji yapmaya gerek yok söylediğin şeyler mantıksız ve yanlış. git o zaman sende 1.4 araca bin her gün 200ü geçmiyorsan.

+ olarak ben yazlığa geçtiğim sezon boyunca her gün 200+ yapıyorum.
    [I]
    CORVETTE C7 Z51 STINGRAY
    BMW X3 SDRIVE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kusura bakma, yazılımlı 1.4 tsi yavaş zaten.. yanlış yönlendirdim arkadaşı.

mesajları okuyunca mantık seviyesindeki farklılığı çözümler ve ona göre planlarını gözden geçirir zaten.

200+ yapan aracınla sana başarılar.

SGTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    anti ye katılıyorum bende.Zaten babasını zora sokmamaya uğraşıyor arkadaş.Yazılım ve egzostla aynı güçleri elde edebilip bir sıkıntı oldugunda veya satmaya kalktığında çok daha rahat bir şekilde satabilirsin rocco 1.4 ü.Ayrıca 2.0 motor performans arabası oldugundan öğrenci adamsın geziceksin sonuçta hem daha fazla cebini yakıcak hem satarken yüksek km daha fazla zarar edicek.1.4 günlük araba oldugundan hem cebini çok yakmaz hem km diğerine göre daha az zarar ettirir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Şu cümleyi sarfedip bana mantıktan bahsetme lütfen. Anlamıyosan da yorum yapma bak ben type-r dan anlamıyorum diyomuyum 1.8 sport alın filtre egsoz takın type-r olsun diye ?

Ben ztn 1.4 almak mantıklı dedim arkadaşa, senin verdiğin doğru diye savunduğun şeylerden bahsediyorum mantıksız diye. Yukarda post umda yazdım 2.0 tfsi rocco alınmaz diye.
    [I]
    CORVETTE C7 Z51 STINGRAY
    BMW X3 SDRIVE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

peki bir soru

***** genç arkadaşımız 1.4 TSI olursa yazılım düşünüyor ancak 2.0 TSI olursa stock bineceğim diyor.

yazılımlı 1.4 TSI iyi bir cooler ile stock 2.0 TSI ile 200'den sonra neden yürüyemiyor? İkisinin aynı güce ve tork bandına sahip olduğunu düşünelim. Hatta aynı vites oranları ve lastik çapları ve ağırlığa da sahip olsun. Tabi bu son saydıklarımız maalesef genelde 2.0 TSI'ın dezavantajları oluyor ama hadi olmasın diye düşünelim.

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben leon 2.0 tfsi kullanıyorum çevremde bir sürü 1.4 tsi leon kullanısı arkadaşım var nerdeyse yarsından az yakıyorum
    Ankara boşaldığı zaman 8-9 litreyi pek geçmedi şehir dolu oluncada 10 litreyi pek geçmedi
    1.4 tsi 125 veya 160lık arasında tüketim farkı yok denecek kadar az o motorda 8-9 litre yakıyor ortalama
    Birde işin performans yanını geçtim değer kaybı yanı var mesela 2.0 tfsi motorlu bütün araçları 4-5 yıl sonra şuanki civic gibi düşünün yani değerine değer katıcak bi makina
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı phamza89 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    anti ye katılıyorum bende.Zaten babasını zora sokmamaya uğraşıyor arkadaş.Yazılım ve egzostla aynı güçleri elde edebilip bir sıkıntı oldugunda veya satmaya kalktığında çok daha rahat bir şekilde satabilirsin rocco 1.4 ü.Ayrıca 2.0 motor performans arabası oldugundan öğrenci adamsın geziceksin sonuçta hem daha fazla cebini yakıcak hem satarken yüksek km daha fazla zarar edicek.1.4 günlük araba oldugundan hem cebini çok yakmaz hem km diğerine göre daha az zarar ettirir.
    teşekkür ederim tavsiyeniz için. sanırım en mantıklısı 1.4 alıp yazılımla eksoz la filan 200 hp nin üzerine çıkıp orada bırakmak olur. hem ben öyle 200 ün üstünde hızlarda çok yol alan bir insan değilim. 200 e kadar iyi gitse de yeter. dedğiniz gibi öğrenciyim ve deyim yerindeyse afederiniz it ayağı gibi geziyoruz o yuzden yakıt olarak da sorun olarak da beni ve dolaylı yoldan babamı az üzecek bir araç mantıklı geliyor artık. sonuçta şimdiye kadar her istediğimi imkanlar dahilinde yapmaya calısan ve bana imkanları yettikçe her türlü fırsatı sunan bir insana bencillik etmek istemem. 1.4 daha ekonomik olacağı için 1.4 e iyiden iyiye ısındım ben

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fangio Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki bir soru

***** genç arkadaşımız 1.4 TSI olursa yazılım düşünüyor ancak 2.0 TSI olursa stock bineceğim diyor.

yazılımlı 1.4 TSI iyi bir cooler ile stock 2.0 TSI ile 200'den sonra neden yürüyemiyor? İkisinin aynı güce ve tork bandına sahip olduğunu düşünelim. Hatta aynı vites oranları ve lastik çapları ve ağırlığa da sahip olsun. Tabi bu son saydıklarımız maalesef genelde 2.0 TSI'ın dezavantajları oluyor ama hadi olmasın diye düşünelim.
    abi cooler konusuna gelince iş değişiyor bildiğim kadarıyla. cooler ı filan büyütünce 200den sonra uzun mesaflerde de hızlanmalarda da fark edilecek şekilde bir iyileşme oluyor 1.4 lerde yanlış bilmiyorsam

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)