Vallaha mı :D
Alayım bari anasını satim, en azından itunes kabusu sona ersin.
Printable View
Dün bende indirdim most wanted, görüntüler felan efsane rahat oynuyosun ama ekran küçük oyun için.
Sadece o dandik kasası bile s3den vazgeçmeme yetti benim için.
Iphone 5 kullanıyorum ve inanılmaz memnunum,herşeyi ile bana yetiyor sadece şarj ömrü dışında :)
Bu tamamen kişisel tercih meselesi androidi savunanların ıphone 5 den üstün gördüğü birçok özellik benim ilgimi çekmiyor.boyut olarakta tam kararında olmuş bir inç daha büyük olsa ekranı kullanışsız olurmuş.note II filan bana palet gibi geliyor ayak başparmağıyla kullanmak lazım onları :D
3G S ilk çıktığı gün aldım herhalde 3 sene olmuştur değiştirmeden kullandım.
4-4S almadım ***** çekme problemi, mikrofon problemi ana ekran tuşu bozulma problemi vs diye bekledim 5 çıkınca aldım.
Almadan öncede bizim sultanoğlunun S3 üne yazın bakmıştım. Özgünlede konuştuk o mesela memnun ama ben elime alıp incelediğim zaman kim ne derse desin bikere o menü geçişlerindeki iPhonedaki response yok. Çok hızlı olsun rami 5 katı olsun vs ama o menü arası kaydırmadaki latency benim gözüme batıyor. Hepsinin dışında ben ne arabada ne motorda nede herhangi birşeyde marka fanatikliği asla yapmam yapandanda nefret ederim. Onun için Samsungu kötüleyip Apple ı yüceltmek bana birşey kazandırmaz ama gerçekten ben iPhone5 i elime aldığım zaman beni heyecanlandırdı. Bir telefonun beni heyecanlandırması kulağa komik geliyor ama gerçekten hafifliği, inceliği, materyali olsun finishingi olsun hakikaten çok hoş. Şuan bakıyorum ekran kapalı konumda simsiyah durması bile güzel duruyor. (4 e göre ekran kapalı konumdayken renkte fark var 5 inki daha siyah)
Bunların dışındada ben zaten telefon olarak kullanıyorum çok fazla oyun vs oynadığım söylenemez ihtiyacını duyupta eksikliğini hissettiğim birşey olmadı ki 3GS den sonra zaten çok ciddi fark var arada gerek hız olsun gerek ekran kalitesi olsun..
Özet olarak ben aslında Apple ın o basitliğini ve dingin kaliteli duruşunu seviyorum.
Benim telefonumun 4 bir köşesinden aplikasyon veya kısa yol fırlamasın klavyesi değişmesin bluetoothu çalışmasın ne biliyim ana ekranı customize olmasın ramleri daha düşük olsun falan ama beni gerçekten mutlu ediyor. Zaten Türkiyede iPhone 5 alan herkes S3 alabiliyor fiyat olarak. Bende almadan önce düşündüm ama hiç öyle arada kalmadım, biraz da alıştığım düzenden kolay vazgeçebilen biri değilim belki de Xor Koray gibi alıp 1 ay kullandıktan sonra fikirlerim değişicekti bilemiyorum.. En nihayetinde telefon ikiside aynı işi görüyor.
Benim tek eleştirim olabilir oda artık bu şarj işinin çaresine bakmaları şart.
Şarj yetiştiricez diye telefon kullanamaz olduk artık..
s3........
Konunun Note 2 olmadıgının farkındayım. Konu iPhone 5 - Galaxy S3 den de öte. Konu iOS vs Android zaten. Bu sebeple deneyimlerimin kısa bir bölümünü paylaştım.
S3 ile N2 arasında bir fark yok sayılır. Kalem yok; RAM 1GB eksik (iPhone 5 ile eşdeğer) , işlemci 200 MHz daha yavaş. Yani benim yazdıklarımın hemen hepsi S3 için de geçerli.
Altı çizili bölüme katılmıyorum. Apple yazılımı telefon için üretiyor doğru. Ama eski telefonları unutuyor. iPhone 4 iOS 6 da kağnı gibi. Herşey takılıyor. Kasıyor.
Böyle birşey yok. Gerçekten bol keseden atmak bu sizin yaptığınız. iPhone 4S dahi HTC One X veya S3 ün sundugu performansa ulaşamaz.
Bence gerçek bir kullanıcı böyle olmalı. Bana bunlar lazım değil şunlar lazım değil diyip gerçekten gerekli olanı seçmişsin. Telefon böyle alınmalı. Başkası gibi yok o daha pahalı, daha karizma alalım yaparak değil.. Tekrar tebrik ederim.
-------------------------------
Bu arada şöyle bir tesbitim var; evet iPhone 5 in üretim kalitesi,materyali,finishi,işte ne bileyim aluminyum kenarları ve arka kapagı vs vs cok daha şık ; fakat en ufak bir darbe durumunda bu telefonların özellikle yan kısımlar yamuluyor. Ve öylece kalıyor. Arka kapak üstüne taşa düşse arka kapak anında yamulacaktır. Zira renkli de olduğu için çizikler çok belirgin görünecektir .. Note 2 plastik falan evet; ancak düştüğü an eski nokialar gibi paramparça oluyor. Arka kapak fırlıyor pil çıkıyor. Ben ekranı tam sivri bir taşın üstüne düşürmüştüm bu sebeple kırıldı fakat sadece ekran kırıldı. iPhone olsaydı düşen şu an ekranı değişmiş,sağı solu yamuk bir iPhone 'um olacaktı elimde. Bence bir telefonun plastik olması dayanıklılık açısından ve daha sonra malzemesinin değiştirilmesi açısından çok daha iyi.
iPad'de böyle. İki köşesi de içine göçmüş duurmda bendekinin. Gerçekten berbat bir görüntü bu. Arka kapak çizik içinde.Değişmiyor,değişse de yüzlerce TL para verme durumundayım. Galaxy Note 2 yi istediğim gibi kılıfsız kullanıyorum.Arka kapak çizilirse 50 TL ye yeni kapak alabilirim.
Son olarak konu multimedya ise (oyun,film,müzik) gerçekten Note 2 tavsiye ediyorum. iPhoneda o ekranda oyun falan oynanmaz. Müzik için iTunes şart. Ben istediğim yerde tek dokunusla istediğim şarkıyı 50 saniyede indirip dinleyebiliyorum. Filmler alt yazılı. .mkv dosyalarını oynatabiliyor. Amacınız oyun ise ; GTA Vice City'de mesela grafik ayarları var. Draw distance, quality, shadows, screen resolution gibi. Oyun için ya S3/Note2 alın ya da PSP.
iphone nun neyi gösteriş görende s3 ü bevaya veriyorlar sanır.. arkadaşım 1 ay önce aldı 1500tl ye..
s3 iphone aynı fiyat dilimlerinde 1500 ü veren üstüne 200-300 de ekler iphone 5 de alır o fiyat aralıklarını bir telefona verebildikden sonra.. burda 200-300 tl lik tellerden bahsetmiyoruz..
kim neye neyin gösterişini yapıcak..
Kaldıki iphone alamayan bire bir 150-200tl ye replikasını alıyor o egosunu gene hallediyor.. yani iphone a ulaşmak isteyen bir şekilde çakma yada orjinal çok rahat ulaşıyor... ilk defa iphone un gösteriş olduğunu duydum
Gösteriş dersin hani vertu falan olur derimki adam 10 bin euro ya vertu almış sertifikalı helal olsun..gösteriş benim için odur..
Bin tl lik iki bin tl lik telin neyi gösteriş zaten kampanya ile 150 tl - 200 tl taksitlerle veriyorlar..
telefon ile iped i ayırmak lazım cepte bir ipad ile gezıyorsun sanki yanı gecen bırısı kullanıyordu tel cal dı cepten bi çıkardı bismillah dedim one ..
egerki öyle nette fılan gezıneceksen sörf ıcınse ipad daha mantıklı ne gerek var onla ugrasmaya cepte sankı bı notebook la gezıyomussun durumu bana komık gelen..
istekler ne olduguna baglı deısır neye göre kullanacagın ben tel de kalkıpta tez hazırlamıyorm o anki ufak tefek işlerim mesela sahıbınden.com facebook twter vs vs.. gibi
zaten sörf ıcın ipad alıp hat takıp tel die kullanmak mantıklı deıl..
Bu arada gerçekten çok can sıkıcı olan bir durum daha var iPhone için.
30-pin connector yerine kullanılan Lightning connector içinde bir chip ihtiva etmekte ve bu bir aktif kablo. Yani?
Yolda giderken şarjınız bitmeye başladıgınızda birincisi çok zor kablo bulacaksınız. Çünkü replika kablolar olmayacak. İçinde chip olamayacağı için telefon bu kablolar ile cihazı şarj etmeyecek. Ve replikaları yapılsa bile eminimki şu an satılan 5 TL uyduruk kablolar gibi değil çok daha pahalı olacaklar. USB kabloyu geçtim, çok yaygın kullanılan 30pin kablo da olmadıgı için bence ciddi bir sıkıntı bu. İlla orjinal Apple kablosu edinmek zorunda ve onu yanınzda tasımak zorundasınız.
İkinci olarak eski hiçbir aksesuarınız iPhone ile çalışmayacak. Aldığım onlarca şarj aleti,dock vs. çöp oldu. Ha hoş zaten Samsung kullanıyorum ama en azından satmam da çok zor artık.
Apple bunu gidermek için 30$'a adaptör satıyor ama o adaptör birçok aksesuara olmayacaktır zira çoğu firma iPhone 4-4S boyutuna birebir oturan tasarımlar yaptılar.
Kullanıcıyı söğüşlemeye çalışan bir firma ile kesinlikle işim olmaz diye düşünüyorum. Her aksesuar uçuk fiyat.
tabiki iphone5
Bu iş tamamiyle beklenti meselesidir. S3/Note 2/iPhone 5 en iyisi demek doğru değil. Zaten bunlardan biri en iyisi olsaydı herkes onu alırdı. Ben iPhone 5'i tercih ettim ama S3 kötü bir telefon demem. Hatta büyük ekranı hala cezbediyor. Kabaca iPhone tercihimin sebeplerine gelirsek,
-iOS akıcılığı/basitliği
-Uygulama zenginliği; Bunu öyle 100 binler milyonlar bazında söylemiyorum, kullandığım uygulamalara bakarak konuşuyorum ve şu an iPhone'umda kurulu olan uygulamaların yarısı Android'te yok
-iTunes gibi çok kullanışlı bir online market
..
diye gider. Kağıt üzerinde S3 daha güçlü olsa da iPhone kadar smooth değil. Telefonlarda donanım 1. öncelik değildir, olmamalı; 1GB ram 200mHZ işlemci farkından daha önemli bir şey var ki o da yazılım. Ben her yerden widgetlar fırlasın, 15 yerde kısayol olsun istemem tek bir yol olsun mükemmel işlesin. Gereksiz detayları at gitsin. iOS bunu çok iyi bir şekilde yapıyor.
Başka biri büyük ekran ister, rom atarım cart atarım curt atarım ben uğraşırım ayarlarım der, Android arayüzünü seviyorum der, iTunes'la uğraşmak sıkıntı veriyor der(ki bunu çoğunlukla crackli yazılım kullananlar der) saygı duyarım.
Ayrıca S3 ilk çıktığında 2000 liraydı, 6 ayda 1300 liralara indi. iPhone 4 hala 1200 lira ki 2.5 seneyi doldurmuş bir cihaz. Değer kaybı yönünden uçurum var. iPhone belki daha pahalı ancak her sene 1 model çıkıyor ve paranız erimiyor. Bu akşam satmaya karar verin yarın değerinde satarsınız.
Şimdi yukarıda gözüme çarpan yanlışlıkları düzeltmek isterim ortaya karışık,
-iPhone 5'in ekranı S3'ten daha canlı ve parlak. Güneş altında bariz bir üstünlük mevcut
-İnternet performansı olarak 5 daha hızlı, yanyana denedim
-Müzik için iTunes şart, evet şart ancak yine yattığım yerden telefonu bir yere bağlamadan tek dokunuşla şarkı indirebiliyorum
Aynen katiliyorum. S3 un ekranindan cok daha net oldugnu butun testlerde gorebilirsiniz. Tek elimle kullanabiliyorsam benim icin bitmistir. En sevdigim ozelliklerinden biride arka kapaginin cikmiyor olusu. Eskidendi o yok pil aliyim yok kapak aliyim. Bana artik komik geliyor bunlar ne bu 3310 mu ? Tek olmak farkli olmak herzaman benim icin daha iyidir. (Kimse muhalefet olmak icin bisey yazmasin,bunlar benim sahsi dusuncemdir). İphone diyorum gerisi yalan. Saygilar
iPhone sahibi olmak ve tek olmak :D Etrafınıza baktığınızda kaç kişinin elinde iPhone görüyorsunuz? Sırf bu bile iPhone almamak için bir neden. Keşke Motorola Droid falan olsa buralarda kimsede olmayan şeyler alsak.. Nexus 4 falan.
Pilin çıkması kullanıcı dostu birşeydir, siz pil değişimi için telefonunuzu servise götürmek ve yaklaşık 200 TL ödemek zorundayken, X bir telefona sahip kullanıcı en yakın Turkcell/Media Markt'dan pilini alır,servis ücreti vermeden , uygun fiyatlara değiştirebilir. Yine telefonunuzun arka kapağı zarar gördüğünde komple kasa değiştirmek yerine sadece kapak satın alırsınız :)Tabiki siz öyle düşünüyorsanız saygım sonsuz ancak mantıklı olan kapağın ve pilin çıkabilmesidir.
Yine acil bir durumda başka pil alıp arama yapabilirsiniz-tabi telefonunuz iPhone değilse. Veya Turkcell'e giderek 15 dkda şarj edebilirsiniz- iPhone hariç.
Bu arada 3310 , 2000 yılının ilk çeğreginde piyasaya sürülmüştür. Ve halen çalışmaktadır. iPhone 2007'te piyasaya sürüldü. iPhone 1'im artık çalışmıyor. :D
Alıntıdır; "iPhone pili sınırlı sayıda şarj edilebilir. Pil şarj sayısı (yaklaşık 1000 kere) bittikten sonra pilinin değiştirilmesi gerekir.iPhone'nun pili bittikten sonra kullanıcı tarafından değiştirilemez.."
Yanlış olmasın muhalefet için yazmadım. Keşke iPhone'un pili çıkabiliyor olsaydı ama.
İphone um vardı S3 aldım çok memnunum :)
iphone benim gözümde para/çokomel eğrisinde başarısız bir cihaz.
3,4 saat sarjı gidecek onla uğraşıcak sarjı ile yokya :)
note 2 kullanıyorum bugüne kadar aldığım en iyi telefon ben böyle bir cihaz görmedim. itunesdan nefret edenlerdenim elmanın işi bitti bence bu saatten sonra...
hergün metroda 4s 4 gormekten bıktım belediye dağıtmış gibi...
sarjım en kötü 2 gün gidiyor yedek bataryası 45 TL mis eko kullannımda 4 gün rekorum var ki akıllı telefonda süper bir süre ben s3 yerine ya s4 dü beklerim yada note 2 alırım...
2013 de coğu akıllı tel ler 5" ve üstü ekrana sahip olacak. Ben ne i5 nede s3 alırdım. Şuan piyasada alınabilecek en iyi akıllı tel note2 dir. ki öyle yaptım. Android e kötü diyenler evdeki pclerinde notebooklarında windows işletim sistemi kullanmıyormu ? windows çokmu iyi bi işletim sistemi :)
iPhone 5 video inceleme "En iyi iPhone hakkında merak edilen her şey!" [Tekrar Yayın]
Buyrun beyler, adamlar anlatmış farkı :)
ıphonenın tek üstün yanı az daha dayanıklı düşmelere ve 2.elinin çok canlı olması çok fiyatının düşmemesi. s3 kullanıcısı olarak ıphone 5 i kim aldıysa hiç beğenmedi ya elindekini satıp not 2 aldı yada 4 s e geçti
yorumlarda genelde s3 demişisz, ama anketde hala iphone 5 önde gidiyor.
şikemi yapıyosunuz adminler :D:D
Henüz iphone 5 kullanmadım fakat s3 alalı 4 ay oldu çokta memnunum şarz olsun ekran kalitesi olsun programların rahatlığı olsun iphone 5 için bişey diyemem fakat 4 kullanacağıma direk s3 alırım ..
Şu S3'ün tipi S2 gibi biraz daha karizmatik olsa, daha köşeli hatları olsa kesinlikle almıştım. HTC de sevemedim bi türlü. S4 bekleyelim bari :D
Ben iphone diyorum nedenlerim çok nettir, apple ürünlerinden iphone ipad ve macbook pro ya sahibim. Evde macbookta bir belge yazıyorum ve bunu hiçbir harici diske atmadan iphone ve ipadimde görebiliyorum. İcloud sayesinde. Evde yazıyorum okulda gidip direk çıkarabiliyorum :) yada iphoneda yada ipadde fotoğraf çekiyorum bunları bilgisayara atmakiçin kablo kullanmıyorum uğraşmıyorum bile kendi kendine fotoğraf yayınına ekliyor ve direk macte görüyorum. 3 cihazda birbirine bağlı gibi.
Zamanında samsung omniayı çıkardığında iphone 3g çıkmıştı. Ve internette araştırmalarım sonucu omnia'nın daha iyi daha hızlı ve daha çok özelliğe sahip olduğunu kanısına vardım ve gidip omnia aldım. Ardından 1 ay geçti amcam kendine iphone aldı ve kullanamadığı için bana hediye etti. İkisini de elime alıp araştırdığımda kontrol ettiğimde internette yazılanın aksine iphone'un daha akıcı ve iyi olduğunu anladım. Omnia'yı bir sinir havliyle kırdım(bunun iphone ile ilgisi yok tamamen special life). İphone'unda şarj soketi nanay olunca başka maceralara girdim. Nokia e71,e72 kullandım. Ardından BB kullandım. Hiçbiri tutmadı tekrar iphone'a geçtim. Önce 4 şimdi 4S olarak. Arada s3 kontrol ettim fakat banane deklanşörü hızlı kameradan, fotoğraf çekmek için telefonu nadiren kullanırım. Gözlerimi kapattığımda videonun durması da ilgilendirmiyo :) güzel özellikler ama benim için temel şeyler önemli. Ve androidi sevemedim bir türlü.
Kısaca, eğer elimde hiç apple ürünü olmasa belki başka telefon düşünebilirim. Ama her cihazım birbirine bağlı ve böyle rahatlık sunan mükemmel sistem varken kolay kolay ayrılmam gibi geliyor.
dropbox yandex disk ve gdrive denen naneler ile o saydıkların adroidde de mevcut. kısaca ios da ne kadar bağlan-tı özgürlüğü varsa androidde 10 katı özgürsün. en basitinden blutooth ile dosya transferi veya tak kullan özelliği iosda native olarak yok. sonradan eklemen gerekir.
ben şu an cihaz alacak olsam nexus makina alırdım düşünmeden.
galaxy s3 benım gozumde full+full reno iphone ise mercedestir okadar
Mesela şuanda spiderman'i torrent'den aldım bluetooth üzerinden s3'e atıyorum birazdan oynamaya başlıycam :)
kopenhaglı kızların hepsinde iPhone var.. ha mini ha iphone.. :D
iphone 1 - 2 - 3 kullandim ve hespinide ilk ciktigi hafta aldim. Kesinlikle bir devrimdi.
O zamanlar mms gonderemeyen kamerasi olmayan iphonelari ovduk.
3 den sonrasi estetik disinda benim icin kesinlikle hayal kirikligi.:)
5 i bir umut beklemistim ama onunda boyunun uzamasi disinda bir farki yok.
iphone deger kaybetmiyor diyenler icin
iphone 3 um zaman icinde okadar yavaslamistiki lanet okuyarak sattim ve hic bir telefoncu almadi.
Kimse kusura bakmasin. Teknoloji bu kadar hizli degisirken.
Yillarca ayni telefonun biraz suslenmis halini ve bir dunya para vererek kullanmak istemiyorum.
Yil 2007 iphone.
Ayni menu ayni iconlar yillardir...:heyoo:
http://imageshack.us/a/img255/2043/iphone1n.jpg
http://imageshack.us/a/img195/9355/iphone2vu.jpg
arkadaşım sen galiba okuduklarını anlayamıyosun.Birine daha bu şekilde garip cevap vermiştin.Tek olmak derken herkezde olmasından bahsetmedim.Pilinin çıkmaması kapak değiştirmek gibi şeylerden bahsettim.Ama sen enteresan bir şekilde herkezde var iphone diyosun(ne alaka?)Bak benim postumu tekrar oku kardeşim.Fanatikliğide bırak bence.Benim ŞAHSİ düşüncem dedim.Senin için pil değiştirmek hoşuna gidiyor olabilir.
İphone unun arka kapağının çıkmaması pilinin çıkmaması benim elimde sanki basit bir telefondan daha çok bilgisayar gibi duruyo olması ve bu KONUDA TEK olması en büyük güzellik...
not:Büyük yazılan yazıları daha itinayla okursan boşuna cevap verme çabalarına son verirsin
Bu arada yine postunda sanki benim nokia yı kötülemişim gibi yazmışsın.Sadece devir değişti bundan bahsetmiştim.Saygılar
Yaklaşık 2buçuk yıldır iphone kullanıyorum. 4 ve 4S. Henüz hiç kilitlenmedi. Eğer nasıl kilitlediğinizi söylerseniz bende aynı şekilde denerim. Ayrıca kilitlendiğinde pili çıkarmanıza gerek yok. Power ve home butonuna aynı anda bastığınızda modu değişiyor telefonun. Araştırdığınızda görebilirsiniz. Kilitlendi diye servise götürcek değiliz.. Nakit rezervi amerikanın nakit rezervinden daha büyük olan bir firmanın mühendisleri bunu akıl edemeyecek kadar salak değildir.
İphone 4'ümü annem kullanmaya devam ediyor. 2 yılı geçti her gece şarja takılır telefon. Hala 1 gün gidiyor. İnternet kapalı şekilde 2 gün gidebiliyor.
Kendi telefonumda aynı şekilde 1 yıldır kullanıyorum hala pili aynı derecede gidiyor. 2-3 yılda bir kere değiştiriyorsanız değer. Ayrıca kullanan bunu göze alarak alıp kullanıyor. Kullanmıyorsanız pilin çıkmaması neden bu kadar dert. Benimde hoşuma gidiyor kapakla vs uğraşmamak..!
Kişisel tercih :)
Birini överken diğerini yermenin anlamı ne ki.? Sanki samsung yada apple babamızın :)
blackberry 9900 bold kullanan biri olarak kesinlikle ıphone diyorum :D etrafımda s3 kullananlarda var ama hepsinin bir gözü ıphoneda :D
power + home unda ise yaramadigi oluyor.
iphone ve note de hic bir programida crakli degil orjinal parasini oder alirim. Program yuzunden kilitlenme sansi yok.
4si ne zaman aldik hatirlamiyorum ama pili oldu. )
Note icinde gecen oylesine yedek olsun diye pil aldim. Yeni pille daha once bir gun giden sarj 2 gun gitmeye basladi.) o yuzden simdi onu kullaniyorum
Note ile cok rom degistirdigim arada beta romlarida yukledigim icin pili cikarmak gerekiyor.