Burak Nickli Üyeden Alıntı
Bu iş tamamiyle beklenti meselesidir. S3/Note 2/iPhone 5 en iyisi demek doğru değil. Zaten bunlardan biri en iyisi olsaydı herkes onu alırdı. Ben iPhone 5'i tercih ettim ama S3 kötü bir telefon demem. Hatta büyük ekranı hala cezbediyor. Kabaca iPhone tercihimin sebeplerine gelirsek,
-iOS akıcılığı/basitliği
-Uygulama zenginliği; Bunu öyle 100 binler milyonlar bazında söylemiyorum, kullandığım uygulamalara bakarak konuşuyorum ve şu an iPhone'umda kurulu olan uygulamaların yarısı Android'te yok
-iTunes gibi çok kullanışlı bir online market
..
diye gider. Kağıt üzerinde S3 daha güçlü olsa da iPhone kadar smooth değil. Telefonlarda donanım 1. öncelik değildir, olmamalı; 1GB ram 200mHZ işlemci farkından daha önemli bir şey var ki o da yazılım. Ben her yerden widgetlar fırlasın, 15 yerde kısayol olsun istemem tek bir yol olsun mükemmel işlesin. Gereksiz detayları at gitsin. iOS bunu çok iyi bir şekilde yapıyor.
Başka biri büyük ekran ister, rom atarım cart atarım curt atarım ben uğraşırım ayarlarım der, Android arayüzünü seviyorum der, iTunes'la uğraşmak sıkıntı veriyor der(ki bunu çoğunlukla crackli yazılım kullananlar der) saygı duyarım.
Ayrıca S3 ilk çıktığında 2000 liraydı, 6 ayda 1300 liralara indi. iPhone 4 hala 1200 lira ki 2.5 seneyi doldurmuş bir cihaz. Değer kaybı yönünden uçurum var. iPhone belki daha pahalı ancak her sene 1 model çıkıyor ve paranız erimiyor. Bu akşam satmaya karar verin yarın değerinde satarsınız.
Şimdi yukarıda gözüme çarpan yanlışlıkları düzeltmek isterim ortaya karışık,
-iPhone 5'in ekranı S3'ten daha canlı ve parlak. Güneş altında bariz bir üstünlük mevcut
-İnternet performansı olarak 5 daha hızlı, yanyana denedim
-Müzik için iTunes şart, evet şart ancak yine yattığım yerden telefonu bir yere bağlamadan tek dokunuşla şarkı indirebiliyorum