User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
61 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 2004 ibiza 1.4 tdi & 2008 punto 1.3 mjet ?

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

2004 ibiza 1.4 tdi & 2008 punto 1.3 mjet ?

Evet beyler fiyatlari birbirine yakin hengisi kac hp dir donanim nedir yakit nasildir nedir ne degildir yorumlari alalim

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi puntoların araştırdığım kadarıyla saçma bir donanım düzeni var. Özellikle 4 cam otomatik bulma konusunda ikileme düşebilirsin. Donanım dağılımı bir acayip.

Hannibal o konuda bilgi verir, beni de o aydınlatmıştı sağolsun.

2 motor seçeneği var 5 ileri 75 hp ve 6 ileri 90 hp.

Arkadaşımda 5 ileri 75 hp olanı var, agresif kullanır 7.5 lt ortalaması vardı. Yalnız şehiriçi değeri bu.
    Instagram: mutusgarage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birkaç gün önce 90 lık multijete yazılım yaptım egzoz falan yani bir tdi bambaşka dünya kesinlikle ben ibiza ederim
    RACE WERKS

Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir önceki aracım 2008 1,4 tdi 80 hp ibizaydı

şimdiki aracım 2009 1.3 multijet 75 hp grande punto

bu 4. grande puntom

Çekiş, performans olarak ibiza bir adım önde. Multijetin özellikle 1.vitesi biraz ağır kalıyor bazen deli oluyorum hatta.

ibizada puntoya ek donanım olarak hız sabitleyici mevcut s rider - stylance ve signo donanımında. 4 cam otomatiğinide + diyebiliriz. Puntoda konfor paketli olanlarda 4 cam otomatiği oluyor dynamic modelinde.

Punto keyif alınması açısından dynamic donanım olmalı

ayriyetten puntoya sonradan 500 liraya hız sabitleyici takılıyor..

punto şehir içinde daha az yakıyor bunu bir kez daha ölçtüm.. şehir içi 90 liraya 317 km yol yaptım en son

ibiza daha sert bi araç, spor yay varmış gibi amortisörler oldukça sert. Fakat yol tutuş olarak avantaj tabiki..

puntonun ise yol tutuşunu arttırmak için 195 veya 205 lastik takmak şart ben şuan 205/55/16 kullanıyorum ibizanın orjinaliyle aynı gibi. İbizanın orjin lastik ebatı 195/55/15

ibizanın konsol daha çok sürücüye yöneliktir yan koltuktakiler sıkılabiliyor mesela yan koltuktaki düz otururken ibreyi 80 - 100den sonra göremiyor.

Arka diz mesafesi puntonun biraz daha iyi.

ibiza 3 silindir ama sesli calismasi disinda tek bir eksisini görmedim punto ibizanın yaninda benzinli gibi calisiyor buda bir gercek

ibizada kronik salıncak burcu sorunu vardır, cupra burcu takılır ve sorun çözülür.

puntoda ise kronik amortisör takozu sıkıntısı vardır, alman marka veya şanslıysanız orjinal ürün ile sorun çözülür. Ben yarın alman malı olanı taktırıcam

ibiza ile uzun yol olarak 913 km gidip lamba yakmisti aracim 48 litre yakit almistim. Ortalama süratim 110 - 150 arasıydı yoluna göre

seat daha kalite bir araç fakat arada 4 yaş var, kullanım keyfi olarak punto şahsım adına daha başarılı. Hele city modu sayesinde tüy gibi direksiyonu oluyor üfleseniz dönecek park ederken falan çok iyi..

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, varsa özellikle sormak istediğiniz bi soru zevkle yanıtlarım

Alıntı Mutu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi puntoların araştırdığım kadarıyla saçma bir donanım düzeni var. Özellikle 4 cam otomatik bulma konusunda ikileme düşebilirsin. Donanım dağılımı bir acayip.

Hannibal o konuda bilgi verir, beni de o aydınlatmıştı sağolsun.

2 motor seçeneği var 5 ileri 75 hp ve 6 ileri 90 hp.

Arkadaşımda 5 ileri 75 hp olanı var, agresif kullanır 7.5 lt ortalaması vardı. Yalnız şehiriçi değeri bu.
    Active ( Baz donanım ) : 2 airbag, klima, ön cam otomatiği,2 satır yol bilgisayarı. mp3 çalmaz teyp track olarak çalar

Dynamic ( Orta donanım ) : 4 airbag, dijital klima, ön cam otomatiği, ön sis farları, 3 satır yol bilgisayarı. mp3 çalar

Araç sıfır alındığında konfor ve güvenlik paket alınırsa 4 cam otomatiği, esp, yokuş kalkış desteği, 6 airbag olur. Dörtlünün yanında asr tuşu varsa eğer güvenlik paket mevcut demektir 4 cam otomatikse konfor paket demektir

Emotion : Tamamı 90 hp 6 vitesdir. Full donanıma sahiptir.

2006 - 2008 arası dediğiniz 5 ileri 75 hp ve 6 ileri 90 hp. 2009 yılında 90 HP olanlarda 5 vites olarak değişti.
    - Bize Her Yer TRABZON

ERK_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir kere daha alacak olsam yine ibiza alırım.

fiatlar çok daha kalitesiz geliyor bana.
    ama 2004 model ibizanın durumu da önemli.

ferroo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence ıbıza daha bugun 1.4 tdi kullandım gayet zevklı bır arac

doush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Satılık ibiza abi hala bekliyorum gelmenizi :P
    Alıntı DeNNis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen iskender ustaya git 51lik borudan beyin kıvırsın sana

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2009 öncesi 90 lık 6 iler punto emotion candır hele bide skydome varsa dadından yinmez
    yiyemeyeceğin obamanın altına yatmayacaksın

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Yavru Punto al bende hem parçasıda ucuz.

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    252 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ibiza almaya karar verirsen hic aramaya gerek yok Doush'un araba hazir. Sabah uçağa bineriz ertesi gun burdayiz

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birkan guzel yazms ibiza daha tok araba mustu abi.

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2004 ibiza 1.4 tdi tercih etmelisiniz daha tok biraz daha kaliteli bir araba...
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı doush Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Satılık ibiza abi hala bekliyorum gelmenizi :P
    hacı özgür için konuşmuştuk onu biliyosun bu konuyu kardeşim için açtım ama kısmet işte satılmaz ise dönerim sana

Alıntı Day Walker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yavru Punto al bende hem parçasıda ucuz.
    temiz ibizadan sonra punto çok yavan geliyo bana yaw

Alıntı Birkan Genç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir önceki aracım 2008 1,4 tdi 80 hp ibizaydı

şimdiki aracım 2009 1.3 multijet 75 hp grande punto

bu 4. grande puntom

Çekiş, performans olarak ibiza bir adım önde. Multijetin özellikle 1.vitesi biraz ağır kalıyor bazen deli oluyorum hatta.

ibizada puntoya ek donanım olarak hız sabitleyici mevcut s rider - stylance ve signo donanımında. 4 cam otomatiğinide + diyebiliriz. Puntoda konfor paketli olanlarda 4 cam otomatiği oluyor dynamic modelinde.

Punto keyif alınması açısından dynamic donanım olmalı

ayriyetten puntoya sonradan 500 liraya hız sabitleyici takılıyor..

punto şehir içinde daha az yakıyor bunu bir kez daha ölçtüm.. şehir içi 90 liraya 317 km yol yaptım en son

ibiza daha sert bi araç, spor yay varmış gibi amortisörler oldukça sert. Fakat yol tutuş olarak avantaj tabiki..

puntonun ise yol tutuşunu arttırmak için 195 veya 205 lastik takmak şart ben şuan 205/55/16 kullanıyorum ibizanın orjinaliyle aynı gibi. İbizanın orjin lastik ebatı 195/55/15

ibizanın konsol daha çok sürücüye yöneliktir yan koltuktakiler sıkılabiliyor mesela yan koltuktaki düz otururken ibreyi 80 - 100den sonra göremiyor.

Arka diz mesafesi puntonun biraz daha iyi.

ibiza 3 silindir ama sesli calismasi disinda tek bir eksisini görmedim punto ibizanın yaninda benzinli gibi calisiyor buda bir gercek

ibizada kronik salıncak burcu sorunu vardır, cupra burcu takılır ve sorun çözülür.

puntoda ise kronik amortisör takozu sıkıntısı vardır, alman marka veya şanslıysanız orjinal ürün ile sorun çözülür. Ben yarın alman malı olanı taktırıcam

ibiza ile uzun yol olarak 913 km gidip lamba yakmisti aracim 48 litre yakit almistim. Ortalama süratim 110 - 150 arasıydı yoluna göre

seat daha kalite bir araç fakat arada 4 yaş var, kullanım keyfi olarak punto şahsım adına daha başarılı. Hele city modu sayesinde tüy gibi direksiyonu oluyor üfleseniz dönecek park ederken falan çok iyi..

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, varsa özellikle sormak istediğiniz bi soru zevkle yanıtlarım

Active ( Baz donanım ) : 2 airbag, klima, ön cam otomatiği,2 satır yol bilgisayarı. mp3 çalmaz teyp track olarak çalar

Dynamic ( Orta donanım ) : 4 airbag, dijital klima, ön cam otomatiği, ön sis farları, 3 satır yol bilgisayarı. mp3 çalar

Araç sıfır alındığında konfor ve güvenlik paket alınırsa 4 cam otomatiği, esp, yokuş kalkış desteği, 6 airbag olur. Dörtlünün yanında asr tuşu varsa eğer güvenlik paket mevcut demektir 4 cam otomatikse konfor paket demektir

Emotion : Tamamı 90 hp 6 vitesdir. Full donanıma sahiptir.

2006 - 2008 arası dediğiniz 5 ileri 75 hp ve 6 ileri 90 hp. 2009 yılında 90 HP olanlarda 5 vites olarak değişti.
    gülüm sen tam aradığım adamsın çok sağol bilgiler için ıbızanın şehir içi yakıtı ne durumdaydı peki ? bide parça fiyatları nasıldı

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    252 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Adana sıcağında klima açık 5 yakıyorum demişti Doush ama sen ona Istanbul trafiğinde +1 1,5 ekle

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bitane emotion punto 90 lik yola devam :d

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mmustu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gülüm sen tam aradığım adamsın çok sağol bilgiler için ıbızanın şehir içi yakıtı ne durumdaydı peki ? bide parça fiyatları nasıldı
    Ne demek abim ayıp ediyosun

Valla şerefsizim 3 sene boyunca ibizayı şehir içi çokta sakin kullanmadım nasıl bi psikopatlıksa. Nadiren yapıştırmalı, aşağı yukarı kısa mesafe gidip gelmeli 50 lira mazota 140 - 150 km yapıyordum ortalama.

Trafik olmazsa e5'de normal seyir halinde 5 - 5,7 arasında geziyordu ortalamam.

İbizanın parça fiyatları puntoya göre biraz pahalı. Ama parçaları pahalı diye bu arabayı almayan arabaya bakmayan adamında alnını karışlamak lazım

Şöyle karşılaştırabiliriz puntonun debriyaj balatası 190 lirayken ibizanınki 310 tl.

ibizanın orjinal triger seti 190 tl, puntonun triger zinciri 165 tl

ibiza 5 yıl ya da 80 - 90,000 km civarında triger değişiyor. Puntonun zinciri ise kitapçıkta 180,000 km yazar değişimi ama türkiye şartlarında 140 - 150 bin max. değişmesi gereken seviyedir. Ben eski aracımda 137 binde değişmiştim zinciri..

Puntonun orjin 1 amortisörü 75 tl, ibizanın tanesi 150 tl. Bende ibizaya çıkma amortisör almıştım 70 liraya 1 senede bindim gram sıkıntı olmadı

Ha birde 90 hp multijetlerin parçaları bir nebze daha pahalı. ibiza fiyatları gibi diyebilirim

Punto forumundaki arkadaşlarım abilerim benim ibizayı kullandıklarında çekişini çok beğeniyorlardı, rampalarda az tokatlamadım puntolu arkadaşlarımı

3 silindir rölantide biraz gürültülü çalışır fakat aracın izalasyonu güzel, motor ısındıktan sonra biraz daha kesiyor zaten sesi. Herkes sever sevmez bilmem ama 3 silindirin araç içinde 3000 devirden sonraki kükreyişi benim hoşuma bile gidiyor

Dediğim gibi ibiza daha kaliteli, daha tok bir araç. Aslında hangi aracın temizini bulursanız onu alın derim, iki araçtanda memnun kalırsınız bence..

Son olarak ibiza ile bi yakıt maceramızı anlatayım

Bahçelievlerden bi çıktık gece 2'de, hız sabitleyici 4.vites 70'de. Sarıyer madonun önüne geldiğimde ortalama tüketim 4,1 resmi zekeriyaköye çıkarken çekmişti arkadaşım pek net değil ama

- Bize Her Yer TRABZON

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    kesinlikle ibiza tercih ederim ben, arkadaşımın 130 bindeki 2006 ibizasının içi plazadaki sıfır puntodan daha tok duruyor..

istanbul trafiğinde ibiza da pek 5.5-6 limitini aşmaz, 1-2. vitesleri efsane ibiza'nın.. 3 ünü beğenmiyorum ben, yazılım + 5 kişi 195 gördüm touareg önüme kırmayıp yol verseydi daha da gidicektim öyle de gidiyor keyifli keyifli..

ibiza ciddi sert olmasına rağmen içerde öyle takır tukurtu çok olmuyor, 2009 puntoda daha çok vardı başka bir arkadaşın aracıydı o da..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kesinlikle ibiza tercih ederim ben, arkadaşımın 130 bindeki 2006 ibizasının içi plazadaki sıfır puntodan daha tok duruyor..

istanbul trafiğinde ibiza da pek 5.5-6 limitini aşmaz, 1-2. vitesleri efsane ibiza'nın.. 3 ünü beğenmiyorum ben, yazılım + 5 kişi 195 gördüm touareg önüme kırmayıp yol verseydi daha da gidicektim öyle de gidiyor keyifli keyifli..

ibiza ciddi sert olmasına rağmen içerde öyle takır tukurtu çok olmuyor, 2009 puntoda daha çok vardı başka bir arkadaşın aracıydı o da..
    1.vites ciddi iyi 3.vites 1-2-3 diye giderken aynen pek başarılı değil, ama vites düşürdükten sonra 3.viteste köpek oluyor ne hikmetse

Ben stock 80 hp ile araçta 4 kişi izmir aydın otobanında 190a değdirdim ibreyi.

Birde deneme amaçlı lifte aldım, bakiyim dedim şanzuman ne kadar müsade ediyor

sonuç ;

bi resim daha buldum, ibizayla depoyu fulledim trabzonda 46 litre mazot aldı. Samsuna kadar 90 - 110 arası geldim, 361 km yapmışım ve 720 km menzili var. Samsunda radarları atlattıktan sonra verdim odunu 160 - 170.. 683 km'de lamba yaktım

- Bize Her Yer TRABZON

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla benimde gonlum hep ibizadan yana birader tipsiz buluyo simdi konunun linkini atacam ona yazilimla 100 civari olur sanirim torku ne bunlarin

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)