User Tag List

Sayfa 2/7 İlkİlk 1234 ... SonSon
122 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Volkswagen vs Bmw

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    98 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    F20 1 serisi, Golf 7 den bariz sessiz bence.

A3 ise, malzeme kalitesi konusunda Golf'ten ayrılıyor özellikle, db testlerine bakmak lazım sessizlik olarak ben fark hissetmedim açıkçası.

Sürüş dinamikleri olarak Golf 7 de çok başarılı ancak F20 o sınıfta rwd oluşunun da etkisi ile liderliğe oynar bence.

Golf ve A3 ün hatta Octavia'nın arka torsiyon olmasına rağmen uzun yol konforlu, hatta Octi ben test ederken video test yorumlarına göre süspansiyon sessizliği beklentim 6/10 iken test sonrasında benden 8/10 aldı.. Bahsedilenden daha sessiz kabin, lastik, yol ve süspansiyon çalışma sesi olarak baktığımda şaşırttı diyeyim.

A3 ü ise, sedan olarak Doğuş Maslak'tan aldık, aynı gün Alanya'ya döndük geçen Ekim ayında. Yol tutuş limiti ciddi yüksek, aşırı güvenli hissettiriyor yüksek hızlarda özellikle. Müzik açıkken normal uzun yol hızlarında 120-140 arası diyeyim, neredeyse müzik harici başka hiçbir ses yoktu (b&o yok araçta).

BMW çok güzel de donanım açısından bakınca bence Golf'e göre de A3'e göre de boş kalıyor sanki, hatta özellikle Golf'e göre.. Premium segmentte herşey ekstra denebilir zaten..

Karakuş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sonunda Aynı fikirde olduğum birileri varmış, bu konuda... Golf gerçekten üstün 1 serisinden. Hem malzeme kalitesi, hem rafineliği, hemde iç mekan sessizliği olarak. Passat'ta fiyatı itibariyle, iç mekan konforuyla, yine malzeme kalitesiyle 3 serisinden üstün. 3 serisi sadece keyif ve yol tutuş olarak 1/2 adım öndedir.

Aslında Vw uzay çağına geçmedi, Bmw'nin eski kalitesi yok. E39'lar, e46'lar vs mumla arıyorum şahsen. Yinede marka imajından dolayı adamlar satıyor hatta satış rakamları artarak gidiyor.
    Real Cars, Real Roads.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    98 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı SerkanKurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    A4 le 3 serisi rakip değilmi ? A4 = Jetta. Onun için passat bana göre 5 e rakip olur ki oda olamaz
    A4 = Jetta değil. A3 Sedan = Jetta denebilir. Jetta içi geniş diye A4 le kıyaslamak yanlış.

A4 = Passat.

Senin mantığına göre Superb in rakibi de S class olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vag grubu eski vag değil derken vw dünyanın en büyük motor üreticisi teknoloji yatırımı arge yaparn firmalarından biri eskidende liderdi halada lider.. o başka.. vw nin politikasını bilmek lazım.. vw halk sınıfı araç üretmeyi halka ulaşabilicek akarı kokarı olmayan giderleri halkı yormıycak araba üretmeyi felsefe edinmiş bir firma..

politikası gereğide kendini kendi bünyesinde sınıflara ayırmış .. ben niye mercedes bmw ile uğraşıyım premium sınıfında at koştırıyım benhalk işi ara üreten bir firmayım o işe elimdeki başka ibr markayı atarım audi yi o işle görevlendirmiş.. vw bünyesinde bütün markaların bir misyonu amacı vardır.. belli kesimlere yada belli amaçlara göre üretilmişdir.. seatından skodasına kadar..

o yüzden vw nin ben bmw ile aynı segment olsada premium kalitesinde araç üreticeğini sanmam ama şöyle denebilir olsa olsa bmw kalitesini düşürmüş olabilirki bu zaten bilinen bir gerçek..
    Strateji konusunda haklısın ancak son golf ve passatta malzeme işçilik olayını 1 adım öne taşıdılar, eskilerde geride kalan rakipleri ile böyle farklar yoktu.
    Audide aynı şekilde a3 te, makyajlı a6 da çok çok iyi. Handling konusundada daha dinamik araçlar üretiyorlar artık.

1 serisi vasat ama 3 te ortalama kötü değil ama off bu ne demiyorsun yani c seriside benzer.
    bu konuda benim gördüğüm cayenne porscheler çok iyi gene aynı grubun araçları, yeni range filanda onların gerisinde işçilik olarak.
    e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

A3 ise, malzeme kalitesi konusunda Golf'ten ayrılıyor özellikle, db testlerine bakmak lazım sessizlik olarak ben fark hissetmedim açıkçası.

Sürüş dinamikleri olarak Golf 7 de çok başarılı ancak F20 o sınıfta rwd oluşunun da etkisi ile liderliğe oynar bence.

Golf ve A3 ün hatta Octavia'nın arka torsiyon olmasına rağmen uzun yol konforlu, hatta Octi ben test ederken video test yorumlarına göre süspansiyon sessizliği beklentim 6/10 iken test sonrasında benden 8/10 aldı.. Bahsedilenden daha sessiz kabin, lastik, yol ve süspansiyon çalışma sesi olarak baktığımda şaşırttı diyeyim.

A3 ü ise, sedan olarak Doğuş Maslak'tan aldık, aynı gün Alanya'ya döndük geçen Ekim ayında. Yol tutuş limiti ciddi yüksek, aşırı güvenli hissettiriyor yüksek hızlarda özellikle. Müzik açıkken normal uzun yol hızlarında 120-140 arası diyeyim, neredeyse müzik harici başka hiçbir ses yoktu (b&o yok araçta).

BMW çok güzel de donanım açısından bakınca bence Golf'e göre de A3'e göre de boş kalıyor sanki, hatta özellikle Golf'e göre.. Premium segmentte herşey ekstra denebilir zaten..
    A3 zaten özellikle orta konsol vites etrafı bir üst sınıfı geçtim 2 üst sınıf ayarında

Süspansiyon sessizliği yorumuna katılıyorum, ciddi tokluk var ve tatlı sert olmasına rağmen. Oto park yorumunda golfte başka bir şasi teknolojisine geçtiklerinden bahsetmişti..
    Asıl beni şaşırtan yüksek hız stabilitesi oldu leylek olmasına rağmen yolu yutuyor araba..

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bmw rekabetten ötürü kaliteyi mecburi düşürdü benim fikrim.. bu bilinen bir gerçek.. eski bimmerların içindeki malzemelerin hepsi gerçek malzemelerdi bugünkü bmw lerin içindeki malzemeler ya suni ya touch and feel şeklinde üretilmiş plastik kaukçuk tarzı petrokimya malzemeler çoğu.. gerçek olanlarıda var 7 serisinde 5 serisinin üst sınıflarında.. onlarda türkiyede dünya para.

Bunun en büyük nedenide benim fikrim vw nin üretim bandını macaristan,çin ve meksika, kuzey amerika gibi maliyet malzeme işçiliği düşük ülkelere kaydırması. ve burdaki fabrikalarda yatırımlarını arttırması.. vw bu konularda çok akıllıca güzel agresif yatırımlar yapıyor.

Bu arada vw de hiç sıcak bakdığım bir marka değildir. satış politikalarını beğenmem 40 bin tl yede passat satıyorlar 100 bin tl yede passat satıyorlar iki araç yan yana gelse dışardan aynı araçlar ikiside aynı muameleyi görüyor sınıf ayrımı değil dediğim tabiki ama 100 bin verenin günahı ne..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    98 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    A3 zaten özellikle orta konsol vites etrafı bir üst sınıfı geçtim 2 üst sınıf ayarında

Süspansiyon sessizliği yorumuna katılıyorum, ciddi tokluk var ve tatlı sert olmasına rağmen. Oto park yorumunda golfte başka bir şasi teknolojisine geçtiklerinden bahsetmişti..
    Asıl beni şaşırtan yüksek hız stabilitesi oldu leylek olmasına rağmen yolu yutuyor araba..
    Şöyle söyliyim, Bozuyük civarlarında o güzel asfaltlı duble yolda 35mm yaylı kendi halinde iyi yol tutan Corollam ile 150-160 dönerken iki elim direksiyonda sımsıkı tutuyorum, A3 te sol dirsek camda yaslı, sol elle direksiyon tutarken sağ kolum kol dayama üzerinde 200-210 dönüyordum aynı yerleri.. Şok yaşattı kısa süreli bana.

Ben MQB platformunu sevdim, Octavia bile ciddi başarılı geldi bana konfor, sessizlik, tutuş dengesi olarak bakınca. Başka şasi söz konusu değil bildiğim kadarı ile ancak süspansiyon bileşenlerinde kalite farkı var gibi hissettiriyor bana. Yani aynı temel ancak Seat < Skoda < VW < Audi olarak sıralanırken malzeme kalitesi, arge için harcanan zaman ve mebla yükseliyor cidden.

ALPER-VNS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yeni passat çıktığında baya araştırdım x5 i satalım sıfır passat alalım üzerine 5-6 lira verip dedim.. Neyse araba geldi iki hafta sonra bayiye.. Gittim içine oturdum büyü öyle bi bozuldu ki.. Çıkıp 2004 model 520ye binince oh be dedim ki x5 520den güzel bence.. İnsandan insana değişir algı ama ben kaliteli bulmuyorum vw leri

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ALPER-VNS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yeni passat çıktığında baya araştırdım x5 i satalım sıfır passat alalım üzerine 5-6 lira verip dedim.. Neyse araba geldi iki hafta sonra bayiye.. Gittim içine oturdum büyü öyle bi bozuldu ki.. Çıkıp 2004 model 520ye binince oh be dedim ki x5 520den güzel bence.. İnsandan insana değişir algı ama ben kaliteli bulmuyorum vw leri
    kesinlikle katılıyorum passata bindim. a3 e de sürekli biniyorum. internetten okumuyoruz bizde . ben bmw (f20-f30) ile vw(passat-golf) karşılaştırmam bile gerek rwd olması direksiyonu sürüş zevki . varsın çok az daha konforsuz olsun. .benim fikrim tabi bu kimse katılmak zorunda değil .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şöyle söyliyim, Bozuyük civarlarında o güzel asfaltlı duble yolda 35mm yaylı kendi halinde iyi yol tutan Corollam ile 150-160 dönerken iki elim direksiyonda sımsıkı tutuyorum, A3 te sol dirsek camda yaslı, sol elle direksiyon tutarken sağ kolum kol dayama üzerinde 200-210 dönüyordum aynı yerleri.. Şok yaşattı kısa süreli bana.

Ben MQB platformunu sevdim, Octavia bile ciddi başarılı geldi bana konfor, sessizlik, tutuş dengesi olarak bakınca. Başka şasi söz konusu değil bildiğim kadarı ile ancak süspansiyon bileşenlerinde kalite farkı var gibi hissettiriyor bana. Yani aynı temel ancak Seat < Skoda < VW < Audi olarak sıralanırken malzeme kalitesi, arge için harcanan zaman ve mebla yükseliyor cidden.
    Platform aynı ancak dediğin gibi bileşenlerde fark var, golf r leon cupra arasında da varmış bu durum.

Bu arada e60 520 iç mekan kötü bana göre..

OrcunInce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sana katılmayacağım aklıma gelmezdi hiç

Golf 7'miz var, 1 serisi de her gün bindiğim otomobil.
    Golf sessizlikte 1'e çok kötü şeyler yapar.
    1'in dinamikleri, tepkileri, rwd oluşu falan tamam üstün golf'ten ama golf plastik kalitesi-sessizlik-akıcılık üçlüsünde bmw'den çok üstün.
    Megane 3 RS / 2.17 @İstanbulPark
    Golf 8R / 48.40 @Körfez
    Fiesta ST MK8 / 2.23 @İstanbulPark

onn_dear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gol7 kullanıyorum sessizliği ve iç mekan kalitesinden çok mmenunum bmw ye binmediğim için yorum yapamayacağım ama geçen gün sıfır 116D bmw alan birisiyle karşılaştık biraz muhabbet ettik, elemanda daha önce golf6 varmış. Konfor olarak kesinlikle golf daha iyiydi dedi.
    History;
    1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG-Golf7 1.6TDI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayır birde 1 ile a3 kıyaslıyorlar, 1 i üstün bulanlar filan var A ya hiç girmiyorum bile

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    B8 passatin ic kalitesi artmadi.b6 b7 ve b8 den daha kaliteli.kaliteyi dusurmusler ama tasarim eyvallah.

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a3 o sınıfta hepsini öttürür , VAG grubu hepsi aynı kasası değişik diyen kişi hiçbirine binmemiştir net söylüyorum. 1 Serisinde BMW kalitesi kesinlikle yok. A serisine binip de Mercedese biniyorum diyemiyorsun aynı şekilde.

Ve seri şu şekilde gider

a3 - 1 - a serisi - golf
    jetta - a4 - c serisi - 3 serisi
    passat - a6 - e serisi - 5 serisi

kıyas bunlar arasında yapılmalı. tabii ki şimdi konduramayan arkadaşlar oluyor , jettayla a4 mü kıyaslanır diye, sınıflar bu şekilde sonuçta.

R.S.C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yapılan yorumların hepsine katılmakla beraber sadece şunu söyliyim.

Hız yapmadanda keyif alabileceğin en ekonomik arac F20 116d

bende aynı ikilemde kalmıştım. Verdiğim karardan çok memnunum.

Merak ettiğin hususlar olursa yanıtlarım.

R.S.C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onn_dear Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gol7 kullanıyorum sessizliği ve iç mekan kalitesinden çok mmenunum bmw ye binmediğim için yorum yapamayacağım ama geçen gün sıfır 116D bmw alan birisiyle karşılaştık biraz muhabbet ettik, elemanda daha önce golf6 varmış. Konfor olarak kesinlikle golf daha iyiydi dedi.
    runonflatlari cıakrtsın bak nasıl konfor geri geliyor.

Şunu açık ve net söylüyorum aracımda ilk aldığımda 205/55/16 rft lastik vardı, suan kullandığım 225/40/18 lastiklerden 3 kat daha sert ve konforsuz. Sanki rftler 18" ince yanaktı da suan kullandığım 16" idi gibi bi his var aradaki farka inanamadım ilk jatnları büyüttükten sonra merak eden varsa Gelsin denettireyim aracı

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı _AS_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Passat D segmenti bir araçtır 5 serisi ile A6 ile E class ile alakası yok yani. Kasası büyük vs olunca o sınıfa girmiyor. Direkt olarak F30 A4 C'nin rakibi. Hele jetta ile F30 rakip görmek nedir allah aşkına
    marka grubunu ele alsak mesela

rapid - octavia - superb

jetta - passat

a3 sedan - a4 - a6

3'e a4 harici hiç birinin tam karsılıgı yokki

hatta kendi marka icinde bile yok a3 sedan jetta desek eh , passata a4 koysan yine sacma oluyo superb koysan tam sacmalık oluyor.

vatandasımızın vwyi anlamsızca premiumlastırma cabası var.

alacak durum oldugu sürece hiçbir bmw'nin karsısına vw varken donüp bakmam bile. ha durum yoksa 3 premiuma girmedikten sonra noldugunun cokta onemi yok bence
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kağıt üstünde kalite vs olarak karşılaştırabiliriz bence ama iş almaya geldiğinde makas çok açılıyor. mesela en uygun bmw 3 123.000 tl gözüküyor listede, en pahalı jetta ise 90.000(???) tl. yani böyle bir durumda bile aralarında bir araba fark var. bmw'ye o kadar para vermeyi kararlaştırmış biri vw'e gittiğinde direk passat' a bakar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)