Yarbay Nickli Üyeden Alıntı
bu arada Volvo'ya içindeki motor Ford,Citroen , Peugeot motor diyen arkadaşa cevap olarak muhaleft olmak değil sadece düzeltmek amaçlı yazıyorum doğrudur aynı motor ama hayır değildirde :)
motorun temeli psa motoru aynı motor ama içindeki birçok ekipman farklı ve sorun teşkil etme olasılığı bile olan herşey önlem alınmış özetle biraz modifye edilmiş bir araç.
şöyle diyim size, bugün dsg şanzımanlar, ford powershiftler, Renault edcler, BMW getragların çoğunda arıza var yok megatronik yok şu yok bu ama sürekli arıza veriyorlar ve maliyetleri çok yüksek.
Volvo aynı şanzımanı 2011 de alarak getraga özel imal ettirip içindeki kuru tip şanzımanı yağlı sisteme geçirdi daha kullanıp tecrübe bile etmeden hatta bakadabilirsiniz araba bile s60 D2 wet clutch powershift olarak geçiyor birçok yerde.
Volkswagen gibi bir firmanın bu volvonun daha kullanmadan düzeltirdiği hatayı anlaması 6-7 yılını aldı ve VW daha yeni 2012 sonunda dsgleri yağlı sisteme çevirdi.
özetle emin olun sağlamlık anlamında Volvo vardır bide diğerleri vardır ve o diğerleri volvoya yakın bile değiller :)
şunu biliyormusunuz? dünyadaki tüm markaları birleştirin, hepsinin kaza testleri için harcadoğı bütçeyi birleştirin birtek volvonun tek başına harcadığı kaza testi maliyetine denk gelmiyor.
bu gerçkenten gurur verici bir nokta arabada oturdunmu evet ya bu sağlam dedirtiyor.
adamlar arabanın kaputunu bile tek parça ama 3 ayrı metal eğilimine ve kalınlığına sahip bir tasarımla yapmışlar, çarpma anında en önünü yumuşak ve darbeyi emiyor,kendi burkukluyor,ortası biraz daha sert ve biraz daha yavaşlatıyor, en kabine yakın kısmı kaya ve kabine yansıtmıyor darbeyi.
bu sizin içinde yaya içinde tasarlanmış son derece pahalı ama adamların ne derece önem verdiğini gösteren bir nokta daha. emin olun Volvo başkadır dostlar bunu Volvo çalışanı olduğum için söylemiyorum ben zaten Volvo iş makinasındayım otomotiv ile yakından uzaktan alakamız yok ama grup bünyesinde öğrendiklerimden size net diyebilirimki Volvo= pişman olmasınız ve hayatda kalırsınız.