Sebring Nickli Üyeden Alıntı
Benzer bir durumu ben de yaşadığım için sizi çok iyi anlıyorum.
Günlük kullandığımız Honda CR-V'mizi sattıktan sonra,bir tane daha hot-hatch tarzı otomobil için arayışa girmiştik.Babamızın 'otomatik alın bari,arada ben de takılayım' demesi ile,kendimizi başka bir arayışta bulduk.Birçok markanın 0-2.el modellerine baktık.Zaten bu modellerin çoğunu da arkadaşlar yazmışlar.
Neyse aradık taradık,bu arada 3 ay geçti tabi,nette takılırken bir anda Skoda Rapid Spaceback'ı keşfettik.Çok düşük km'li,hala garanti kapsamında olan bir çok örnek bulduk,araştırdık,soruşturduk,gittik baktık derken,en sonunda 9000 km'de,kırmızı-cam tavan-spor koltuklusunu aldık.Motor olarak da 1.6 TDI,DSG şanzımanlısını tercih ettik.
5 gündür kullanıyoruz.Şu anda çok memnunuz.İçi çok geniş,bagaj derdi yok.Cam tavan harika bir ferahlık hissi veriyor.Konfor harika.İçeri dizel sesi gelmiyor,çok sessiz.Koltuklar rahat.Donanım olarak da çok memnun kalırsınız.İnceleyin,aynı özellik ve aksesuardaki diğer VAG modelleriyle olan fiyat farkı sizi çok şaşırtacak.
Boyutları ideal.Ne küçük,ne büyük.Kullanması,parketmesi çok pratik.Dışarıdan bakınca bence çok şık (göreceli bir durum tabi).Ortalıkta da pek fazla yok,gören arkadaşlar 'bu ne yaw?nerden buldunuz,biz hiç görmedik,kaçaymış,biz de bakalım' deyip duruyorlar.
Motora gelince,1.6 TDİ zaten bilindik bir motor.Performansını sormayın,aldığımdan beri 50 km/s'i geçmedim,sıkışık şehiriçi trafiğinde kullanıyorum.Bu sebeple bir fikrim yok.
Zayıf mı geldi,gidersiniz Mertcan'a,bir soft yazılım,bitti gitti.
Garantisi hala var.Servise gittiğimde ücret karşılığı 3 yıl daha uzattıracağız.Böylece DSG'nin çıkartacağı bir sorunun da önüne geçeriz.
Günlük,aile içi kullanım için çok güzel bir seçenek.Ankara'da iseniz gelin bakın,daha sağlıklı bir inceleme yaparsınız.
Hayırlısı olsun.