User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
95 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: 80.000'e sıfır araç sorunsalı

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    valla taksiye ayda yılda anca biniyorum. onun dısında 2009dan beri kullanıyorm hyundai-kia, ne hikmetse bendede kullanan diger arkadaslarımdada olmadı. kontak kapanmadan senede kaçyüz bin kilometre yapıp adam gibi serviste bakım görmeyen taksiyle kendi aracımı bir bile tutmam.diyorum ya nedesem fark etmicek sana ama umut işte
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    allahım şu bizim insanların dramatasyonları, mübalaları.

Bmw fren sistemi hatası vermiş, koskoca Volvo S60ınde direksiyon kitlemiş, VW yıllarca airbaglerle ilgili sorunluydu ,toyotada fren sorunluydu bunların hepsi gözardı ediliyorda arkadaşlar şimdi Hyundai şöyle böyle diyor

adamlar ilk 5 en çok satan üreten firmalar arasına girmiş milyonlarca araç üretiyor, 3-5 video ve iddia ile lekenemez diye düşünüyorum .

sevmek sevmemek görecelidir o sebeble fordu sevmem derse saygım var ama ford iyi değildir araba değildir dedimi o arkadaşa sadece döner gülerim

bugün 100yıldan fazla kaç firmanın tecrübesi var otomotivde, hangi firma ilk arabaları üreten olmuş, hangi firma ilk seri bandı tasarlayan olmuş, neleri hedeflemiş neleri başarmış bir baksın derim.

adamların yıllarca hedefi halka sıradan araba yapmak oldu.

1 kere yarış arabası yapim dediler ford GT40 ı 60lı yılların ortasında çıkardılar adeta piyasaya tecavüz etti o araç , bir verilerine bak derim biraz ford hakkında fikir sahibi olabilmemiz için

d3n1s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yarbay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    allahım şu bizim insanların dramatasyonları, mübalaları.

Bmw fren sistemi hatası vermiş, koskoca Volvo S60ınde direksiyon kitlemiş, VW yıllarca airbaglerle ilgili sorunluydu ,toyotada fren sorunluydu bunların hepsi gözardı ediliyorda arkadaşlar şimdi Hyundai şöyle böyle diyor

adamlar ilk 5 en çok satan üreten firmalar arasına girmiş milyonlarca araç üretiyor, 3-5 video ve iddia ile lekenemez diye düşünüyorum .

sevmek sevmemek görecelidir o sebeble fordu sevmem derse saygım var ama ford iyi değildir araba değildir dedimi o arkadaşa sadece döner gülerim

bugün 100yıldan fazla kaç firmanın tecrübesi var otomotivde, hangi firma ilk arabaları üreten olmuş, hangi firma ilk seri bandı tasarlayan olmuş, neleri hedeflemiş neleri başarmış bir baksın derim.

adamların yıllarca hedefi halka sıradan araba yapmak oldu.

1 kere yarış arabası yapim dediler ford GT40 ı 60lı yılların ortasında çıkardılar adeta piyasaya tecavüz etti o araç , bir verilerine bak derim biraz ford hakkında fikir sahibi olabilmemiz için
    Ben Ford'a iyi değil demedim ki zaten, Ford almam dedim İlk çıkan Ford Pinto'larda üretim hatasından, daha doğrusu eksik güvenlik donanımıyla üretilmesinden kaynaklı kaza anında yanma problemi vardı. Adamlar araç başına 1 (bir) dolar harcayarak bu sorunun önüne geçebilecekken insanların yanarak ölmesinin firma için daha ucuza mal olacağını hesapladıklarından araba başına 1 dolar harcamadılar. Bu zihniyete şu anda sahip olmayabilirler ancak bu benim Ford markasından hepten soğumam için yeter sebep. Buna benzer etik olmayan başka davranışlar da Ford tarihinde bolca mevcut. Yoksa Henry Ford'un, Model T üretiminde piyasa talebine yetişebilmek için, ilk üretim bandını icat ettiğini, bunun global endüstriye "seri üretim" kavramını kazandırdığını da biliyorum, GT40'ın ne kadar hasta ruhlu, manyak bi alet olduğunu da, RS200'ün ralli tarihinde fırtınalar estirdiğini de
    öyle işte.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla taksiye ayda yılda anca biniyorum. onun dısında 2009dan beri kullanıyorm hyundai-kia, ne hikmetse bendede kullanan diger arkadaslarımdada olmadı. kontak kapanmadan senede kaçyüz bin kilometre yapıp adam gibi serviste bakım görmeyen taksiyle kendi aracımı bir bile tutmam.diyorum ya nedesem fark etmicek sana ama umut işte
    Üstad, sen seversin, binersin, ben sevmem, binmem. Ne ben senin görüşünü değiştirebilirim, ne de sen benim görüşümü değiştirebilirsin. Atladığın tek bir nokta var, başına gelmemesi, böyle bir sorunun olmadığını kanıtlamaz, keza, böyle bir sorunun olması senin-benim başıma geleceğini de %100 garanti etmez. Hyundai'nin böyle bir sıkıntısı var mı? Var. Bizim ülkemizde de, kendi anavatanında da, ABD'de de bu sorun var. İnşallah senin başına gelmez, ama böyle bir sorunun olmadığını söylemek senin gibi araştıran (gördüğüm kadarıyla) birine ters düşer. Yoksa bana ne, herkesin hayatına kimse karışamaz
    öyle işte.

leader_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar tartışma konunun amacını aşıyor. Buna bir son verme adına topluca yazmak istiyorum.

Birçok markanın ve modeli kendine has yada marka bazında sorunları olabilir. Burada bunlara kendilerini ne kadar geliştirdiklerine bakarak değerlendirebiliriz.
    Yoksa mevcut durumda o markada bu var şu modelde bu var diyerek hiç bir yere varamayız. bu arıza ve sorunlar devam ediyor mu ona bakmakta fayda var.

Konumuza dönecek olursak. Bende 5 yıldır hyundai getz benzinli otm. kullanıyorum. aracı değiştirmemim nedeni konforsuz ve yeterli bagajının olmaması onun haricinde bir problemi şimdiye kadar olmadı. Bu yüzden Hyundai modellerine kötü araç gözüyle bakmıyorum. ancak Kia dış görünüşü ile daha sportif geliyor bana.

Bu araştırmamda yardımcı olma adına aklınıza gelen yada kullanıp test etme şansı bulduğunuz araçları paylaşırsanız sevinirim.

Şimdilik araştırmalarımı Ceed sw üzerinde yoğunlaştırdım. ancak yinede farklı modellere açığım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı leader_T Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar tartışma konunun amacını aşıyor. Buna bir son verme adına topluca yazmak istiyorum.

Birçok markanın ve modeli kendine has yada marka bazında sorunları olabilir. Burada bunlara kendilerini ne kadar geliştirdiklerine bakarak değerlendirebiliriz.
    Yoksa mevcut durumda o markada bu var şu modelde bu var diyerek hiç bir yere varamayız. bu arıza ve sorunlar devam ediyor mu ona bakmakta fayda var.

Konumuza dönecek olursak. Bende 5 yıldır hyundai getz benzinli otm. kullanıyorum. aracı değiştirmemim nedeni konforsuz ve yeterli bagajının olmaması onun haricinde bir problemi şimdiye kadar olmadı. Bu yüzden Hyundai modellerine kötü araç gözüyle bakmıyorum. ancak Kia dış görünüşü ile daha sportif geliyor bana.

Bu araştırmamda yardımcı olma adına aklınıza gelen yada kullanıp test etme şansı bulduğunuz araçları paylaşırsanız sevinirim.

Şimdilik araştırmalarımı Ceed sw üzerinde yoğunlaştırdım. ancak yinede farklı modellere açığım.
    Geçen eylül ayında çok yakın bir arkadaşım Golf 7 1.2 TSi manuel comfortline araç aldı, sıfır. Fiyatını tam küsüratıyla hatırlamıyorum ancak 60 bin civarına mal oldu. Yaklaşık 1 yıldır sorunsuz sıkıntısız kullanıyor. Yakıt tüketimi olarak gayet makul, Ankara'da işe gidip gelerek bir depoyla 800 km yol yapıyor en azından. Kullanımı keyifli, turbo olduğunu hissettiren, konforu da yerinde bir araç.

Başka bir arkadaşım da 1 veya 2 yıl önce Leon FR manuel aldı. Yanlış hatırlamıyorsam 53 bine aldı aracı. Leon FR Golf 7 Comfortline'a göre daha donanımlı. Ancak araç fazla sert ve rijit. Günlük kullanımda Ankara şartlarında rahatsız edicilik sınırlarında geziyor aracın sertliği. Yakıt olarak Golf 7 1.2 TSi'dan 1-1.5 lt daha fazla yakıyor yine Ankara'da işe git gel kullanımda. Leon FR'ın benim gözümü tırmalayan tek eksi noktası arka koltukların oturulacak kısımlarının kanepe kıvamında dümdüz oluşu. Onun dışında son derece başarılı bir araç.

Yakın zamanda 60 bin civarına sıfır alınmış başka bir aracı kullanma/kurcalama fırsatım ne yazık ki olmadı. Bu iki araçtan biri eğer bütçenize uyuyorsa düşünülmesi gerekir kanaatindeyim.
    öyle işte.

can3541 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı d3n1s Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçen eylül ayında çok yakın bir arkadaşım Golf 7 1.2 TSi manuel comfortline araç aldı, sıfır. Fiyatını tam küsüratıyla hatırlamıyorum ancak 60 bin civarına mal oldu. Yaklaşık 1 yıldır sorunsuz sıkıntısız kullanıyor. Yakıt tüketimi olarak gayet makul, Ankara'da işe gidip gelerek bir depoyla 800 km yol yapıyor en azından. Kullanımı keyifli, turbo olduğunu hissettiren, konforu da yerinde bir araç.

Başka bir arkadaşım da 1 veya 2 yıl önce Leon FR manuel aldı. Yanlış hatırlamıyorsam 53 bine aldı aracı. Leon FR Golf 7 Comfortline'a göre daha donanımlı. Ancak araç fazla sert ve rijit. Günlük kullanımda Ankara şartlarında rahatsız edicilik sınırlarında geziyor aracın sertliği. Yakıt olarak Golf 7 1.2 TSi'dan 1-1.5 lt daha fazla yakıyor yine Ankara'da işe git gel kullanımda. Leon FR'ın benim gözümü tırmalayan tek eksi noktası arka koltukların oturulacak kısımlarının kanepe kıvamında dümdüz oluşu. Onun dışında son derece başarılı bir araç.

Yakın zamanda 60 bin civarına sıfır alınmış başka bir aracı kullanma/kurcalama fırsatım ne yazık ki olmadı. Bu iki araçtan biri eğer bütçenize uyuyorsa düşünülmesi gerekir kanaatindeyim.
    1.2 TSI aracı aslında hiç düşünmemiştim. Ancak vermiş olduğunuz bilgiler ile onuda test edeceğim. hatta yeni 1.2 tsi'lar 110 hp. daha önceden 105 hp'imiş. Teknik değerleri gerçekten iyi ve fiyatlarıda daha uygun.
    Dediğiniz gibi FR paketler özel süspansiyonları olduğu için spor kullanıma daha uygun bir araç. tabiki buda konforu birazda olsun etkiliyor.

Alıntı can3541 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mevcut aracımda zaten LPG var ve artık alacağım araçta kullanmak istemiyorum. Bu araç LPG siz kullanılmaz. Yineden öneri için teşekkürler.

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cıvıc lpg olmadan şehir içinde çok cep yakar en az 8,5-9 litre . uzun yolda 1.2 tsı a kadar yakar ama benzinde onuda not düşeyim kampanyalı olanda dream modeli asla tavsiye etmem . fb7 dedinmi elegance olucak . diğerleri o kadar geçerli değil .

bütceyi zorlarmı zorlamazmı bilemem ama en mantıklı araç leon fr o fiyata . gerçi şuan 125 lik ler var sıfır olarak .

yada biraz daha ucuza 1.2 tsı 110 da alınır . manuel ,led paketli ,17 jantlısı 60 ı geçmiyo diye biliyorum . boş golf almaktansa her türlü leon derim . çok daha güzel tasarımı ayrıca

CupraR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu aralar skofa rapid lerw bakiyorum disel otomatik özellikle kirmizi cam tavanli.HB mi SW mi karar veremedim ama Güzel görünüyor.Arka camin alti piano black olanlar daha bi hos duruyor.Bi göz atin isterseniz.

optimus_prime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben babam için civic bakmaya başladım kampanyalı dream otomatik gaz dahil 61500e veriyorlar

dream paket için boş diyenler olabilir ama bence o fiyata yeterli

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.2 TSI aracı aslında hiç düşünmemiştim. Ancak vermiş olduğunuz bilgiler ile onuda test edeceğim. hatta yeni 1.2 tsi'lar 110 hp. daha önceden 105 hp'imiş. Teknik değerleri gerçekten iyi ve fiyatlarıda daha uygun.
    Dediğiniz gibi FR paketler özel süspansiyonları olduğu için spor kullanıma daha uygun bir araç. tabiki buda konforu birazda olsun etkiliyor.

Mevcut aracımda zaten LPG var ve artık alacağım araçta kullanmak istemiyorum. Bu araç LPG siz kullanılmaz. Yineden öneri için teşekkürler.

1.2 TSi 105 hp Golf 7 sahibi arkadaşım daha yeni Ereğli'ye gitti. 368 km yolu 82 liralık benzinle kat etmiş, kabaca 22 kuruş yapar. Fikir vermesi açısından
    öyle işte.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba arkadaşlar,

bu aralar kendimi zorlayıp bir araç almak istiyorum. Mevcutta Getz 1.4 otm. LPG'li araç var. 100.000km'ye geldi ve performans namına zaten birşey yok. ayrıca bagajda yetmiyor. Bu nedenle sıfır bir araç almayı düşünüyorum. aklımdan Seat Leon ST 1.4 tsi FR act 150 DSG (FR plus +Kış paketi+geri görüş) var. Bu konfigürasyonun fiyatı yaklaşık 80.000'e geliyor. Yaklaşık yılda 20.000km yol yaptığım için açıkçası benzin kullanımı düşündürmüyor değil. Gerçi çok az tüketim değerleri olduğuda belirtiliyor. Ancak bu aracın Dizelini konfigüre etmek istesek oda bundan yaklaşık 10.000TL daha pahalıya geliyor.

Sizce Seat leon mu yoksa o araç o paraları etmez şu model dizel otomatik araç çok daha iyi diyebileceğiniz bir araç var mı?

Sıfır araç yerine ikinci el bu fiyattan daha düşük araçları da değerlendirebilirim.

Bu konuda sizlerin fikirlerinizi almak istiyorum.
    Citroen c5 alabilirsiniz marka takıntınız yoksa 2.0 dizel konfor genişlik iş görür. Kia ceed sw kuzenim kullanıyor çok konforlu dış görünüş olarakda çok iyi biraz yakıt tüketimi fazla 9.8 di bütün gün ama tapa gaz

Sebring - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benzer bir durumu ben de yaşadığım için sizi çok iyi anlıyorum.
    Günlük kullandığımız Honda CR-V'mizi sattıktan sonra,bir tane daha hot-hatch tarzı otomobil için arayışa girmiştik.Babamızın 'otomatik alın bari,arada ben de takılayım' demesi ile,kendimizi başka bir arayışta bulduk.Birçok markanın 0-2.el modellerine baktık.Zaten bu modellerin çoğunu da arkadaşlar yazmışlar.
    Neyse aradık taradık,bu arada 3 ay geçti tabi,nette takılırken bir anda Skoda Rapid Spaceback'ı keşfettik.Çok düşük km'li,hala garanti kapsamında olan bir çok örnek bulduk,araştırdık,soruşturduk,gittik baktık derken,en sonunda 9000 km'de,kırmızı-cam tavan-spor koltuklusunu aldık.Motor olarak da 1.6 TDI,DSG şanzımanlısını tercih ettik.
    5 gündür kullanıyoruz.Şu anda çok memnunuz.İçi çok geniş,bagaj derdi yok.Cam tavan harika bir ferahlık hissi veriyor.Konfor harika.İçeri dizel sesi gelmiyor,çok sessiz.Koltuklar rahat.Donanım olarak da çok memnun kalırsınız.İnceleyin,aynı özellik ve aksesuardaki diğer VAG modelleriyle olan fiyat farkı sizi çok şaşırtacak.
    Boyutları ideal.Ne küçük,ne büyük.Kullanması,parketmesi çok pratik.Dışarıdan bakınca bence çok şık (göreceli bir durum tabi).Ortalıkta da pek fazla yok,gören arkadaşlar 'bu ne yaw?nerden buldunuz,biz hiç görmedik,kaçaymış,biz de bakalım' deyip duruyorlar.
    Motora gelince,1.6 TDİ zaten bilindik bir motor.Performansını sormayın,aldığımdan beri 50 km/s'i geçmedim,sıkışık şehiriçi trafiğinde kullanıyorum.Bu sebeple bir fikrim yok.
    Zayıf mı geldi,gidersiniz Mertcan'a,bir soft yazılım,bitti gitti.
    Garantisi hala var.Servise gittiğimde ücret karşılığı 3 yıl daha uzattıracağız.Böylece DSG'nin çıkartacağı bir sorunun da önüne geçeriz.
    Günlük,aile içi kullanım için çok güzel bir seçenek.Ankara'da iseniz gelin bakın,daha sağlıklı bir inceleme yaparsınız.
    Hayırlısı olsun.

Focus4171 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence de 1.2 TSI'ların yakıtları çok iyi. POLO 1.2 TSI 90 ps ile İSTANBUL- MUĞLA arası 4 kişi ve bavullar ile 4.2 lt ile gittik, 4.6 lt ile döndük ortalama. Şehir içinde de en fazla 7.4 yakıyordu. Ortalamam 6.8 LT/100 KM'de. 1.16d'yi aratmıyordu bize Golf'te yaklaşık aynı değerleri yakalar diye düşünüyorum. Teknik verileri mükemmel. Şimdi satıp Jetta 1.4 TSI 122 PS Manuel aldık. Oda şimdilik şehir içi 8.5'lerde yakıtı. Çok trafik olmadığında 6,5'leri görüyorum. 1.2 TSI kesinlikle tavsiye ederim imkan varsa. Hayırlısı olsun sizin için.
    eleştiri gizli hayranlıktır.

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne isteniyor bu hyundailerden anlamıyorum. adamlar gayette düzgün ve sağlam araba yapıyorlar. hem sağlam olmasa o kadar ticariye rent a car a koşulur mu hyundailer ? kaç tane akrabam aldı , 2-3 tane arkadaşım eze eze bindi , yine de tık demedi arabaları. benim gözümde hyundai renodan pejodan falan sağlamdır. üstelikte sunduğu donanımlarla vs. f/p arabasıdır. kaliteli diyemem ama (i30 elite hariç )
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı i-vtec07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cıvıc lpg olmadan şehir içinde çok cep yakar en az 8,5-9 litre . uzun yolda 1.2 tsı a kadar yakar ama benzinde onuda not düşeyim kampanyalı olanda dream modeli asla tavsiye etmem . fb7 dedinmi elegance olucak . diğerleri o kadar geçerli değil .

bütceyi zorlarmı zorlamazmı bilemem ama en mantıklı araç leon fr o fiyata . gerçi şuan 125 lik ler var sıfır olarak .

yada biraz daha ucuza 1.2 tsı 110 da alınır . manuel ,led paketli ,17 jantlısı 60 ı geçmiyo diye biliyorum . boş golf almaktansa her türlü leon derim . çok daha güzel tasarımı ayrıca
    FR paketlerden ziyade normal 1.2 tsi düşünüyorum. FR'lar daha dolu oldukları için fiyatlarıda biraz daha yüksek.

Alıntı CupraR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu aralar skofa rapid lerw bakiyorum disel otomatik özellikle kirmizi cam tavanli.HB mi SW mi karar veremedim ama Güzel görünüyor.Arka camin alti piano black olanlar daha bi hos duruyor.Bi göz atin isterseniz.
    Rapid çok baktım hatta hafta sonu Skoda showroom'a dahi gittim ancak Leon'a göre biraz daha dar geldi bana ve bagajıda HB modellerde malesef çok düşük. Sedanıda tip olarak çok beğenmiyorum. Ancak HB kırmızı cam tavanlılar gerçekten çok güzel.

Alıntı optimus_prime Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben babam için civic bakmaya başladım kampanyalı dream otomatik gaz dahil 61500e veriyorlar

dream paket için boş diyenler olabilir ama bence o fiyata yeterli
    Şimdiden hayırlı olsun diyelim o zaman.

Alıntı d3n1s Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.2 TSi 105 hp Golf 7 sahibi arkadaşım daha yeni Ereğli'ye gitti. 368 km yolu 82 liralık benzinle kat etmiş, kabaca 22 kuruş yapar. Fikir vermesi açısından
    Bir çok kişiden aynı şeyleri duydum. Performansının kötü olmadığı ve yakıtının da az olduğu.

Alıntı ertantamer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Citroen c5 alabilirsiniz marka takıntınız yoksa 2.0 dizel konfor genişlik iş görür. Kia ceed sw kuzenim kullanıyor çok konforlu dış görünüş olarakda çok iyi biraz yakıt tüketimi fazla 9.8 di bütün gün ama tapa gaz
    C5 büyük bir araç olduğu için eledim. Kia ceed sw halen ilgilendiğim bir model ancak yakıt tüketimi dez avantaj.

Alıntı Sebring Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benzer bir durumu ben de yaşadığım için sizi çok iyi anlıyorum.
    Günlük kullandığımız Honda CR-V'mizi sattıktan sonra,bir tane daha hot-hatch tarzı otomobil için arayışa girmiştik.Babamızın 'otomatik alın bari,arada ben de takılayım' demesi ile,kendimizi başka bir arayışta bulduk.Birçok markanın 0-2.el modellerine baktık.Zaten bu modellerin çoğunu da arkadaşlar yazmışlar.
    Neyse aradık taradık,bu arada 3 ay geçti tabi,nette takılırken bir anda Skoda Rapid Spaceback'ı keşfettik.Çok düşük km'li,hala garanti kapsamında olan bir çok örnek bulduk,araştırdık,soruşturduk,gittik baktık derken,en sonunda 9000 km'de,kırmızı-cam tavan-spor koltuklusunu aldık.Motor olarak da 1.6 TDI,DSG şanzımanlısını tercih ettik.
    5 gündür kullanıyoruz.Şu anda çok memnunuz.İçi çok geniş,bagaj derdi yok.Cam tavan harika bir ferahlık hissi veriyor.Konfor harika.İçeri dizel sesi gelmiyor,çok sessiz.Koltuklar rahat.Donanım olarak da çok memnun kalırsınız.İnceleyin,aynı özellik ve aksesuardaki diğer VAG modelleriyle olan fiyat farkı sizi çok şaşırtacak.
    Boyutları ideal.Ne küçük,ne büyük.Kullanması,parketmesi çok pratik.Dışarıdan bakınca bence çok şık (göreceli bir durum tabi).Ortalıkta da pek fazla yok,gören arkadaşlar 'bu ne yaw?nerden buldunuz,biz hiç görmedik,kaçaymış,biz de bakalım' deyip duruyorlar.
    Motora gelince,1.6 TDİ zaten bilindik bir motor.Performansını sormayın,aldığımdan beri 50 km/s'i geçmedim,sıkışık şehiriçi trafiğinde kullanıyorum.Bu sebeple bir fikrim yok.
    Zayıf mı geldi,gidersiniz Mertcan'a,bir soft yazılım,bitti gitti.
    Garantisi hala var.Servise gittiğimde ücret karşılığı 3 yıl daha uzattıracağız.Böylece DSG'nin çıkartacağı bir sorunun da önüne geçeriz.
    Günlük,aile içi kullanım için çok güzel bir seçenek.Ankara'da iseniz gelin bakın,daha sağlıklı bir inceleme yaparsınız.
    Hayırlısı olsun.
    teşekkürler hafta sonu Showroom'a gidip baktım. araç beğendiğim bir araç zaten ancak bagaj ihtiyacımın fazla olması nedeniyle hep geri planda kalıyor.

Alıntı Focus4171 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence de 1.2 TSI'ların yakıtları çok iyi. POLO 1.2 TSI 90 ps ile İSTANBUL- MUĞLA arası 4 kişi ve bavullar ile 4.2 lt ile gittik, 4.6 lt ile döndük ortalama. Şehir içinde de en fazla 7.4 yakıyordu. Ortalamam 6.8 LT/100 KM'de. 1.16d'yi aratmıyordu bize Golf'te yaklaşık aynı değerleri yakalar diye düşünüyorum. Teknik verileri mükemmel. Şimdi satıp Jetta 1.4 TSI 122 PS Manuel aldık. Oda şimdilik şehir içi 8.5'lerde yakıtı. Çok trafik olmadığında 6,5'leri görüyorum. 1.2 TSI kesinlikle tavsiye ederim imkan varsa. Hayırlısı olsun sizin için.
    Polonun performansını değerlendirir misiniz? Yani 4 kişi+bagaj gaza yüklendiğinizde nasıl bir tepki veriyor? hızlanması nasıl? ara hızlanmalar nasıl? ufak bir değerlendirme yaparsanız sevinirim.

Alıntı İbrahim33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ne isteniyor bu hyundailerden anlamıyorum. adamlar gayette düzgün ve sağlam araba yapıyorlar. hem sağlam olmasa o kadar ticariye rent a car a koşulur mu hyundailer ? kaç tane akrabam aldı , 2-3 tane arkadaşım eze eze bindi , yine de tık demedi arabaları. benim gözümde hyundai renodan pejodan falan sağlamdır. üstelikte sunduğu donanımlarla vs. f/p arabasıdır. kaliteli diyemem ama (i30 elite hariç )
    Sanıyorum marka imajı nedeniyle aslında araçlar doluluk ve konfor açısından yeterli hatta daha fazla ancak Alman markalarının imajını yıkacak kadar olmadı. Bu çizgisini bozmadan devam ederse yaklaşacaktır ancak yine onların imajı kadar olmayacaktır diye düşünüyorum.

Erdem K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bütçeniz başlıktaki gibi olsaydı full paket dizel otomatik leon tavsiye edecektim ancak bütçenizi 60bin TL'ye çektiğinizi belirttiğiniz, merak ettiğiniz 3 seçenek arasında marka imajını pek iyi bulmasam da kia ceed sw tercih ederdim ...
    Subaru
    Technica
    InternationaL

PSN: ekduncan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Erdem K. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bütçeniz başlıktaki gibi olsaydı full paket dizel otomatik leon tavsiye edecektim ancak bütçenizi 60bin TL'ye çektiğinizi belirttiğiniz, merak ettiğiniz 3 seçenek arasında marka imajını pek iyi bulmasam da kia ceed sw tercih ederdim ...
    beni içinde Kia ceed sw öncelikli. Ancak kolayca elden çıkarır mıyım diyede düşünmüyor değilim. Bu nedenle SW yerine HB alıp bagaj ihtiyacını da port bagaj ile çözebilir miyim diye düşünüyorum.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)