günceldir arkadaşlar varmı başka fikri olan
Printable View
günceldir arkadaşlar varmı başka fikri olan
1999 dan beri birçok farklı araç kullandım ve farklı marka lastikleri deneme şansım oldu.İstediğin sessizlik ve konforsa Michelin'i tek geçerim ancak diğer markalarda son yıllarda bu konuda kendini epey geliştirdi.Şuan kullandığım aracımda Goodyear-Efficientgrip var ve araç üstünde geldiği için değiştirmedim ancak sessizlik konusunda çok memnun olduğum söylenemez..Continental'de güzel ancak fiyat olarak Michelin'den pek bir farkı kalmadı..BU markalar dışında konfor konusunda öneri istiyorsan önerilerim Yokohama,Hankook ve Nokian.. Özellikle Nokian'ı tavsiye edebilirim bi aracımda kullandım çok memnundum..Fiyatlar konusunda yorum yapamam :)
1999 dan beri birçok farklı araç kullandım ve farklı marka lastikleri deneme şansım oldu.İstediğin sessizlik ve konforsa Michelin'i tek geçerim ancak diğer markalarda son yıllarda bu konuda kendini epey geliştirdi.Şuan kullandığım aracımda Goodyear-Efficientgrip var ve araç üstünde geldiği için değiştirmedim ancak sessizlik konusunda çok memnun olduğum söylenemez..Continental'de güzel ancak fiyat olarak Michelin'den pek bir farkı kalmadı..BU markalar dışında konfor konusunda öneri istiyorsan önerilerim Yokohama,Hankook ve Nokian.. Özellikle Nokian'ı tavsiye edebilirim bi aracımda kullandım çok memnundum..Fiyatlar konusunda yorum yapamam
225/55/17 ebat istediğim için mıchelin conti yokohama hankook goodyear bu markalar 400 tl üzerinde çıkıyor. buda beni aşıyor tabiki... oyüzden diğer uygun fiyatları olanların en konforlu sessizini araştırıyorum bende :)
O ebatlarda fiyat yükseliyor tabi..Ama şöyle söyliyim Bmw marka aracımda 225/40/18 Michelin Pilot Sport 3 kullanmıştım bu ebat yanak ve tabanda bile süspansiyon ve sessizlik anlamında mümekkem bir lastikti :) sizin ebatta ucuz lastik bulmak zor ama aklınızda olsun ekonomik olsun diye bir başka aracımda 205/45/17 Falken Ziex serisi kullanmıştım fiyat/performans olarak gayet tatmin etmişti.Azda olsa yardımcı olabilmişimdir umarım
Ucuzlar arasinda falken ve nexen var birde kumho var tabi. Saolun tesekkur ederim
Ucuzlarda falkenin ze914 modelinden memnunum tavsiye ederim. Yurtdışında baya rağbet gördüğünü okuyup öyle almıştım, kumhodan iyi olduğunu kesinlikle söyleyebilirim.
Yaz mevsimi için aracıma, Falken ze914 takacağım.
testlerde de iyi sonuçları var,
Lastik olayı biraz değişik, nasıl ki ?
- alırsın 10bin km iyidir, bir anda özelliğini kaybeder. kumho diyebiliriz.
-alırsın kademeli olarak eskir... bridgestone-lassa vs.
-alırsın, iyidir hoştur- fakat kısadır. michelin
bir sürü parametre var...
Saydığınız maddelere katılıyorum..Alacağınız lastik sizin bir lastikten istediğiniz beklentiyi kaç km boyunca size yaşatır orası değişiyor tabiki.
Ben genelde aldığım araçlarla 15.000 ile 30.000 km arası yol yaptım..Çok sayıda şirket aracım ve kendime ait hususi aracım oldu ve lastikle alakalı konuda bu araçlar sayesinde fikir sahibi oldum.
Bence lastikte önemli olan marka değil lastikten nasıl bir özellik istediğiniz ve aracınızı ne amaçla kullandığınızdır.
Ama şahsi fikrim aradığın konfor ve sessizlikse Michelin , performanslı bir araca sahipsen Pirelli Pzero NERO..İkiside tecrübemle sabittir :)
brıdgestone lassa dediğiniz gibi ömrüne göre azalıyor etkisi. 400 tl ayırıcak olsam zaten hiç düşünmeden lassa alırdım...
jant ta alacağım için bütçe kısıtlı olacak. kumho için dediğinizi 10 sene önce yaşamıştık arkadaş aldığında yıl 2016 hala aynı kalitedemi gidiyor bunlar?
ben yılda 10-15 bin yapan biriyim. 3 sene düzgün dayansa yeterli bizim için.
aklım barum,nexen,falken e kayıyor. bu durumda.
bende 205/45/17 için falken ze914 ile PT741 arasında kaldık. petlas bilet kampanyası yapmış. 4 lastige yurtdışı bileti veriyor diye aldık 2 takım. 205 lira dan 2016 dotlu umarım memnun kalırız
saygılar
Bilgideki yanlışlığı düzeltmek istedim.
Dunlop, Sumitomo firmasına üretim izni vermesi söz konusu değil. Çünkü Dunlop ve Falken markalarının sahibi zaten Sumitomo firmasıdır ve Sumitomo bir Japon firmasıdır. Kauçuk kalitesi olarak da 2 veya 3. kalite olduğunu düşünmüyorum. Kendi kauçuk tarlası olan ender firmalardan biridir. Ayırca Dünyanın 5. büyük lastik firmasıdır. Sıralama şöyle,
1. Bridgestone
2. Michelin
3. Goodyear
4. Continental
5. Sumitomo
Şunu ilave etmek gerekirse Dunlop'u Avrupa da Goodyear firması üretir ve satar. Ancak Türkiye de satmaları mümkün değil anlaşma gereği. Ancak dediğim gibi markanın sahibi Sumitomo firmasıdır ve Çankırı da fabrika kurarak artık ülkemizdede Falken ve Dunlop markalı lastik üretimine başlamıştır.
Lastiklerin kalitesiz olduğunu düşünmüyorum. çünkü Falken ZE914 modeli VW passatın bazı modellerinde orjinal ekipman çıkmaktadır. Dunlop ta Lexus'un bazı araçlarında orjinal ekipman olarak çıkmaktadır.
Dunlop FM800'ü uzun zaman kullanmış birisi olarak ve yukarıdaki bilgiler ışığında tavsiye ederim. Yol tutuşu iyidir, gürültüsü azdır.
Falken ze914 205 45 17 2015 yılından beri kullanıyorum. Gerek şehir içi gerekse uzun yol, uluslararası yol yaptım. Hemen hemen kar hariç her türlü hava ve yol koşulu ile karşı karşıya kaldım maşallah gerek yol tutuşu, gerek yol gürültüsü, gerekse dayanıklılık olsun hiç üzmedi.. Çok memnun kaldım. Öneririm iyi lastiktir. Kullandığım araç clio 1.5 dci