fr da da bagımsız vag ın 81 kw sınırının altındaki araçlarda torsiyon kuralı var gibi bir şey
kalite veya fiyata göre değil güce göre donanım koyuyor
Printable View
almadan önce octavia golf leon bu üçünüde inceledim octavia en genişi , golf en premıum diyim, leon da en sporu geldi, üçüylede hız viraj testi yaptım en hızlı leon oldu bence ve en iyi yola tutunanı da leon oldu leon aldık kötü bir şey yok hatta sınıfında yine sessiz ama dizel aldığımızdan mdır ne fr a binince fr çok konforlu geldi
şu an fr lar 125hp geliyor 140hp değil. Şu an sıfır km fr için en uygun fiyat ne veriyorlar acaba?
Leonun hepsi torsiyon,Benim golfümde torsiyon arkadaşlarımdada bağımsız golf var.Bindiğimde psikolojikmi bilmiyorum ama birazcık daha yumuşak gibi geliyor bağımsız olan o kadar başkada bir fark cidden hissedemiyorum...
Soruya gelicek olursak Leon alın derim;ama ben hayatta gidipte Leon almam orası ayrı :) sunroof,xenon ve jantlı midline golf alırım leon almam :)
cam tavan varsa golf yoksa leon derim. çünkü kalan özellikler doluyor jant far vs.
dolu leon alırım ben şahsen
yav şimdi iyi kafayla şöyle bir düşündümde , ikisinide almazdım. gırtlak dolu bose li , derili , cam tavanlı 1.4 170 m.air giulietta alırdım lan :D madem ki , sürüş hissiyatı , f/p endeksi kralına gider.
ne alıyorsanız alın aldıgınız arac dolu olsun bu sebebden leon derım kı hıc dusunmenıze bıle gerek yok
Leon u eşşeğin g.tüne sokmuşlar. Valla arada o kadar fiyat farkı varken tabiki Golfle aynı olmasını beklemek saçma zaten. Ancak boş Golfe binmektense Fr Leon öndedir benim için. Farlarının zayıflığını şöyle değerlendireyim, selektör atınca mesafe biraz kısa olabilir ancak uzunlar açık giderken beni rahatsız eden bi durum olmuyor.
Bende full Leon alacağıma, orta donanımda Golf alırım. Donanım genelde gözboyamaya yöneliktir markalarda. Fakat genelde donanımı bol olan araçların altyapısı zayıf, altyapısı güçlü olan araçlarında donanımı eksik kalıyor. İyi kötü aksesuar donanım sonradan da yapılabilecek şeyler olduğuna göre ben her türlü kalitesi, altyapısı güçlü olan aracı seçerim. Çünkü sonradan kaliteyi ve altyapıyı isteseniz de ekleyemezsiniz
Leon'u bende çok abarttıklarını yerin dibine soktuklarını düşünüyordum fakat bende düşük km'li bir Leon'a binip o sesleri duyduktan sonra bu kadar olur dedim. Bizim 2014 Polo'da böyle sesler yoktu. Golf çok daha iyi bir tercih olacaktır benim gözümde.
cam tavan tdi dsg hangisi ucuz ise onu alırım.
çıkma parçalarla arabayı doldururuk tavana çözüm yok :D
Olaya şöyle gireyim, her hafta arabasına binip 40 km yol yaptığımız arkadaşta 2013 golf 1.2 tsi comfortline var, 50.000 km de arabada kaza boya darbe yok ve düzgün binilmiş ama ses gelmeyen yer yok. Bagaj, kapı, cam, torpido heryerinde ses geliyor aracın. Babamda 2014 Leon var 30.000 km de şuan 10.000 km de filo çıkması alındı, golfe göre hiç ses gelmiyor, ciddi anlamda trim sesi veya golf gibi saçma sesler yok. Hayır ikisine de uzun süre binmesem leonu kötüleyenleri anlayacağım ama şuanki durumda golften gelen sesler Leon x5 diyebilirim . Bence golf sadece iç konsoldaki estetikten dolayı alınırsa alınır onun dışı leon derim ben
Arkadasimun golf 7 sine binince cok sessiz geldi, yol sesi olsun diye cami actirdim. Bu golfte cok ses var diyenleri kiniyorum. Buyrun benim c2 ye binelim, ruzgar ve trim seslerinden orkestra kurdum konser veriyorum.
8 ay once sifir fr aldim 12 binde su anda. Duzenli olarak parke tasli yol kullaniyorsaniz leon almayin, ses yapar caninizi sikar. Oldu da leon alirsaniz kaymak gibi yol harici sanrufu acmayin , sanrufta gicir gicir etmeye baslar. Birde fiyatlar kadar , arac var mi yok mu ve herhangi bir opsiyon koyma durumunda kac aylik siraya sokuyorlar bunlarada dikkat edin. Dogus bu konuda cok sikintiliydi. Golf istedik dunyanin sirasini verdiler . Leon olsun dedik , o jantla isterseniz 4 ay dediler :)
Leon 1.2 tsi manuel ve goldun 1.2 tsi dsg modelini kullanmis biri olarak bir kac cumle yazayim.
Leonun 1.2 ile alakasi yok baya baya istekli ve atik bir arac, malzeme kalitesi orta seviye diyebilirim, suspansiyonlari biraz sert, ozellikle arkada oturdugunuzda leonun suspansiyonu bazen kotu hissettirebiliyor. Yakit olarak 5.5-6.5 arasi yakat yakitta uzmez.
Gelelim golfe, ic malzeme kalitesi ve suspansiyon olarak golf baya bi üstün. Dsg ve 1.2 tsi uyumunu begenmemiştim. Leon ne kadar gidiyorsa golf okadar gitmiyor. Oturma pozisyonu olarak leon cok daha iyi, daha sportif hissettiriyor. Leonu surerken daha cok zevk almistim. Golf yol tutus olarak daha iyi, leonun arkasi bazen garip bir sekilde gelebiliyor. Suan 1 arkadasim hala kullaniyor leonu 14 binde trim sesi suan icin yok.
Son olarak leon kesinlikle daha sportif ve yakisikli. Ben olsam leonu tercih ederdim.
Parke taşlı yollardan da geçiyorum normal asfalttan da, beni korkutan şey trim sesleriydi zaten, bir de sunroof mu ekletsem acaba diyordum ki bu yorum üzerine ondan da vazgeçtim
Leon için Style + Advanced paket için 2 ay dediler, Golf için en erken 3 ay, eklenecek opsiyona göre süre daha da uzar dediler. Kartal'daki otopark Golf kaynıyor ama hiçbir araç yok diyorlar satılmış hepsi.
2.el neden düşünmüyorsun?
3-5bin kmde dünya kadar araba var.
Leon , Golf karşılaştırmasına ek olarak , yeni Astra'da düşünülebilir.
Yine Golf bakabilirsin.
Eski gelmezse '12 A3 falan bakabilirsin.
A3'ler güzel de içini beğenmiyorum ve donanım olarak zayıf geldi, Golf'ü de şöyle söyleyeyim, başta sadece Leon düşünüyordum fiyatından dolayı, bir de Golf'e bakayım dedim ve sıfırına ikinci ellerden daha uygun fiyat verilince ona da bakmaya başladım. Sırf sıra beklememek ayağına ikinci ellere uçuk fiyatlar istiyorlar her açıklamada x ay beklenmiştir, beklemek yok gibi yazılar yazıyorlar zaten niyetleri belli.
Sen de haklısın kardeşim, bir baktım da senin aldığın fiyatlara düzgün araba yok ikinci elde :)
burada trim seslerine eyvallah çekenler yetkili servise gelince 40yıllık şase trim mühendisi edasıyla bunu garantiden değiştirin diye ağlamasın lütfen.
En fazla aydınlatma ledinin rengi farklıdır gibime geliyor :) bir önceki kasalarda birebir aynıydı çünkü. İzolasyon farklı olabilir tabiki, olması da lazım zaten o kadar fiyat farkı var, bikaç farklılık olsun golf Leon Octavia gibi aynı platform araçlar arasında :)
Advence+cam tavan manuel 1.2 tsi leon aldık kardeşime eylül ayında.
Aşırı memnunuz.Yakıt 5.5 6 civarında.Led farlar gerçekten hem görsel olarak hemde görüş olarak çok iyi uzunlar şimşek etkisi yaratıyor.
Biz gizli özellik olarak sis farlarını da açtırdık sellektör yapınca led fara yetişemiyor ama etki ediyor.
Trim sesi müziği çok açınca kapılar titriyor.Serviste yalıtım yapıyorlarmış ilk bakımda yaptırcaz.
Performans olarak araç biraz sonradan dolduruyor turboyu alt devirler verimsiz gelebilir,üste çıktıkça fırlıyor resmen.
Astra K 136 hp dizel otomatikle denedik araba kopmuyor ama geçemiyorda :D
Araç açıkcası ekonomi aracı bir FR beklememek lazım yada 160 lık tsi.
En gıcık yanı sürekli vites yükselt diyor ekonomi kasıyor resmen.70 km ile 6. viteste gidiyorsunuz ortalama 2.5 3.0lt ile
Deri alcantara koltuklar muhtesem advence alınca kapılarda deri kaplı geliyor.Ses sistemi çok iyi kesinlikle.
Ben clio 4 kullanıyorum Leon un tek alışamadığım yanı direksiyon simidi çok ince geldi bana.
Kırmızı renk aldık çok dikkat çekiyor.
Alacak olanlara kesinlikle tavsiye ederim.
Sormak istediğiniz birşey olursa cevaplayabilirim.
Halojen farlı golftense Leon tercih edin derim.
İstanbul Avek otodan aldık.Gerçi onlarda 1 aya burda dediler 2 ayı geçti gelmesi bizi kandırdılar açıkcası.
Ama tok satıcılar araç her türlü satıyor.Ankara doğuş özel siparişe girer 5 ayı bulur demişti.
Biz hem araç zammını hemde opsiyonlara gelen zammı yedik sıkıntılı bir süreçti çok sövdük ama baktık en mantıklı araba yine bu.
64'e aldık biz size verdikleri rakam(63700) çok çok iyi gerçekten.
Trim sesi başka yok.sadece ben çok hassasımdır kardeşim duymamış ama düşük hızda tümsekten geçerken sürücü kısmındaki camdan kulağını yaslayınca anca duyabileceğin bi gacırdama geliyor.İlerde ilerleyebilirde ama bence normal.Servis hepsini gideriyormuş yağlıyormuş falan.
Zaten bir yıl içinde ne ses geliyorsa geliyor.Yapılsada tekrarlayabiliyor çok takmıyorum artık Clio'dan alıştık :)
Şehir içinde çok güzel vites geçişleri debriyaj falan çok konforlu kol dayaması çok güzel.Tek keşke olsaydı dediğim şey 'elektronik park freni'
Jantlar 17 taban geniş olunca diğer standart 16 jantlı araçlara göre özellikle arkadan bakınca daha dolu duruyor çamurluklar falan.
17 olmasından ötürü standarta göre çukurlarda sert(style opsiyonsuz var akradabamızda karşılaştırdık)
Yol sesi almıyor çok sessiz bence hatta babam ilk marşa bastığında çalışmadı zannedip tekrar kapatıp açmış bikaç kez
Tamamdır çok teşekkür ederim, Golf istediğim opsiyon ve fiyatla alamazsam kesin Leon düşünüyorum artık.
Avek ve Altur şuanda araç yok sipariş ile 2 ay sonra gelir o zamanki fiyat ne olur bilemeyiz ama şuanda olsa 63.700'den veririz demişlerdi, Kayadibi ise 64.400 verdi. Sunroof da istiyorum aslında ama trim sesi ve teslim süresi uzayabilir o yüzden çekiniyorum biraz.