User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
34 sonuçtan 20 ile 34 arası

Konu: fiesta 1.4 tdci & 1.4i comfort?

PROMINENT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nedemek..umarım keyifle bineceğin bir araba bulursun
    Kork!!sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak...

OmerRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benzinli 1.4 fiesta kullanıyorum 2004 model. Açıkçası çok az yakıyor diyemem 6 7 litre civarında dolaşır akan trafikte.

sorunsuz bir araba gerçekten. dizelinden daha sorunsuzdur daha uygun fiyatlıdır. dizeller genelde çok hırpalanmış olurlar temizini bulması daha zor. benzinliler genelde bayanlarda falan var.

performans olarak benzimli olan dizelden daha iyi diye söyleyebilirim ancak yüksek devirlerde dolaşman gerekiyor dizel ataklığına sahip olmak için.

kullanımı keyifli bir arabadır şasi dengesi direksiyonu ve yol tutuşu oldukça tatminkardır.
    Azim Oto Özel Ford Servisi
    http://www.azimfordservisi.com/

tequila818 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Badboy® Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kesinlikle katılıyorum.

Şirketler fiesta tercih ediyorsa bu senin için tercih etmeme değil tercih etme nedeni olmalıdır çünkü kiralama şirketleri aracın masrafını,sorunlarını vs ince eleyip sık dokurlar.

Açık konuşmak gerekirse fiesta günümüzün gerisinde kalmış bir araç ama yeni jenerasyon dizel ufak araçlarıda 20 lira civarına almak mümkün değil.

Motorun teknoloji olarak eski olduğu falan yok.Her 8 valf motor eski değildir,yani 10 sene önceki fiat motor 24 valf oluyorsa bu onun çağın 10 sene ilersinde olduğunu göstermez.Çıkış yılları diğer 1.3 lük motorla aynıdır,teknolojileride zaten common-rail birebirler.Sadece üretim maliyetlerinden dolayı tdci motor kısıntılarla gelmiştir.Ama araştırırsan 2009 model fiestadada,207'dede,c2'lerdede bu motorun hala kullanıldığını ve uzun bir süre daha kullanılacağını görürsün.Focus 1.6 tdci daki kronik turbo borusu çatlama olayları bu motorda mevcut değil.Açıkçası kulağımada hiç multijetlerdeki gibi yapılan arızlar vs. gelmedi.

Performans olarak beklentin varsa bencede uzak dur bu motordan.Ama sağlamlık ekonomi ve şehir içinde 2-3.viteste idare edecek ataklık istiyorsan 8 valf falan hiç bakma.Bugün millet 50 milyar gözünü kapatarak veriyor 8 valf audi a3'lere.Taş gibide motor..

Diğer markaların kronik hastalıklarını göz önüne alırsak 2006 dan sonraki fiestaların sorunsuzluk ve sağlamlık bakımından oldukça oturduğunuda göreceksin.

Ama biraz sportif görünsün aksesuarı zengin olsun falan dersen tek kapı kırmızı dizel bir grande puntonunda iyi bir tercih olacağını söyleyebilirim.Belki fiesta kadar keyifli değil kullanımı,ufak tefek problemleri var ama verdiğin paraya göre fiestadan daha fazla teknoloji satın alacağın kesin.

Benzinli konusuna gelince ise ömerrs sana yardımcı olsun 1.4 ile st'nin yakın hatta aynı yaktığını söylüyordu bana göre 1.4 benzinliler yaktığı yakıtın hakkını veremiyor,zaten şehir içi kullanımda dizellere göre kesinlikle yavaşlar..Dizelle kesinlikle mukayese edilmezler..

3.5 yıllık fiesta tdci kullanıcısı olarak oldukça objekif olmaya çalıştım Sana ufak bir uyarı,fordun direksiyonuna alıştıktan sonra kralını beğenmiyorsun,denemediğim araba kalmadı haberin olsun
    Öncelikle ilgin için teşekkür ederim. Valla arbadan donanım, performans, güzel gözüksün gibi beklentilerim yok açıkçası. Elimdeki para kısıtlı olduğu için ufak dizellere yöneldim. Ve makyajlı kasa fiestaların görüntüleride içide güzel bence. İnternetten araştırdım 2007 model 40 bin km civarında dizeller 19bin ytl civarı iken yine 2007 model 40bin km civarındaki 1.4 benzinliler 18 bin ytl. Yani dizel araç alıpta 100bin kmlerde bir araç almayacağım. Beni çok uğraştırmayacaksa almışken dizelini almak isterim. çünkü arada 1 milyar lira fark var. Fordlarda garanti kaç sene acaba? bir de dizel aracınızı kaç bin kmde bir bakıma sokuyorsunuz ve maliyeti benzinliye oranla çok mu yüksek oluyor?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OmerRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benzinli 1.4 fiesta kullanıyorum 2004 model. Açıkçası çok az yakıyor diyemem 6 7 litre civarında dolaşır akan trafikte.

sorunsuz bir araba gerçekten. dizelinden daha sorunsuzdur daha uygun fiyatlıdır. dizeller genelde çok hırpalanmış olurlar temizini bulması daha zor. benzinliler genelde bayanlarda falan var.

performans olarak benzimli olan dizelden daha iyi diye söyleyebilirim ancak yüksek devirlerde dolaşman gerekiyor dizel ataklığına sahip olmak için.

kullanımı keyifli bir arabadır şasi dengesi direksiyonu ve yol tutuşu oldukça tatminkardır.
    yani kmde 0.25 lira civarı yakıyor. Bu rakam sanırım dizellerde 0.15 civarı. Durum böyle olunca 1 milyar fazla para verip dizel almak sanki daha uygunmuş gibi geliyor bana. Benzinlileri kaç bin kmde bir bakıma sokmak gerekiyor aracaba? ve maliyetlerinden aşağı yukarı bahseder misin? dizelle kıyaslama yapmak için soruyorum.

OmerRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracımı yetkili servise götürmedim o yüzden kesin bir fiyat söyleyemeyeceğim. ancak sorun çıkarma olasılığı ve dizel masraflarını düşünürsek benzinli daha avantajlı.

Bir de olayın şu yönü var dizeller satarken çokdaha kolay ve yüksek fiyata satılıyor
    Azim Oto Özel Ford Servisi
    http://www.azimfordservisi.com/

Selim.Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Diger fiesta kullanan abılerım kızmasın ama FİESTA cook vasat araç.. Ve motoru cokk sorunlu kusenımn,arkynn annesın vsvs bırsuru FIESTA'sı olan tanıdıklarım var hepside motor ve turbodan sorunlu,, Yag yakmalar,elektrık kesmeler,OZELLIKLE on DUZEN problemı, sayamadıgım bırsuru sorun... Ve soyledıgım aracların hepsi satılık!!!
    Bence sen baska bı arac dusun abı yada en dogrusunu yap BENZİN'li al..tamam dızel az yakar ama sorunlarıyla ve bakım masraflarıyla benzinden bı farkı kalmıyor....

YEY® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tequila818 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle ilgin için teşekkür ederim. Valla arbadan donanım, performans, güzel gözüksün gibi beklentilerim yok açıkçası. Elimdeki para kısıtlı olduğu için ufak dizellere yöneldim. Ve makyajlı kasa fiestaların görüntüleride içide güzel bence. İnternetten araştırdım 2007 model 40 bin km civarında dizeller 19bin ytl civarı iken yine 2007 model 40bin km civarındaki 1.4 benzinliler 18 bin ytl. Yani dizel araç alıpta 100bin kmlerde bir araç almayacağım. Beni çok uğraştırmayacaksa almışken dizelini almak isterim. çünkü arada 1 milyar lira fark var. Fordlarda garanti kaç sene acaba? bir de dizel aracınızı kaç bin kmde bir bakıma sokuyorsunuz ve maliyeti benzinliye oranla çok mu yüksek oluyor?
    Rica ederim,garanti 2 yıl fakat ben 3 yıla uzatmıştım ve 3 yıl boyunca garantiden vida dahi değişmediğim için 4.yıla uzatmadım.Yıllık 300 lira gibi para istiyorlar uzatmak için.Bakım 15 binde 1.Eğer aracı yetkili servise sokarsanız benzinliye göre 60-70 ytl bakım masraf farkı vardır doğrudur ama eli yüzü düzgün bir özel servis ile orjinal parçaları parçacıdan kucaklarsınız ve ustayla beraber takarsınız bakımı şahiin bakımı parasına getirirsiniz Ben öyle yapıyorum açıkçası.Bazı servisler otosan kullanıyor ben orjinal ford tercih ediyorum yada motorcraft valeo yerine göre vs.

Sorun konusunda aşağıda bir arkadaş yazı yazmış ama alıntı yapmaya üşendim,ufak sınıfta fiesta sorunluysa sorunsuz araba yoktur diyorum sadece Yani fiatların ön takım vs problemlerini,corsaların direksiyon kutusu problemlerini bilmeyen yoktur ama fiesta diyince ilk akla gelen şey kronik bir hastalık değil yol sesi,tıkırtı gibi rahatsız edici faktörlerdir.Ama zaten o sınıfta bu bahsettiğim 2 kriter atla deve kadar fark yapmıyor çoğu yol sesini alıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı selym_FN2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Diger fiesta kullanan abılerım kızmasın ama FİESTA cook vasat araç.. Ve motoru cokk sorunlu kusenımn,arkynn annesın vsvs bırsuru FIESTA'sı olan tanıdıklarım var hepside motor ve turbodan sorunlu,, Yag yakmalar,elektrık kesmeler,OZELLIKLE on DUZEN problemı, sayamadıgım bırsuru sorun... Ve soyledıgım aracların hepsi satılık!!!
    Bence sen baska bı arac dusun abı yada en dogrusunu yap BENZİN'li al..tamam dızel az yakar ama sorunlarıyla ve bakım masraflarıyla benzinden bı farkı kalmıyor....
    söylediğin araçlar makyajsız kasa olabilir mi? çünkü makyajlı kasa fiestalarda bir çok problemin düzeldiği söyleniyor.

ZaZy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    küçük sınıfta FİESTA (kendi rakiplerine göre FIAT-OPEL) bence en sorunsuzu. çünkü 3 markayıda kullandım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    garantiyi uzatma olayı güzelmiş. Sonuçta olası bir arızada senelik 300 milyon karşılığında kafamız rahat gezebileceğiz. Motor ile ilgili olası arızaları garantiden değiştirmemek adına bir aksilik göstermiyorsa servisler, o zaman tercihimin 2007-2008 model 40bin km civarlarında garantisi devam eden ve bittiği zamanda uzatabileceğim dizel bir fiesta olması mantıklı. Alacağım aracıda güzelce yetkili serviste check up yaptırıp bugüne kadar bir arızası vs. çıkmış mı diye öğrendikten sonra gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirim sanırım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    söylediğin araçlar makyajsız kasa olabilir mi? çünkü makyajlı kasa fiestalarda bir çok problemin düzeldiği söyleniyor.
    Evt abı makyajsız kasa...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rica ederim,garanti 2 yıl fakat ben 3 yıla uzatmıştım ve 3 yıl boyunca garantiden vida dahi değişmediğim için 4.yıla uzatmadım.Yıllık 300 lira gibi para istiyorlar uzatmak için.Bakım 15 binde 1.Eğer aracı yetkili servise sokarsanız benzinliye göre 60-70 ytl bakım masraf farkı vardır doğrudur ama eli yüzü düzgün bir özel servis ile orjinal parçaları parçacıdan kucaklarsınız ve ustayla beraber takarsınız bakımı şahiin bakımı parasına getirirsiniz Ben öyle yapıyorum açıkçası.Bazı servisler otosan kullanıyor ben orjinal ford tercih ediyorum yada motorcraft valeo yerine göre vs.

Sorun konusunda aşağıda bir arkadaş yazı yazmış ama alıntı yapmaya üşendim,ufak sınıfta fiesta sorunluysa sorunsuz araba yoktur diyorum sadece Yani fiatların ön takım vs problemlerini,corsaların direksiyon kutusu problemlerini bilmeyen yoktur ama fiesta diyince ilk akla gelen şey kronik bir hastalık değil yol sesi,tıkırtı gibi rahatsız edici faktörlerdir.Ama zaten o sınıfta bu bahsettiğim 2 kriter atla deve kadar fark yapmıyor çoğu yol sesini alıyor.
    Dogru soyluyorsun abi... ben sadece FİESTAyı gozlemledıgım ıcın boyle dedım..belkıde kucuk sınfta dıgerrlerıne gore daha sorunsuzdur......

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Ayrıca sakın ve guzel uslubun ıcın tesekkur ederım Abi

YEY® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    garantiyi uzatma olayı güzelmiş. Sonuçta olası bir arızada senelik 300 milyon karşılığında kafamız rahat gezebileceğiz. Motor ile ilgili olası arızaları garantiden değiştirmemek adına bir aksilik göstermiyorsa servisler, o zaman tercihimin 2007-2008 model 40bin km civarlarında garantisi devam eden ve bittiği zamanda uzatabileceğim dizel bir fiesta olması mantıklı. Alacağım aracıda güzelce yetkili serviste check up yaptırıp bugüne kadar bir arızası vs. çıkmış mı diye öğrendikten sonra gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirim sanırım.
    Garanti konusu aslında normal garantide bile sıkıntı bizde.Çünkü en ufak şeyde kullanıcı hatası klişesini kullanıyorlar ***** Ama samimi davrandıktan sonra,muhabbetle çözülmücek garanti sorununun olduğunu düşünmüyorum.Yada b planı olarak sert çıkabilirsin vs..Ama mesela aracım 65 binde.Egzost,filtre,superchips mevcut.Belki çok zorlayan biri değilim,ama yeri geldiğinde oldukça sıkıştırdığım oluyor,65 bin km de başıma henüz bir şey gelmedi..Genelde çipli dizellerde 50binlere gelmeden bile kaçırma sorunları ortaya çıkabiliyor.Motor konusunda korkulacak çok bir şey yok.

Alıntı selym_FN2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ayrıca sakın ve guzel uslubun ıcın tesekkur ederım Abi
    Maksat bilgi paylaşımı ve yardımcı olmak Selim sağol sende

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    garanti konusunda çoğu marka öyle bir şekilde halledilir bakalım iş arabamı satmaya kaldı en kısa zamanda fiestayı alırım bende rahat ederim inşallah

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)