User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
24 sonuçtan 20 ile 24 arası

Konu: Bmw E90 mı? E60 mı?

Onur Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    6/7 aydır 177lik 320d kullanıcısıyım almadan önce bende aynı ikilemde kaldım fakat tercihimi e90 dan yana kullandım.
    Sebeplerine gelecek olursak 5 kasa gereksiz büyük geldi 3 kasalar daha toplu duruyor. 5 kasa 3000 hacim olmadığı sürece yine performans konusunda eksiklik yaşatacaktır çünkü çok ağır bir kasası var. İç hacim 3 kasada ufak sayılabilir yani bir astra g kasa kadar iç mekan mevcut
    Geniş aileler için 5 kasa daha mantıklı olabilir onun dışında pek tercih etmezdim ben seçim sizin

emrekuzdere - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bana sorulsa bende E60 derim, keza ilk çıkan makyajsız E90'lar zaten hiç beğenilmemişti. Ancak kısa bir Bmw geçmişim var ve öğrendiğim şey şu; Bmw ne kadar genç o kadar iyi. Yaşı ile sanayiye gitme oranı düzlemsel değil logaritmik katlana katlana ilerliyor
    98'ies - 05'vtec2 - 93'Accord - 08'Accord - 05'Jazz - 98'Twingo - FD6 - E39 - G5Prelude - 99'Crv - 08'Auris - W204 - W176 - W164 - F20
    Alıntı RR-V8 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabayı biz mi getirelim yoksa siz gelip bağlar mısınız?

Met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ömer abiii şöyle güzelinden bi e60 yakışır Dizel düşünmüyosun sanırım. Benzinde de 2.5 in altı tatmin etmez

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı makethewayforme Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir e60 kullanicisi olarak

e60 derim

e90'ın tek avantajı, e60'a göre hafif olmasından dolayı bi nebze daha seri olmasıdır. Bir de biraz daha çevik hissettirir.

Lakin e60 kullanım & hissiyat olarak, 5 serisinden ziyade 3 serisi kullanıyormuşçasına çeviktir ve iyi yol tutar. F10 5 kasayla alakası yoktur. Yani F10 ile F30 arasındaki dinamizm farkı, e60 ile e90 arasında yoktur. e60 ve e90 birbirine oldukça yakındır. BMW bunu başarabilmek için e60'da aracın ön tarafını komple aluminyum alaşımdan imal ederek hafif ve dengeli olmasını sağlamıştır. Bunu F10'da yapmadılar ne yazık ki.

Ayrıca e60'ın direksiyonu hidroliktir ve hissiyatı çok iyidir, klasik bmw direksiyonudur, yeni kasalardaki elektrikli direksiyon e60 da yok. Bu büyük avantaj.

Anladığım kadarıyla sportif sürüşe önem veriyorsun, dolayısıyla bulabilirsen orjinal M paket bir e60 tavsiye ederim.

Borusan F10 kasada strateji değiştirip M paket F10'ları dahi standart (M Sport olmayan) yürüyenle ithal etti TR'ye hep. Fakat orjinal fabrikasyon M paket e60'ların hepsinde (müşteri aksini sipariş etmediyse) M Sport yürüyen vardır. Tadından yenmez. Yol yuyuş ve dinamizm çok fark eder. Arabanın ruhu değişir. Tavsiye ederim.

Sanırım benzinli bakıyorsun, eğer 530i , en azından 525i almayacaksan, 520i - 320i tavsiye etmem, gereksiz yakarken performanstan da tatmin etmeyeceklerdir. Özellikle eğer 530i alınmayacaksa, o zaman e60 520d, kesinlikle 520i'den (hatta 525i'den de) daha hızlı & kuvvetli, atik ve performanslı olacaktır. Kalite bir yazılımla da kolayca fazladan 25-35 hp + güç alınabilecektir.

Benzin parası sorun değilse 530i, o yoksa 520d-525d hatta 530d düşünülmeli. 525i bile biraz yavan kalır; beygir var ama tork az, hep yüksek devir çevirmek lazım. TR şartlarında tatsız olur.
    yalnız dizel dedik; ama temiz dizeli ucuz alamazsın, satmazlar

ben 520d m paket e60 kullanıyorum, 0km aldım ve aldığımdan beri gözüm gibi baktım, nazar değmesin memnunum, severek kullanıyorum tam 10 senedir, dile kolay

şimdi bazen ***** sitede kendi aracımın muadillerine bakıyorum, yazan fiyatlar bana az geliyor, çünkü ben aracıma emek vermişim, diri tutmuşum, 0km almışım, ve km 270 bin'e dayanmasına rağmen arıza sıkıntı, veya performans düşüşü yaşamamışım, hala tabanca gibi

şimdi ben aracımı satmak istesem;

1= piyasanın üstü fiyatı hedeflerim
    2= kaliteli biniciye, kıymetini bilecek adama gitmesini isterim, ki yeni sahibi ezmesin aracı, o kadar emek verdik

ya da temiz araca sahip olan, ama işi gücü bozulmuş dara düşmüş satıcı bulmak lazım, o da zor, kısmet işi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi E60 525i kullanıcı olarak tabikide E60

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler