Evet ben geldim anlatayım mı sıkıyım mı sizi gereksiz bilgilerle
180 veya 200 Hp diye bir xu10j4rs yok yani 306 Gti / Xsara VTS
120kw dir kendileri fransızlar kataloglara kw çarpımları farklı koydukları için SERVİCEBOX da bile arabayı 180 lik miş gibi göstermişler halbu ki 167 gibi bir gücü vardır. Aşağı yukarı sağlıklı xu10j4rs 165 ile 175 arası güç verir.
Xsara larda BSI beyni vardır yani iç mekan tuşlar dğmeler falan elektroniktir, şöyle 306 nın kiler analog direk sigorta panelinden gelir 4lüye xsaralarda tuş dan BSI, BSI den beyni ileşim kurar yani herşeyi beyinden OBD den halledilebilinir öyle bir güzelliği var.
Neyse bunun dışında mekanik olarak
Xsara 306 dan ağırdır donanım olarak daha konforlu
direksiyon turu daha kısa direksiyon kutusu farklıdır ama şöyle bir fark var Xsara ile xsara 2 arasında da direksiyon kutusu farkı var xsara vts (sadece xsara yazıyorsam 1 kasayı kast ediyorum)
xsara vts de 2.4 ama xsara 2 vts de 2.6 sondan sona, Torsiyon çubukları yani yay görevi gören çubuklar 1mm daha kalındır 306dan ağarlığından diye düşünüyorum.
Genelde ingilizler hibrit yapıyor Xsaraların arka çubuklarını takıyor ve bilstein b12 şok emicilerle takıyorlar. (bende aldım

)
Önde salıncakları referans olarak farklı ama görsel ve fiziksel olarak farklı değil ama kauçuk kalitesi farkı falan mı var acaba bilemiyorum, genel olarak xsara parçaları daha konfora yönelik olduğu için çok sert değil.
Berlingo/partner burçları takozları vs gibi şeyler tavsiye ediyorum şaseden çıkan parçalardan daha dayanıklı ticari berlingo/partner parçaları sert kullanımlara daha uzun dayanıyor.
Motorda pek bir değil beyin hariç fark yok, elektrik tesisatı farklı çünkü BSI için biraz farklı bi tesisat kullanmışlar. Beyinde farklı OBD den müdahele edilebiliyorlar ayarcılar.
şanzıman 5 ileri şanzıman Xsaralarda , 306 ilk kasa yani XSi larda 5 ileri 1996 da 6 ileri şanzımanla makyajlanarak çıkıyor ama 2 kasasına geçmeden sadece makyaj yiyor.
98 de kasa değişiyor şuan bildiğimiz ama çizgili farlıları geliyor falan filan çok detaya girdim.
Xsara ile 306 arasında şöyle dersek xsaralar daha az tecavüze uğramış araçlar diye düşünüyorum tipsiz bulduğu için insanlar çok tercih etmemiş MK1 xsara daha yakışıklı bence ama 2001 model olan güzel bir araç gördüğüm kadarı ile başka merak ettiğiniz anlatmadığım bir şey varsa yazın bildiğim kadarı ile cevaplıyım