User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
67 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Elektrikli araç alma sorunsalı ?

burcinkarabacak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Elektrikli araç alma sorunsalı ?

Dostlar selam,

bileniniz vardır belki 2019 yılından beri passat variantı severek kullanıyorduk. kasım ayında kendisi ile vedalaşıp yeni kasa B9 passat variant aldım 4 aralıkta. lakin üzerine ID.7 nin çıkması kafamda büyük sorular oluşturdu. uzatmadan konuya geleyim,

günlük rutin kullanımımız,

hanım araç ile işe gidiyor (çocuğu okula bırakıyor arada) - akşam da geliyor oğlanı alıyor kreşten. toplam gitmesi gelmesi 35-35 = 70 km haftanın 5 günü. ortalama 350 km 4 haftalık bir ay içinde 1400 km yapıyor.

hafta sonu gezmeler sağa sola gitmeler derken bizim aylık ortalama 1750 km yi buluyor bu da 2.deponun dolması demek oluyor. günümüz şartlarında 3000 TL ye dolduğunu varsayar isek ortalama 4500 liralık bir yakıt masrafı

yılda 2 defa uzun yol tatile gideriz onun haricinde ankara - sabiha gökçen sık kullanıyoruz.

koşullarımız,

yaşadığımız sitede kapalı otoparkımız ve daireye ait park alanı bulunmakta. şarj istasyonu kurma konusunda sorunum yok. elektrik saati ile otoparkın arası 30m aynı kattalar.

bu şartlarda üç ihtimal var kafamda

1 - Passatı satıp ID.7 almak
    2 - Passatı satıp Tesla alıp aradaki farka 2.araba almak ya da yatırım yapmak
    3 - Passat ile devam etmek

bunlar harici tavsiyelere açığım.

şimdiden teşekkürler uzun oldu ise affola.
    Punto Evo Mjet - ANKARA (Sold)
    Bravo 1.6 120Hp Sport Style Dua.(Sold)
    Passat Variant 16 1.6 TDI DSG Highline(Sold)
    Passat Variant 2024 1.5 eTsi Elegance

CloudGrey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi kafam yandı yemin ediyorum

sahibindene bakıyorum en kral variant 2.5 milyon.
    id7 - 2.8 milyon
    en dandik tesla model y - 2.4 milyon

sendeki nasıl bir passat öyle satıp aradaki fark ile 2. araba alıyon yatırım matırım falan yapıyorsun
    médiocrité partout

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benzinli:
    ayda 1750km ve 4500tl yakıt demek 5 yılda 105bin km 270bin tl yakıt demek , buna yıllık vergileri ve 7 bakım ücretide eklerseniz total 5 yıllık yakıt,bakım,vergi dahil masrafınız 400bin tl civarı

Elektrikli ID7: sadece vergisi tek başına 5 yılda 175bin civarı tutacak kaldı size 225tl lik makas ve bu 225bin içersinde daha şarj istasyonu,şarj masraflarını,bakım vs giderlerini, cins ölçüde lastik gibi saçma sapan extra masrafları düşmedik bile.

işin en can alıcı kısmı ise aracı satarken gerçekleşecek bugün sıfırı 1900 olan toggların 10-20binde ikinci elleri 1400, 1750 olan megane e-techler 1400, 3 milyon tl üstü olan tesla high performanslar 2300 civarı siz ise yılda 21bin km yapacaksınız 4-5 yıl binseniz de 1-2 yıl içerisinde satsanızda her türlü passatın değer kaybı elektrikli bir ID7 den çok daha az olacaktır bence

alım sırasında çok avantajlı almadığınız sürece (atıyorum Tesla Yleri geçen senelerde toplayan arkadaşlar gibi) yada ciddi anlamda değer kaybına zaten uğramış 2inci el elektrikli almadığınız sürece ,atıyorum 2inci el Togg,Tesla High Performans,Long Range ler gibi (tabi bu yorumları bugün piyasa şartlarıyla konuşuyorum) bence mantıklı değil.

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CloudGrey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

id7 - 2.8 milyon

sendeki nasıl bir passat öyle satıp aradaki fark ile 2. araba alıyon yatırım matırım falan yapıyorsun
    Aradaki fark = id7 değeri - model y değeri

Tesla hakkında az çok bir fikir oluştu ama ID7 hiç bilmiyorum.

Ama variant ID7 çok şık duruyormuş gerçekten.

Tesla dışında elektriklilerin 2. eli daha zayıf gördüğüm kadarıyla, ID7 biraz macera olur gibi duruyorç

mimarsertac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tesla Model Y Max Range kullaniyorum. Daha önce de Golf kullaniyordum. Model Y´nin memnun edecegini dusunuyorum. ID7 güzel araba gercekten ama Tesla elektrikli de hala 1 numara.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CloudGrey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

id7 - 2.8 milyon

Sıfır tesla y 1.8 e alabiliyorsun şuan. aracım km'si düşük olduğundan 2.6 civarı satabilirim. aradaki farka da tesla gelene kadar bir araç satın alırım.

Alıntı Yarbay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benzinli:
    ayda 1750km ve 4500tl yakıt demek 5 yılda 105bin km 270bin tl yakıt demek , buna yıllık vergileri ve 7 bakım ücretide eklerseniz total 5 yıllık yakıt,bakım,vergi dahil masrafınız 400bin tl civarı

Elektrikli ID7: sadece vergisi tek başına 5 yılda 175bin civarı tutacak kaldı size 225tl lik makas ve bu 225bin içersinde daha şarj istasyonu,şarj masraflarını,bakım vs giderlerini, cins ölçüde lastik gibi saçma sapan extra masrafları düşmedik bile.

işin en can alıcı kısmı ise aracı satarken gerçekleşecek bugün sıfırı 1900 olan toggların 10-20binde ikinci elleri 1400, 1750 olan megane e-techler 1400, 3 milyon tl üstü olan tesla high performanslar 2300 civarı siz ise yılda 21bin km yapacaksınız 4-5 yıl binseniz de 1-2 yıl içerisinde satsanızda her türlü passatın değer kaybı elektrikli bir ID7 den çok daha az olacaktır bence

alım sırasında çok avantajlı almadığınız sürece (atıyorum Tesla Yleri geçen senelerde toplayan arkadaşlar gibi) yada ciddi anlamda değer kaybına zaten uğramış 2inci el elektrikli almadığınız sürece ,atıyorum 2inci el Togg,Tesla High Performans,Long Range ler gibi (tabi bu yorumları bugün piyasa şartlarıyla konuşuyorum) bence mantıklı değil.
    Teşekkürler güzel cevabınız için

Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aradaki fark = id7 değeri - model y değeri

Tesla hakkında az çok bir fikir oluştu ama ID7 hiç bilmiyorum.

Ama variant ID7 çok şık duruyormuş gerçekten.

Tesla dışında elektriklilerin 2. eli daha zayıf gördüğüm kadarıyla, ID7 biraz macera olur gibi duruyorç
    Teşekkürler

Alıntı mimarsertac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tesla Model Y Max Range kullaniyorum. Daha önce de Golf kullaniyordum. Model Y´nin memnun edecegini dusunuyorum. ID7 güzel araba gercekten ama Tesla elektrikli de hala 1 numara.
    Teşekkürler yorumuz için.

Saygılar

DenizKaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynı sorunsala sahibim, hanımla kendime ortak b8 variant aldık günlük 70 80km yol yapıyoruz.
    kapımın önüne şarj istasyonu kuruldu, Elektrikliye geçsem mi bilemedim. bu konu bana da yol göstericek gibi.

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracı satmak ve yeni aracı almak kolay.burdaki 2 tane çok büyük soru var bence.önce bunları araştırmak bakmak gerek.

1.apartman demişsiniz kendinize ait park alanınız var ama o park alanı benzinli araç için.siz şimdi o alana elektirik araç bağlayacaksınız.elektirikli araç yangın haberlerinden dolayı sitelerde bu konuya sıcak bakmıyorlar.kapalı otopark'a izin vermiyorlar.tüm siteden imza almanız gerekebilir ve çoğunluk izin vermedi ve siz yinede yaptırdınız.mahkemeye verip iptal ettirebilirler.

2.elektirikli araç sarj için alt yapı bunu destekliyormu araştırın.

3.aracı alırken bağlantı ekipmanını hediye eden var ama gördüğüm o bağlantıyı yaptırırken kablosu yetersiz şalteri yetersiz altyapı yetersiz bir sürü kalem çıkıyor ve sonunda çok para verdik keşke o paraya 1 sene benzin alsaydım diyebilirsiniz.

3.benzinli dizel lpg araçlar satılırken belli bir değer kaybı oluyor bu çok rahatsız etmiyor ama elektirik'lide (hybrid de bile alanlar çok soruyor bataryası ne olacak diye) çok değer kaybı oluyor rakamları afaki atıyorum. 2milyon elektirikli aldınız kullandınız 3 sene satıyorsunuz 1.250 zor satıyorsunuz.bide tr'de yine çok değer kaybetmiyor almanyada falan hollanda'da çok değer kaybı vardı.hatta bir videoda kullanıcı evini elektirikli araç için komple çevirdi güneş panalleri falan aldı sıfır elektirik parası verdi ama teslayı satayan dedi 1.5 sene sonra %40değer kaybı vardı tamam yarın gelip veriyorum dedi giderken yolda %45 oldu.

bunları iyi hesaplamak lazım.türkiyede altyapı sorunları çok biz bide elektirikli araç şarj etmeye düşünüyoruz.

geçenlerde otel'de yangın oldu elektirik'den mi oldu mutfak'dan mı oldu diye ne haberler döndü.şimdi sitede apartmanda yaşıyoruz en alt katta bir elektirikli araba şarj olurken yangın çıkartabilir yanlış anlamayan ben istemem sitedede benden imza dahi isteler vermem kapalı otopark'da şarj olayı bence tehlikeli.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

cabriolet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şarj için apartmanda kimseden izin almaya gerek yok imza almayada gerek yok park yeri size ait ise

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DenizKaan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynı sorunsala sahibim, hanımla kendime ortak b8 variant aldık günlük 70 80km yol yapıyoruz.
    kapımın önüne şarj istasyonu kuruldu, Elektrikliye geçsem mi bilemedim. bu konu bana da yol göstericek gibi.
    Vay be Deniz, rado kullanan adamdın sen, seni de mi kaybettik

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kalitede İD7 nin yanından geçmez TESLA inanın. Tesla kullanıcıları çok gelip inceledi İD7 yi Araçlarını ilana koyanlar oldu satıp almak için.

İD7 de menzin iddialı görünüyor. Daha kullanma imkanım olmadı. WLTP verisi şehir dışı 697 şehir içi 844 gösteriyor Maximum değerlerde. Yabancı forumlarda 450-600 ortalama real range okudum.

İd7 makul. Arkadan itiş olması kimisine göre eksi gelebilir, ağırlık dengesinden dolayı güzel yol tutuşu olacağını düşünüyorum. Henüz kullanma fırsatım olmadı.

Yeni Passat ta yakıttan üzen bir araç değil ama İD7 başarılı.

.::EmrE::. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Müstakil ev veya şarj istasyonu alt yapısı olan bir sitede oturmuyorsanız dünyanın en saçma şeyi elektrikli araç.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı individual Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracı satmak ve yeni aracı almak kolay.burdaki 2 tane çok büyük soru var bence.önce bunları araştırmak bakmak gerek.

1.apartman demişsiniz kendinize ait park alanınız var ama o park alanı benzinli araç için.siz şimdi o alana elektirik araç bağlayacaksınız.elektirikli araç yangın haberlerinden dolayı sitelerde bu konuya sıcak bakmıyorlar.kapalı otopark'a izin vermiyorlar.tüm siteden imza almanız gerekebilir ve çoğunluk izin vermedi ve siz yinede yaptırdınız.mahkemeye verip iptal ettirebilirler.

2.elektirikli araç sarj için alt yapı bunu destekliyormu araştırın.

3.aracı alırken bağlantı ekipmanını hediye eden var ama gördüğüm o bağlantıyı yaptırırken kablosu yetersiz şalteri yetersiz altyapı yetersiz bir sürü kalem çıkıyor ve sonunda çok para verdik keşke o paraya 1 sene benzin alsaydım diyebilirsiniz.

3.benzinli dizel lpg araçlar satılırken belli bir değer kaybı oluyor bu çok rahatsız etmiyor ama elektirik'lide (hybrid de bile alanlar çok soruyor bataryası ne olacak diye) çok değer kaybı oluyor rakamları afaki atıyorum. 2milyon elektirikli aldınız kullandınız 3 sene satıyorsunuz 1.250 zor satıyorsunuz.bide tr'de yine çok değer kaybetmiyor almanyada falan hollanda'da çok değer kaybı vardı.hatta bir videoda kullanıcı evini elektirikli araç için komple çevirdi güneş panalleri falan aldı sıfır elektirik parası verdi ama teslayı satayan dedi 1.5 sene sonra %40değer kaybı vardı tamam yarın gelip veriyorum dedi giderken yolda %45 oldu.

bunları iyi hesaplamak lazım.türkiyede altyapı sorunları çok biz bide elektirikli araç şarj etmeye düşünüyoruz.

geçenlerde otel'de yangın oldu elektirik'den mi oldu mutfak'dan mı oldu diye ne haberler döndü.şimdi sitede apartmanda yaşıyoruz en alt katta bir elektirikli araba şarj olurken yangın çıkartabilir yanlış anlamayan ben istemem sitedede benden imza dahi isteler vermem kapalı otopark'da şarj olayı bence tehlikeli.
    Cevabınız için çok teşekkür ederim. madde madde yazmak yerine genel cevap vereyim. sitenin kapalı otoparkı 130 araçlık ve 5-6 araç hali hazırda kullanıyor kendi park yerlerinde şarj istasyonu. tüm siteden imza topladılar ve onay alındı yaptırdılar. çalıştığım iş yeri ve mesleğim elektrik kökenli olduğu için zaten şarj istasyonu ve gerekli malzemeri kendim sağlayacağım. Schneider Evlink Wallbox kullanıyoruz iş yerinde de eve de aynısından almayı planlıyorum. hem uyguna tedarik edebilirim gerekli kablo vs de konusunda da sorun yaşamam. satış konusunda ise 2.el passata 83k - 120k arası kullandım 5 yılda neredeyse. sıfır aracı daha uzun kullanırım diye düşünüyorum değer kaybı yaşar mıyım stresi yaşamıyorum o zamanın şartları ne getirirse artık.

Alıntı cabriolet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şarj için apartmanda kimseden izin almaya gerek yok imza almayada gerek yok park yeri size ait ise
    var üstat kafanıza göre takamıyorsunuz. park yeri sizin olsa bile ortak alan diye geçiyor. onay almadan duvarına malzeme bile asamıyorsunuz bizzat yaşadım. port bagajımı asmıştım ne yazık ki tekrar sökmek zorunda kaldım.

Alıntı 207_TR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kalitede İD7 nin yanından geçmez TESLA inanın. Tesla kullanıcıları çok gelip inceledi İD7 yi Araçlarını ilana koyanlar oldu satıp almak için.

İD7 de menzin iddialı görünüyor. Daha kullanma imkanım olmadı. WLTP verisi şehir dışı 697 şehir içi 844 gösteriyor Maximum değerlerde. Yabancı forumlarda 450-600 ortalama real range okudum.

İd7 makul. Arkadan itiş olması kimisine göre eksi gelebilir, ağırlık dengesinden dolayı güzel yol tutuşu olacağını düşünüyorum. Henüz kullanma fırsatım olmadı.

Yeni Passat ta yakıttan üzen bir araç değil ama İD7 başarılı.
    evet arkasında Vw olması da ayrı bir güven veriyor bana. teslayı seviyorum ama arka planı endişeli malzeme tedariği vs.

Alıntı .::EmrE::. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Müstakil ev veya şarj istasyonu alt yapısı olan bir sitede oturmuyorsanız dünyanın en saçma şeyi elektrikli araç.
    saygı duyuyorum fikrinize ama şartlar zorluyor artık.

teşekkürler tüm cevaplara.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yönetmelik değişti. Yönetim şirketinin denetleme grubunda olduğum için bilgi geldi. Artık kişiye ait park yeri var ise siteden onaya gerek yok. Daha önce 3 tane daire onay için geldi bize sorun çıkartmadan hemen onay verdik. Ancak bundan sonrakilerde onaya bize danışmaları gerekmiyor. Biz sadece kaliteli kablo ile usulüne uygun yapılsın gerekirse bizden birisi denetlesin bu yüzden bilgi verirseniz iyi olur diye binaya bildiri geçtik.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yönetmelik değişti. Yönetim şirketinin denetleme grubunda olduğum için bilgi geldi. Artık kişiye ait park yeri var ise siteden onaya gerek yok. Daha önce 3 tane daire onay için geldi bize sorun çıkartmadan hemen onay verdik. Ancak bundan sonrakilerde onaya bize danışmaları gerekmiyor. Biz sadece kaliteli kablo ile usulüne uygun yapılsın gerekirse bizden birisi denetlesin bu yüzden bilgi verirseniz iyi olur diye binaya bildiri geçtik.
    benim şöyle bir durumum var bunu bi tartışsak ?

Sitede kendime ait garajım var. Diğer garajlar içinde sadece tavan lambası mevcut, benim garajım ise ilk yönetim planında kapıcı dairesi mutfağı olarak tasarlanmış ve içerisi (su elektrik tesisat) buna uygun yapılmış. Siteyi yapan müteahhit işten çekilince benim evi aldığım arkadaş şuan kullandığım yeri garaj olarak kapatmış ve kullanmaya başlamış.

Daha sonra önceden mutfak sonradan garaj olan bu kısım yeniden porje çizdirilerek belediyedeki yönetim planında onaylatılmış.

Garajın prizleri bu kapıcı dairesi sigortasına bağlı ve daire kullanılmıyor. (Sene de 2 defa toplantı için 2 3 saat kullanılıyor) Buranın elektrik faturasını ödemeyi teklif edip şarj etsem aracı bir sorun yaşar mıyım ?

cabriolet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynen bu şekilde yönetmelik değişti sadece bu işi iyi bilen birine taktırın şarj aletini en azından kablo yandı vs derdi ile uğraşmazsınız

mcemrek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdiye kadar alanlara neden aldılar tü kaka yada alacak olanlara mantıksız vs diyemem. Alan herkes hayrını görsün. Alacak olanlara hayırlı olsun.

Ancak maliyet sebebiyle geçilecekse bizim gibi günlük yaşayan geçici geldiği söylenen vergilerin kalıcı olduğu vergisinin vergisinin geldiği ülkede iyi düşünüp tartmak lazım. Değer kaybını kullandıkça avantajıyla karşılamayı düşünmek gerçekten büyük risk. Şu ortamda sınırsız bütçeleri olan insanlar değiliz ufacık maliyetleri bile hesap edecek duruma geldik. En basitinden istasyonda şarj etmek az yakan bir dizel araç sürmekle eşdeğer durumda şu ortamda. Ev elektriğiyle kendi yeri olanlar uyguna dolduruyor pilleri. Ancak şubat ayı itibariyle 1000 lira olan faturalar 2000 olacak muhabbeti bile 2x maliyet artışı demek olacak.

Müstakil ev + güneş panel yoksa attığın taş ürküttüğün kurbağaya değecek mi çok büyük muamma gibi duruyor.

Pil çabuk eskirmiş bilmem ne diyenlere filan takılmıyorum. Ama ülkemizde bataryası çabuk bozulan telefon muamelesi yapıldığı yapılacağı da bir gerçek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elektrik faturalarında buyuk değişim: 1050 lirayı gecen 2 bin lira odeyecek - Sozcu

Bu haberi de es geçmeyin.
    Ev elektriği ile aynı sayaçtan araba da şarj olacağı için kuvvetle ihtimal pahalı tarifeye girmeye başlayacaksınızdır.
    ID 4 ve ID 7'nin katalog menzil değerlerinin gerçekle hiç uyuşmadığını okumuştum.
    Okumadan imzalamam.....

CloudGrey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burcinkarabacak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sıfır tesla y 1.8 e alabiliyorsun şuan. aracım km'si düşük olduğundan 2.6 civarı satabilirim. aradaki farka da tesla gelene kadar bir araç satın alırım.
    abi yanlışın olmasın ? sen ötv'siz kdv'siz rakama bakıyorsun sanki..
    en dandik model y şuan 2.4m

https://www.tesla.com/tr_tr/modely/design#payment
    médiocrité partout

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (1 üye ve 1 konuk)

1. Gko

Bu Konudaki Etiketler