tam kardesı kardese kırdırmalık konu:)
Printable View
tam kardesı kardese kırdırmalık konu:)
Şimdi ozaman ben sorayım. Yol tutuş yani traction ile ne anlıyoruz. Yoksa anladığımız şey bizim ecnebilerin handling dedikleri hakimiyet ve kontrol mü ?
az laf çok iş manasına geliyor.. otobanda kapışalım :)
yol tutuş işte track den yani izinden sapmama.. var mı başka manası
O zaman Focus'un eline ancak Mazda 3 su dökebilir. Ama konu handling ise Mini hepsine nal toplatır. İkisi arasındaki fark. Focus 200 ile izini bozmadan viraja girebilir. 210 ile girerse toplanması çok zor olur. Limitini aşınca sorun yaşatır. Mini o viraja 190 ile girebilir izini bozmadan. Ama atıyorum 210 hatta 220 ilede girebilir ve kontorllü bir şekilde arkasını bırakır. Toplamak ise go kart kullanmak kadar rahattır. İkisi arasındaki farkı insanlar henüz anlayamadı. Ondan diyorum. :)
handling olayında doğruya doğru benim anlayışımda bu yöndedir yol tutuş karşılaştırmasında çok güzel yazmışsın ellerine sağlık :icon_tup:
mesela benim aracımın sorunu kafadan kaymadır genelde, Toyotaların %80 modeli kafadan bırakır ilk başta, fakat gazı aniden kesince arkayı da aynı hizaya verir bu sayede direk devam edebilirsiniz yolunuza :) kontrol ve dengeyi sağlamak kolaydır.
hayır hayır handling e girme hic cunku orada insan ve veya kullanıcı faktoru giriyor işin icine standart koşullardan bahsedersen nşa gibi yani onu diyorum yani track den sapmayacak 4 3 2 kaç teker olursa artık.
ya astra rulez işte gerisi vızz (gazım var :D)
Çıkmaz kan ya nolcak şurda bizbizeyiz, ama Auris daha iyi tutunuyor bence, ben öyle hissettim kullanımlarımda diyim 307 ve Auris'i de kullanmışlığım, sıkıştırmışlığım mevcut düzdede virajlardada :)
Handling olarak düşünürsek bunu daha geniş bakalım :)
Hertürlü Toyota itina ile kullanılır bu arada :D:D
ben miğferimi taktım bir japon askeri pardon alman askeri edasıyla marşıma basarım.. kalan sağlar bizimdir..
Tartışmasız Focus.