1 enzantriğin nesi var 2 egzantriğin sesi var :)
Printable View
1 enzantriğin nesi var 2 egzantriğin sesi var :)
tek egzantrik daha hafif olacağından ataletini yenmek ve döndürmek daha kolay olacaktır. dohc da ise ikinci egzantrik ve kasnağı motordan fuzuli yere güç çalacaktır. fakat tek egzantriğe fazla yük binmesi egzantrğin ömrünün kısa olmasına sebebiyet verebilir.
neden mumkun olmasın ki? ör: d16Alıntı:
utkuselamoglu´isimli üyeden Alıntı
dohc motor a istege göre emme ve eksoz için ayrı hava giriş çıkışı falan gibi şeyler yaarlamak mümkün iyi bişi. ama soch ta mümkün değil bu... dyno verilieri olarak doch a kıyaslar soch daha duz bir güç ve tork eğrisi veriyor diye düşüyorum.
dohc çift egzantrik ;)
örn d16 diyosunda
d16y4 mü d16v1 mi yoksa d16a9 mu sonuncusu dohc ilk ikisi sohc bu motorlardan :) sohc motorlar cok fazla devir cevirmiyor eksilerinden biri ama gaz tepkimeleri daha ii oluyor ani gaz tepkimesi anlık yani ama dohc a göre tork grafikleri genellikle düsük yani benim gördüklerim busekildeydi yüksek olanı varsa bilemiycem ki sanmıyorum..
Benim dyno verime bir bak istersen :)
Turbo için sohc atmosferik için doch :)
bende ies olunca direk d16 dedim doğrusu d16y4 olcaktı.:)
Ayrıca sohc olupta çokda güzel devir çevirenler var yurdısında belki Türkiyede'de. böyle genelleme olmaz. Ayrıca sebebi ne bu dediklerinin? benim demek istediğim aynı şartlarda yani aynı port geometrisi, subap boyutu, manifold dizaynı, hacim, cr hatta piston şekli gibi parametreler aynı olduğunda ibrenin sohc dan yana olacağıdır. Sebebini de daha önceki mesajımda belirttim.
sebebi ne sonuçta burası paylaşım platformu sebep yazarsanız sizi daha iyi anlamış oluruz.Alıntı:
Ae86'´isimli üyeden Alıntı
Turbo için sohc atmosferik için doch
genel olarak demekki DOHC motor daha iyi.yorumlara bakılırsa.herkeze teşekküler değerli yorumları için
twin cam DOHC ;)
dohc iidir.
bence de doch :)
DOHC motorlar göze daha hoş ve dolu geliyor :D :D SOHC lerde boş geliyor gözüme :D :D :D
Genel kanı. Sohcların alt devirleri daha iyi dohc ların üst devirler. :) Bunu aynı motorun hem dohc hem sohc olan versiyonlarına göre söylüyorum. Genellenemeyebilir. Ama ben Dohc derim.
Otomobil gelişimi hep daha iyisini üretmek rakiplerinin önüne geçmek olduğuna göre. Daha maliyetli olmasına rağmen üreticiler sohc tan dohc a geçtilerse bir bildikleri vardır diyorum sevgili seyirciler.
doch :D ..
tek egzantrik alt devirde iyidir.
çift egzantrik üst devirde iyidir.
her zaman çift egzantrik daha verimli ve kullanıslıdır emme ve egzos egzantrikleri isteklerinize göre degiştrile bilmekte dogal olarak tek egzantrik altlarda daha iidir ama bu kısa bi süreligine çift egzantrik her zaman daha verimli ve daha fazla devir cevirecek sekilde çalısır...
yeni vti aldım bu sebepten DOHC :D:D