User Tag List

Sayfa 4/6 İlkİlk ... 23456 SonSon
107 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: dizelmi & benzin lpg li mi ?

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracimi satip dizel almayi dusunuyordum ama benzinli zevkinden kopmamak icin siradn atmosferik motorlu bir araba alip LPG takma fikri daha agir basiyor gibi su an..

gecen kabataslak hesapladim dizel ve lpg ya ayni yakiyor ya da km'de 2-3 kurus dizel avantajli oluyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TanseL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence Senin Yaptığın Mark Fanatikliği.

Nedense Ben Hiç Şahit Olmadım İlk Defa Sizden Duyuyorum.

Bende Bir Peugeot Servis Sahibi Olarak Söliyim 100.000 km sinide Gördüm Hiç Bir Sorunu Yokdu Araçların Bence Fazla Abartıyosunuz

bence fanatiklik yapan siz olmusunuz biraz

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracimi satip dizel almayi dusunuyordum ama benzinli zevkinden kopmamak icin siradn atmosferik motorlu bir araba alip LPG takma fikri daha agir basiyor gibi su an..

gecen kabataslak hesapladim dizel ve lpg ya ayni yakiyor ya da km'de 2-3 kurus dizel avantajli oluyor
    Sıradan bir 1.6 na benzinli arabanın ne zevki var ki ?

Bence turbo dizel bir aracın vereceği tork hissi çok daha zevk verecektir, normal kullanım için.

Sıfır alınıyorsa benzinli araç daha ucuz ama, LPG montajı ile aradaki fark neredeyse kapanıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dou Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sıradan bir 1.6 na benzinli arabanın ne zevki var ki ?

Bence turbo dizel bir aracın vereceği tork hissi çok daha zevk verecektir, normal kullanım için.

Sıfır alınıyorsa benzinli araç daha ucuz ama, LPG montajı ile aradaki fark neredeyse kapanıyor.
    filtre egzoz, bir de bos bos devir cevirmek

0 almayacagim. daha benimkini satmadim zaten o yuzden oylesine bakiniyorum is ciddiye binmedi

volkan106 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benzınden şaşma bnce bmw

devil_berk22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sağlam bi lpg montajı herşeyiyle kaç liraya patlar sizce ?

barutçu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dizel tabiki...
    LPG montajını ve fiyatını boşver bence...

<<buğra>> - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende 1,5 yıl önce benzer ikilemde kalmışım
    tercihim benzin+lpg'den oldu ki yılda 25 bin km yapmama rağmen hiç sorun yaşamadım
    AVM'de çalışan biri olarak o kadar sıkıntı olmuyor, stepne olarak gizlemelisiniz
    Kaliteli bir seçimle 2000 tl'yi bulabilir...

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı devil_berk22 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2000 TL.

Reklamlarda vs.. 1000 Tl civarına yaparız diye vaad verenlere bakma

Yapılır yapılmasına da, keşke dizel alsaydım dersin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o dizel 407 yi kullandım ve 110 binde turbosunu değiştirdim.(ben 600 liraya çıkma turbo aldım kendi çevrem sayesinde ama normal birine kafadan 2000 lira ) daha sayayım mı ? hiçte iyi bir araba değil. kalas gibi ve gereksiz büyük. hele ki bmw nin yanında esamesi bile okunmaz.

lpg ye tüp demek bile yanlış ne bu piknik tüpümü ak. lpg siz araç kullanmak için bu devirde çok zengin olmak lazım. yani benzini takmayacak kadar. ki aylık gelirim 10000 liranın üstünde bile olsa ve senin gibi sadece aile arabası istesem kesinlikle yine bmw ve lpg çevrimini seçerdim. ha benzinle gezmeyi bir kalite standardı olarak görenlere iyi uykular diliyorum.

lpg li araçta sıkıntı falan yok ben onu söyliyim. dizel araçlarda turbo olduğundan dolayı çok ama çok daha fazla sıkıntın olacaktır bunu bil. turbosu yağlayan ama farkında olmayan o kadar çok kişi vardır ki bilmezler ama yada farkına bile varmazlar.

şunu bilin türkiyedeki benzinde kaliteli değil motorinde .. yani araçların sorun çıkarması kadar doğal birşey yok. ha lpg nin tek dezavantajı nedir kuru yanma vardır. kurum bağlamaz pistonların ama belirli bir süre benzinde kullanıp kurum bağlamayı sağladıktan sonra bu kuru yanma çok bir sorun oluşturmaz.

ama aklına ilk gelecek şey yağ yakma sorunu olabilir. cünkü benzin bi nevi yağlama yapar silindirle piston arasında ve çok etkili olmasada soğutucu özelliği var benzinin. ama bunlar kesinlikle lpg ye *** atmaya neden değildir.

özel bir araba olan honda vtec e takılan lpg konusunu hatırlarsınız. daha ne diyim . porsche cayenne diyorum m5 diyorum ama neyse diyorum.

kısacası hem aile binecek hemde ekonomi istiyorsan kişisel fikrim kesinlikle lpg olurdu.

edit: birde baktığın yada soyle diyim gordugum linklerdeki arabalar 35 k tl değerlerinde gidiyor ve başı kıçı peugeot.. yani başı kıçı derken bmw nin yanında öyle. ama senin dediğin yada yine linkleri yada lafı geçen bmw ler 30k tl yi geçmiyor bile. o aradaki 5 k tl yada 7k tl bile büyük bir fark ve herşeyden öte bmw ayrı bir otomobildir. bu bence ana tercih nedeni.

edit2: atiker 990 lira -brc 1600 lira- landi lorenzo 1400 lira ki opel yetkili servislerinde taktırırsın ve insignia turbo ile sıkıntı çeken olmadı şimdiye kadar - prins 2400 lira sanırım. peki yine ekonomi dersen landi lorenzo 1400 lira ve opel servisleri garantisinde olması hasebiyle tercih edilebilir diyorum. gm den brc onay alamadı ama landi lorenzo onay aldı bu arada . tabi yamulmuyorsam. bu arada genelde 10 taksit yapılır bu lpg de o yüzden atiker ile landi lorenzo arasında aylık ödeme farkın 40 lira bunu düşün.. yada ne bileyim landi lorenzo ile brc arasındaki aylık ödeme farkın 20 lira gibi..

<<buğra>> - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracım standart ve güçlü bir araba değil
    çok gezdiğimden benzinine 1-2 ay dayanabildim, lpg taktırdım
    Montajdan sonra çekişinde düşüş olmasın diye en az 7-8 defa ölçüm için pc'ye bağlayıp deneme yaptık, hakikaten çok memnunum. Şimdi dizel araba almayı düşünüyorum ama istediğim zaman basamayacağım için tercihim lpg'den yana olacaktır...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı devil_berk22 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    '07 model 1.6 focusa daha yeni 1450tl/10 taksite taktirdik ankarada ford servisinde.. sorunsuz kullaniyoruz 1 aydir falan, 20 kurus yakiyor

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence en güzeli VTI alıp LPG takmak.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Chatin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o dizel 407 yi kullandım ve 110 binde turbosunu değiştirdim.(ben 600 liraya çıkma turbo aldım kendi çevrem sayesinde ama normal birine kafadan 2000 lira ) daha sayayım mı ? hiçte iyi bir araba değil. kalas gibi ve gereksiz büyük. hele ki bmw nin yanında esamesi bile okunmaz.

lpg ye tüp demek bile yanlış ne bu piknik tüpümü ak. lpg siz araç kullanmak için bu devirde çok zengin olmak lazım. yani benzini takmayacak kadar. ki aylık gelirim 10000 liranın üstünde bile olsa ve senin gibi sadece aile arabası istesem kesinlikle yine bmw ve lpg çevrimini seçerdim. ha benzinle gezmeyi bir kalite standardı olarak görenlere iyi uykular diliyorum.

lpg li araçta sıkıntı falan yok ben onu söyliyim. dizel araçlarda turbo olduğundan dolayı çok ama çok daha fazla sıkıntın olacaktır bunu bil. turbosu yağlayan ama farkında olmayan o kadar çok kişi vardır ki bilmezler ama yada farkına bile varmazlar.

şunu bilin türkiyedeki benzinde kaliteli değil motorinde .. yani araçların sorun çıkarması kadar doğal birşey yok. ha lpg nin tek dezavantajı nedir kuru yanma vardır. kurum bağlamaz pistonların ama belirli bir süre benzinde kullanıp kurum bağlamayı sağladıktan sonra bu kuru yanma çok bir sorun oluşturmaz.

ama aklına ilk gelecek şey yağ yakma sorunu olabilir. cünkü benzin bi nevi yağlama yapar silindirle piston arasında ve çok etkili olmasada soğutucu özelliği var benzinin. ama bunlar kesinlikle lpg ye *** atmaya neden değildir.

özel bir araba olan honda vtec e takılan lpg konusunu hatırlarsınız. daha ne diyim . porsche cayenne diyorum m5 diyorum ama neyse diyorum.

kısacası hem aile binecek hemde ekonomi istiyorsan kişisel fikrim kesinlikle lpg olurdu.

edit: birde baktığın yada soyle diyim gordugum linklerdeki arabalar 35 k tl değerlerinde gidiyor ve başı kıçı peugeot.. yani başı kıçı derken bmw nin yanında öyle. ama senin dediğin yada yine linkleri yada lafı geçen bmw ler 30k tl yi geçmiyor bile. o aradaki 5 k tl yada 7k tl bile büyük bir fark ve herşeyden öte bmw ayrı bir otomobildir. bu bence ana tercih nedeni.

edit2: atiker 990 lira -brc 1600 lira- landi lorenzo 1400 lira ki opel yetkili servislerinde taktırırsın ve insignia turbo ile sıkıntı çeken olmadı şimdiye kadar - prins 2400 lira sanırım. peki yine ekonomi dersen landi lorenzo 1400 lira ve opel servisleri garantisinde olması hasebiyle tercih edilebilir diyorum. gm den brc onay alamadı ama landi lorenzo onay aldı bu arada . tabi yamulmuyorsam. bu arada genelde 10 taksit yapılır bu lpg de o yüzden atiker ile landi lorenzo arasında aylık ödeme farkın 40 lira bunu düşün.. yada ne bileyim landi lorenzo ile brc arasındaki aylık ödeme farkın 20 lira gibi..
    çok detaylı ve açıklayıcı bilgiler yazmıssınız teşekkür ederim. Düşüncem belli oldu az çok. eğer büyük bi süpriz olmassa bmw 3.16 olucaktır alacağım araç

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı <<buğra>> Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracım standart ve güçlü bir araba değil
    çok gezdiğimden benzinine 1-2 ay dayanabildim, lpg taktırdım
    Montajdan sonra çekişinde düşüş olmasın diye en az 7-8 defa ölçüm için pc'ye bağlayıp deneme yaptık, hakikaten çok memnunum. Şimdi dizel araba almayı düşünüyorum ama istediğim zaman basamayacağım için tercihim lpg'den yana olacaktır...
    memnunsanız lpgden, dizel araç alma ihtiyacı neden acaba

ALPER-VNS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TanseL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence Senin Yaptığın Mark Fanatikliği.
    bundan önceki arabam 206ydı ondan önceki de 306 ne fanatikliği.. ama yukarda allah var BMW boşuna BMW olmamış

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yine yazıyorum ki peugeot ile bmw hiçbir zaman aynı kefeye koyulamaz etmeyin eylemeyin.. neyse konuya dönersek;

bugün bi arkadaşım senin gibi 2 arada bi derede kalırken lpg yi seçmiş ve araştırmış falan milano diye bir marka taktırmış .. 1100 lira dedi. bosch servisinde taktırmış. eğer lpg ye karar verirsen bu da iyi bir seçenek sanıırm.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Chatin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yine yazıyorum ki peugeot ile bmw hiçbir zaman aynı kefeye koyulamaz etmeyin eylemeyin.. neyse konuya dönersek;

bugün bi arkadaşım senin gibi 2 arada bi derede kalırken lpg yi seçmiş ve araştırmış falan milano diye bir marka taktırmış .. 1100 lira dedi. bosch servisinde taktırmış. eğer lpg ye karar verirsen bu da iyi bir seçenek sanıırm.
    lpg seçmesindeki etkenler neler acaba merak ettim araç markalarımı yoksa lpg dahamı ucuza geliyormuş ben 407 nin ne kadar yakacağnı bmw ve hondanın lpg de ne kadar yakacağı hakkında hiç sağlıklı bir bilgi bulamadım işin açıkcası

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dizel eskiden avantajlıydı su anda hicbir esprisi yok.

Su anki sartlarda en güzeli hacimli bi benzinli alıp lpg ile kullanmak

Hem arabadan zevk alırsın hem gazlarsın hem de dizel kadar yakarsın.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)