ya inanırmısın aracın direksiyonu hidrolikmi değilmi emin değilim taş gibi bundan önce leon sport up aracım vardı yakıp performans iyi değildi ama bundan daha iyiydi..:(
Printable View
dizel işi ikinci elde büyük risk
alınan mazot çok önemli, ben hep bilindik-tanıdık ve işlek yerdeki bp-shell'den alıyorum.
ben sabah ilk çalıştırdığımda 2-3 dakika bekliyorum rölantide
motor -tam- ısınana kadar 2500 deviri geçmiyorum, mümkünse de boostsuz yürümeye çalışıyorum.
motoru kapatmadan önce basmamışsam 1 dk, gazladıysam da derecesine göre 3-5 dakika bekletiyorum rölantide
ama herkes bunu yapmıyor, ana avrat kullanıpta kucaklama aşamasında satılan araçlar sonraki sahiplerine iyi masraf açabilir. o bakımdan dikkat etmek lazım.
Alınır 1.4 olsun E90 olsun :)
dizel kullanımı dedıgınız gıbı çok önemli.
2006 model Clio aracım 140000 kmde 1.5 dci aracın motoruyla ılgılı en ufak bi sıkıntı yok.Herkes dci motorlar 100000 kmde biter diyordu.
Aynı şekilde the ace nickli tarık arkadaşımın da megane 2 1.5 dci aracı war o da 160000 fln heralde en ufak sıkıntısı yok.
kullanım çok çok önemli dizel motoru
Eski aracınızdan zevk alamıyorsanız sürüş bakımından kastediyorum yapmanız gereken ilk şey 2-3 günlüğüne e90 3.16 kiralayın ve sürün. Sonra aracınız çok zevkli gelicektir.
bu arada hidrolik mi değil mi direksiyon belli değil demişsiiniz 308 için ama bmwyi kullandıktan sonra peugeotun direksiyon sertliğini mumla ararsınız söyliyim
bomboş ve performanssız bir arabayı sırf markası bmw diye almak hata olur.. 320 falan olsa neyse...
asla ben arabamdan cok memnunuım.
sadece karsılasacaklarını yazdım.Bu arada benım dıreksıyonun sert olması daha cok hosuma gıdıyor.Sadece 308de kullanan bırı olarak aradakı farkları yazıorum.
İnan ben cok memnunum aracımdan.ama sen peugeotun sıkayet ettıgın seylerını yazmıssın ben de bmwde karsılasacaklarını yazdım.
boş bi bmw almaktansa dolu bi peugeot tercıhımdır.ama direksiyon demıssın performans demıssın ben de onları karsılastırdım.
bu arada demın de yazdım halı hazırda ewde bır de 308 aracımız war.ikisini de karşılaştırma imkanına sahip oldugumdan bu konuda bıldıklerımı partıklerımı yazıyorum.
malımın delisi değilim hayatımda olmadım.Objektif olarak yazıyorum.Bazı ınsanlar bendeyse en ıyısıdır ben satınca en kotusu mantıgıyla yazar ben öle değilim.
diyorum ya imkan warsa temız 320 d bak o zaman bana dua edersın.Tabı dıreksıyon sertlıgı harıc:)
bu arabayı almam da bmw alırım:)
yedek parçası pahalı değildir, bakım masrafları 308 gibi bişey olur yetkili servis hariç tabi
Bence alınır 4 yaşında bmw fiyata bakın birde 2010 peugeotunkine bakın 4 sene sonrayı düşündüğümüzde peugeot çok fazla değer kaybedecek ama bmw her zaman para eder.
valla şöle diyim yol sesi vs.vs. konforu e90 bmw nin belkide 308 premium packle aynıdır çok az farklar vardır... bence bmw ye kaymasın gözün :D 320d olmalı alcağın araç yada 1.6 dışı bir bmw motoru...
"0" KM fiyatlarından dolayı olma olasılığı mevcutmudur acaba ?
"0" km bir 316i şu an 70 bin tl üstüdür donanımına göre üste gider..
bmw de meblağ yüksek olduğu için kayıp ona oranla yüksek olur
4 senede 25 bin tl kaybetmiş
308 de bu kadar kaybetme olasılığınız yoktur tabikide..
hemen açıklama yapayım o zaman ben
std 316i otm vites 66000 lira liste fiyatı.42000 lira sizin yolladıgınız aracın bana göre binici fiyatı.24000 lira deger kaybı olduguna bakarsak bu yaklasık yuzde 40 deger kaybı demek.
sımdı hesaplamayı siz yapın.Mercedes,honda dışında coğu maranın senelik eskime değer kaybı bu civarlardadır.
bunun için saçma bi şekilde bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olup kulaktan dolma yorumlara gerek yoktur.
her araba yaklasık olarak yuzde bakımından aynı degerı kaybeder ıkıncı elde yaşlandıkca
şu hep söylenir bir araç alacaksanız aldığınız serinin en altındaki aracı tercih etmeyin...
sonuçta kasasına ve markasına para vermiş olacaksınız bmw sahibi olup lüks segmentte sayılabilecek ama boş bir araca sahip olacaksınız.
Araç ciddi anlamda gitmeyecek, ciddi anlamda yakacak, yetkili servise giderseniz şaka gibi ödemeler yapacaksınız.
308den kullanım zevki vermiyor diye vazgeçtiyseniz 316 size ne gibi bir kullanım zevki verecek onuda düşünmek lazım...
bır aracı alır almaz ortalama olarak senelık yuzde 10 deger kaybeder.
plaka takılır degerı yuzde duser.
her sene de o kadar degerı ıner.
extrem durumlar harıc.Bazı markalar wardır cok az deger kaybeder ama bu markalardan biri ne bmwdir ne de peugeot.
onuyn ıcın ıkıncı elde ıkısı de sana aynı malıyetı gosterıcektır