Yaw Fiyat Diyorsunuzda şu Anda Ellibin Yuro Civarinda Olmasi Lazim S2000 Lerin Sifiri Gidin Avcilar Borusana 60-61 Yuropyada Z4 3000 Leri Veriyorlar Aralarinda Oynayan En Fazla 15-20 Milyar.
Printable View
Yaw Fiyat Diyorsunuzda şu Anda Ellibin Yuro Civarinda Olmasi Lazim S2000 Lerin Sifiri Gidin Avcilar Borusana 60-61 Yuropyada Z4 3000 Leri Veriyorlar Aralarinda Oynayan En Fazla 15-20 Milyar.
15_20 milyar az para mı :)
Az para olup olmaması konusu tamamen alıcının durumuna düşüncesine göre değişir.Bu işlerin parayla ilgisi yok bana göre.CLK 200komp. vardı sıfır kolumanda 83oooEuroydu ailem efendi araba diye onu alıyorlardı ama ben s2k aldım.Şimdiki aklım olsa Z4 M coupe alırdım kosiflerde bikaç tane ellerinde kalmış var 80ooo Euroya veriyorlar öğrenince içim yanmıştı :)
geçen borusan elinde kalan z4 m coupeleri 74 euro ya verdi :)
En son kosiflerde bana 80 demişlerdi 74 heaa uff moralim bozuldu kanka bitirdin beni :) allah sahiplerine bağışlasın ne diyelim
Benim ifade etmek istedigim 15_20 milyar lira az bir fark degil...
Tamam fiyat konusu görecelidir belki ama bu fark genel olarak çok fazla...
İkinci elde varsayımlar üzerine konuşuyorsun herzaman evdeki hesap çarşıya uymayabilir iki gün sonra bmw 0 da kampanya yapar fiyatları düşürür.Senin hesapladığın gibi olmaz isler değişir yani bilmem anlatabildim mi.
S2000
0-100km 6.2
0-120km 8.7
0-140km 11.3
0-160km 15.1
0-180km 19.4
Z4 3.0i 231hp
0-100km 6.3
0-120km 8.9
0-140km 11.7
0-160km 15.7
0-180km 20.4
Bunlar auto motor sport dergisinin test verileri.
emre 2 aracta manuelse 0-180de 1 sn lık fark olusmamalı..
biyerde 400m lerı rasında 0.1sn olduu yazıodu öle aklımda kalmıs..
s2000 in otomatiği olmadığı için z4te en çok otomatik olarak tutulduğu için tabiki arada biraz fark olabilir.
http://www.bmw.com.tr/tr/tr/index_narrowband.html
burda 231hp, yani 2. elde s2k ile karşılaştırılan model z4. 0-100: 5.9sn otomatik 0-100:6.2sn. bu otomatik z4e çip+filtre takılırsa sanırım düz vites gibi olur. otomatik alanın çok içine batarsa sanırım bu problemini çözebilir.
s2knın sıfırı ile karşılaştırılan model z4 265hp. 0-100:5.7sn!!! otomatik 0-100:6.0sn. birde ben bu z4ün smg şanzımanlısı 272hp diye biliyorum.
http://www.evoturkiye.com/teknik.asp --- evo ıx. 0-100:5.7sn ki bu evo 4x4, yani kalkışta daha avantajlı. bunun stock olarak 0-400ünü bir düşünün??? ama gerçekçi olacaksak caddede de modifiyesiz evo olmaz, o zaman işler değişir, bu ayrı konu çok uzatmayim.
şimdi herkesin testi farklı olur. o testte hangi modeli 231/265/272hp almışlar? otomatikmi düzmü? havası lastik ısısı, jant lastik ebadı vs neymiş? esas önce bunları öğrenip öyle yazmalı buraya. 5.7sn nerde-6.3sn nerde. hangi model olduğu önemli yani. ayrıca typrelerdede bir sürü oynama var testlerde. şimdi bunlarımı tartışalım?
ayrıca madem detaya girdiniz önemli olan bir şey daha var. bir aracın 100km ile giderken gerçekten 100km ile gittiği. typreler 3-5km fazla gösteriyor mesela. bu bi kaç araçta dahada denenmiş bi yerde kanıtı vardı ama linkini unuttum gitti.
ben param varsa z4 alırım diyorum ve forumda z4ün fiyatta indirim yaptığını duyan herkesin ağzı sulanıyor. demek istediğim anlaşıldımı şimdi. adam zevkine s2kyı beğeniyorsa ben napim. 1-2 kişi s2knın piyasasınımı artıracak. zaten öyle kişiler olmasa arada bir ballı paraya spor araba satılmaz.
z4ünde fiyatlarının öyle olduğuna bakmayın. sezon sonuna geliniyor. normaldir. yarın reklamlar çıkmaya başlar. şu sıralar sıfır araç almak avantajlı olur tabi. ama z4ünde kasa değiştireceğini biliyorum. şu sıralar çorap bile alsanız ucuz alırsınız.
Mesajımı iyi okursan Z4 3.0i 231hp demişim.Her yerde farklı çıkması normal çünkü bu test verisi adı üstünde her yerde aynı çıkıcak diye birşey yok.Koşullara göre farklılık göstermesi çok normal.Ama aynı derginin test verisi..
Şimdi typer a atlamısın ne alaka anlamadım ama kadranda 3-5 km fazla gösterse ne olacak?Test verilerini kadrana bakıp kronemotre ile ölçmüyorlar gps ile ölçüyolar o yüzden kadranda 100km bile farklılık gösterse bişi olmaz.Çünkü onlar kadrandaki hızı baz almıyor test cihazındaki hızları süreleri baz alıyorlar.
Burada karşılaştırdığımız araclar s2k vs z4 3.0 benim şakayla karışık kacırdığımı sölediğim arac Z4 M coupe,tamamen farklı bir arac.Boş boş konusmayalım arkadaşlar..Bu konuya yazacağım son mesaj budur.Olay değişik yerlere cekildi gülüyorum :) İkiside guzel arac herkez beğendiğinden yana kullanır secimini alır.Saygı sevgi esenlikler dilerim.
s2k............................
bi secme hakkım daha olsaydı gene s2k yı seçerdim.
Araci alirken ikisi arasinda kalmistim ve gayet dogru bir tercih yaptigimi dusunuyorum. Bana daha uygun bir arac aldigima inaniyorum.
Sbucksta vs surda burda anahtarını masaya koyacak adamsan (o tarz biriysen) git Z4 al derim ben. Yoksa herturlu S2k bence :)
Bence bu tercih kullanım amacına göre deişiklik gösterir hatunlara yönelik araç bakıyorsan BMW z4 ama ben zevk alabileceim bi otomobil istiyorm diyorsan japondan şaşmıcaksın s2k adamı daha çok tahrik eder bence;)
BMW hayranıyım bir çokta bmw sahibi olduk ama bu karşılaştırmalarda s2k benim favorim sesi, kullanım tarzı, tasarımı bana göre z4 ten çok daha güzel ve bana daha yakın hem bi kaç birşey eklendiği zaman çok daha güzel bi araç oluyo bence s2k :D