z4 ne yapsan yakışmıyo bence...sikibin iyidir tercihimizdir...
Printable View
z4 ne yapsan yakışmıyo bence...sikibin iyidir tercihimizdir...
S2k tabi...Modifiyeye en çok yakışan bir şeyler yapınca karşılığını alıcağın bir araba...
kesinlikle s2k tercih ederim çünkü tam bir sürücü otomobili
Rx8'i çok bekledigim için almıştım S2k'da ise önümde tt cabrio, slk, opel gt (2 litre turbo 260hp cabrio) arasında s2k dedim bmw'ye soguk baktıgım için bakmamıştım bile. S2k çünkü sadece araba kullanıcak alıyor piyasa arabası degil (bana göre).
ama piyasa derseniz Z4 degil yeni tt roadster 2.0 Tfsi
valla kız konusuna girilirse doğru... s2k ile kız tavlanır. ama bmw z4 ile kızlar sizi tavlar...
s2knın, z4e göre motor dışında hiçbir üstün yanı yok. oda otomatik olacakta, eski motor olacakta vs vs...
her şeyiyle üstün z4 alırdım. bmw varken bmw alınır.
bmw alsam neden alırım?
para sorun diildir prestijli sadece logosunun bile bazı seylere yetebilecegi arkadan itisli guwenli konforlu luks bir arac olacagı icin alırım.
peki ya honda?
son zamanlarda dillerden dusmeyen vtec motorları,o kırmızı rengi,kendine has tarzı we istemedigin kadar modifiye parcası...kısacası son zamanların en buyuk gozdesi.
kacımız bmw motorlarının kodlarını biliyor acaba?ama hondaya gelince fanatik olmamama ragmen ben bile b16a2 d16 k20 die aklıma gelen kodlar mewcut.eg ek ef de cabası...sonuc olarak hondalar sadece para diil aynı zamanda bilgi isteyen araclar ama bmwleri aynı klasman hatta daha kucuk cc daha ucuz fiyat tarzındaki olaylara ragmen gecebiliyorlar.eda vti'larla baslayıp type-r s2k larla dewam eden bu efsane sence neden olabilir?2sininde daha iyi oldugu farklı kategoriler war ama bu forumdaki weya hıza we modifiyeye daha ilgili insanlara kesinlikle honda hitap ediyor.z4 2.5 kullandım arac otomatik olmasına ragmen iyi gidiyordu ama s2klar cok daha farklı makinalar.bana kalsa kesinlikle s2k alırdım...
sanırım 1.8 turbonu bi vti yaraladı derinden ordan geliyor bu dusmanlık?her donemde bole honda karsıtı insanlar oldu buna bende dahilim cok abartılıyor falan derdim ama tnıstıktan sonra hondayla yaklasımım cok farklı oldu...honda hayat onda.kabullenmek lazım:)
şimdi şöyle anlatıyım...
sınıf sınıf, marka marka koyduğumuz zaman bmw bence öne çıkar. örnek veriyim biraz. şimdi bana bmw 1.20 mi, nissan gtr mı derseniz olmaz. belli yani, nissan deriz. bunu anlamanız lazım.
sınıfları denk olduğu zaman bmw alınır demek istedim. mesela? accord mu, 3 serisi bmw mi derseniz o zaman olur. aynı şekilde s2k mı, z4 mü derseniz olur, aynı sınıflar... ama mc laren m6'dan üst derece bi spor araç. üst sınıf yani m6'ya bakarak. m6 mı, mc laren mi diyemezsiniz.
benim için şu markalar vardır: bmw, audi, mercedes, ferrari, porsche, lamborghini, vw, bentley... bunların yanında ise diğer markalardan birkaç model. (r35 gtr nissan gibi, rx7 mazda gibi...) bunların yanına diğer hangi markanın modelini koyarsanız koyun ben bu markaların modellerini tercih ederim.
aslında marka değil bağlı olduğum şey, sadece bu markaların daha iyi şeyler yaptıklarına inanıyorum o kadar.
Her insan honda alacak diye birşey yok tutucu olmaya gerek yok ,
Bmw motor kodlarının bilinmemesi diye birşeyde yok bmwfanatics türevi sitelerine girersen
sana herşeyini anlatırlar bmw'nin.Hondan cok bilinmesi sebebi piyasdaki ucuzlugu kolay
tune edilebilmesi,daha yayın olmasıdır.Aslında insanlar honda karşıtı degiller fakat cok honda
dan bahsedilince dogal olarak antipatklik oluyor.Bu cok bahsedilmesi sadece Türkiye'de yok ayrıca dünyadaki
forumlara biraz göz gezdirirseniz bir çok insanı görbeilirsiniz bu türde.
Bu cümlede ne demek istedin ? Bmw bilgi istemiyormu ?
bmw ve honda kıyaslandığında (eşit sınıf olarak) bmw mühendisliğinin daha iyi olduğuna inanırım. honda'lara kötü demem, aslında çok modelini de severim ama bmw her zaman ağır basar. çünkü "mutlak sürüş keyfi", kalitesi, "ödül toplayan motorları", güvenli seyahat özellikleri ve bunların üstüne prestiji ve imajı, herkesçe üst düzey araçlar üretir.
z4 de birçok yönden s2k'dan üstündür kanaatimce. ;)
Birazda sahibinin istegi önemli bana göre,
S2000 daha hırçın adrenalini daha yuksek tutmak isteyenler için ideal diyebilirim,
fakat z4 daha konforlu , tune için degilde şekilci bana göre.Tabiki ortada bir bmw
kalitesi var ama dedigim gibi 2 tamamen farklı karakterde otomobiller.
@ EdaA3
demekki bmw warken bmw alınır demek pek doğru değil ... ama bmw yide kendi klasında & aynı katagoride yenicek araba sayısı nadirdir oda gerçek burda aynı fikirdeyiz :)
bmw ye o kadar para yığacağıma ben kendi açımdan duruşu gidişi parça bolluğu ve yaygınlığından dolayı s2k alır forumdaki sinan gibi biraz daha güzelleştirir yükler aslanlar gibi binerim.. z4lerin de tozunu attırmakla beraber, gittiğim heryerde de (araçları ile ilgi bekleyenler için) gereken ilgi ve alakayıda fazla fazla görürüm :)
Mclaren f1'in motoruda bmw :heyoo: fark etmez yani ikiside M :D
http://img117.imageshack.us/img117/5...nsig2tref2.jpg
orda örnek olarak verdim ... bmw warken daima bmw olmaz demek istedim madem anlaşılmadı ozamn ,
madem öle diosun Enzo vs M6 yazim gene bmw war bmw mi alınır ? yoo ...
tabi aynı katagori değiller. sadece bmw warken bmw alınır lafına katılmadım zati sonrada açıkladık olayı ...