ibiza cupra bocanegro değilmi??
Printable View
ibiza cupra bocanegro değilmi??
bu hakikaten şehir efsanesi olmuş..
Bu arada orta susturucu iptalinin ve kutu içi filtrenin araca herhangi bir artı vereceğini sanmıyorum... yazılım olsaydı belki olurdu..
Eğer sonuçlar böyleyse bence safanın aracında %100 problem var, basınç kaçırıyorda olabilir. Sonuçta senin aracın yeni safanın aracını ise nasıl kullandığını biliyoruz. Bence bi DV takıp denemeli derim.. Aynı sıkıntıyı bende yaşıyordum dv taktıktan sonra araba şahlanmaya başladı..
Şimdi beyler banlandıgımdan arkadasın profilden yazıyorum Bilmeyenler için sarı cupranın sahibiyim...
Burdaki yanlış anlaşılmalara düzeltme yapmak lazım konu birbirine girmiş...
Başta ismail kardeşim beni yanlış anladı sanırsam kendisinede söyledim 2 boy geçerim seni filtre yay orta ipptaliyle falan demedim. Sadece sen beni geçemessin dedim yani kafa burun gider dedim. Ayrıyeten İsmail kardeşim burdaki arabanın yeni alındıgı zamanlardaki denemelere bakaraktan Polo 2 boy önde yürüyor yorumunu yapmış bir baska konuda...
Kendisinede dedim 2 boy farklar erken yada geç basma durumunda açılıyor dedim ozaman neden 4 5 videoda arabalar 180 e kadar aynı yürüyor demiştim....
Ayrıyeten 2. polo ile denememde arkadasın araba 6000 km civarıydı orta iptali vardı ve egsozdan güzel ses geliyordu. Gaz tepkimesi farkı oldugunu dusunmuyorum çünki benim arabayada yazılım güncellemesi atıldıgında gaz tepkisi hassaslaşıyor sonra yine normale donuyor... 1-2-3 viteslerinde aynı bastıgımızda bnm kafa biraz onde oluyor sonra 4 e geçtiğimizde polo yavas yavas yürüyor 1-2 boy arası açılıyor. Bu bana gore tamamen motorun yıpranma paylarıyla alakalıdır Bu şahsi fikrimdir benim... Benim aracım ise 33 bin km de illaki bunun bir yıpranma payı olucak diyorum ama inanmıyorlar tam tersi eskilerdeki gibi 20 bin km yi gecmiş arabalar motor açılmasından dolayı daha iyi gider fikrini savunuyorlar bence bunun tam tersidir turbo arabada özellikle fark daha fazla eder.... Şimdi 6000 bin k daki motormu daha iyi yürür yoksa 33bin k daki sürekli spor kullanım ve roll üzerine kullanılmış motormu iyi yürür. Arada iilaki bir fark olucaktır.
Burdaki ismail kardeşimle yapılcak olan demeyide aramızda kucuk tatlı iddalaşma sebebiyle yapıcaz... Kendisinin aracı 9000bin km de olcak benimkide muhtemelen 35 bin km de olucak...
Kendisi 2 boy önümde gittiğini iddaa ettiği için bende filtre orta iptali yay olsa bile kendi arabasının 1 boya yakın önde yürüyecegini soyledi bende tam tersi benim araç oyle olur dedim. Deneyip görcez inşallah kendisi geldiğinde... Asıl benim merakım bnm araba gibi kullanılmış 35-40 bin km de olan polo ile sonuç ne olur...
Buyrun bunlarda otoritelerin Belirlediği farklar hemde tek kapı GTİ ile Cupra arasında öle bir fark olmadıgının açıklaması...
http://www.fastestlaps.com/compariso...ti_14_tsi.html
@Zafa38
Bu arada denemeler S de falan olmadı vites S e çekilmedi manuelde Polo sürekli devir bandını bitirince otomatik attı ben ise farklı kombinasyonlar denedim... 5 boy olan fark ki olmadı 5 boy falan 3 boy anca oda kornayı çalan GTİ oldugu için ya onun erken basması yada geç basması oldu...
Bu gibi eşit arabalarda erken yada geç basma gibi saniyenin altındaki farklar inanın 1-2 boy etki ediyor....
Şunuda ekliyeyim Cuprada ben ve yanımdaki 100 er kilo GTİ da ki kişiler en fazla 80 er desek 160 KG di...
36000 deki araba 6000 deki arabadan iki boy yavaş gidiyorsa bunun nedeni motordaki yıpranma değildir. Senin mantığında o zaman Polonun 100000 e geldiğinde stock 106 gti lara falan geçilmesi anlamına gelir. Halbuki yok öyle bir durum. Öyle bir durum olsa VW sürekli müşterilerine garantiden motor vermek yüzünden batardı.
aradaşlar eğer cupra daha hafifse ve tablodan gözüktüğü üzere 5. ve 6. vitesi gti dan bu denli kısaysa; üstüne üstlük geçiliorsa bence acil basıncına vs baksın
polo GTİ 1.4 t 180 hp dsg şanzıman değilmi
sanırım ibiza otomatik. otomatik ile dsg 1.5 boy fark eder aranızda ama senin aracın stok olduğu için 200 re kadar 1.5 önde gidersin ibiza'da egzoz ve fitre olduğu için üsterde o' 1.5 boy'luk arayı kapatır. ve seni geride bırakma ihtimali büyük. 180 200 lerden sonra egzoz aracı çok kasar, ibiza senden daha rahat hava emiş ve egzoz gazını atacağı için topspeedler de 1 -1.5 boy öne geçme ihtimali var
Kardeş merhaba. Konuyu merak ve keyifle okudum. ancak link kafamı karıştırdı. oncelikle aşağıda polo farkedilebilir derecede hızlı yazıyor. ancak 0-50 ve 0-100 değerleri aynı. 130 da polo 0,2 sn önde iken bu 160 civarlarında 1 sn ye çıkıyor. fakat süratlerin 200 olmasında senin araç 1 sn daha önde. nasıl iş anlamadım.
İki aracıda tanımayan biri olarak teorik bazda konusuyorum. senin aracın 4,5 ve 6 ncı vitesleri daha kısa görünüyor. ancak o viteslerde geçiliyorsun. son dişlileriniz arasındaki ufak fark buna neden olabilir mi? (bence olmaz). geriye 2-3 ihtimal kalıyor. ya senin aracın rüzgar direnci berbat ve polo o süratlerde seni geçiyor (bence mantıksız), ya da senin lastiklerin çapı polodan buyuk.(zor çevirebiliyorsun, bence olmaz olsa da sen zaten bunu biliyorsundur.) yada lastiklerin tabanları daha geniş veya yere daha çok noktadan temas ediyor ve sürtünme fazla. ya da son olarak senin araçta problem var.
diğer taraftan fabia rs, a1 ve sizin araçların değerleri birbirinden farklı ve bunun da mantıklı bir nedeni vardır heralde.
Şimdi şöyle bi durum var 4. vitesde geçiyor dediğim polo başka bir polo İsmailin değil bu poloda orta iptali var ve sesi baya yuksek çıkıyor...
Orta iptalinden bukadar fark ediceğini sanmıyorum ama geriyede başka seçenek kalmıyor gibi çünki İsmailin arabasında 5 6 denemede arabalar aynı gidiyor nerdeyse....
@Zafa38
Ya da soyle bisey olabilir mi? Senin arac 4 de son disliyi degistiriyordur gti ise 5 de. O zaman onun 4 u daha kisa olmus oluyor? Sacma mi oldu acep:beuj:
Valla bu hesap kitap işlerinden pek anlamam bilmiyorum. Ama dediğim gibi bugüne kadar bir adet ibiza cupra 2010 ve bir adet ibiza bocanegrayla denendi aracım. 3. Viteste yanyana gittiğim hadda öne kafa çıkartan ibizalar 4. Vites sonlarında arka çamurluk. 5. Vites sonlarında 1.5-2 boy arkaya kadar düşüyorlardı. Benim aracım polo gti 4 kapı cam tavan. İbiza sahibi diğer arkadaşlar. Durum böyle. Aracımla denenen ibiza cuprada bocanegrada cam tavanlı.
Pardon onun 4 u daha uzun olmus olmuyor lu diyecektim. Yanlis yazmisim.
Diger arkadasin yazdiklarina baktim bu arada. O senin aracla onunki kafa burun gidiyor yazmis. İlk basmadan fark ediyor demis. Bu ilk basma olayi gercekten fark ediyor bizim araclarda. Telsizle konusup basanlar var nette.onlar siz misiniz?
O alttaki okudugunuz yazı otomatik olarak sistem tarafından yazılır aradaki puan farkına baglı olarak.
Total sonuçlarına baktıgımızda aradaki 10 puanın 8 ini polo pist zamanlamasından kazanmış... Diğer 2 si ise ufak salise farklarından poloya verilmiş Roll ve Drag değerlerinden yani. 8 puanı çıkarsak çünki konumuz pist zamanlamaları değil arada 2 puan kalıyor oda buyuk bir fark değil....
@Zafa 38