306 ile Golf'ün kaza güvenliği hemen hemen aynıdır. Hatta önden darbede bacak bölgelerinde 306 daha güvenlidir. ;)
Printable View
agrasif kullanım için kesinlikle 306 yı tercih ederdim. daha az ama yine agrasif + kalite ve konforuda arıyorsanız golf olmalı die düşünüyorum. hayırlısı olsun sizin için
ABF yi Turbolamaya çalışmak boku ele almak gibi bişey zaten. Heran yeni masraflara sürprizlere açık olmak demek. Özellikle işi bilmeyen ben şunu yaparım ben bunu yaparım diye yeni maceralara hevesli kişilerin yapmaması lazım bu işi. X,Y,Z garage yapamaz bu işi. Türkiyede kolay kolay ABF turboyu da her adam yapamaz. Düzen tutturamaz. Yapar şase dayanmaz, yapar fren dayanmaz, yapar ön takım alt takım dayanmaz. Kısacası Osmanın dediği ve bende belirttiğim gibi mk3 GTI ABF motor çok profesyonele girilmeden, chip,filtre,egsoz,buji,dereceli egzantrik,benzin pompası,yay,subap şapka ve kısa şanzumanla yani aşağı yukarı bu dediklerim sanırım 3500 tl civarını bulur. Çok da zevkli bi makine olur. Lifterler patlak değilse yaklaşıkta sanırım 200-205 hp çıkar motorun diriliğine ve yazılımın kalitesine göre.
turbo zaten sorun banagöre senelerce babam bu işi yaptı sonradan yapılan turbo uygulmalarında sorun yaşanıyo benim demek istediğim kalite meselesi golfle 306 nın kalitesi bir olmaz isterse 500 metre fark atsın 306 :)
seviyorum arabamı sen az çok tadını bilyosundur değişik bi hisi var çok değişiyo deniz kenarında dağa bi coşkun gidiyo :) nem artıkça
306 gti tercih etmelisin.
arkadaşlar bozuk yol şartlarında hangisi daha geç dagılırsa onu alıcam olay budur yani :)
transit connect tavsiye ediyorum.
komikmi zannediyosunuz kendinizi ? ... ben sadece ugraşıp hafta sonu binecegim bi araba istiyorum okadar yoksa dağa taşa vurucak arabamda var :) sadece buranın yolları bozuk engebeli çok sadece biraz gezip içinden bam güm ses gelmesin istiyorum istedigim bu ...
ama illaki birisi daha çok dagılmış olucak ve burda bu araçları kullanan kişiler oldugu için şahsi tecrübelerini paylaşmalarını rica ettim sadece anlatabildiysem ne mutlu yok dagılmasın ses gelmesin gibi bi tribim yok sadece hangisinden daha az ses gelir derdim var
En düşük kmli en bakımlısını al. Orjinal yayları ile kullan. Amortisörleride sıfırla. Ses gelmez içinden. Desemde gene gelir biraz. Hangisi olduğu fark etmez.
306 GTi şekil olarak daha biçimlidir, kesitleri ve hatları daha keskin bir otomobil.
Golf 3 GTi, daha kibar, daha derli toplu bir yapıda... Ekstra birşeyler katmadan (görsel modifiye) GTi logosuz hali görsel olarak pek para etmez :D
Uzun ömür, uzun aralıklı servisler ve yedek parça hesaplılığı konusunda mk3 çok başarılıdır. ABF motor zaten arıza yaratacak pek husus bulundurmaz. Oldukça hoş toparlanmış MAP'lı Digifant sistem... Kaya gibidir.
306 bence daha avantajlı... Alışveriş hususunda.
Ben Golf 3 GTi tercih ederim ama... Neden? Alman olmasındna kaynaklı.
Onun dışında çekici başka yada özel bir sebebi yok.
Şanızmanlar konusunda ukku'nun söyledikleri doğru, 1.8T a3, mk4 GTi vs... mk3 GTi'ın CDA şanızmanın dişlileri vs iç yapısı aynıdır... Oranları'da aynıdır, ne oluyorsa jant lastik kombinasyonundan son hızlar farklı oluyor :D Dış kovan yapısı farklı. Direk takılmayor yani. CDA ekonomik olarak güzel 5. viteste oldukça esnek olabiliyor, tüketimi düşük tutma konusunda özellikle uzunda başarılı. Ancak 5. vites garip.... 4'ü güzel bitirdin mi 5 saçma salak bir yerde yakalıyor. Osman'ın yaptığı gibi 4.24 güzel çözüm. Orijinali 3.68
Düşünenler için : 02A 409 143 M (4.24 parça kodu)
4 ve 5 daha güzel biter... Uzunda ekonomik olmak için daha yavaş gitmek gerekir falan :D Faydası güzel olur. ABF ye ilaç :D
Şöle bir genel bakış atarsak mk3 GTi ve ABF ye....
ABF motor devir çevirmeyi pek sevmez, bunun 2 sebebi var, Birincisi düşük derece camlar... İkincisi storke... Stroke konusuna birşey yapmak imkansız, damaların 30 yıldır kullandığı ve hala değiştşrmeidiği ölçü, mk5 GTi da bile aynı ölçü aynı blok yapısı :D Clio RS' te de benzer storke var ama yüksek derece cam ler ile ABF den daha iyi devir dönüyor. Birde elektronik valve bilmemnesi var, daha nossun :D
ABF'ye inandık sayalım
Yüksek derece Egzantrik,
Hidrolik iticiler iş görmez yüksek derecede, at gitsin yerine iyi bir set diz. Kapak komple elden geçsin
Güzel standalone beyin,
güzel bir İTB...
4-1 Headers ve eksoz sistemi...
O devirlerde stock yağlama sorun olur, kuru kartere geç...
Krank gitsin yurt dışına işlensin...
Sıkıştırma yükselt...
Güçlendi alet standrt şanızmanı dağıtır, tuz buz eder... Getirt bir yarış tipi şanızman...
Ver coşkuyu, ver coşkuyu
Bunları markaları ile bile yazarım... PDF lerinde gramlarına kadar notlar var... Bakmaktan okumaktan ben sıkıldım.
Yakalarız 280HP leri... belki geçeriz inanırsak :D
Sonuç?
ciddi manada motorporları ile ilgilenen birisi değilse ve bu araçlara karşı anormal bir ilgisi yoksa bu specler adamın ocağına incir ağacı dikmekten başka bir işe yaramayacak :D
Ne yolda kullanılır, ne yakıt dayanır...
Motor sporları yapalım bari?
Fren kiti ile başlayalım alışverişe, ön salıncaklar poryalar gitti bizim milyarlar...
eee zaten yapılmışları var... Daha ucuza gelir bunları alıp getirtmek...
http://www.rally24.com/rally-cars-fo...-car-3497.html
http://www.motorsport-sales.com/inde...oducts_id=1865
Stock motora üfletsen uygun bir salyangoz ile zaten HP olarak yaklaşır, tork olarak geçersin.
Satıp 1.8T almak hepsindne hesaplı :D
Softocore takılırsak: Sadece emme cam, polish işlemleri, kutu içi filtre, standalone Ecu üzerinde güzel map... 200 ler görülür. Hele bizde emisyon sorunu falanda yok, acayip görülür :D
Bunun yapılmışı var mı? Var, zaten ben görmediğim şeye inanmam :D İnanmadığımı da yazmam.
Peki bu ucuz mu? Aracın fiyatı ile mukayese edilirse, standalone beyin vs gene iyi para :D
Benim gibi arabasını seven adamdır, hem sayar söver, hem tepesinde debelenirsin... Allah yolunu açık etsin, vw ise at sepete.O amblemi gördüğüm yerde tereddüt etmem.
Golf 3 GTi, 02a/cda şanzımanı ile stock olarak kolay kolay öyle bir hıza çıkamaz. O noktada yanılıyorsun...
GSi'ın oranları yanında GTi'ın 5. vites son hızı çok az. Son viteste devir çok yukarıda kalıyor, yani boş kısıma geliyor. Dipgaz dakikalarca beklemenin de bir esprisi yok...
GSi'da oran daha uzun olduğu için devir bandını daha iyi kullanıyor son viteste.
Olmuşu söylüyorum, işkembeden olan kısmı değil... Yanlış anlama.
Koyduğun videodaki aracı geçen Bostancı sanayide gördüm, Valla sen bu konuda yetkili bir abiye benziyorsun :D ABF fikir alışverişi yapalım MSN'den konuşalım... Bende seviyorum bu makinayı ve uğraşmayı ama hiçbirzaman hardcore fantazilere yer yok. Yukarıda yazdım sebebi.
Tamamen hurafe, öyle bir rekor yazılmışsada, yazan yalan yazmış. :D
Golf mk3 kitcar 280, İbiza f2 kitcar en son versiyonları 280HP, bunlarda atmosferik... All motor olarak üzerinde o kadar çok çalışan var ki 16v makinaların.
Motorporları ile ilgilenen birçok firmanın profesyonel 280+ güçlerde track araçları var.
İngilizler bu konuda pek mukayese kabul edilecek adamlar değil aslında. Onlar için modifiye ile güçlü olmak çok sorun değil... O gücü en doğru oranlar ile en iyi şekilde kullanmak ve, o güçlü kütleyi gereken zeminde tutabilmek problem. Bizim gibi otobanda araba dehlemio adamlar. Onlar için 140HP bir otomobil bazen çok iyi zamanlar manasına geliyor.
Zaten 265HP hatta üzeri bir ABF makinayı, sabah nahallede çalıştırsan homrtusundan herkez kapına gelir. :D Yol kullanımı için ızdırap olur, Yüksek derece egzantrikli araba kullananlar bilir, onu birkere kaldıracak ve birdaha stop etmeyeceksin. Ettin mi birdahaki koşuya çalışacak.
Birde olayı ABF olarak görme, genel olarak bakmak lazım 16v'lere... Bu makinanın birçok türevi var, mix parçalar ile de güzel specler yakalnıyor.
Şimdi zemin olarak zaten güçlü olmayan yada çok kolay ve ucuza potansiyeli açığa çıkmayan makinalara para harcamak bana çok saçma geliyor. Ama sahipleri daha iyi bilir tabi. Bu arada araçların stok karşılaştırması bir kenara gitmiş konu başka yerlere kaymış.
guzel yorumlar gelmis.
golf devir cevirmeyi cok sevmior n nedenleri yukarda yazilmis, fakat 306ninda dynolarinda 6500den sonra guc cok keskin dusuodu, 86*86 olmasi lazim birde
motorun,neden bi cift cam ile 200hpler gorulmuyor?
genel olarak golf agirbasli, s16 ise zamaninin best hothatch i
Saolun Arkadaşlar yorumlarınızı esirgemediginiz için golf gti'da karar kıldım bakalım inşallah temiz bir araç çıkarsa hemen alıcam :)