aynen fark varorjinal oz KARE oluyo cukura dusunce,duzelttirip masturbasyon yapıyosun.
Replika ya kırılıyo,ya az bişey yamuluyo gidiyosun 1takım daha alıyosun .1tk daha alıyosun .
aynen fark varorjinal oz KARE oluyo cukura dusunce,duzelttirip masturbasyon yapıyosun.
Replika ya kırılıyo,ya az bişey yamuluyo gidiyosun 1takım daha alıyosun .1tk daha alıyosun .
- K -
________
Dr.Ecu
kırk yıllık çakma replika oldu ya ben ona şaşırıyorum.
Çakma,taklit, kopya...
Built to fall....
Ben 90 ile giderken çok büyük bir çukura düştüm. Araç nerdeyse 1 mt yerden zıpladı. Dikkat edin buraya. Kasis değil. Çukur yüzünden zıpladı 1 mt kadar.
7075-T6 kodlu havacılıkta kullanılan çok sağlam bir aluminyumdan yapılan amortisör üst takozu kamer kiti kırıldı ama jantta kırılma çatlama olmadı. Lastik ölçüm 205-40-17. OEM jantın kalite farkını burada gördüm.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Model benziyor diye yılların HRE sini replika ilan ettin , Benzer spor ayakkabı yapınca Converse replikacı oldu , Arkadaş Aynı sektörde daha düşük kalite olan herkes diğerinin replikası olur ne dediğinin farkında mısın![]()
Her küçük işletme , marka olan büyüğün replikası olur , isimsiz kebapçılar ünlülerin replikası olur
Uzar gider bu büyük şirketler bina dikiyor , o zaman müteahhit ahmet replikacı oluyor ?
Var mı allahını seversen böyle bir mantıkGoogle a replika nedir yazıp birazcık bilgi edinmek iyi gelir
-Fırat
vossen i ( geçrek vossen) getiren bayi asf FT tuning , bi gidip fiyatlarına bakın
4000 dolar nere?
1000 tl nerde ?
türkiyedeki insanların bütcesi belli kullandığı araçlar belli.
4 senedir evet replica kullanıyorum 4 senedir 4 farklı araçta toplam 200.000 km yapıyorum ne kırıldı ne boya attı , nede yamuldu. bence kullanım tarzındanda farkediyor.
jetta aracımla kaza yaptığımda 16 inç oem jantları param parça olmuştu , ama replikalar olmadı
tekerlerin havası bile inmedi.
ben bu replica jantlara saldırmayı doğru bulmadım açıkcası.
Yollar zaten yeterince berbat orjinal yada replika farketmiyor hatta replika daha çok ilgimi çekiyor sebebi ise daha hafif olmaları. jantımı ucuza alsamda lastiğimi gider michelin takarım hafif jantlarlada yoluma daha rahat devam ederim. benim altımda 200hp araba yok dolayısıyla bence pek önem arzetmiyor bu konu![]()
jantın kırılmaz olması çok iyi bir şey değildir, orjinal jantta kırılabilir. Jant belli sınırın üstünde sağlamlıkta olmalı ama gerektiğinde kırılarak darbeyi sönümlemelidir. Orjinal jantında duruma göre kırılması normaldir bence o yüzden.
Replica çakma demek ama adamlar replica diye marka kurmuş siteleri bile var bir dünya
Benim gözümde,Jantın kırılıp kırılmamasının önemini anlamaya en güzel örnek Amerika'da IIHS tarafından yapılan small overlap testleridir.
Kırılmayan oem jantın '14 Scion tC'nin yaşam alanına tecavüz sahnesi;
2014 Scion tC small overlap IIHS crash test - YouTube
jant kırılmaz olmamalı ama ilk kırılan parça da olmamalı. kırılması için oldukça yüksek güç gerekmeli. Schumi abinin ki gibi durumlarda kendinden daha zayıf yerler önce kırılmış demekki..
çakma jant'ın daha hafif olduğunuda ilk defa duydum![]()
![]()
replica başka bir şeydir alternatif markaların ucuza mal üretmesi bambaşka bir şeydir..
elma ile armutu bence karıştırmamak lazım..
oz bir jant yapar çok satar.. alternatif bir marka ama marka uluslar arası her tür kalite üretim standartı olan ismi olan belki çok ön planda olmayan alternatif bir marka gider oz un o çok tutan modelini birebir yapamaz zaten yasakdır tasarım telif hakları var ama çok benzerini yapar satar.. bunda bir sıkıntı yok..
birde merdiven altında adam gider oz ismiyle bire bir one on one aynı modeli yapar hiç bir kalite ve diğer standartlarınada uymadan satar buda replicadır..
replicalarında dünyada kalitelisi var kalitesizi var.. onlarda detay içinde detaylar..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
2 sene önce dz 17" vardı orjinal 900 liraya zor sattım çünkü gnc denilen kopyası çıktığı için millet çakma janta 1000 lira veriyodu orjinal jantı almıyolardı 900e![]()
ama bi yönden de haklılar sıfırı 1000 lirayken neden 2. ele 900 lira vereyim mantığı var.
tr standartlarında orjinal jant almak neredeyse lüks e girdiği için yöneliyo millet aslında çakma jantlara. orjinal jant 6 kg ise çakma jant 8 kg uzun vadede baktığın zaman hem aracın yururunu hem motorunu hemde yakıtını etkileyen bi fark.
portakal__reca@hotmail.com
0554 221 72 95
Replica var replica var, hepsini tek bir kelime ile standardize etmek mumkun degil.
O zaman diyeceksiniz ki marka marka ayiralim, daha mantikli ama bu da yeterli degil cunku kucuk ureticilerin farkli zamanlarda urettikleri iki urunun arasinda bile ciddi kalite farklari olabiliyor. Bunlarin hepsi ureticinin ne kadar ciddiyet sahibi oldugu ile ilgili. Genelde kucuk ureticilerde bu tarz bir ciddiyet olmuyor. Fakat maalesef tarih tarih uretilen urunleride kendi icinde siniflarsak, ortaya bir genelleme cikmiyor. Bu yuzden bizde kabaca guvenilir markalar ve soru isareti markalar olarak ayiriyoruz markalari. Bunu yaparken de o marka janti kullanmadan, sagdan soldan okuduklarimizla bos konusmamaya dikkat ediyoruz cunku internet dogru yanlis tum bilgilerin bulundugu bir ortam, bakis acisina gore 180 derece farkli sonuclar elde ediliyor internet bilgileriyle.
Peki ne yapmaliyiz? Nasil anlayacagiz hangi janti almamiz gerektiginiz?
Ilk olarak saglamliktan yana cekinceleriniz varsa asla cast alu yani dokum jant almayacaksiniz. Forged jantlara yoneleceksiniz. Bu sizi ucuz uretim yapan dandik ureticilerden hemen hemen %99 oraninda korur cunku forged uretim pahalidir, ucuz jant satacak firmanin isine gelmez. Bu korunma kalkanin ilk seviyesi.
Kalkanin ikinci seviyesinde marka gelir, ancak asla ilk seviyedeki gibi yuksek oranla koruma saglamaz, risk daha fazladir burada. Bu noktada yapabileceginiz en akillica sey, asla ama asla kaliteli uretim yapan bir ureticinin urettigi replica jantin uzerinde orjinalindeki marka ve modelin yazmayacak olmasidir. Uzerinde TE37 veya ADVAN filan yazan replica gorunce hizlica uzaklasiyoruz ornegin.
Eger ikinci seviye kalkan da delinirse, o zaman ucuncu seviyede artik pek bir koruma kalmiyor, hayatinizi ciddi anlamda tehlikeye atmaya basliyorsunuz demektir. Bu seviyede en cok duyacaklariniz "enistemin yegeni var kanka benim, o yillaridir kullaniyor bisey olmuyo yeea" "aaabi benden sana 10 yil garanti yaaa" "kanka faruk abi 600 beygir arabasinda kullaniyor bisey olmuyor sende mi bisey olacak yaaa" gibi cumleler olur. Ikna olursaniz her zaman riskli bir durumda oldugunuzu hatirlayin aracinizi surerken ona gore daha yavas ve dikkatli gitmeye gayret edin. Mumkun oldugunca dusuk profil lastik kullanmayin bu jantlarla gibi onerilerim de var tabi.
Hal boyleyken boyle, keske herkes forged jant kullanabilse, kimse kaza yapmasa, savaslar olmasa dunyada baris olsa gibi soylemlere girmeyecegim zira idealist yaklasimlar bana ters, durumun vehametini kavrayip ona gore kendinize dikkat edin yeter.
You call it turbo lag , i call it foreplay ...
her jant forged üretilemeyebilir, bazı jantlar dizaynı gereği mecburen cast üretilmesi lazım.
oem jantların çoğu cast üretimdir.
forged üretime odaklanırsak, piyasada alacak jant bulunamayabilir..
bi tarafta sağlamlık, diğer tarafta düşük fiyat, ikisi birbiri ile çelişiyor her zamanki gibi![]()
Öncelikle kaza anında jantın kırılması daha iyi bir şey bunda anlaşalım nedeni ise kırılmayan jant kabine girip sürüceye zarar verebilir. Yani her jantın kırılma noktası farklıdır tabii ufak bir çukurda kırılıyorsa o jant jant değilldir. Gelelim replika veya çakma jantların bu şekilde vurulup öldürülmesin yahu adam evden işe işten eve gidiyor gidip neden bir janta 4000 $ dolar versin hadi onu geçtim bu adam daha offset muhabbetinin veya kamber muhabettinin yola etkisini dahi bilmiyorken sadece görünüş istiyorsa replika alması daha mantıklı sizin dediğiniz ne zaman yerinde olur ona gelelim. Supersport, hothatch ve besli araç kullanıpta replika jant kullanan olursa bu dediklerinize katılırım. Çünkü araba belli yediği yoğurt belli bu tarz araçlara replika jantı bende yakıştırmam.
Hayat akrep yelkovan otobanında yanına yolluk almadan çıktığın yoldur.
Burada atlanan nokta sadece görüntü için alınan ucuz jant yavaş giderken dahi oluşabilecek bir kaza anında veya derin ve kırıcı bir çukurda jantın kırılarak aracı ve haliyle içindekileri tehlikeye sokabilecek bir ortam oluşturması riskinin varlığıdır. Biz şekil yapmaya çok meraklıyız ama bir o kadar da pintiyiz bu uğurda. em ucuz olsun hem de aracım yarış araçları gibi görünsün. İş burada sıkıntıya giriyor.
Hayırlısı diyelim.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)