Valla mertol abi kayıp nerelerde kim bilir :confused:
Printable View
Valla mertol abi kayıp nerelerde kim bilir :confused:
İyide bahsettiğiniz araç zaten çoklu kullanım için tasarlanmış aile arabası. Onu tasalayan mühendis kör oldumu olmadımı orasını bilemem ama konfor odaklandığı kesin. Ayrıca c-max ın turu öyle çok kötü falanda değil bence. Hatta kötü bile değil. Tabi spor arabayla kıyaslıyorsanız iğrenç bile gelebilir. Direksiyon kutusu focus ile birebir aynı.
c-max ta direksiyon büyük. Eğer çok rahatsız oluyorsanız daha küçük bir direksiyon takmayı deneyin. Airbag sorunu çözülürse sorun olmaz. Evet tur sayısı düşmez ama direksiyonu çevirmek için kat ettiğiniz mesafe azalacağından direksiyon tepkilerini daha hızlı hissedersiniz. Onun dışında yapabileceğiniz pek birşey de yok. Gerek olduğunu da düşünmüyorum açıkcası.
Tam olarak amaç ta o zaten. Abartılı boyutlara sahip olmayan, geniş iç hacim sunabilen, rahat ve ferah bir yüksek tavanlı SW yaratmak. Onun için yan camları kocaman, onun için oturma pozisyonu yüksek, onun için arka koltukları esnek.. Normal bir otomobil gibi düşünmek hata olur.
direksiyon kutusu focus ile aynımı :eek:
c-max ile focus arasında kaporta dışında neredeyse hiçbir fark yok... Yürüyeninden elektrik aksamına kadar neredeyse herşeyi ortak. Şöyle yazayım, focusun ilk gelen serisinde arkalar kampanaydı. C-max ın arka süspansiyonunu komple söküp focus a takan arkadaşlarım var. Zaten c-max ın adı da "focus c-max."
ufuk
hersey yeterince acik sanirim
ne demisler
alirsin ford, olursun lord :)
bende 2.9 gibi ölçtüm fazla gibi geldi ama 3-4 gibi yorumları gördükten sonra fena değil sanırım
Çok güzel konu yahu nasıl kaçırmışım ben bunu ? :(
Aynı dertten ben de muzdaribim(EK Civic). Bu nasıl bir direksiyon turudur ? :( Maliyeti çok yüksek olmamak kaydıyla, yapabileceğim birşey varsa öğrenmek isterim. Sizlerden yapmış olan arkadaşlardan da yardım olabilir ya da güzel bir DIY linki olabilir...
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
servotronic var bende de.. tam sağ yapınca mesela tam bir tur bile dönmüyo ama ben pek sevmiyorum.. Joystickle araba kullanmak gibi.. ama l200 pickup kullanmıştım o da döndür dündür bitmiyodu.. öylesi de zulüm..
Civic eg direksiyon kutusu ile direksiyon turu biraz daha kısalıyor. Ek kasaya takabilmek için, eg kasa travers, direksiyon kutusu, alt salıncaklar ve viraj demiri gerekiyor. Bu parçalar la dc2 integra direksiyon kutusu da kullanılabilir. Asıl fark o zaman olur ama yurtdışından temin etmek lazım. Önümüzdeki günlerde kendi aracıma uygulayacağım, resim çekebilirsem paylaşırım.
Focusun tur3 gibi tam bakmadimda oyle cok kisa degil, tepkinin hizli olmasi icin onemli ama ilk sirada etkili degil bana gore
yani tepkilerim basarili e 90 inda ayni sekilde cok iyidir ama onunda turu az deil,
sUSpansiyon yapisi, sertligi(cok onemli, sertlestirdigimde araba go carda donmustu gecen sene) yukseklik, lastik yanagi genisligi, arabanin donus capida onemli
eg civic in 4.1 :D
106 GTİ ölçebilecek bir arkadaş varmıdır? Ben direksiyon kutusu tamiri yaptırdıktan sonra sol tur sayım arttı hatta bu yüzden tam solda lastiğim sürtüyor davlumbaza. Rot kolları ile oynayarak tur sayısını ayarlayabilirmiyiz ?
Işıklarda beklerken yanlış hesaplamadıysam rs inki 2 den biraz fazla
bugün alfaromeo mito ölçük (1.4 turbo)
2.6 çıktı
yanlız daha önce konuştuk
full elektrikli kutu var, acaba dinamik modda tur sayısı değişiyormu? net bilmiyorum
Kutu söküldükten sonra rot kolları boşa cıktı doğal olarak. Tekrar montaj yapıldıktan sonra rot balans yapılırken rot kollarından dönüş açısını ayarladılar. İlk etapta sola çevirdiğimde araba hareket bile etmiyordu o kadar sürtüyordu lastik. Daha sonra tekrar düzeltildi şuan sürtme azda olsa var tam solda sadece. Tekrar kutu değişimi yapıcam bu aralar hem bu haliyle hem yeni kutu ile farkı kıyaslamak için sordum 106 nın turu kaç diye :)
"Fakat bazı araçlarda alan kısıtlı olduğundan sağa 4 tur sola 3.5 tur gibi durumlar da görülebilir(örnek: Peugeot 106)."
Aşağıdaki linkte böyle bir bilgi verilmiş.
Direksiyon Nedir? Nasıl Çalışır? » Bilgiustam
clio 3 - 3 tur
Yıllardır merak ettiğim bir konudur. :) Albea ve palioda baya düşük, Albea ilk çıktığı zaman baya şaşırmıştım. 2000 öncesi araçlarda genelde fazla oluyor. Kullandığım japonların çoğundada baya fazlaydı, direksiyona sert tepkilerin gelmesini engelleyip arızayı azaltmak için yapılan bir yanıltmaca olabilir. Bide aslında tursayısı az olan araçlarda viraja girip çıkarken direksiyona dikkatinizi daha fazla vermeniz gerekiyor, En azından benim için öyle.
Süratli sayılan ve özellikle konfora yönelik üretilen otomobillerde kısa turlu direksiyon pek tercih edilmez, çünkü yüksek hızlarda, direksiyonda yapılan küçük hareketlerde otonun yolda fazla gezeceği düşünülür.
Mercedes, BMW, VW gibi Alman üreticileri de kendi ülkelerinin yol durumlarından ötürü pek tercih etmezer. Özellikle arakadan itişli otomobillerde de pek tercih edilmez.
Fiat markasının modellerinde genelde az oluyor, İtalya'nın yollarını ve şehir içi yapısını bilemiyorum ama buda sebep olmuş olabilir. Şehir içi sürüşlerde acayip bir kıvarklı şansıdır kısa turlu direksiyonlar. Örnek olarak Doblo safeline mı ne... Sağa 1 sola 1 olmak üzere total 2 tur direksiyon, dar ara sokaklarda muazzam bir kıvraklık.
Direksiyon turunun otomobilin dönüş çapı ile karıştırılmaması gerekir.
güzel bilgi...
tiponun direksiyonu 3 tur
direksiyon tur testi deyince benimde aklıma mercedes geldi hemen
EK kasaların cidden fazla kucuk malıyetle suankınden yarım tur hatta 3 ceyrek kaılatabılsek mukemmel olur :D
Ben tepkilerinden memnunum ama bazen yetmiyor tur sayısı fazla geliyor, acaba kaçtı ki yarın babamı arayıp bir sorayım en iyisi :)
Bu arada 6L kasa İbiza'ların da turu az, çok güzel dönüyor zart zurt :)
2013 Model Land Rover üstüne tanımam :D :D Acayip kısa
2013 model Passat tam 3 tur.
Benim EG'in rahatlıkla bi 3-4 turu var sanırım.U dönüşü yaparken çevir Allah çevir :D
tur testini bilmiyorumda cztnin turning circle i ciddi derecede kotu. kucucuk araba kocaman sokakta tek hamlede u atamiyosun :(
güzel bir konu ve bilgilendirme teşekkürler
emin olmamakla beraber e36 3 tur galiba :)
saxo vts - 106 gti ın 2.98 tur