Civic Ek Direksiyon Turu Kısaltma, Direksiyon Kutusu Swap
Uzun süredir yapmayı planladığım direksiyon kutusu değişimini sonunda yaptım. Civic Ek nın çok turlu direksiyon kutusundan kurtulup, 2000 model acura integra direksiyon kutusuna geçiş yaptım. Kutuyu Abd den temin ettim. Direksiyonum şu an çok tepkili ve turu gayet kısa oldu; turu teknik dökümanlarda 2.8 diye geçiyor ama net olarak ölçmedim. Ek kasa için, yaptığım bu işlem genellikle ekk2 motor kulaklı k swap işleminde kullanılıyor, ben öncelikli olarak direksiyon kutusu için yaptım, fakat ilerde yapacağım k swap içinde altyapı oldu.
İşlemi yaparken fotoğraflama imkanım olmadı, yapmayı düşünen olursa takıldıkları noktada yardımcı olmaya çalışırım.
İşlemin yapıldğı araç 2000 model honda civic hb. Direksiyon kutusu 99 01 Acura integra
Civic Ek kasada, integra direksiyon kutusuna geçiş yapabilmek için gerekenler şunlar:
Memlekette Integra olmadığından, Civic Eg kasa ile Integra Dc2 ön yürüyen aynı olduğundan parçalar Civic Eg den seçilmiştir.
99 01 Acura Integra Dc2 direksiyon kutusu ( 96-98 de uyumlu fakat biraz daha iyi olduğu söyleniyordu, olmuşken iyisi olsun dedim)
92 95 Civic Eg travers
92 95 Civic Eg salıncaklar
92 95 Civic Eg Viraj demiri (İntegranınki daha kalın)
92 95 Civic Eg Arka şanzıman kulağı ( Motor serisine göre değişiyor ) Ek Kasanın ki Kısa kalıyor eskisine işlem yapılıp uzatılabilir.
92 95 Civic Eg Amortisör Çatalları ( Değişmese de olur, Ek kasanın çatallarının ağız kısmı geniş, araya somun vs koymak gerekiyor)
Bunların dışında travers ve salıncak bağlantıları için her iki kasadan da bağlantı civataları gerekiyor. Detay gerekirse yardımcı olurum.
Hidrolik boruları konusunda sorun yaşamadım rekorları birebir oldu fakat Eg kasa veya makyajsız Civic lerde durum değişebilir, rekorcu da hortum yaptırmak gerkebilir.