evet. 1700 den sonra enjektörler açılıyor geri...
Printable View
Bendende bir ekleme olsun:
Eğerki idle switch iniz açalışmıyorsa cut off işlemi gerçekleşmez ve yakıt tüketiminiz artar. Bunu nasıl anlarız yakıttüketiminin artmasından anlayabiliriz.yada arababanızda wideband varsa(narrowda olur aslında) ayağınızı gazdan çektiğinizde arabanın fakire gitmek yerine zengine gittiğini görürsünüz.
Paylasim gercekten cok iyi .. Bir Laz olarak jetonum simdi dustu desem yeridir ;) Tesekkurler ..
yawss tofaşı olan napsın peki:D tofaşta ne gezer cutoff sistemi adamlar yapmışlar tek noktadan yalandan enjeksiyon:) adı var ama kendisi yok bir enjeksiyon:hahaha: salla boşa tabiki eski sistem:icon_tup: valla ben her halukarda boşa atıyom en iyisi 91 model araç cutoff çalışıyormu hiç zannetmem kilometrede 500krş yakıyor zate bazen stop etmeyi bile düşünüyorum uzun rampalarda aşaa inerken:D
ben bunla ilgili bi gazete yazısını cuzdanımda taşıyorum iddaa eden arkadaşları morartmak için faydalı bi konu olmuş. teşekkürler.
hala var değilmi inanmayan tipler?
aslında birazda üreticilerin eksikliği bu ,
nedense bu özelliği vurgulamıyorlar ,
belkide fazla teknik detaylara girmek istemiyorlar ,
fazla teknik, satış sürecinde kafa karıştıran birşeymidir nedir.
mesela aynı şey EGR sistemi içinde geçerli ,
bundanda bahsetmezler satış kataloglarında falan .
yada başka bu tip teknolojik şeylerden .
Bilmemek kadar kötü birşey yok ,
geçen sahibinden.com da bu iş için satılan bir cihaz gördüm ,
adam kaptırıyor millete 160TL miydi neydi ?
eminimde çok satıyordur ,
yani sen zaten arabanda olan bir sistem için ek bir şey satın alıyorsun ,
üstelik patentli ürün falan yazmışlar
aradım taradım numarasından, faydalı model veya patent falan bulamadım.
bu kadarda olmaz artık !
milletin bilgisizliğinden faydalanıyorlar.
Yol bilgisayarlı arabalarda zaten ekrana bakarak anlaşılıyor(her modelde olmasada) gazete küpürü taşımaya gerek yok aslında.
Aynen dediğin gibi maxi. Parayla satarlar. Kandırırlar yurdum insanını. Şimdi furya elektrik faturasını azaltan dümaneler.
benim aracın yol bilgisayarı mı bozuk anlamadım (pejo bipper) rampa aşağı inerken viteste ortalama 2500 devirde felan ortalama 3.0 lt yakıyor boşta fiks 2.0 lt
106 hangı devırde acıyor aceba enjektörleri
her sey iyi güzel benm aklıma takılan bir soru var.
şimdi cok dik bir rampanın önünde 1. vitese aldık ayagımızı gazdan cektik aracı saldık.
rampa basında 1200dd olan arac rampa ortasında 3000dd ye rampa bitimine yakın 4500dd civarı yukseliyor.
hiç yakıt yakmadan kuru kuru bu kadar devir yukselterek hızlanma nasıl oluyor bir zararı yokmu?
geçende lpgli primerayla yokuş aşağı giderken (2000 dd civarı) tüketime bakayım dedim 3-3,5 civarındaydı.lpgden dolayımı böyle?
birkere frene basmanı öneriyorum ,
bu şekilde bayır aşağı inmenin anlamı yok 1. viteste taş gibi ..
hee denemek için böyle yapıyoruz diyorsan ,
o zaman kuru kuru ne demek önce onu anlamak gerekiyor ?
kuru muru değil çünkü o anda ,
yağlama sistemi , su devirdaimi bilmem bütün şeyler çalışmaktadır .
daha öncede açıkladım ,
sistemin devreye girmesi için sadece bayır aşağı gitmek gerekmiyor,
yazdıklarımı gözden geçirirseniz mantığını anlarsınız .
yalnız şöyle birşey var ki; motorun gaza bastığınız zaman verdiği benzin miktarını ve benzinin çok az olan yağlayıcı özelliğini düşünürsek, zaten motorun yağlamasının benzin ile olmadığını anlayabiliriz..
tam gazdaki benzin miktarını da hesaplayabiliriz.. 250cc/dakika desek..
250/5000 = 0,05cc hemde bu miktar prüvize olmuş şekilde yani büyük bir kısmı çeperlere yapışmıyor zaten...
benimle kafamı buluyorsunuz anlamadımki ?
benzinle yağlamanın ne alakası var ?
ha eski kurşunlu benzin derseniz,
kurşun sayesinde süpablarda kayganlık sağlanırdıki şimdi o da yok .
daha kötüsü aşırı zengin araçlarda ,
mesela tepegaz gidiyoruz afr o kadar zenginki diyelim 8 !
silindir içerisindeki aşırı benzin tamamen yanamadığı için ,
bir miktarı sıvı halde kalacak ve silindirin iç çeperindeki yağ tabakasını sileceğinden dolayı, segmanların çabuk aşınmasına neden olur, motor biter kısa zamanda.
(silindirin iç çeperinde her zaman incecik bir film tabakası olur yağ halinde)
hatta hatta cut-off sırasında, artık motora yakıt gitmediği için ,
patlama anındaki aşırı yükselen silindir içerisindeki stress- kompresyon olmayacağından ömür dahada uzamış oluyor .
yani artık bunuda anlamayacak birşey kalmadı ,
anlamıyorsanız aracı boşa atınız sizde bende herkes mutlu mesut yaşayalım olsun bitsin.