orta düzeyde bi rampa aşşa 1. vites 3000 lerde git gaz vererek.
sonra gazı bırak devir düşsün.enjektörler açılınca araba hafif bırakır kendini ileri.anlarsın hangi devirde açtığını bu şekilde...
Printable View
bugün denedim özellikle Ankaranın kepekli rampasından 80km hızla 5. viteste 50kmye kadar düştü hızım.. benim için yakıt yaksın yakmasın o kadar küçük hesabıda önemli değil. normalde boşa atarak rampayı, komple ve rahatça inerken, kompresöre bindirip hızı azalta azalta inip hafif düzlüğe gelince tekrar gaz basmak pek mantıklı gelmiyor. ama boşa atmak mantıklıdır benzin yakmaz demiyorum savunmuyorum :)
206 lar kompresörden 2000 altında çıkıyor.
Otomatik focus; 1 ve 2nci viteslerde aracı hiç bir şekilde cutoff a sokmuyor, 3 ve 4ncü viteslerde ise 1750d/d in üzerinde cutoff da kalıyor, bu devrin altında enjektöleri yeniden çalıştırıyor
peki lpg'li araçlarda da aynı şey oluyor mu acaba ? benzinde olduğunu biliyordum fakat lpg ile ilgili hiç duymadım böyle bişey
bende öyle düşünmüştüm zaten :D enjektör yok ki neyi kapatıcak kompresörde demiştim kendi kendime :D
:icon_tup: yıllardır uygularım ve cok az yakarım bu sayede tavsıye ederım,saatte yakılan 1 ltre hıcbısıy deıl
hafıf egımde boşta, dık egımde 5te ınelım ve mumkun oldugu kdr az fren kullanalım vırajlara hızlı gırelım enerjıyı surtunme yolu ıle harcamayalım:)(frenle)
Genel olarak çok doğru yanlış demiyorum ama sürekli enjektörleri kapalı tutmaz belli bir devre geldiğinde enjektörler tekrar açılır,
gerçekten çok az yakmak isteniyorsa enjektörlerin açıldığı arabadan anlaşılır çok az gaz verip tekrar bırakmak lazım.
birde hafif olunca arabacık hiç hızlanmıyor :) malesef bağzen taksici spec =)
durum gene aynı olur mikserli sistemlerdede mikser gaz kelebeğinin gerisinde olacağından ayağınızı gazdan çekince kelebek tamamen kapanacağı için gaz geçemez.kısacası motor komprasyondaysa yakıt ya hiç gitmiyordur yada rölantideki yakıt ile aynı veya daha az gidiyordur .ama motor komprasyondayken aracı yavaşlatacaktır yani kinetik enerjisini emecektir.
uzun yokuşlarda motor komprasyonu aracı yavaşlatıyorsa boşa atmak ekonomik olarak avantajlıdır
konu başlığını yokuş aşağı olarak neden sınırlandırıyorsunuz anlamadım düz yolda giderken 5 bin devire kadar cıkıp ayagımızı gazdan ceksek aynı durum olmazmı
uzun düzlükte boşa atmak mantıklı misal otobanda 220 civarına gelip attığımda uzun süre gider styla oluyorum :) 5 te kalsa yavaşlıcak
( ne boşmuş arkadaş kaç sayfa olmuş konu )
peki:) . . . . . . .
farklı bişi sorim.
standalone için en uygun değerler nedir peki kompresör için?