User Tag List

Sayfa 7/23 İlkİlk ... 5678917 ... SonSon
419 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: Yokuş aşağı inerken boşuna yakıt tüketmeyin !!

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güzel konu yeni öğrendim teşekkürler.
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

redbaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaa aklıma birşey geldi.lpg dede cut off warmı bu sıralı sistemlerde beyinli falan ya?aracın beynine, lpg beyni bu konuda sinyal göndererek acaba cut off yapabiliyor mu?bir bilginiz var mı?ben aracımda denedim benzindeyken 1200 ve üzeri bir devirde kalıyor fakat lpg deyken araç direk 1000dd lere düşüyor.burdan tahminim lpgde cut off yok?

Mre85 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cut off her açıdan kardır rampa inerken,ışıklara yaklaşırken vs..
    ama ses olayına kafam takılıyor..farz edinki yokuş aşağı viteste iniyoruz ve kontağı kapattık..aynı ses gelmeye devam edermi?? gelmezse neden gelmez?? denemedim denememde sadece merak..

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    LPGde de benzindeki gibi apayrı bir beyin var ve pedal açısı v.b. biliyor, o da Cut off yapıyor..

Kontağı kapatsanız da aynı ses gelmeye devam eder. (denedik )
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sıralı lpg beyinleri aracın kendi enjektör sinyalinden bilgi okuyor ,
    ona göre değerlendirip içindeki programına göre göre kendi lpg enjektörlerini çalıştırıyor. (tabi lpg çalıştığı sırada aracın kendi enjektörlerine gelen sinyaller kesiliyor, yanma odalarına benzin gönderilmesin diye)

haliyle aracın kendi enjektör sinyali kapalı duruma geçtiğinde lpg de ona göre kapanıyor olması lazım diye düşünüyorum ama sonuçta kendi beyni var,
    kesin ve net cevap vermek için ölçüm yapmak lazım .

thedevil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tamamda herşey iyi güzel araç benzin yakmıyor oraya kadar herşey doğru ama ben neden yokuş aşağı benzin yakmamak için devir çevirtiyim atıyorum 5.vites 3000 devirde 110'la gidiorum (kendi aracımdan bahsediyorum) sonra vitesi boşa almadan yokuş aşağı devam ediyorum bana kalırsa bu arabaya işkence gibi bişi arabayı kompresyonda bırakmanın hiç bir mantığı yok at boşa 1000 devirde ne kadar benzin yakacak arabanda rahatlasın fazla benzin yakmayacağım diye arabaya devir çevirtmenin hiçbir manası yok bence (herkezin bir fikri var buda benim fikrim)

redbaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    apayrı araç beyni gibi beyni var biliyorum ama aracın beynine etki edebiliyormu,paralelmi yoksa apayrı mı çalışıyor onları bilmediğim için aklıma takıldı bu soru,verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

TheAce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı thedevil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tamamda herşey iyi güzel araç benzin yakmıyor oraya kadar herşey doğru ama ben neden yokuş aşağı benzin yakmamak için devir çevirtiyim atıyorum 5.vites 3000 devirde 110'la gidiorum (kendi aracımdan bahsediyorum) sonra vitesi boşa almadan yokuş aşağı devam ediyorum bana kalırsa bu arabaya işkence gibi bişi arabayı kompresyonda bırakmanın hiç bir mantığı yok at boşa 1000 devirde ne kadar benzin yakacak arabanda rahatlasın fazla benzin yakmayacağım diye arabaya devir çevirtmenin hiçbir manası yok bence (herkezin bir fikri var buda benim fikrim)
    rahatlamadan kastın ne acaba o önemli, aracının en rahat olduğu durum aracının yakıt yakmadığı durumdur. artı her rampada eğer aracını boşa alırsan bu senin için güvenlik sorunlarıda oluşturur, aracını durdurmada sıkıntılar çekersin ve stabilizasyonunda sıkıntı yaşarsın.

cembozbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 325İX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iyide surekli kompresorde kalmakda motor ömru acısından iyi deil bence ,ne kadar devir okadar aşınan piston sekman silindir demek , bosta yanacak benzin daha az maliyetli olur sanırsam=)
    guvenligi bilmem tarık ama,
    10 sayfa öcne yazmıstım kendimden bidha alıntı yapayım madem=)))

ama gazlarken bende özellikle kompresöre bırakıyorum cabuk sougsun yagım diye oda ayrı
    BOZBEY

TheAce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cem şöle düşün, aracınla biryerden bir yere giderken ne kadar ayağını gazdan çekiyorsun? yani o kadar sürede aracın varsın aşınsın 1000-1500 devirde rolantide aşınıp benzin yakacağına maksimum 3000-4000 devirde bedavadan seyahat etmek daha mantıklı

Buğra A. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok güzel bir konu.Çok teşekkürler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TheAce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    rahatlamadan kastın ne acaba o önemli, aracının en rahat olduğu durum aracının yakıt yakmadığı durumdur. artı her rampada eğer aracını boşa alırsan bu senin için güvenlik sorunlarıda oluşturur, aracını durdurmada sıkıntılar çekersin ve stabilizasyonunda sıkıntı yaşarsın.
    şimdi biz arabayı boşa almassak araba kompresyonda yani tekerleklerin dönmesiyle birlikte krank milide dönmeyecekmi araba yakıt yakmayacak ama herşey döndüğü için araç devir çevirmeye devam edecek anladığım kadarıyla ki öyle oluyor zaten yokuş aşağı, bende diyorumki en iyisi sağ taraftan yavaş yavaş gidip ne aracı hızlandıracaksın nede viteste bırakıp kompresyonda bırakacaksın yani ne kadar devir çevirirsek motor o kadar aşınmıyormu onu söylemek istiyorum,araba zaten 5.vites 3000 devirde 280 binlira yakıyor boşa al 100 binlira yakar yani bununda bi zararı olmaz heryede yokuş olmadığına göre bu olayın fazla bir yakıt tasarrufu yapmayacağını düşünüyorum, geri gelelim araba yokuş aşağı viteste iken gaza basmadan yakıt harcanmaz buna katılıyorum

ygtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hakan abi arkadaşımda otomatik 306 var 421535 kere söylememe rağmen burada yazanları, otomatik arabada vitesi boşa alıyor... en sonunda koparıp eline vericem vites kolunu o olacak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yigittorun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hakan abi arkadaşımda otomatik 306 var 421535 kere söylememe rağmen burada yazanları, otomatik arabada vitesi boşa alıyor... en sonunda koparıp eline vericem vites kolunu o olacak
    yakıt tasarrufuna bu kadar kasmaya gerek yo yaa bırak boşa alsın yormasın arabasını gazlamssa tasarruf yapmış olur zaten

vkarayel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yigittorun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende Toyota Carolla ile bunu uzun yolda yapıyorum, 1 depo (45lt) ile 1200 km gibi bir rekor kırdım .. Ank-İst, İst-Ank, Ank-Bolu, Bolu-Ank.
    Sadece dik rampalarda boşa atınca ulaşacağım hızla dönemeyeceğim virajlarda viteste iniyorum.
    Tekrar açıklayım U harfi şeklinde bir rampa düşünelim viteste inersek U'nun en dip noktasında hızımız 100 olsun, eğer boşta inseydik 140 olacaktı. 140 ve 100 le giden bir aracın taşıdığı potansiyel enerjiyi düşünürsek aradaki 40 kmlik fark U nun kalan kısmında büyük ekonomi sağlıycaktır. Yokuşu inerken yakılan 1 lt/100 km önemsenmiycek kadar ufak bir rakamdır çünkü yokuşu çıkarken 100 km ile çıkmak için 20lt/100 km lere kadar ulaşan bir sarfiyat söz konusu olacaktır. Sonuç olarak bence;
    Rampanın sonunda frene basacaksanız rampanın başından viteste inin frene basmayın, ama rampanın sonunda frene basmayacaksanız boşta inin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vkarayel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende Toyota Carolla ile bunu uzun yolda yapıyorum, 1 depo (45lt) ile 1200 km gibi bir rekor kırdım .. Ank-İst, İst-Ank, Ank-Bolu, Bolu-Ank.
    Sadece dik rampalarda boşa atınca ulaşacağım hızla dönemeyeceğim virajlarda viteste iniyorum.
    Tekrar açıklayım U harfi şeklinde bir rampa düşünelim viteste inersek U'nun en dip noktasında hızımız 100 olsun, eğer boşta inseydik 140 olacaktı. 140 ve 100 le giden bir aracın taşıdığı potansiyel enerjiyi düşünürsek aradaki 40 kmlik fark U nun kalan kısmında büyük ekonomi sağlıycaktır. Yokuşu inerken yakılan 1 lt/100 km önemsenmiycek kadar ufak bir rakamdır çünkü yokuşu çıkarken 100 km ile çıkmak için 20lt/100 km lere kadar ulaşan bir sarfiyat söz konusu olacaktır. Sonuç olarak bence;
    Rampanın sonunda frene basacaksanız rampanın başından viteste inin frene basmayın, ama rampanın sonunda frene basmayacaksanız boşta inin

brawooo

Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    edit.......
    MagicPerformance
    MegaSquirt Engine Management Systems Technician

Ne kingler gördük güle güle öldük...

nebidagdelen
    Misafir
    valla çok güzel çok teşekkürler

106arts - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    206 1.6 16v hangı devıre düştügü zaman acıyo enjektörleri bilen warmı?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)