redbull gene tamamda vettel gibi bir kazma 3 sene şampiyon olunca işte bir gariplik olduğu kuşkusu düşüyor insanın içine:D
Printable View
redbull gene tamamda vettel gibi bir kazma 3 sene şampiyon olunca işte bir gariplik olduğu kuşkusu düşüyor insanın içine:D
benim kabul etmediğim bu şampiyonanın artık tamamen bir kişinin kaprislerine göre şekilleniyor olması, kendi kazandığı para ve serveti ortada, bunu takım yarıştırarak elde etti... RedBull ile olan ilişkisi ya ölünce ortaya çıkar ya da 3-4 seneye.. bunu da yazarım merak etmeyin :) çekiş kontrol kullandığı zaten afişe oldu RedBull un hatta Webber bir gün konuşursa neden kendi aracında kullanılmadığını da anlatır belki, bu seneki değişiklikler RedBull değil Mercedese yaradı ama uzun vadede buna yine RedBull un adapte olacağını düşünüyorum diğer takımlardan daha fazla..
neyse Formula1 hep kirliydi ama ben gerçek pilotları izleyerek sevdim F1 i... şimdi pistte gezinenler o yıllarda Formula3 te izlediklerimden daha iyi değiller şu halleriyle...
Vettel'e kazma diyeni allah daş yapar daş. :p Adam bence ilk 5 e rahat girer bu pilot neslinde. 1 Alonso'dur her zaman için 2 Hamilton olsun seni kırmayalım. :D Hahahah.
Bernie'de bi bırakmadı gitti. Sadece Redbull ile olan ilişkisi mi çıkacak ortaya yoksa son 20-30 yılın dökümanını mı sunacaksınız? :) Ben kesin bir dil ile Redbull'a yakındır filan demiyorum ancak eğer böyle bir mevzu var ise bütün kirler dökülsün ortaya da o zaman eskiden izlediklerim de yalanmış diyecek misiniz? Bakalım. :) Hatta şu F1 in bütün kirleri çıksın ortaya da bir daha izlemeye miğdemiz müsade etmez ben o kadar diyorum. Birde bu iddia larınız, çekiş kontrol filan kullanılmış dediğiniz olay büyük bir skandaldır. İlk videolar çıktığında Webber'in aracında çıkmıştı. Kanada GP de. Webber'in konuşacağı bir şey yok sadece Vettel'in kayırıldığından gayrı.
Bu arada böyle tartışmaları da özlemişim. :) ghibli06 ayrıca teşekkürler seviyenizi size yakışır bir şekilde bozmadığınız için. :)
MSC'nin bir sezonki bütün puanları silindi zamanında hatırlayan vardır mutlaka, sebebi rakibine kasıtlı çarpmasıydı... ceza son derece haklıydı ama sonrasında kim bu tarz bir ceza aldı ? hmmm, sanırım kimse... geçmişte çekiş kontrol sistemini yasak olmasına rağmen kullanan takımlar vardı, küçük takımların sesi çıkamadı, büyük takımlar ise kafasını kuma gömdü, sebebi çoğunun kullanıyor olmasıydı, Bernie bu sistemi yasaklayarak çözemeyeceğini anladı ve serbest bıraktı, sonra 2008 de tekrar yasakladı??? neden ki? yasakla serbest bırak yasakla serbest bırak... bu kadar fikir değişikliği sizi de sıkmadı mı? seeding formatını bozdu bozdu bozdu, şimdi eskiye döndü neden? 2016 da benzin formatını tekrar değiştirecek belki? neden? herkes aynı lastik aynı benzinle çıksın neden yahu neden? stratejiyi sadece sert-yumşak lastik takmaya indirgemeye kimin hakkı var? hafif başlar erken pite girer kime ne?
kusura bakmayın konuşsam saatlerce sayfalarca konuşurum, neden zevk almadın diye sordunuz ya.. gerçekten bunun cevabı öyle 2-3 satırla bitmez... şimdiki go-karttan zevk alan arkadaşları asla ve asla eleştirmiyorum kimse üzerine alınmasın, sadece kendi adıma neden zevk almadığımı anlatmaya çalışıyorum...
Tutarsızlıklar çok fazla ona bende katılıyorum. Bizim milli eğitim bakanlığı gibi oldular. Her sene bir şeyler ile oynuyorlar hani bazı teknik ve maliyeti engelleyen konuları anlarımda belli bir format olsun yani sevilir, beğenilmez, tatışılır da sürekli değiştirmek vs ilerletmiyor formula 1 i. Bence en büyük hatayı lastikler de yaptılar. Tamam aero nun etkinliğini düşür motoru daha öne çıkart serbest bırak ama lastik ile uğraşıyorlar birde. 2 hamur olsun yağmur ve geçiş lastikleri harici bunlarda dayanıklı ve yol tutuş sağlayan lastikler olsun mesela.
Birde Bernie hep konuştuk ancak FİA daha fazla batırdı F1'i. Takımlar ile iletişiminin iyi olduğunu düşünmüyorum FİA'nın. Bu konularda istikrarı sağlamadı FİA ki bu görev Bernie den çok onun sahası. FİA nın yönetim anlayışını değiştirip Bernie'nin emekli olması şart. Bu arada superbike vs takip edin süper oluyor yarışlar. 19 turun tamamı aksiyon, heyecan. Gözümü kırpmadan izliyorum. :) Benden bu gecelik bu kadar. :) Bir sonraki yarışta görüşmek üzere. :D
Redbull sadece extrem sporlarda f1 de değil, futbolda da tartışılmasına rağmen var.
Avusturya'da Salzburg,Almanya'da Leipzig olarak varlar ve özellikle Almanya'da hızlı bir şekilde 2. Lige yükseldiler.
Klüp logosu kabul edilmedi değiştirildi vs vs. 1. Lige çıkarlar ise bayern için finansal anlamda büyük bir tehlike oluşturma potansiyelleri var.
konuya gelirsek ben de artık zevksiz olduğu düşüncesindeyim,
gerçi çok zor ama kişisel olarak isteğim her takımı kendi haline bıraksınlar,herkes hünerini göstersin,kıran kırana dönsün dursunlar.
en ince ayrıntıya kadar kural koyma,takımlar ve sürücüler üzerinde baskı oluşturarak nereye kadar ?
diğer büyük organizasyonlar da dahil olmak üzere herşey spordan ziyade para eksenine kaymasından dolayı amacından uzaklaştı,dolayısı ile zevkte vermez oldular.
mesela birisi çıkıpta bana şampiyonlar liginin amacını ve şu anda ne olduğunu açıklayamaz çünkü açıklanacak birşey yok ortada.
bir ülkenin şampiyonu o lige giremeyip diğer ülkenin dört takımı giriyor ve aynı ülkenin iki takımı final oynuyorsa, o şampiyonlar ligi değildir benim için..
bu arada F1 de herşeyi serbest bıraksınlar derken tabi ki belli başlı kurallar haricinde incir boncuk kurallardan bahsediyorum.
tabii ki koyarsın kural, hacim silindir sayısı, aracın ebatları max-min değerler, ağırlık, lastikler gibi...
Riza
alonso iyidir severim tamam.ama vettel evlat olsa sevilmez.elle tutulur hiçbir yanı yok.baskı altında istikrar yok,geçiş kabiliyeti yok,savunma yok,yeni teknolojiye ayak uydurabilme yok.taş toprak ne olursam olayım.aha görüyoruz işte,sadece biz değil görenler ve pilotlarda söylüyordu zayıf arabayla bişey yapamayacağını.button gibi araç iyiyken gidebiliyor sadece.bu seneki redbuulu alonso-hamilton-schumi-mika-montoya veya iyi olduğu dönemki raikonen kullansa en az bir yarış kazanırdı.takım arkadaşı bile 3 yarış kazanırken o sadece 2 kere 3. olabildi.yeteneksiz bir adam
Sizinle her ne kadar fikir ayrılığına da düşsek Vettel konusunda hemfikiriz. Bir araçtan maksimum'u çıkartamayan, sürekli mızmızlanan biri. SPA'da yavaş kaldı diye şaşi değiştirdi de ne oldu?
Ayrıca takım Ricciardo'yu pek önemsemedi ama adam kendini kanıtladı. Bir demecinde eskiden beni dinlemiyorlardı şimdi ise araç için söylediklerimi dinliyorlar demesi ise bunun kanıtıdır.
Bence Vettel'i görünce kafanızı çeviriyorsunuz. :D Adamın kantılayacağı bir şey yok zaten daha fazla. Bunun yanında hala bu sezondan dem vuruluyor ancak adapte olan pilot var olmayan var. Raikkonen bir türlü ayak uyduramadı. Vettel hız olarak gayet iyi. Aracı sık sık sorun çıkardı ve lastikleri kullanamıyor. Geçen sene harika kullanıyordu araçlar değişti, kurallar değişti, motorlar değişti ve evet ayak uyduramadı. Tıpkı geçen sene bu sorunları yaşayan diğer harika, efsane pilotlar gibi. ;) Olay bundan ibaret. Gayet basit düşünün. Geçiş hamlesi yok filan bence abartı oluyor. Kusursuz bir pilot mu var şu anda? Bence gözünüzde diğer pilotları çok büyütüyor ya da Vettel'i küçük görüyorsunuz. Gereğinden fazla. :) Neyse bunlar kişisel görüşler tabi ki. Ancak ortada olan gerçekleri değiştirmiyorlar. :) Doğru pilot, doğru yerde, doğru zamanda bunu yakaladılar ve 4 yıl takır takır yürüdüler gittiler. Ben Vettel en iyisi demedim zaten ancak her zaman başa oynayabilecek bir pilot. Her zaman zorluk çıkartır diğer pilotlara. Kimseye yol vermez. Takımı arkasına alarak yol verdirir. Bunlarda birer yetenek. Hamilton da bunlar yok ve bu sene şampiyonluktan edebilir. Her yarış böyle hızlı olamayabilir Hamilton. Rosberg takımında desteği ile ( evet hala Rosberg'i desteklediklerini düşünüyorum ) Hamilton'u alt edebilir.
En iyi pilot kişiden kişiye göre değişir. Kimine göre Lauda, kimine göre Schumi, kime ne göre Rai.
Ama bana göre bir pilot iyi bir araç olmasa dahi o araçtan maksimum'u çıkartmak ve savaşmak zorundadır.
Alonso hayranıyımdır ama Petrov'u geçemeyip şampiyonluğu kaptırdığı, ardından da yarış sonunda Petrov'a el kol hareketleri yapması Alonso taraftarlığımı zedelemişti. Aslında şu anda yıllanmış şarap gibi oldu. Altında sağlam bir araç olsa kim bilir neler yapacak? :) Hamilton ile de iyi arkadaşlar. Bol bol konuşurken görüyorum. Hamilton'da olgunlaştı artık. Eskiden hiç beğenmezdim yaptığı hamleleri. Bana göre limitleri aşan bir pilottu, sınırları diğer pilotlara zarar verecek şekildeydi. Ancak Mercedes'de biraz orta sıra takımı olduğu zamanlarda geldi ve bu onu olgunlaştırdı görüşündeyim. Hele Massa ile bir sezonları var hatırlamıyorum sezon yılını ama döve döve geçişler yapıyordu. :D Baya ezmişti o sene Massa'yı. :D Hamilton'da iyidir. Ama Vettel'de iyidir. :D Hahahaha...
Resmi: Montezemolo Ferrari'den Ayrıldı
Ferrari Başkanı Luca Di Montezemolo, İtalya Grand Prix'inde hakkında çıkan söylentileri reddetmesine rağmen 23 yılın ardından görevinden ayrıldığını doğruladı.
Di Montezemolo geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada önümüzdeki üç yıl daha takımın başında olacağını ve geleceğinin Ferrari'de olduğunu belirtmişti. Bu açıklamasının ardından ise Fiat grubu ve Ferrari'nin sahibi Sergio Marchionne, Montezemolo'nun açıklamalarını 'saçmalık' olarak nitelendirip kimsenin vazgeçilmez olduğunu asolanın Ferrari olduğunu vurgulamıştı.
Di Montezemolo, Çarşamba sabahı yayınladığı basın açıklamasıyla ayırılığı doğruladı.
" Bir devrin sonu ve 1970'li yıllarda Enzo Ferrari'nin yanında geçirdiğim anlarla birlikte unutulmaz ve muhteşem geçen 23 yılın ardından Başkanlık görevimden ayrılma kararı aldım."
" Öncelikle fabrikadaki, ofisteki, pistteki ve dünya üzerindeki mağazalarımızda çalışan olağanüstü Ferrari bay ve bayanlarına teşekkür etmek istiyorum. Hepsi, şirketin olağanüstü büyümesinde, unutulmaz galibiyetlerde ve dünyanın en güçlü markasına dönüşmesi anlamında rol oynayan gerçek birer mimar."
" Bununla birlikte teknik ve ticari ortaklarımıza, dünya çapındaki bayilerimize, müşterilerimize ve koleksiyonerlerimize hoş bir veda ve teşekkürü borç bilir bütün kalbimle tutkularını paylaştığımı söyleyebilirim."
" Scuderia'nın en zor zamanlarında bile bizi yalnız bırakmayan ve büyük bir coşkuyla bizi desteklemeye devam eden taraftarlarımızı unutamam. Ferrari dünya üzerindeki en harika şirket. Böyle bir markanın lideri olmak büyük bir onur ve ayrıcalık. Ailemle birlikte hayatımda en değerli şey oldu ve olmaya da devam edecek."