https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...f6&oe=574E2B23
Printable View
Pist günleri açıklandığında açıkçası şaşırdım fiyatlara anlam veremedim ve bir SS araç ile arkadaşımla ortalama bir hesap yaptık bize maliyeti aracın gidişi yakıt lastik pist ücreti vs vs 10.000 TL ye geliyor ki bu da 3 seans ee hadi biz günlük araçlarımızla da stres amaçlı 3 seans yapsak ortalama 15.000 TL verip çıkacağız 1 günde inanılmaz saçma.
Ohh maşallah... Zibil gibi :D
Sonucta gelemeyen grup s3-golf r-cupra-typer-evo-impreza-bmw m3-ss otomobiller kural eskisi gibi devam etse fotoya 20 arac daha eklenirdi kafadan gercekten yazik
Gittim izlemeye B seansı yeni bitmişti ve görevli arkadaşlar rica etti C seansına hemen çıkarmısınız diye bende Golf R la yan koltukta hemen çıktım ara vermeden. Ara vermeden çıkılma sebebi ise C seansında sadece 2 araç olmamızdı. Evet doğru "sadece" 2 araç. Birde Ahmet Özgün Caterhamla girdi Utkuda arkasından çekim yapmak için bir megane 3 le girdi. Yani totalde 4 araç ama 2 si katılımcı. Çok üzücü geldi o ortam bir pist sever olarak ama maalesef durum bu ve değişmeyecek gibi. Yazık ettiler Buğra nın çocuğu gibi büyüttüğü organizasyona..
Bu arada sports tv de İstanbul Park diye bir program yayınlanıyor. Bir röportajda Vural Ak yapılanlarla ilgili çok güzel bilgiler verdi. Lakin bugün gittiğimizde hiç öyle bir durum olmadığını gördük :):)
Ne enteresan neden gelmesin istiyorlar acaba aklim almiyor
Ya biz beles pesinde deilizki hani zam yapti diye gitmeyelim sonuc olarak rakam buyuk ve odenemeyecek bir rakam 20 dk lik bir seans icin yani hakikatten aklim almiyor hala
Giremeyen sadece s3 vs degil.. Isin tadi kactigi icin, ve ordaki eglence ortami kayboldugu icn kimse girmiyor...
Kanımdaki "pist" virüsüne engel olamadım ve bugün 2 seans katıldım. Toplamda 8-9 katılımcı vardı. En güçlü araç M4'tü yanlış görmediysem.
Söylenecek çok birşey yok. Umarım istanbul park eski günlerine döner, böylece tekrar pist videoları paylaşmaya ve izlemeye başlarız. Özellikle önden çeker sınıfında çok güzel bir rekabet olacaktı bu sene... kısmet.
Yazik......
Bu Şekli ile bir sonraki pist Günü'nde ya fiyatlarda ayarlama çekilir ,her şey eskisi gibi güZel keyifli hale gelir ( umudum var). Ya da pist günü işini direk rafa kaldırırlar komple defteri kapatırlar. Nihayetinde orada organizasyon günü 100 kişi çalışıyorsa bir araba da çıksa 100 kişi çalışmak durumunda oluyor.
Hiç bir müessese kabullenmez bu durumu.
Peki bi gorusme ayarlama imkanimiz yokmu? Yada bununla ilgili bir sekilde dusuncelerimizi iletebilecegimiz birisi? Yani bu bir kanun degil sonucta bizim fikirlerimiz dusuncelerimiz belki onlar icin de mantikli gelecek ve bir orta yol bulunacak. Kararin cok dogru opmadigi bugunki pist gununde ortaya cikti sonucta. Hernekadar ozel bir isletme de olsa, kamuya acik bir organizasyon duzenleniyor ve bunda bir miktarda olsa bizim dusuncelerimize deger veriliyor olmasi gerekir diye dusunuyorum.
Nordschleife bile maksimum 90 100 liraya geliyor :(
Asıl tepki,
bu sezon orada yapılması planlanan sanıyorum 3 drag organizasyonu var.
onlara katılımı sıfırlamak olur.
motor sporlarına gönül verenlerin birlik olduğunu işte o zaman görürüz...
konya ağzına kadar dolarken, istanbulpark'ın bomboş kalması drag'larda, gerçekten çarpıcı olurdu...
hatta abartıyorum,
aynı tarihlere körfeze drag ayarlayıp,
istanbulpark boşken körfezi egzoz sesleri ile inletmek ne kadar da "hoş" olurdu.
hatta drag a da gerek yok,
istanbulpark'taki pist günleri etkinliklerinin karşısına aynı günlere izmit körfeze alternatif organizasyonlar yapılabilinir.
burada tabi tek üzülünecek nokta, buğra nın tırnaklarıyla kazıyıp büyüttüğü bu organizasyonun düştüğü durum olur,
işin o boyutu da var tabi...
Bugra ellerıyle buyuttu,patron ne hale getırdı.....
Umarım seslerımız ıletılır ama Bugra'nın da yapabılecegı bır yere kadar...
Bu yuzden Bugra dan fazla sey beklemememiz gerekiyo bence. Ve bu yuzden birimiz bir sekilde Bugra vasitasi disinda ulasmaliyiz bence. Bir calisanin fikirleri aktarmasiyla bir olmaz kendimiz soylememiz. Sanirim siz taniyorsunuz kendisini ve uygun bir dille anlatmaniz mumkun olabilir galiba..
Benden daha etkili insanlari dahi dinlemiyorsa,sadece bekleyip gormekden baska caremiz yok...
Money talks...
İlla ki hata yapıldığı anlaşılır. :)
"Patron şirketi" olgusundan sonra birde "patron pisti" olgumuz oldu :)
Bende konu başlığını ma lum pist yapalım
Google amcada sevmesin bunu :)
Arkadaşlar inanın havanda su dövüyorsunuz. Adam bu fiyatları zaten daha fazla para kazanayım diye yapmadı. Belli kişilere tepki karşılığında yaptı ve başta bende ve sizde o belli kişilerin gazına gelerek buna tepki verdik ve veriyoruz. hp sınırlaması da zaten onun için. Adam açık açık isim vermeden işaret ederek "sen gelme ulan ayı" diyor.
Sizce pist günlerine insanlar gelmese pist zarar mı eder. Vural ak pisti alırken ben burayı halka açarım paranın dibine vururum diye mi düşündü de aldı. Ulan pist yapıldığı günden beri yapılan formula 1 ve diğer yarış organizasyonlarına katılan yabancı seyirci sayısı yerli seyirciden fazlaydı. Formula 1 dediğin organizasyon dünyadaki bütün motor sporlarının en üst nokta organizasyonu. insanlar senede 1 kere canlı kendi ülkesinde izleyebileceği bir organizasyon için biletlerin futbol maçı açık tribün fiyatında mı olmasını bekliyordu. Adam pisti alırken bütün bunları bilmiyor muydu sanıosunuz?. Senede ödeyeceği 9 milyon tl inanın vural ak için devede kulak bir para. Adam sadece bu ülkede motorsporları gelişsin diye bu işe girişti. Para kaybedeceğini bilerek girdi. Sadece formula geri gelsin diye listeye girebilmek için ödenecek eski tutarıda cebinden vermeye razı oldu. Tek yarıştan 9 milyon euro çıkarabilme şansı var mıydı sadece biletlerden. Tabii ki yoktu. Adam ülke reklamı olsun diye o parayı vermeye razı oldu.
Baktı ki cephe aldığı adamlar kendi yaptığı organizasyonlara ;çok konuşup az icraat yapıp katılmıyor, ucuz yollu olan pist günlerine katılıp orada burada konuşmaya devam ederim diye düşünüyor o da buyur kardeşim altındaki SS ile pist günlerine gelip konuşmak istiyorsan fiyat bu diyor.
Clio cup ın fiyatları bence makul ama üst taraf porsche cup bence yüksek bir fiyat ama tabi bizim için uçuk bi rakkam; SS e binen adama yüksek gelmeyebilir adam zaten hemen hemen her sene SS değitirip bi o kadar satarken zarar ediyor.
Arkadaşlar İstanbul Park bir çok konuda zaten gün içinde para kazanıyor. Sadece pist kiralama ile para kazandığını düşünmeyin. Boş alanları firmalara otopark ve stok alanı olarak kiralıyorlar, çevredeki boş yolları otomobil firmalarına test sürüşleri için kiralıyorlar, ikinci el oto pazarından kazanıyorlar, servis dışındaki tüm birimler intercity için orada çalışıyorlar vs. vs. Pist günlerinden eskiden de çok bir karı yoktu ama artık hiç yok.
Ben V.A hakkında o kadar toz pembe düşünemiyorum
Yani insanlara pisti açarım bu sporu sevdiririm halka hizmet olsun bıdı bıdı gibi bi düşüncenin burayı kiralarken ana unsur falan olmadığı açık ve net
Halk günlerinden para kazınılamayacağı belliydi değişen bişey yok organizasyonlar büyük yarışlardan bişey çıkar düşüncesi hakimdi
Ama en önemlisi orası koskaca şirketin genel merkezi 2.el araç satış merkezi idare merkezi kendi araçlarının garajı falan filan
Yani o pisti spor için kiralamadığını anlamak zor değil..
Şimdi ne olacak ben pisti halka açtım gelen giden olmadı diyecek halk günleri sona erecek soran olursa cevap belli kimse gelmiyor..
Burda kızılması gereken biri varsa devlettir sen bizim paralarımızla yapılan pisti kar amacı güdmeden gerçekten sportif faaliyetler adı altında işletemezsen
Gelir biri basar parayı pistin kirasını 1000 TL de yapar 10.000 TL de yapar
Bu kiralayan Ahmet olur Mahmut olur X olur Y olur Z olur farketmez
He devlet devlet mi değil
İşi gücü yok pistle uğraşacak he
Fazla kurcalamamak lazım devlet işe el atarsa çok güzel Toplu Konut projesi çıkar ordan
Başka hiç bişey yapmazlar ..
Katılımcı yada izleyici olarak insanlar cebinden para vererek her yeri intercity yazılı reklamla dolu bir alana toplanıyordu. Özellikle pazar günü aynı anda o kadar insanı, yarı parasına ikinci el araba satıyorum deseniz İPOP'a anca toplarsınız. Güzel bir reklam katkısı var bence markaya... Ancak bu dışardan duyulan davulun sesi... Bir hesap kitap yapmışlardır herhalde
Yahu pistin zaten 300 gune yakini dolu. Pist gunleri cironun %3 falandir. Bunu daha once defalarca soyledim.
Neden ise maddi yaklasiyorsunuz ki?
Dunyadaki pistler,ozellikle bilinen pistler de hep dolu ama neden track day yapiyor? Public day isimli halk gunu yapiyor?
Belkide zarar ediyorlar bugunlerden ama ise farkli boyuttan bakmak gerek.
20 dakikasi 2400tl olan birseye hicbir ENAYİ vermez,buyrun Murat abi,hepimizden varlikli adam,alnimda keriz mi yaziyor diye tepkisini dile getiriyor. Kendisi yilda 300.000 euro yu Ferrari Challange de yarismak icin veriyor.
Bazi seyleri iyi dusunmek gerek. Bu ayrimcilik cok sacma,neyse herkes bir alternatif bulur...
pist intercityden önce de ecclestone a cüzi bi meblağya kiralanmıştı. Şimdi hiç değilse daha yüksek bir fiyata verildi. Devletin futbol ve basketbol dışında spor branşı ile alakası yokken pisti işletmesini nasıl bekliyorsunuz ki. Kiraya veriyorlar da en azından bakımı yapılıyor. Kiraya vermeseler bakım masraflarını da karşılamayıp terkedilmiş şehir gibi kenara atıp bırakıp kapısına da 1 tane bekçi koyarlar kaçak kullanılmasın diye.
Anlatmak istedigin herseyi anladim kelalper fakat bir kisiye kizip diger kerkesi kusturmek cok iyi olmadi bence.. Benim derdim ss lere degil..
çokta takılmaya gerek yok bu memlekette herkes canının istediğini yapabiliyor 250 den 2400 tl ye yada 600 tl ye çıkabiliyor ansızın kimsede birşey diyemiyor :) Böyle bir tutum dünyanın hiçbir ülkesinde olabilirmi acaba ?
Neyse yaw anamızın karnından istanbul park ile çıkmadık gideriz avrupaya bu sevdamız sayesinde medeni ülkeler görürüz
körfez pistinin kirası ne kadar :D gidelim fakir işi organizasyon yapalım bari :D
Benim zaten kaba tarafıma iç çamaşırı alacak durumum yokmuş ama iki kelam da ben edeyim, beyin bedava nasılsa...
Yapılan düzenlemenin "maddiyat" odaklı olmadığı ortada, maddiyat işin iççinde ama odağında değil.
Tabir i caiz ise pire için yorgan yakılmış, pire dağa küsmüş dağın umrunda olur mu göreceğiz..
Sonuçta bir şekilde herkes bir maliyete katlanıp bu pistte halk günleri organizasyonuna katılıyordu, şu an ki rakamlarda da bu maliyete ilave olan maliyeti eski (daha önceki) katılımcıların büyük kısmı tolere edebilir bana göre, ancak sinek küçük olsada mide bulandı bir kere...
Olayın rengi spordan, ordaki ortamın keyifli atmosferinden "bodrum bitmiş ağbi yaaağğ"ya döndü...
Madem pist yönetimi bunu kar amacıyla birlikte birazda amne hizmeti niteliğinde, özellikle de bu sene yaptığı reklamlardan yola çıkarak sosyal sorumluluk güdüsüyle yapıyor,o zaman hem biz/katılımcılar,hem de yönetim karşılıklı ılımlı adımlar atmalı ve ortak bir paydada buluşmalıyız. Bizi de işin içine kattım çünkü her zaman veren emin olun bir gün gelir yeter der, kazan kazan mantığında yaklaşıp sosyal sorumluluğun sorumlu tarafı olmasak da sosyal tarafı olalım.
8. virajda üzerinize "atlayan" arkadaş bendim. Hala saçma sapan konuşmalar. Aynadan göründüğümü ve çekileceğinizi sandım, çünkü bütün 8. viraj boyunca arka tamponunuzdaydım! Viraj çıkışı gaza basmış bulundum ve siz çekilmeyince sağdan geçmek zorunda kaldım. Bunu taa o zaman da yazmıştım. 1.5 yıl geçmiş unutulmamış, ne atlamışım arkadaş! Evet biz orda boğaz gezintisine çıkmadık aynen sizin de çıkmadığınız gibi ve bazı araçlar diğerlerinden daha hızlıysa orada bir tehlike oluyor diye 100 defa yazdım. Anlayamıyorsan problem bende değil sende demektir. Senin altına benim Z06yı versem o zaman o virajda üstüne çıkmak nasıl olurdu sen birebir yaşardın belki de! Atıp tutmak kadar kolay bir şey yok! Ayrıca o zamanlar şu çok sözü geçen SSler için track dayler de yoktu, yani piste çıkmak için halk gününe girmek "şarttı".
Onun dışında Z06yla Körfez pistine hiç çıkmadım, hatta Körfez pistine toplamda 3 ya da 4 kez çıkmışımdır. O yüzden sizin "tepkilerinizi" veremedim kusura bakmayın!
Buraya yazı yazarken yok zenginler şöyle, yok fakirler bilmem ne zenginler nasıl yapardı diye ezik edebiyatı yapmayın. Ortada genel bir haksızlık var ve bu konu hakkında konuşuyoruz. Utanmasanız fiyatlar sizin yüzünüzden böyle oldu diyeceksiniz. Koymayın kardeşim tepkinizi istemiyorsanız biz de çıkmayalım piste (ki Z06yı sattım) siz de ne yaparsanız yapın, son pist gününde olduğu gibi 7-8 araba çıksın, İstanbul Park "gerçekten" çok zengin olanlara kalsın...
Herkes bu ülke kötü diyor tamam da, herkesin gönlünce konuşabildiği ve davranabildiği bir ülkede yaşıyoruz arkadaşlar. Bakınız bu konu. Ortada yapılan bir uygulama ve akabinde söylenen sözler var. Herkesin gönlünden geçen aynı şey ama o kadar saptırılıyor ki basit bir konu çıkmaza giriyor. Uzatmayayım, bu ülke bolluk ülkesi. Her konuda..
Armağan yazarken ithamlarına dikkat et burası senin millete ezik edebiyatı yapmayın diyebileceğin bir yer değil kaldıki burada kimse ezik değil. Ki o adamda arabasına sen kadar para harcamış bir adam. Ki adam sanki hiç arama kullanmamış gibi altına z06 yı versem demişsin.
Abi cidden soruyorum şu tür yorumları yazarken hiç utanmıyor musunuz. Ben şahsen okurken çok utandım. Karşında da senin kadar aracına çok emek vermiş bir adam var. 106 olarabilir daha kötü bir arabasıda olabilir.
Sanki tek arabayı siz yapiyormuş tek hızlı arabaya siz biniyormuş gibi bunlar nasıl cümleler.
Daha dikkatli olun. Birilerine ezik müzik tarzı cümleler kullanacaksanız gidin facebookunuzda takılın techturkeyde kimseyi ezdirmem.
Dikkat edin yazılarınıza.
Olgar yetti valla 1.5 yıldır aynı muhabbet. Orda ben uçuyordum asıl adama hala anlatamamışız! Yok SSler için şöyle olsaydı, SSler için böyle olsaydı o zaman da bizim Hakkı'mızı savunurlar mıydı.... Bu nedir Türkçede peki sen koy adını? Çekememelik dersek oluyor mu?
Madem SSiniz var parayı bastırın girin 2400TL verin 20 dakika yazıldığı zaman normal oluyor da benim yazdığım mı sıkıntı oluyor? İnsanları enayi yerine koymanın cezası yok mu o zaman bu forumda?
Adam açık açık "üstümüze atladı bir de utanmadan suçu üstümüze atmaya kalktı" diye alenen bana saldırıyor sıkıntı olmuyor, ben kendimi savununca ceza alıyorum ayıp etmiş oluyorum.
100 defa yazdım ben Z06yı sattım ama HALA kredisini ödüyorum ve ayrıca multitrilyoner de olsa bir insan kimse 20 dakikaya 2400TL verecek kadar enayi değildir. Ben bunu yazdım zaten bu konuda bu üstüne atladığım arkadaş bana saldırmadan önce.
İnsanlar örneklerle açıklamış bu saçma sapan uygulamanın DÜNYADA benzeri yok diye. Bu saçmalıkla uğraşılacağına SSçiler zaten zengin muhabbeti yapılıyor. Şaka gibi gerçekten.
Bu arada ben ne Serrese gittim ne Ringe gittim ne Finlandiya'ya gittim. Çıktığım pistler Körfez ve İstanbul Park ve toplasan 10 kez çıkmamışımdır.
Burda sadece SS sahiplerine değil kimse kimseye saldırmadığı müddetçe sorun olmaz.
Burada herkes eşit ss i olanda hatta arabası olmayanda. O adam orada sana hiç bir hakaret etmemiş armağan ama sen gelmişsin ezik edebiyatı yapıyorsun demişsin. Eleştirini yapabilirsin özgürsün üstüme sen kırdın dersin, üstüme çıktın dersin. araba kullanmayı bilmiyorsun dahi diyebilirsin bunların hiç biri hakaret değil.
Ama ezik dersen hakarete çevirirsen işler değişir. Fikir beyan etmekle hakaret etmek ayrı kavranlardır. Benim bahsettiğim senin hakaret ediyor olman. İzin vermeyeceğimizde bu. İki ayrımı yapabilmen lazım.
Ben hayatımda 1 kere halkgününe girmedim verdim parası neyse track daylere gittim bende saçma buluyorum şahsen piste karşı açtığınız savaşı. Ben bu iş için para ayırırsam yine gidecem vercem parayı.
İnsanlar sizin gibi düşünmüyor diye hakaret edemezsiniz.
Olgar bence "başkası adına" alınganlık yapıyorsun... Konuşma tarzı bence "ezik edebiyatı" çünkü "sizin paranız var biz şimdi sizin niye hakkınızı savunalım; hatta bir de kafamıza çıkıp suçu bize atıyorsunuz" bence budur ve bu düşünce açık açık belirtilmiştir. Ben kimseye eziksin demedim. Herkes eşitse eşit davransın o zaman. SSi olanlara karşı "ayrımcılığa" izin vermeyin o zaman. Sen beni yıllardır bir şekilde tanıyorsun, ben bu ülkede en fazla hakaret edilmeyi hakedenlere etmemişim, İstanbulpark'ta karşılaştığım bir adama mı edeceğim? Bu tür konuşma "bence" ezik edebiyatı ve kimse ezik olmadığı için de gereksizce bu edebiyatı yapmasın... "Aynı şey bizlere yapılsa SSciler bize gülerdi" ne edebiyatıdır Allah aşkınıza!
Yukarıda kuklalı falan bir mesaj vardı, o da hakaret sayılıyor mu? Ona da ceza verildi mi? Tepki var mı? Ben mi göremedim? Bir insana kukla demek iltifat mı sayılıyor yoksa?
"sığ beyinler patinaj çekebilir anlama konusunda yukardaki örnek gibi...
gerçi bizim insanımız böyledir, şaşmamak lazım, adam cebindeki parayla ay sonunu nasıl getireceğini hesaplarken, supersportcu abisi sözde mağdur olmasın diye taklalar falan atar.
adam gebzeden boğaz ne güzel gözüküyor diyip, boğazda oturan adamın boğazı beğenmemesi falan..
bence bu ülkedeki beyin artıklarıyla zenginler çok daha zengin olabilirler, doğru kullanabilmelerini geliştirmeleri lazım." Ne kadar güzel eleştiriler. Gözlerim doldu...
Sence sığ beyinli veya beyin artığı sözleri birer sıfat mı yoksa hakaret mi? Bu yazıda hiç yazının muhattabını "küçümseme" ve aynı zamanda "sözde mağdur" zenginlere karşı ayrımcılık yok mu?
Siz önce forum içinde eşitlik ve adaleti sağlayın, ondan sonra başkalarına "hepimiz eşitiz" deyin bence.
Yahu konuyu saptırmayın arkadaslar. Ikı kısı arasında eskıden bır olayında canlanmasına gerek yok. Yanı gereksız olmus tekrar acılması.
Var mı gelısme pıst konusunda?