O fren orjinal olarak yetmez hicbir sekilde yine ayni seyler yasanir,piste cikilacaksa kit gerekli
Printable View
Temmuzda piste çıktıktan sonra Zimmerman delikli disklerde, DS2500 balata taktım. Fren hidroliklerini üşengeçlikten değiştirmedim.
Bir sonraki pist gününde güzel bi hidrolikle deneyeyim, fren rotamı ona göre çizerim.
maalesef aracınızın frenleri stoksa, istanbul park için çok yetersiz. (aynı araçla parka çıktığım için bu yorumu yapabiliyorum)
iyi disk, iyi balata, iyi hidrolik, iyi lastikle çok ufak bir hissiyat alabilirsiniz
özellikle parka çok çıkmayı düşünüyorsanız, en az 4 pistonlu, 350-360 mm diskli bir sete geçmek çok daha faydalı olacaktır
saolasınız teşekkür ederim. Hava tam bir pist havasıydı bence 7 derece asfalt olmasına ragmen seans sonu lastik sıcaklıkları 75 dereceydi
Benim ilk pist tecrübem oldu, organizasyon için görüşlerim şöyle;
- Pistimiz çok güzel her şehre lazım,
- Organizasyon ekibi tecrübesi sayesinde son derece disiplinli ve başarılıydı, aksamadan günü tamamladılar, en ufak tehlikede vs. bayrak sallayarak uyardılar. Hepsine çok teşekkür ederim.
- Herhalde hava durumundan ötürü, günü bir an önce bitirmek için; seans aralarında soluklanacak süre kalmadan yeni seans başladı, yapacak bir şey yok doğrusu bence de buydu.
- Açıkçası piste gelirken, kamikazenin biri gelir bana çarpar korkusu ile çekinerek geldim. Brifingde bu korkum tavan yaptı. Evet kamikaze araçlar vardı ama çoğunluk bilinçli, saygılı sürücülerdi, Şükür kaza bela yaşanmadı.
- 208 by peugeot sport aracıma gelirsek; bir seneyi aşkın süredir kullanıyorum ilk kez bu kadar keyif aldım. Viraj kabiliyeti, frenleri harika(Ancak hızlı iki turun ardından frene bastığımda geri tepme gibi vibrasyon hissettim, biraz soğuyunca düzeliyor, ancak 2 tur üst üste hızlı tur atınca yine oluyordu?), gücü bu piste göre az (ama zaten sınıfı super-mini). Sertliği sebebiyle Ankara yollarında yaşattığı eziyetin sebebini bana pistte gösterdi. Önümüzdeki sene daha az sayıda aracın ve daha bilinçli sürücülerin bulunduğu bir org. katılıp süre kasmak için sabırsızlanıyorum.
- Ankara'dan günübirlik geldik, ben şahsen pert oldum, kimseye önermem, bir gece önce gelmek daha mantıklı olurmuş.
- Ankara'dan beraber geldiğim arkadaşlarıma da teşekkür ederim.
Not: Araca kamera takmayı akıl edemedim, tribünden yada kendi aracının içinden çekimlerde kırmızı-siyah 208 kaydeden paylaşırsa sevinirim.:)
Madem in-cam çektik yayınlayalım diye düşündüm :) 27.11 A seansını merak edenler izleyebilir. Biraz agresif, yemek yerken izlemelik bir video oldu :D Link;
Intercity İstanbul Park Pist Sürüşü - F20 BMW 1.20i Yeterli Mi? - YouTube
Fatih selamlar. Frenlerin tek piston olsa da büyük ve güçlü bir piston, araç ağır olduğu için aşırı ısınıp hidroliği bozması normal. Büyük fren kitine geçmek istemiyorsan "disk muhafazalarını söküp" çelik fren hortumu, hidrolik, balata, disk 4lüsü ile frenleme stilini biraz değiştirirsen idare eder diye düşünüyorum.
:) Bizden geçti be Levent, İstanbul Parkın yeni asfaltı da hazır iyi durumdayken istediğim setuplı bi arabayla çıkmayı çok isterdim ama şartlar çok farklı artık. Çoğu eski pist sever abilerim gibi gibi uzunca bir süredir offroada sardık o konuyu ilerlettik bayağı ama özlemiyor değil tabi insan..
7 Mayıs kayıtları açıldı. Online kayıt olabilirsiniz.
2 seans alindi. Ertesi gun de korfez open pit var.
Gelenlerle gorusmek uzere.
2023 sezonu hayırlı olsun o zaman.
Seanslar saat kaçta başlıyor ? En geç saat kaçta orada olmamız gerekiyor ?
Oradayız nasipse :)
i20N'le iki seans alındı, sezonu Park'ta açmak güzel olacak
Dün seans açıldığını gördüm burdan, o sırada almadım haftasonu olmayabilirdim burda diye. Neyse bugün netleşti, Pazar piste çıkabilirdim. Lastikleri değiştirmek için krikoyu arabanın altına koydum tam kaldırıcam aa dedim ya bitmişse seans. Açtım baktım web sitesini kayıt kapanmış :( Bunu kaçırdım, üzdü. İyi eğlenceler gidenlere :)
Sorunsuz bir organizasyondu, teşekkürler. İlk defa çıktım ve çok keyif aldım.
3 yıl sonra orada olmak güzeldi. tabii ki 'yarışmaya' gelen arkadaşlar vardı ama kazasız belasız atlattık şükür :D
utku ve can'ı sürelerinden dolayı buradan da tebrik edeyim.
önceki sayfalarda konuşulmuş hız kasisleri de o kadar sert değildi bence :D
Güzel bir gündü çok keyif aldık :D
Süre tablosundan fotoğraf atacak yok mu ?
7 Mayıs 2023
07.05.2023 pist günleri
[IMG]https://i.hizliresim.com/845m3pp.png[/IMG]
İşte hizmet budur. Teşekkürler. :D
Çok keyifliydi, emeği geçenlere teşekkürler.
Ancak 40 araç bence çok kalabalık oluyor, bu sebeple şöyle bir seçenek eklense daha iyi olmaz mı?
örneğin max. 30 aracın olduğu seans eklense? basit hesapla katılım ücreti 1.5k yerine 2k olsa organizasyonun gelirinde bir değişiklik olmaz.
izlerken çok eğlendim.Samet sağolsun kulaklarımızın pasını sildi :)
2 kere satın alıp özel sebeplerden dolayı katılamamıştım.ölüm kalım olmazsa ilk pist etkinliğine bende katılmak istioyrum
Bilgim olmadığı için şunu sormak istiyorum.Seanslardaki araçların eşleşmesi nasıl oluyor.Atıyorum 10 tane i20n vardı bunlar aynı seansta çıkamazmıydı.Hızlı araçların olduğu seansta Fiesta ve dacia vardı mesela bunlar tehlike arzetmiyormu
Lütfen yazdıklarımız yanlış anlamayın.Organizasyonun kalitesi her geçen gün artıyor.Buğra sağolsun çok emek veriyor.
Aslından brifingte söylendiği gibi bu bir yarış değil pisti deneyimlemek için gezi turu diye düşünüyorum. Bu yüzden süre beklemek ve süre için tehlikeli sürüş yapmak mantıksız geliyor :)
Viraj çizgisinin tersine yönde sürdüm ve aynadan gelen arkadaşları kontrol edip sürekli yol verdim. Aynada 3 teker i20N gördüm :D
Teşekkür ederim Emre :D
İlk kez katılacak arkadaşlara kesinlikle sağ koltuk tavsiye ediyorum. Gelmeden önce mutlaka kaskla otomobilinizi dışarıda kullanın motorsiklet tecrübesi olmayan arkadaşlar kaskı garipsiyor :D
Benim yanımdaki yolcunun midesi bulandı pite girdim çıkarken hızlı çıkmışım uyarı aldım tekrar yavaş çıktım. Orginizasyon kusursuz işliyor :)
Otomobiller güçlerine göre eşlenip seanslara gönderiliyor. Bence tofaşta katılabilir ferraride.. Halk günü ve yarış olmadığı brifingte vurgulanıyor.
Naçizane görüşüm bu bir yarış değilse neden transponder kiralaması var? Lütfen yanlış anlaşılmasın sürücüler süre iyileştirmek için daha tehlikeli otomobil kullanıyor zaten :)
https://www.youtube.com/watch?v=OBc3gFfcwdw
2 - 3 virajda sürem gitti ama halk gününde malesef max bu kadar :D
Pazar günü D ve E seanslarında MiTo ile ben de pistte idim. İkinci seansta lastik basıncını daha doğru ayarlamam ve elimin nispeten alışması ile temize yakın 3 tane tur attım, 3'ü de trafiğe takılmış olsa da hepsi 2:31 mertebesinde geldi.
En hızlı turum olan E seansı 4. turumun 2:31,14 olan videosunu bırakıyorum. 5'in içinde önümdeki Golf iyi niyetli sağa sinyal verip, solda yarış çizgisinin göbeğinde kaldığından çok ciddi süre kaybettim. O anın sıcaklığı ile azımdan ufak bir küfür çıktı, araç sahibi burada ise affola. 8'i de şiir gibi dönerken, çıkışta yarış çizgisinin göbeğinde pazar turu atan C5 Aircross sağolsun, viraj çıkışı gazı açmak için saniyeler mertebesinde bekleyip, dış çizgyi kullanamadım. Bu iki nokta olmasa, hayallerimdeki süre gelecekmiş.
Ama olsun, bunun adı halkgünü. En azında benim seanslarımda kötü niyetli şekilde birbirinin üstüne atlayan görmedim, o sebeple kimseden şikayet edemem. 2 saatlik open pit olursa, koşa koşa geleceğiz. 4 saatlik open pitler malesef ciddi cep yakıyor.
Alfa Romeo MiTo @intercitypark 07.05.2023 2:31,14 - YouTube
https://youtu.be/oVOElX7Lcoc
Özellikle briefing'de Buğra abimizin konuşması çok etkileyici idi. Emeği geçen herkese teşekkürler. Çıktığımız (hatta çıkamadığımız) diğer pistlerin halini gördükçe, burasının ne kadar büyük nimet olduğunu tekrar tekrar anlıyoruz.
beyler 70hp 850kg arabayla giriyorum.evet güçsüzüm ama bu benden kat-kat güçlü arabalar için hiç sorun olmuyor çünkü düzde çok rahat beni geçebiliyorlar.
trafikli virajda sıkıntı olabiliyor.inanması güç ama bazen beni bile yavaşlatabiliyorlar.zaten yavaşlarsamda hızlanmam sizlerinki gibi olmuyor :) o yüzden işin keyfine varın derim...
haa herşey güçte değil.
hedef #under3 abi :D Valla çok özledim, zamanlama tutarsa bir sonrakine çıkacağım inşallah
Merhaba; 9 Haziran Pist günü açılmış, aksilik olmazsa 208 gti aracımla katılacağım, gelecek olanlarla görüşmek üzere.