allah nasip kısmet ederse grup 5 2tane araba sokuyoruz hazırlandı tamamdır arkadaşlar :Dsıra 3.arabada parçalar gelsede bitirsek bu arabayıda nasip kısmet olursa
:D
Printable View
allah nasip kısmet ederse grup 5 2tane araba sokuyoruz hazırlandı tamamdır arkadaşlar :Dsıra 3.arabada parçalar gelsede bitirsek bu arabayıda nasip kısmet olursa
:D
Selim tırda boş yerimiz var gelicekmisin ona göre ayarla kendini
yorma arabayı oraya kadar
timing ve subap ayarları yaptır sonra ayarı yaptır özgüne
ertesi gün tekrar bir subap ayarı sonra hiç vtec acmadan dogru tıra yükle mis gibin
Arkadaşlar kusura bakmayın yazamadım uzun süre Formula 1 de görevli olduğum için yoğun bir hafta. Yarış ile ilgili bilgilere gelince;
- 05 Haziran Cumartesi antreman için açıktır. Antreman ücreti 50.-TL'dir. Yarışa kaydını yaptırmayan yarışçılar antreman yapamazlar. Antremanlar 15:00-19:00 saatleri arasında sınırsız yapılacaktır. Kalkışlar tek araç olarak yapılacaktır.
- Süre ölçüm işine gelince, süre fotoselden geçince başlayacak. Zamanı düşük olan yarışı kazanmış sayılacak. Start noktasında kimin kazandığı, süreleri ile birlikte anında görülebilecek.
- Kayıtlar 60 araç ile sınırlı olduğu için kayıtlarınızı biran önce yaptırmanız menfaatinize olacaktır. Kesinlikle 60 araçtan fazla kayıt alınmayacaktır.
Teşekkürler. ;)
Ben birşeyi anlamadım
şimdi farzedelim kalktık
ben rakibimden gec kalktım ama ondan daha iyi derece yaptım
onu elemiş mi oluyorum ?
olurmu öle şey yaaaa
kim daha iyi süre yaparsa o önde bitiricek diye bişi yokki
Yav arkadaşım bak sen herşeyi ne kadar çok biliosun şu huyundan bir vazgeç Allah aşkına
bak deniz ne yazmış bir dikkatlice oku bakalım
bunu bütün forum okusa
benim dedigimi anlar senin dediginin ne alakası var
ben deniz beye soru soruyorum sen bana iş öğretiosun
hayatında kaç sefer drag yarışına girdinde bana öğretiyorsun anlamış degilim
İyi de bende sana katılıyorum aksi bişey söylemedim ki. Doğru olan o değil mi?
İkincisi benim de merak ettiğim bi konu için yazdım.
Yazdıgın cümleyi bir baştan gözden geçir
kullandıgın kelimeler anlatmak sitedigin şeyi anlatmıyorum
sondaki " bu şekilde " lafın bana öğretiyorsun anlamına gelir
neyse ben bir soru sormuşum sen onu alıntı yapıp bişi yazman gerekmez kendi fikrini belirt
anlıyorum şimdi ama benımde bu işi orgazıde eden abilerimin arkadaslarıımın tamamını tanıyorum coğunla konustuğumuz zaman eskı sıstem denılmısdı tamam süre tutulur ama tutulan sure zamanınızı öğrenmıs olursunuz ben gecen galip die biliyorum genede organızayonu yapanlar tam bilgi verirler bu konuda
Dino R ın yazdıgı cümleyi tekrar tekrar okuyun dikkatlice
hasan ayrıca starttan arac kalktıgı anda süresi başlıcak tır cünkü her iki arac ta aynı anda imknı yok kalkamaz
biri her türlü daha iyi kalkıcaktır daha önce kaldırcaktır
iki aracın da süresü ayrı ayrı tutulur
ben 5 saniye sonra bile kalksam benim sürem ozaman başlıcak eee arabam daha hızlı ise daha iyi süre yapıcam ama oteki aracın gerisinde finişten gecicem
şimdi anladınmı benim ne demek istedigimi
tamam abi anladım şimdi teşekkürler acıklaman için :icon_tup:
Bu kural daha öncede tartışıldı. Drag bir spor olduğu için refleks süresi işin içinde olmalıdır, yeşil yandımı süre başlar, çizgiyi ilk geçen turu alır. Ama diğer türlü, yeşil yansın, geç kaldır, makina iyi ise adamı ele, bu bence yanlış. Ozaman adam fodepar yapmayım diye salsın kendini yeşili tam görünce kalksın. Benim drag sporu anlayışım bu şekildedir.
Şimdi hilmi olay gayet net. Fakat deniz ufak ve önemli bir detayı atlamış. Işıkların tamamlanmasının ardından 1 saniye içinde kalkılması gerekiyor. Aksi taktirde fodepar yapmış sayılıyor. Yani rakibim kalksın yürüsün. ben 5 saniye sonra kafama göre gidiyim diye bir olay yok.
Senin anladığın doğru. Tek eksik denizin 1 saniye olayını yazmaması. Ben tekrar kısa şekilde özet geçiyim
- Zaman ölçümü ışıklar sönünce değil, fotoselden geçince başlıcak.
- Işıklar söndükten sonra 1 saniye içinde kalkış yapılmazsa fodepar oluyor.
- Finishten ilk geçen değil, daha iyi süre yapan birinci oluyor.
- 2 Araç arasındaki süre ölçümleri, başka bir araç ile yapılan yarışlarda geçerli olmuyor. Yapılan süre o tur ve kategoride kalıyor. (Ör: 2. kategoride X ve Y aracı kalktı. X aracı 3 saniye, Y aracı 4 saniye süre yaptı. Y aracı elendi. X aracı bir üste çıktı. X aracı ile Z aracı kalktı. X aracı 4 Saniye, Z aracı 3.1 Saniye yaptı. X aracı ben 3 saniye yaptım derecem daha iyi ben birinci oldum vs.. hakkına sahip değildir.)
yani arkadaşlar herkes ışık sönünce kalkıcak. O etapta En iyi süre yapan kazanıcak.
-