User Tag List

Sayfa 2/5 İlkİlk 1234 ... SonSon
95 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Ayrton Senna'yı efsane yapan değerler

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    98 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı initial-D Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

tüm bunları yaparkende fangio dönemindeki gibi düzensiz ve serbset bir ortamda yada schumacher dönemindeki gibi teknolojik, basit, yapay bir ortamda yapmamış olması onu özel kılıyor.f1 otomobillerinin o şasilerle o lastiklerle, elektronikler ve yardımlar olmaksızın 1300-1500 hp otomobillere meydan okuması onu özel kılıyor.
    Aynen Senna'yı Schumi ve diğerlerinden ayırıp efsane yapan budur bence de. Rekorları kırılmış olabilir ama o zamanlarda bugünkü kadar basitleştirilmiş değildi, en azından çekiş kontrol sistemi yoktu ve vites direksiyonun üzerinde değildi tek elle viraj dönüp vitesi kontrol edip aynı zamanda yarışıyorlardı, bugünkü araçların 1,5 + katı daha güçlü araçlarla ayrıca..

Eriador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Levo F1 tarihindeki ilk araçları kullananlar en büyük efsane ozamn doğru düzgün yarış tulumları yok , kaskları bile yok sadece gözlük takarak ölüme meydan okuyorlardı bisiklet tekerleği gibi lastiklerle 1 önceki posstuma yazdım zamanında max ı çıkarmakla ilgili bi bak ona katılırmısın bilmem

2 pilot ta yapılcak MAX ı gerçekleştirdi ama önceki yazdığım msg larda bana göre Schumacher daha büyük . Fenerbahçe - Galatasaray gibi herkes kendi tuttuğunu övüyor biz Avrupa kupasını aldık diyor öbürü 6 tane attık diyor öle öle gidior
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

aviator35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Senna idoldür

JDMazda_GTR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah bazı ınsanları ozel olarak yaratmıs.Belırlı ozellıkler vermıs ve bu da onları dıgerlerınden ayırıyor.Senna da bunlardan bırısı.Yarıstıgı arac o zamankı teknolojı buralara gelırken yasadıkları geldıgındekı o.cocugu prostun oyunları sennayı saf dısı yapmak ıcın kampanyalar vs ama Allah a olan ınancı hırsı karakterı Senna yı basarıdan basarıya goturmus.Senna enleri gormus bır ınsan ve Allah da ona bunları yasattıktan sonra yanına almıs.Mekanı cennet olsun.Ama su bır gercek oyle ya da boyle oldu hersey soylenebılır ama olumunde wıllıams ın payı cok buyuk sıkıntıların oldugu bellıymıs bır turlu rayına oturtamamıslar.Fılmın sadece bır bolumundekı sozler Sennanın sozlerı cok duygulandırdı sankı olacakları bılıyor gıbı.''Hayallerımı gerceklestırmek ıcın cok vaktım yok ama ınsallah bundan sonra uzun bır hayatım olur.''Mekanı cennet olsun

GokhanE. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    92 de belçikada önünde kaza yapan pilota aracından inip yardım için koşması da beni etkilemiştir,insan olarak da kendini sevdirmiş bir sporcudur.

kurpat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ooo dönemler arası pilot kıyaslaması

günümüz pilotları eskilerde kelle koltukta yarışsaydı başarılı olamazlardı belki, ancak fangio, stewart vs vs vs bugun yarışsa başarılı olabilir miydi?

bence her pilotu dönemine göre değerlendirmek lazım, eskiden mekanik araçlar vardı o pilotlar daha iyiydi daha delikanlıydı demek bence yanlış..

schumacher, senna'nın kullandığı araçlar günümüze göre daha mekanikti yağmur çamur muhteşem pilotajlar çıkıyordu ... şimdi ise elektronik araçlar ve yardımcı sistemler hakim vettel, hamilton kötü pilot mudur? kesinlikle değildir

sainz, mcrea, gronholm'un kullandığı araçlar günümüze göre daha mekanikti yağmur çamur muhteşem pilotajlar çıkıyordu ... şimdi ise elektronik araçlar ve yardımcı sistemler hakim loeb kötü pilot mudur? kesinlikle değildir bana göre gelmiş geçmiş en iyi ralli pilotudur ....

schumacher ve senna; fangio döneminde yarışsalardı gene iddialı olurlardı.... fangio; schumacher döneminde yarışsaydı patates olurdu

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben dönemler arası pilot kıyaslamıyorum.sennanın yarıştığı dönem hem rekabet hemde otomobiller hemde spor açısından doruk noktasıydı bence.o yüzden dedim.
    2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ölüm sebebinin açıklaması nedir abi? Tamam çarptı bariyerlerede sebep olan şey nedir?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @initial-D yazdıklarım senin yazdıklarına yönelik değil

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bilalMW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ölüm sebebinin açıklaması nedir abi? Tamam çarptı bariyerlerede sebep olan şey nedir?
    kopan lastik ve ön takım parçaların senna'ya çarpması, ki zaten daha sonra bu parçaların şaseye bağlanma zorunluluğu getirildi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eriador Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bro yardımcı sistemler 2002 den sonra geldi ama ? Yardımcı sistemler olmadan Schumacher 4 şampiyonluğu var ve RainMaster lakabını bu yardımcı sistemler yokken herkes aynı lastiklerle yarışırken eşit şartlarda iken aldı.Schumacher dönemine 1500 hp araç verildide onlar mı sürmedi ? Schumacher şartlarına göre max. ı çıkardı o şartlardada olsa gene max ı çıkarırdı

96 , 97 , 98 özellikle bu Yıllarda Ferrari nasıl bir durumdaydı ? Yağmurlu yarışlarda nasıldı ? 94-95 de durum farklımıydı ?

Şuanda da hala Max ı çıkarıyor.Şuan hangi pilot 3 sene ara verse geri gelse eskisi gibi olabilir ? buna 40+ yaşın verdiği kaybı sölemiyorum + komple değişen kuralları ek olarak orta sıralardan bi takımla . Keşke 2007 deki McLaren in teklifi kabul edip gelseydi tam paslanmadan ne güzel olurdu ...
    şumayerin şampiyonluklarında araçlar kolaydıda kazandı demek istemedim ben.90lı yılların ortasından sonraki araçlar öyleydi ama rakipler gene vardı, aynı teknolojiyi kullanan takımlar gene vardı tabiiki,sadece şuminin aracında vardı da kazandı gibi algılanmasın

yoksa "şumi turbo araç kullanamazdı" yada "senna 2002 ferrariyi sürse şuminin üstünden atlardı" demiyorum tabiiki

doush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bilalMW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Direksiyon mili doğrudan kafasına girdi.. ( Ama bazı yerlerde süspansiyon parçasından ötürü olduğu söyleniyor)..Kaskın bir kaç yerde fotoğrafı var ama daha sonra imha edildi..

Alıntı DeNNis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen iskender ustaya git 51lik borudan beyin kıvırsın sana

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı doush Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Direksiyon mili doğrudan kafasına girdi.. ( Ama bazı yerlerde süspansiyon parçasından ötürü olduğu söyleniyor)..Kaskın bir kaç yerde fotoğrafı var ama daha sonra imha edildi..

süspansiyon parçası kafasına girdi,direksiyon milinden olduğu söyleniyor olması lazım

Murat Özcan
    Misafir
    izledim ve çok üzüldüm gerçekten bir efsane

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla son sezonu çok garip yaşamış bunalımda sürekli habire ölümden bahsedip duruyor.. anlamıyorum sanki intihar etmek için bilerekmi daldı nedir anlamadımki... tamam hissetmem gerekiyor kazanmam gerekiyor diyorda kendini stop etmesinide bilen biriydi... nasıl oldu etti bilemiyorum ama gerçekten bir efsane benim için... mclaren hondada ve hondanın kendisine çok büyük emekleri vardı... 88-92 kesinlikle bambaşka yıllardı... mekanı cennet olsun...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende izledim ve etkilendim filimden müzik filan tam damar olmuş .Ben Senna fanatikliğini pek anlayamazdım ama bu filimden sonra Senna yı gayet iyi anladım .Herif zten süper yetenekli birde inanç filan işin içine girince gerçekten adam ermiş... o ne gidiştir yahu 1000 hp lik araç böyle kullanılırmı teknikerler bile anlatmış adam arabaları limitlerinin üzerinde kullanıyor diye .Çok yazık olmuş gerçekten Scumaher le aynı zaman 3-4 sezon daha yarışabilirmiş bence ve çok güzel Gp ler çıkabilirmiş yazık ne diyelim Allah bazen sevdiklerini yanına alırmış oda öyle oldu heralde.

elpadre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    flımı ızlerken cok duygulandım senna resmen meydan okuyor aracın sınırlarını olcuyor keske yasasaydı istanbul parkta yarısmasını cok ısterdım

eriador ıstanbula geldıgın zaman sana bıra ısmarlıcam
    cok merak edıyorum ve soruyorum ?

sanal alemın kablosuz delıkanlıları klavyenın hangı tusu ates edıyor ? ?

tuned by : gürsel canpolat (16ec813)

Eriador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eyw abi Midye dolma larda bendn olsun ozamn celaliye'de kumda ateş te yakar alem yaparız
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

DaRkNeSs- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    schumi de tartışmasız efsane bi pilot ama ne bileyim senna daha bi iyi geliyor bana.
    1300küsür bg lik mclaren hondayı tek elle kontrol et,sağ elle vites deiştir
    en yakın rakibin dünya şampiyonu prost a 55 saniye fark at... hırs yapmayıp azcık yavaşlasa heralde fark tarihe geçermiş.
    prost a acaip bilendim yanlız dövesim geldi ipneyi... çocuk gibi ağlamış 89daki şampiyonluğunu çalmış sennanın..
    ayrıca yağmurda schumi iyi pilottur ama sennanın esas uzmanlık alanı yağmur bana göre.. diğer pilotlarla arasındaki fark bariz açılıyor yağmurda.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)