fanatiklik bi yere kadar hakaret boyutuna ulaştırmayın üzmeyelim kimseyi
Printable View
fanatiklik bi yere kadar hakaret boyutuna ulaştırmayın üzmeyelim kimseyi
kaan sakin ol kardeşim biraz
schumi bir sürü şampiyonluk aldı diyorsunda kaç kere barichello'nun "mecburen" yol veripte schumi'yi liderliğe taşıdğını sen benden daha iyi biliyorsundur.
Birşeyi haketmek var birde hakettirilmek var , schumi hepsini hak etmedi bence..
bana göre de senna daha etkileyici ve tutkulu bir pilot ancak aynı dönemde yarışmamış 2 insanı kıyaslayamıyorum, yapılan kıyaslamalar senna iyidir-kötüdür gibi bana anlamsız geliyor, maradona ile messi'yi kıyaslamak gibi ...
schumi'nin kara lekesi bu ise, bir sonraki sene mika'nın yarışdışı olduğu 98 spa yarışında couldhard'ın tur bindirme sırasında schumi'ye çarpması nedir? neden schumi'ye yapılanlar dillendirilmiyor bu konuda?
bariçello, irvine vasat altı pilotlardı, Ferrari de katı kuralları olan bir takımdı, iyi pilot her zaman desteklenirdi.... irvine'ın ne mal olduğunu 99 senesinde gördük, bariçelloyu yıllardır görüyoruz ... schumi olmasaydı o dönemlerde ferrari'den bi numara olmazdı bariçello olmasa frentzen olurdu, verstappen olurdu herkes olurdu.
schumacher'in arkasında politik destek yoktu, hatta bu konuda senna ile benzetirim, 2si de f1'e girdiğinde sponsor, hükümet desteği ile değil yeteneği ile yükseldiler...
schumacher'in arkasındaki destek michael jordan'ın arkasında olduğu destek gibi yıldız sporcu desteği idi, şirketler destekledi ve şirketler de schumi'nin ismi ile para kazandırlar. schumi'ye özel kask, lastik, ayakkabı ıvır kıvır destekleri vardı, michael jordan'a olduğu gibi ... yanlış anlaşılma olmasın bu şirketler uluslararası şirketler, alonso'yu destekleyen ispanyol banka ve gsm şirketleri gibi politik destekler değil
öyle bir anlatıyorsunki sanki gizli kapaklı sinsice gece willenuve'un benzinini boşaltmış. olay yaşandı, cezalar verildi ve bitti. milyonlarca kişinin canlı yayında izlediği bir yarışta, ayrıntı kameraların önünde schumacher ben bi tıklatayım demiş. YOK ARTIK!
schumacher'inki bir hata! kendinden zayıf bir pilotun güçlü araba ile onu geçmesi sinirlendiriyor ve hata yapıyor, hırsına yeniliyor ve yandan sıkıştırıp çarpıyor. damon hill, jaues willeneuve o dönem williams araçlarının çok güçlü olması ile şampiyon oldular ve daha sonra silindiler.
spor tarihi hırslı ve yetenekli sporcuların hırslarına yenildiği anlarla doludur. Roland Garros finalinde Martina Hingis içeri düşen topun topraktaki izini ayağı ile silip hakem çağırmıştır belkide 20 kamera önünde ...
anlaşılır olması için örneklerle açıklıyorum, uzun oldu kusura bakmayın
Vasat pilotlar olması , schumi'nin haksız galibiyerler aldığı gerçeğini değiştirmez.
Senna ile karşılaştırılıyor hep ama senna takım arkadaşıyla sonuna kadar mücadele ederken , schumi bir telsiz anonsu ile takım arkadaşını geçiyor..
Arada ki fark bu kadar basit..
herkes farklı değerlendirebilir benim değerlendirmem bu şekilde,
Ferrari katı bir takım 2010 Turkiye GP'de Redbull pilotlarının kazası benzeri durumun yaşanmasını kabul etmiyorlar. Açık bilinen bir gerçek anons olmasa schumacher barichello'yu, geçmek için elinden geleni yapacaktı ya geçecekti ya yarış dışı kalacaktı.
schumacher arkasındaki desteği kullandı yeri geldiğinde hockenheim 2001de başka bir pilota bu şekilde arkadan çarpsalardı o yarış yeniden başlatılmazdı bende schumacher yarışırken destekledim ilk döneminde koyu taraftarıydım ama objektif bakarsak maalesef öyle avustralya 2002de 7 8 otomobil anca bitirdi ilk startta kaza oldu o yarış niye başlamadı yeniden? schumacher kazaya karışmadığı içinmi acaba?:)
Low takım emirleri sadece Ferrari demi var ?
2002 deki olay Schumacher bir an önce Şampiyonluğunu ilan etsin sonra Rubens'e bakalım diye yapılmış birşey ki Schumacher şampiyonluklarını ilan ettikten sonra Rubens e çok yol vermişliği var.Rubens 1 defa yol verdiyse Schumi 3 defa ona 1.lik vermiştir ki zaten Rubens in kariyerinde kaç 1.liği var ?
peki buna ne diyorsun bro ?
YouTube - ‪David Coulthard allows Mika Hakkinen‬‏
Takım emirleri F1 de her zaman vardı , bi tek Ferrari göstere göstere yaptı yoksa diğerleri masa başı işlerde pit te fazladan benzin ufak bi takılma ile filan zaten yapıyor bunu kimse inkar edemez
Bro eminmisin öyle olduğuna ? hockenheim da 2000 de arkadan ona Burti startta çarptı o kalkamadığı için yeniden start oldumu bilmiyorum ama schumacher tekrar start almadı yarış dışı kaldı.Hatta o yarış Rubens in kariyerindeki ilk gabiliyetini aldı son turlarda kuru zemin lastikleri ile yağmurda devam ederek.
2001 de de podyumda yok hatta onda da yarış dışı ( Benzin pompasından )
Ayrıca bu kazadan sonra o çok ünlü geçiş kuralı koyuldu. Aracın burnu sürücünün hizasını geçtiği anda yol artık içte kalanındır. Videoda Senna'nın hatası yok aslında o gerçekten pistin kirli tarafında kalmasına rağmen yetişti oraya ve girdi. Prost ise erken döndü daha önceki kazada olduğu gibi. Daha önceki kazada da haklı olmasına rağmen lisansı 6 ay süreyle durdurulmuştu. Piste geri geri girip çıkması çok saçma olurdu. Orası kaçış alanıydı ve oradan gitti. Hatta lastiklere çarpıp sekme olayı konusunda da Prost'un hayatını kurtarmıştı. FIA başkanı oylama yaptı ve lastikleri kaldırttı koni koydurdu. Prost duramayıp koniye çarptı. O harekette Senna'nın sürücülüğünü görürsünüz, geç fren yapıp hata yaptırdı. İşte bu onun kalitesidir. Senna her zaman sürücü güvenliğini önde tuttu, gerçekten doktoru dinleyip yarışmasaydı o gün keşke..
kazanın olduğu yarış 2001 deydi ve schumi start alıp sonradan yarış dışı kaldı pompa yüzünden.starttaki kazada yarış dışı kalmadı.o yarışı ralf kazandı
barichello 2000deki yarışta ilk yarışını kazandı
hatta 2001 deki yarışta montoyanın araca pitte benzin koydular.sonra tekrar çağırıp benzin koyulmadı sandılar,birdaha koyup taşırınca anladılarki pompa değil gösterge bozuk.montoya 1. giderken yarış dışı kalmıştı
eyw bro ben hatırlıyamadım netten te bi baktım 2001 özetine bulamadım sağolasn
prosttan biri olması lazım schumacher kalkışta biraz sıkıntı yaşayınca arkadan çarpmıştı
http://www.f1rogues.com/uploaded/con...sequence_1.jpg
http://www.spox.com/de/sport/formel1...m-2001-514.jpg
ok bro eyw :) 2000 de Fisichella start'ta Michael a arkadan çarpmıştı bi an içn onla karıştırdım
Ben bunun cevp ını daha önce yazdımda silinmiş .
Tekrardan yazıyorum;
Arkadaşın sölediği sonradan gelip şampion olan kişi McLaren ile Lauda.
Lauda döndüğü zaman ;
1) 2 sene ara vermişti
2) 33 yaşındaydı
3) Öle ahım şahım kural değişkliği yoktu
4) döndüğü takım McLaren zirveye oynuyordu hatta en iyi araçtı
Schumacher döndüğü zaman ;
1) 3 sene ara verdi
2) 41 yaşındaydı
3) komple ! tüm kurallar değişti
4) döndüğü takım Mercedes en iyi 4. araç
Bu şartları bir tutmak aynı saymak ne demekdir , yorum sizlerin :)
Bu şartlardan sonra koymakla uğraşmadım ama isteyen olursa modern tüm f1 sitelerinden linkleri göstercem Lauda'nın kendi ağzından Schumacher ile kendisinin şartlarının bir olmadığını kendide söylemiştir.