Pcx'te Ebc nin sinter balatası beş para etmez, o sürtünme sesi bende 1500 km sürdü, garantiye girmiyor distribütor diskinizin metal kalitesi balataya uyum sağlamıyor diyor, neden satıyorsunuz diye sorunca cevap veremiyor, arka kampana balatasıda aksine çok çok iyi bir balata, önlere kesinlikle ya orjinal yada ebc organik balata alınabilir, ben ön balatayı değiştireli 2500 km oldu, balata sert olduğu için diskleri çizdi kötü bi malzeme.
40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)
aslında daha çok motorlu bisikletyinede kabul ederseniz,
bir kaç eksiği var. daha iyi bir depo ve ape gidon.bu yaz bakıcaz
![]()
evet biz o hatayı mercan ın motorunda yaptık
ben mercan a o balatayı verirkenki amacım daha iyi performans alabilmesiydi sonucta arkadasımız ve düzgün bişey takmasını isteriz
pcx de yeni piyasaya cıkmıs bir motor farz ederek diskinin kalitesini degerlendirmiyerek SFA-HH modeli taktık.. uyum saglamadı ses kesilmedi..
uyum saglamamasının nedeni bakır sinterli malzemenin karsisinda düşük kalite diski kabul etmemesi
bu tabi bildigimiz bi konuydu ama pcx in oem diskinin o kadar düşük kalite olacagını düşünmemiştim açıkcası
aynı balatayı sonrasında 2013model bir xmax e taktık arkadaş minnettar
o sebepten bahsi gecen balataya beş para etmez demek pek dogru olmayacaktır sonucta amerika üretimi bir balata
organik balata alınabilir demisiniz pcx icin organik evet güzel. biraz cabuk tükenir (bilginiz olsun 3000-4000km civarı)
tavsiyem ebc nin sadece tr pazarına ürettigi özel bir ürün olan SFAC serisi olacaktır. SFAC carbon içerikli bir balatadır bakır sinterli model kadar uzun ömürlü olup organik kadar konforlu bi modeldir.
kazasız belasız...
dynojet w. Z1000SX
Buda bizim ufaklıkboyuma göre anca bunu bulabildik ilk motor deneyimim oluyor bununla Allah'a şükürde hiç sorun çıkarmadı şimdilik pişmanda etmedi...
![]()
Ancak Mücadele varsa zafer vardır!
2014 yılında kullandığım motorlar;
Arazide bir kaç kez yere yapışınca yol motoru candır dedim; honda gitti f800s geldi
![]()
@Cocore;
Geç gördüm kusura bakma, ben sinter balatanın kötü olduğundan değil pcx için satılanı yaramaz dedim, aksine farklı marka motosiklette yine sinter balata kullanıyorum aşırı memnunum, pcx te sinter balatanın çıkardığı ses haricinde bir sıkıntısı yok, frenajı da çok çok iyi ancak çıkan ses çıldırtıyor insanı, ben motoru değiştirdim gerçi ama eşe dosta carbon yada organik balata kullanmasını tavsiye ediyorum, sorun için distiribütörle yaptığım görüşmede aynı tavsiyede bulundular, Teşekkür ederim.
Pcx e veda ettikten sonra hacim ve konfor bakımından Sym Gts Evo tercih ettim, çok memnunum.
![]()
İstanbul'da bir süre motosiklet kullandım.
Scooter kullanmanın daha akıllıca olduğuna karar verdim.
Bir kez Yıldız Yokuşunda, Bir kez de Mecidiyeköy'de iki araç sıkıştırdı beni. Bir defasında da, tam Kanyon'un önünde başka bir motor bana bodoslama girdi. Bacaklarımın kırılmasına ramak kaldı.
En azından scooter kullanırken insanın bacakları şase çerçevesinin içinde kalıyor.
Ama, scooter milleti de cansız. TEM gibi yollar insanı maskara ediyor.
O yüzden, gidip bir Beverly 500 edindim. 40 Hp.
Varyatörü söküp J. Costa taktım, ağırlıklarını da hesaplayıp değiştirdim.
Artık çok rahatım. İvmelenme çok güzel, frenler şahane, alışveriş yaparsam koyacak yer var, boş yolda 180'e oturtup gidebiliyorum.
İş saatinde normal araç ile 1.5-2 saat süren mesafeler benim için 20 dakikanın altında.
Daha ne olsun?
Fotoğraf netten, ama motor tam olarak bu:
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)