Konu biraz dağınık ama uzun yıllardır motorsiklet sevdalısı olarak bir kaç şey yazmak isterim.
İnsanın kendini biliyor olması ile 1000lik süper sport bir alet ile bile başlanır. Böyle başlandığı zaman sadece bir cafe racer olursunuz

İyi bir sürücü olmanız imkansıza yakın olur. İlk deneyimlediğinizde motorsikletten o kadar çok korkarsınız ki ne viraj destek gazı verebilirsiniz ne gaz kontrolünüz gelişir yani kalas bir motorcu olursunuz. Bir bakarsınızki siz racing bir motorla yolda giderken içinizden dışınızdan sizden güçsüz motorlar geçer. Hızlı olmak değil mevzu. Önemli olan o motora hakim olabilmek ve onu vücudunuzun bir parçası gibi kullanabilmeniz. Bunu ancak düşük cc li ve hafif motorların limitlerine gelerek yapabilirsiniz. Bu benim kişisel yorumum.
Eğitim konusu ikiye ayrılır.
1)Motor tecrübesi sıfırdır ve özellikle hakimiyet konularında kendini geliştirmeye ihtiyaç duyanlara uygun kurslar ve hocalar vardır. Burada çoklu eğitim için hondanın eğitimlerini önerebilirim. Birebir hoca olarak da Murat Denizhan hoca çok iyidir. Honda akademinin kurucularındandır.
2)Burada kullanıcı zaten motor kullanıyordur. Yüksek cc kıvamına gelmiştir. Burada ileri sürüş eğitimlerinin alınması gereklidir. Özellikle Roadcraft denen sistemin öğrenilmesi sürüşünüzü daha güvenli daha akıcı ve daha zevkli hale getirecektir. Bu eğitimi veren ana kuruluş OMM derneğidir. Ben de bu dernek üyesiyim. Şu anda piyasada popüler tüm hocalarımız OMM derneğinde çıkmıştır. Bu dernekte çalışan tüm hocalar gönüllülük esasına göre çalıştığı için OMM nin eğitimlerinin fiyatları oldukça uygundur.