User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
48 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: zayıf akü teypi kesiyor güç için yardım..

ilkercom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şarj dinamosu 2 3 kw lık sistem kurulu değilse yeter.

Dinamonun amperinin fazla olması aküyü çabuk bitirir.

Kaliteli akü şarj cihazları amperi az voltajı 14,4 sabit basarlar. Böylece akü dibine kadar yüklenir. Ömrü uzar.

Sizin ortalama 1 kw ses sisteminiz varsa sağlıklı bir şarj dinamosu ve 72 ah akü gayet yeterli olur. Artık Cap keyfe keder bir malzeme olur ki uzun yıllardır sistem kurarım daha hiç kullanmadım

driftboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ilkercom Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kapasitör ne alaka adamın aküsü güçsüz.

60 ah japon aküleri var. Ben önceki aracıma da şimdi kine de 60 ah mutlu taktım. en ufak sorun kalmadı. Kablolarında temassızlık yoksa akü kesin çözüm.

En ucuz cap 100 lira iken 140 liraya 60 ah mutlu akü var.

Beyin bedava. Boşuna neden taşıyasınız.
    Emin misin akü'nün kesin çözüm olduğuna ? Neden bende olmadı ?

Kicker L7 var, 4 adet alpine ovaller, Kicker KS midler, sound magus x1502 ve D class mono anfi var..

60'lık akü vardı, aşırı kesiyodu ilk başlarda.. 72'lik tak dediler senin gibi aküyü büyüt diyen bikaç kişi. Büyüttüm işe yaramadı..

Sonra kapasitör tak bide kesin olur ben kaç yıllık ustayım benden iyi bilmez kimse dediler, 2 faratlık BOSS kapasitör taktım yine aynı..

En son çare ekstra bi akü takmaktı, 90 lık bi aküyle besledik şu an hiçbişekilde kesme biçme yok şu an.. Peki bunu nası açıklayacağız ?
    Marblex Mining & Marble

Harput Yapı İnsaat

Alıntı CasabLanca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arabanın önüyle arkası arasında 3 yaş fark var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben ne anlatıyorum kaç gündür.
    Senin bi defa amfilerin kaç ohm da sürülmüş? Kaç amper ihtiyacın var?

Neticede sorunu cap çözememiş. 90 ah akü çözmüş.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaslar 60 amper akü de bır yere kadar besler sen tanesı 60 amper ceken anfi koyarsan akü ne yapsın once arabanızdakı sısıtemı soyleyın sonra yardım bekleyın.. dırft boy zamaınında yazsa idin bızde sana ona gore uygun bırsey soylerdık bu kadar ekstra ucret vermene gerek yoktuu ...

driftboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hakan876 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaslar 60 amper akü de bır yere kadar besler sen tanesı 60 amper ceken anfi koyarsan akü ne yapsın once arabanızdakı sısıtemı soyleyın sonra yardım bekleyın.. dırft boy zamaınında yazsa idin bızde sana ona gore uygun bırsey soylerdık bu kadar ekstra ucret vermene gerek yoktuu ...
    Herkes kendini usta sanıp bizde herkese güvendiğimiz için böyle oldu. Ama sıkıntı yok, başarılı oldu Tabi bu hali yakalayana kadar 2 defa anfiyi yaktık ama..
    Marblex Mining & Marble

Harput Yapı İnsaat

Alıntı CasabLanca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arabanın önüyle arkası arasında 3 yaş fark var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tecrübe zaten yapılan hataların toplamına denir. 20 25 bin lira para harcayıp düzgün sistem yapamayan adamlar var.

dark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kaliteli akü şarj cihazları amperi az voltajı 14,4 sabit basarlar. Böylece akü dibine kadar yüklenir. Ömrü uzar.

Sizin ortalama 1 kw ses sisteminiz varsa sağlıklı bir şarj dinamosu ve 72 ah akü gayet yeterli olur. Artık Cap keyfe keder bir malzeme olur ki uzun yıllardır sistem kurarım daha hiç kullanmadım
    Ses kalitesinde o kadar büyük değişimler oluyor ki bildiğiniz bir sistemi kapasitör ile ve kapasiter kablolarını söküp bir sefer dinleseniz ne demek istediğimi anlarsınız tabiki düzgün kaliteli bir sistemde Jamesson harward gibi markalarda elbet anlaşılmaz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim sistemi yazayım istersen.

Orjinal teyp Modifiye edilmiş.
    Alto Mobile UCS pro
    Scanspeak R26 Ring Radiator Tweeter
    Hertz HV 165L Woofer
    DLS Ultimate A7 Amfi
    Kablolar vs Techlink

Bir dönem Haywani bir kondanstor bağlamıştım. Aküm o dönem mantardı. Çok az fark olmuştu.
    Ancak Aküyü değiştiğim de çok daha güzel oldu.

Kısacası benim sistemde fark yaratmıyorsa çoğu araçta yaratması mümkün değil.

Tekrarlıyorum akünüz iyi değilse capasitör sadece cüzdanınızı hafifletir. Bunun dışında artık ısrar etmeyeceğim. İsteyen gider bayılır 150 200 lira.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Scanspeak iyidir her araba da goremezsın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben başka arabada bağlı vaziyette canlı olarak hiç görmedim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 takım vifa var bende kıyamıyorum takmaya daha rodaj bıle yaptırmadım... rcf ten yapacam bu sene....

Calibra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar merhaba, bende bu işi yapan ve okulunu okumuş biri olarak nacizane fikrimi belirteyim..
    Alternatörünüz sağlamsa yüksek seslerdeki bas anında sesin kesilmesinin 2 nedeni vardır,

1, anfi besleme hattınızın kablo çapı yetersiz yada bağlantı noktalarında iletim sorunu vardır, voltaj düşümü sebebi ile kesiti oluyordur..

2, bu biraz daha düşük ihtimal olsada, bas kabininizin yada bağlı diğer hoparlörlerin omaj ları yanlış seçilmiştir bas anında çakilen aşırı akım nedeni ile, anfi kısa devre koruması için sesi kesiyordur..

Bunun en kolay tespiti sesi açıp bas anında anfi giriş voltajını ölçmek olacaktır.. 12 v altına düşüyorsa 2nci seçeneği direk olarak eleyebiliriz.

Akü ve kapasitör olayına gelince,

istediğiniz şey anfinin kapanmasını engellemek ise, herhangi çıkma akü dahi hat sonuna bağlanarak sıkıntınızı çözer.. akülerin üzerindeki değerler Amper saat olarak verilmiştir.. yarı ömrünü bitirmiş bi akü dahi anlık olarak gerekecek akımı çok rahat karşılar.. buda sıkınıtınızı çözmeye fazlasıyla yeter..

İstediğiniz sağlıklı bir sistem ise, Alternatörün sağlam olduğunu varsayıyorum, öcelikle besleme hattı mutlaka gerken kalitede ve sistem gücü için gerekli akımı voltaj kaybı olmadan taşıyacak güçte olmalı..

Böyle bir hat orta seviye bir müzk sistemini hiç sorunsuz çalıştırır.
    Sisteminizin güç ihtiyacı ortalama üzerinde ise, yukarıda belirttiğim kalitede bir hatta ek olarak kapasitör kullanılalı..

Kapasitörün aküden farkı, voltajı anternatör voltajına denk tutar.. yani sistemi 12 değil 14 v civarında stabil tutar.. buda size kaliteli bir ses sağlar..

Hat sonuna Akü bağladığınız durumda anfiniz normal çalışırken 14v ile beslenecek, bas vuruşlarında hat üzerindeki kayıptan dolayı voltaj düşecek, ekstra akü bu düşüşü ancak 12v seviyesine geldiğinde durdurabilecektir.. Sonuç olarak anfiniz kapanmıyacak fakat sürekli olarak 14v -12v arasında dengesiz bir voltaj ile beslenecektir.. Bu hem ses kalitesine hem cihazın çalışmasına olumsuz ekti edecektir.

Binlerce lirasını müzik sistemine bağayan birisinin pek de istmeyiceği bir durum olsa gerek..

Eğer anfi kullanılmayan bir sistemde yüksek seste teybin sesi kesiliyorsa, %90 teyp besleme hattınız zayıf.. aküden yeni bir hat çekmek en mantıklısı olacaktır.. piyasadaki en güçlü teyplerin dahi max 15A akım çektiğini düşünürsek.. Hiç bir akü veya alternatör bu yükü hissetmez bile..
    "Hız bir gösterge, kanıt, provokasyon veya meydan okuma değil; sadece bir zevk patlamasıdır." (Francoise Sagan )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim sistemi yazayım istersen.

Orjinal teyp Modifiye edilmiş.
    Alto Mobile UCS pro
    Scanspeak R26 Ring Radiator Tweeter
    Hertz HV 165L Woofer
    DLS Ultimate A7 Amfi
    Kablolar vs Techlink

Bir dönem Haywani bir kondanstor bağlamıştım. Aküm o dönem mantardı. Çok az fark olmuştu.
    Ancak Aküyü değiştiğim de çok daha güzel oldu.

Kısacası benim sistemde fark yaratmıyorsa çoğu araçta yaratması mümkün değil.

Tekrarlıyorum akünüz iyi değilse capasitör sadece cüzdanınızı hafifletir. Bunun dışında artık ısrar etmeyeceğim. İsteyen gider bayılır 150 200 lira.
    Fark elbetteki olmuştur olduğuna inanıyorum en azından
    Sisteminiz sq yerine spl olsaydı bassların vuruşu alt frekanslara indiğindeki tokluk bambaşka oluyor. En azından benim kullandığım bütün sistemlerde bu şekilde oldu.
    Tabiki bunda cihazları kullandığınız ohm ın da çok büyük önemi var. Yanlız birde şu durum var kapasitör kullanılmayan ve yüklenilen sistemlerde sonradan anfinin içini açtığınızda şişmiş kondansatörler görürseniz şaşırmayın Bu arada sisteminiz çok güzel keyifli dinlemeler. Ama modifiye edilmiş teyb kısmını anlamadım biraz açabilirmisiniz. Techlink markasının rca larının olduğunu biliyorum ama güç kablosu olduğunu ilk defa duydum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iyi de kardeşim düzgün kalite bir sistem diyorsun. sonra SQ değil SPL diyorsun.

sen kendini ikna etmeye devam et. ama başkalarını yanıltma. elinde ki capasitörü satmadan rahat etmeyeceksin biliyorum.

FiReWaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sen dar kutu akü kullandığından 60 ah dar a çevireceksin akünü olay biticek hiç derde tasaya gerek yok ,

normalde garanti süresi 2 senedir akünün ve bu sistemden kaynaklanan arızalar garantiye girmez , eğer aracının elektrik sisteminde bi sıkıntı yoksa bu akü sana en az 3 yıl dayanmalıdır .

hatta bu garantiyi sana ben veriyim
    Hasan ORAN

1881-193∞ Gazi M. Kemal Atatürk

Beşiktaş Fikstürüne Endeksli Hayatlar ...

bLackModeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    aku saglammı dıyosunuz kesın besleme kablosunda hata ... cıft akuye hıc bır zaman gerek yok 72 amper aku ıstedıgınız sıstemı kaldırır sadece alt yapınız saglam olsun yeterr

150 amperlık sıgorta vardı 0ga kablo stinger markaydı 3 tane anfı beslıyodumm bu kabloyla tek basına

anfılerımde bunlardı monolar 1800 watt 800rms+1800watt 800rms 6450 de 6 kanaldı ve 2 tane alpine type g serisi 2 takım kıcker ks baglıydı zannedersen 6*75 rms dı sterio anfımde
    baslar tek basına 750 rms verıyodu cıftı 1500 rms

en zayıf aku bıle olsa araba calısırken hıc bı kesıntı olmaz kesın alt yapıdan ..
    facebook: hasan serdar şengül
    instagram: hasan_serdar
    ECUPROJECTS PERFORMANCE-CHİPTUNİNG AKSARAY BAYİİ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konu ıle ılgılı cok sey soylendı...konuyu acan arkadasa burdan tek bır cumle soyluyorum dostum sen akü al eger işini cozmez ıs parasını ben verıcem... 60 amp dar akü markası onemlı degıl eger cozmez ıse burdayımm.. sozumunde arkasındayımm..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iki tanede kutup bası al kes eskı kabloyu yenı uc ac yenı den tak.. herkese ıyı aksamlar..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iyi de kardeşim düzgün kalite bir sistem diyorsun. sonra SQ değil SPL diyorsun.

sen kendini ikna etmeye devam et. ama başkalarını yanıltma. elinde ki capasitörü satmadan rahat etmeyeceksin biliyorum.
    Bu kadar sistem kuran hiçbir adamın kafası çalışmıyor. Bu ürün boşa üretilmiş zaten Kimseye zorla satmak gibi bi gayem yok. İsteyen alır istemeyen almaz spl sistem kaliteli malzemelerle kurulmuş olamaz mı ? Tek bir sistem kullanmadan oramdan buramdan yazmıyorum Onlaca sistem kurdum ve yüzlercesini dinledim Siz yinede kendi bildiğniz yoldan devam edin Sizin deniğinizden de hiçbir şey anlaşılmıyor yukardaki mesajınızı okuyun kullanmadığınız malı kötülemeyin

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)