darkmoon Nickli Üyeden Alıntı
şimdi tesisatı ne mantıkla alıyorsunuz ???
alıcam kullanıcam arabayla hediyemi ederim ?? o zaman genesis al..
alıcam kullanırım sökerim aynı tesisatı yeni aldığım aracamı takarım ?? o zaman genesis al.
Alırım arabayı satarken söker tesisatı satar parasıyla yeni aracıma göre yeni tesisat kurarım ?? o zaman genesis gibi markalardan uzak dur..
o genesisi satmaya kalkdınmı satamassın kolay kolay aynısı alternatif extreme markalar içinde geçerli türkiye gerçeğide var.. Marka önerirken tabi bunlarıda göz önüne almak lazım..
ben gto önerdim misal çok elit diyemi önerdim ?? hayır orta kalite bir anfi compları falanda rahat doyurucak hakkını vericek ayrıca satmaya kalksa 2-3 saatte hemen elinden değerinde çıkartabilicek bir ürün..
keza audioson öneriyoruz bilen biliyor talep var aranan mal.. keza dls de öyle artık belli bir kesim dls yi biliyor.. infinity kaliteli bir marka kappaları zaten referance ürünleri.. eldende çok rahat anında çıkıcak mallar..
burda sıkıntı bir boy ölçüşme rekabet olayı değil marka yarışdırmak değil hi-end teknolojilerinde bu işin sonu yok.. Elitizme bulaşırsak bu işin içinden çıkamassınız..
buda ilginç geliyor bana neyle kimle hangi marka boy ölçüşücek.. yada niye ölçüşsün.. her markanın yeri ve konumu belli..
Harmann yada bose basit markalarda değildir. o iş o kadar basit değil.. harmannın hi-end sistemlere yapdığı ar-ge yi dünyada hiç bir firma yapmıyor.. adamlar bu sektörde liderler.. jbl ve infinity nin sahipleri .. zaten en iyisi oldukları için lider premium markalar bmw mercedes rollye rolce gibi bu markalara iş yaptırıyor.. ve insanlar sırf araba harmann sistem var diye bin euro iki bin euro fazla veriyor araba alıyor.. Prestige olmayan sıradan bir marka bunları yaptıramaz..
Genesis Brax Rainbow Sinfoni Steg Daha ne markalar var.. DD yede özel sipariş verirseniz size handmade anfi yapıyorlar tamamen sizin istediğiniz speclere özel ve hatta malzemeye özel handmade anfi yapıyorlar Altın çıkış isteyin altın bakır isteyin bakır..
bazı markalar yıllardır bu sektörü yönlendiriyor bu sektöre isim veriyor harmann bose Alpine v.b bazı markalarda yıllardır böyle olmuşdur gelirler iyi kaliteli iki üç ürün üretir yok olur giderler (bunada çok örnek isimler verebilirim ama konu sapmasın şimdi) yada ufak el yapımı ekstrem bir firma olarak kalmayı tercih ederler..bu onları kalitesiz yapmaz ama talebi çok düşürür gerçekden bu işin içinde olup bilen insanlar alır.
basit bir örnek veriyim arkadaşım bir kaç yıl önce almanyadan gelirken aracına 2 takım rainbow compenant aldı takımın tanesi 250 euro idi.. arabasını satarken tesisatı sökdü o birinci kalite compları satamadı elinde kaldı 7-8 ay sahibindende satılığa verdi komik Ölücü fiyatlar teklif edilince satmadı akrabasına hediye etti..