User Tag List

12 sonuçtan 1 ile 12 arası

Konu: soundmagus amfi alarm ışığı?

burak_skry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

soundmagus amfi alarm ışığı?

soundmagus marka 5 kanal amfinin alarm ışığı yanmaya başladı durduk yerde.amfiye bağlı olmayan merkez hoparlörden ses geliyor fakat kapılardaki hoparlörlerden ses gelmiyor.daha öncede amfinin sigortası atmıştı ama ozaman hiç ses gelmiyordu şuan orjinal merkez hoparlörden ses geliyor sadece.geçen hafta bir cam arızasından dolayı zaten çalışmayan sol arka hoparlörü sökmüştüm ama kablo uçları kesinlikle birbirine değmiyor acaba sorun ne olabilir?en son hava geçen hafta eksi derecelere düştüüğünde kesildi ses soğuktan şüphelendim ama havalar ısındı hala düzelme yok

goldbergbrk
    Misafir
    PROJECT ısıgı yanıyorsa kırmızı anfı nemden kısa devre olmuş olabilir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vallaha 2 ışık var run ve alarm normalde run yanıyordu şimdi kırmısı alarm ışığı yanıyor ben soğuktan şüphelendim sıfırın altı olduğu için hava ama bugün iyice güneş gördü amfi hala sıkıntı devam ediyor acaba bir hoparlör eksik diyemi yaptı crossoverda sadece tweeter bağlı bi kapıda hoparlör kablosu boşta ama uçları bantlı.

murat_ileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sorun havanın ısısı ile alakalı değil muhtemelen kabloların birinde kısa devre var, anfide arıza varmı diye kontrol etmek için tüm kabloları söküp çalıştır, yine alarm ışıgı yanıyorsa anfini kontrol ettir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tamam yarın bütün hoparlör kablolarını tek tek söküp deneyim yoksa sigortada da sorun olabilir diye tahmin ediyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nemden yapmıs olabilir büyük ihtimal. Benim JBL en ufak nemde kendini korumaya alıyor kırmızı yakıo.
    #KGdetanirlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burak_skry Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tamam yarın bütün hoparlör kablolarını tek tek söküp deneyim yoksa sigortada da sorun olabilir diye tahmin ediyorum.
    sigortadan yana sorun olsa anfin hiç çalışmaz, çok zor ihitamal şaseden zayıf akım çekip korumaya alması olur.

Alıntı KGüneyli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nemden yapmıs olabilir büyük ihtimal. Benim JBL en ufak nemde kendini korumaya alıyor kırmızı yakıo.
    eger araç uzun süre yatmıyor günlük kullanılıyırsa içerisinde oluşan nemden etkilenmez, anfinizden önceden gelen bir arıza olması muhtemel kontrol ettirmenizde fayda var.

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    amfının ıcınde roleler vardır amfı teybını actıgın zaman 1 yada 2 sanıyelık bı zamanda amfı kırmızı ısıgı yakar yanı roleler kapalı roleler acılınca run ısıgı yanmaya baslar alarm ısıgın yanıyosa amfı yanmıs demektır bıldıgım kadarıyla mosfet cıkıslı bı amfı o ve kısa devrede yakma ıhtımalın cok yuksek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mosfetler yansa üzerinde elektrik tutmaz anfi açar ama ses gelmez, beslemede sıkıntı olması durumunda korumada kalır yada mosfetler saglam ama çıkıştan sonrasında yada çıkışlarda kısa devre varsa korumaya geçer.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla bugün anfiye bağlı bütün hoparlör kablolarını söktüm alarm ışığı hala yanmaya devam ediyorum haftasonu elektrikçim bu yöntemi söyledi bana ama problemin kaynağını hala bulamadım.

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardes anfının cıkısları yanık mosfet cıkıs yanık oldugu zaman korumadan cıkmaz amfı cıkarsa zaten korumanın bı anlamı kalmaz kardes anfı yanmıs sen bunu bıl ver tamırcıye cıkıslarını deıstırır o

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sanırım anfi biraz nem yapmış bagaj halısı hafiften nemli geldi bugün bana geçen haftda çok soğuktu ve don vardı ondan sonra çalmamaya başladı zaten sanırım anfinin içi nemliyde dondan da etkilendi içi.anlayan birine götürücez artık yapıcak bişey yok.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)