merhaba sql sistem kurmaya çalışıyorum yalnız sub ve anfi seçimi yapamadım tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
merhaba sql sistem kurmaya çalışıyorum yalnız sub ve anfi seçimi yapamadım tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
ben fıkır olarak bır ıkı sey soyluyum.sql sısıtem ıcın genısfrekansılı sub kullanman gerekır.mesela 20hz ıle 300 khz arası calısan degılde.20hz ıla 1000khz ve ustu sub bakman gerekır.kesım frekansı olarak..anfıde ıse thd degerı dusuk olan soyle dıyım bı olcude dıstorsyonu kabull edılır derecede olan anfı bak derım001.ıla05-07.... kabull edılır bı rakkamdır sql sısıtemler ıcın bunuda. a a-b sınıfı anfılerde yakalıyabılırsın d sınıfı cıhazlarda gurultu oranı yuksektır marka ve model olarak..butcene baglı degısır.amma sql sısıtemler pek ucuz degıldır..sql de ayrıca arac ıcı onduzen kapılar ve arka.pandızotta kullanılan midbas. mıdrange. tız crossların kalıtesı sub dan daha onemlıdır..
Aracinin profilinden gördüğüm kadarı ile 106.
Jl audio 500/1 ampli ve gene Jl audio 10W6 olabilir. Tabi litresinde bir kapalı kutu ile.
00' Civic 1.6IES
ilk defa sq sistemle ugraşacağın belli o yüzden bu segmentten uzak durmanı tavsiye ederim. güncel sistemlerde kendini geliştirdikten sonra sq alanına girmen ( en azından kendi sistemini kuracak düzeyde bilgi sahibi olduktan sonra) senin için çok daha faydalı olacaktır. aksi durumda hem emek bakımından hemde maddiyat bakımından seni çok üzer. sq segmenti pahalı cihazların klasmanıdır, sende kötü niyetli birilerinin eline düşersen hayattan bezersin. illa ben buna merak saldım öyle yada böyle sistemi kuracam dersen ruudvan ile iletişime geç yardımcı olur.
fikir edinmen açısından kendi aracına yaptıgı çalışma.
http://www.techturkey.com/forum/do-i...calismasi.html
Dls A3 amfi ve jl 13w7 woofer var elimde tertemiz istersen 1600tl ye veririm jl in kutusu 30mm mdf den yapılmış özel bir kutudur.
“Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır.”
kısaca piyasa deyimiyle
sq yumuşak sistemlerdir tonlu çalıp müziği boğmadan müziğe alt frekanslarda eşlik eder kolonlar sert çalmaz müziği dinlersin arabada ama öyle bir dinlersinki müziğin arka fonundaki keman flüt sesine kadar güzel bir akustikde kulağını yormadan saatlerce hoş bir sahneleme ile dinlersin..
spl de sert sistemlerdir.. genelde yolda bam bam gezen tiplerde gördüğünüz sistemler.. hani sesim duyulsun ben müzik dinlemesemde olur tarzında kardeşlerdeki sistemler..
bu dediğim türkiye standartı yoksa avrupada onbinlerce dolar masrafla yapılan spl sistemler var hem müziği dinliyorsunuz hemde ses aşırı kuvvetli.. ama türkiyede genelde spl bagaja iki bas yada üç bas atıp tizleri sonuna kadar açıp plakalığı bagaj kapağını titremek olarak algılandığı için ...
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
bu sısıtem ıcın cok emek te gerek sımdı bı yere gıdıp.bı fayat alsan.adam hemen elındekını vermeye calısıyoo.yapacak olan tesıstacı dan alısverıs yapmıycan kendın alıp goturucen.senın ıstedıgın kabloyu takmadıktan sonra neye yararkı.senın ıstemedıgın hop tkm kullanılıyo ıse.ne anladım bu ısten..tek tek secıceksın marka marka.kımının anfısı gzl kımının mıdı kımınde bassı.boyle yaparsan bı sonuc alırsın ..
sql alsen çingilizce ile kardeş olan bir sistemdir, hiçbir otoritede bundan haz etmez. sq sistem kurarken kullanılan cihazlara spl tarzda bir sub eklendiği anca caferi çagırıp sıvamasını isteyebilirsiniz. (sıçtı cafer bez getirden sonraki kısımdır)
kimse yanlış anlamasın ama türkiyede gerçekten sq sistem kuran yada kurmaya çalışan çok az insan var. bununda tek sebebi işe ilk başladıgı an ile devamında karşılaştıgı maddi külfetten dolayı. gerçek anlamda sq cihazı olarak kabul edilen bir mid takımının fiyatı güncel araçlarda kullanılan komple sistemle aynı rakamda oldugunu belirtirsem ne derece bir yatırım yapılması gerektigi daha net anlaşılır.
tesisattamı yapmayaghh bofırdamı takmayaaghh i like to muvit muvit it yu like tu prove itt..![]()
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
merhaba ilginize teşekkürler ama diyorumki sayın sound daşlarelimde bunlar var
ANA ÜNİTE DEH- 88PRS2
FOCAL 165 A1 2 YOLLU COMPENENT 1 TAKIM
FOCAL SOLİD 2 ANFİ
FOCAL ACCESS BUS 20 AKTİF KOLTUK ALTI BAS
HERTZ ESK 130 13 CM COMP
HERTZ DSK 165.3 COMP
ANFİ KİCKER ZX 700.5
SUB KİCKER L7 SOLO BARİC
SUB JBL 1000 WATT ?
STİNGER 5 FARAD CAPASİTÖR
FOCAL ALT YAPI KABLO KİT
ŞİMDİ BEN BUNLARLA sgl ( sound qualıty level) bir sistem kuramazmıyım yada bunlar yetersiz ise ne gerekiyor yada bunlar fazla ve gereksiz ise ne çıkarmam ne almam gerekiyor? teşekkürler.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)