User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
41 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Toros ses sistemı projem ve kapastör sorunum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Toros ses sistemı projem ve kapastör sorunum

arkadaşlar merhabalar.
    su an sıstemım;
    1 takım jbl mıdd takım
    1 takım alpıne kolon
    1 adet cıft bobın pıonerr 1400 w 30 cm sub
    1 adet tek bobın 1200w sony xploıd sub
    1 adet 6 kanal ınfınıty 800w amfı m var
    ancak aracın setını komple atıp 3 tane 40 lık kıcker l7 sublu set kurucam.56a sarj dınamom vardı.gaza yuklenınce sesı kısıyordu.sımdı 120a ford mondeo nun sarj dınamosunu koydum o problem cozuldu.aynı zamanda akumu 50a dan 72a ya cıkartdım.sımdı 175 tl ye cadence marka 5 farad kapastör almayı dusunuyorum.5 farad cok olucak belkı ama zararı olurmu?125 lıra verıp 2 faradmı alım yoksa 5 dahamı ıyı olur?

ılerde dusundugum sıstemde;
    3 adet jbl gto 601.1 mono amfı
    3 adet 40 cm kıcker l7 sub dusunuyorum.bu dusuncelerımı gerceklestırdıgımde 5 farad yetecekmı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aga naaptın sen yaaa

ENGean - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 adet 601.1 ile 3 adet L7 yı besleyemezsın, dogru duzgunde ses alamazsın zaten,
    sub woofer secımınde 2-4-6 adet gıbı kullanırsan daha iyi olur.
    5 farad kapasıtor yeterlı olur.
    egerki 2 adet 38cm L7 koydugunu varsayarsak en az 4 takım mıd koyman gerekır.
    + en onemlısı cok saglam bı alt yapın ve ızalasyonun olması gerekır.

BRETE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    resim varmı elinde görebilirmiyiz bu kadar cihaz koyucaksan yalıtım vardır herhalde araçta
    Bir araba görürsün arabayı hayal edersin, parayı biriktirirsin, sonra ötv'yi ve benzini hesaplamayı unutursun( her gün zam geliyor ) para yetmez, babayı alırsın hevesin kaçar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracın koltuklarını sokup taban halısını kaldırdım.tabanı once 2 kat kaucuklu zıft attım.zıftden sonra 1.5mm kalınlıgında zıft tabakalarını yapıstırdım.üstüne 3mm kalınlıgında naylonlu keçe serdim.keçenın ustune sıfır keçeli taban halısı koydum ve su an koltuklarım yarım santım daha yukarda eskısıne gore yeterli olurmu?????

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ayrıca motor evınden bagaja 3 adet halat elektrık kablosu cekdim.kablolarıda cekmeden once kendı yalatımın ustune kolı bantı ve elyaf ıle 2. bi yalıtım daha yaptım motor sesıne etkısı olmasın dıye.su an tek kablonun ucu baglı.ılerde bagaja 2. akuyu koyacak olursam3 kabloyuda baglarım.fotolar geliyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fotoları bekliyorum yapım aşamaları varmı? tavanada bişeyler yaptınmı tabana o kadar yaptıysan tavanda da vardır bişeyler
    Bir araba görürsün arabayı hayal edersin, parayı biriktirirsin, sonra ötv'yi ve benzini hesaplamayı unutursun( her gün zam geliyor ) para yetmez, babayı alırsın hevesin kaçar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hersey ıyı guzelde yalıtım ne için gereklı onuda anlayamadım?ben yalıtımı ses sıstemı cın yapmamısdım motor ve yol sesını kesmek ıcın yaptım ama tesadüf ses sistemi su an.yalıtımın faydasını anlayamadım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tabandakinin illaki ses sistemine faydası olur ama onu anlaman zor olur, özellikle kapılara ve arka çamurluklara yaparsan o zaman anlarsın farkı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok şimdi şöyle bi olay var.arac 1992 model.dedem sıfır almıs.kazası falanda yok tertemız bulunmaz bi arac.ben araca 1 yıldır biniyorum.aracda kendi malatım devir kesicisinden alev kitine,ritmik aydınlatmadan falan bircok sey var.motor ve ön tampon hariç aracın orjınallıgını bozmadım ve bozmamda.ön tamponda 2 takım sis farı var.motoruylada AZICIK oynadım mercedes a160 ın piston kran ve piston kollarıyla aracınkılerı degıstırdım.motor oynaması haric butun işlemleride evimin bahcesinde kendim yapıyorum.orjınallıgını bozmadan yanı araca yenı delikler acmadan olabılecek en guzel seti kurucam.önerilerinizi bekliyorum.....bugun istanbul atakan tunıngden pıonerr 3350 teyp almaya karar verdım.235 lira.ona ne dersiniz işimi görürmü?(((demedi demeyin ögrenciyim ben))

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bide dün bu amfiyi şimdilik aldım ilerde l7 lere gecince yetmezse degiştiricem.amfi kapıda odeme ile 250 lıraya su an yolda
    JBL GTO 601.1 AMFİ - Amplifikatör ve Araç Elektroniği Ürünleri sahibinden.com'da - 59232657

Enes 54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende bi ara böyle bişi yapmıştım Kicker 2500.1 amfi ile 1 adet Kicker L7 s15 solo baric ile torosuma monte etmiştim fakat tavan ve kapı seslerinden başka ses dinleyemedik adam akıllı 2 takım infinity reference mid takımım olmasına rağmen yani demek istediğim sıkı bi izole edilmesi gerek bence resim ve video varsa bende çok merak ettim 5 farad ideal seçim olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dostum motor işinden çok anlamam ben fakat 3350 gibi bir teyp alırsan diğer ürünlere yazık olur alıcağın teyp te en az 3 anfi çıkışı olması lazım ön arka bass yani hepsini ayrı girmelisin hpf lpf olmalı yoksa zırıltıdan başka bişey duyamazsın kapılardan, 2,el 6050 ub serisi bak veya yeni teyp alıcam diyorsan 7250 den sonrasına bak pioneer olarak yanlış anlamada toros için en fazla 2 adet 30cm lik bass daha iyi olur 2 takımda infinity alırsın mis gibi olur yazdıklarını koyarsan duyacağın ses tırrrrr tırrrrrrrrrr her bass vurduğunda bunu dinlicen

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tırr tırr duyulmayacak tek toros benımkı.tabana dısardan atdıgımız pütürüde unuttum.tavanada yaparımda bende bıde e21 323ci var.sıstemı onda tasıyabılırım...3350 de 3 amfı cıkıs varmıs.2 normal 1 sub cıkısmıs.cok param yok teyp için ayıracak.uygun fıyata bı 7250 bulun hemen alıyım benden teype en fazla 350 lıra calısır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    diğer işlemlerin yapım aşamalarını çekip koyarsın buraya bizde burdan izlemiş oluruz...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ramazantc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tırr tırr duyulmayacak tek toros benımkı.tabana dısardan atdıgımız pütürüde unuttum.tavanada yaparımda bende bıde e21 323ci var.sıstemı onda tasıyabılırım...3350 de 3 amfı cıkıs varmıs.2 normal 1 sub cıkısmıs.cok param yok teyp için ayıracak.uygun fıyata bı 7250 bulun hemen alıyım benden teype en fazla 350 lıra calısır
    350 tl ye 9350 alırsın hemde sıfır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)