yav tabiki cliocu tek başına suçlu değil tabi ,audi vurduktan sonra bilerek en sol şeride niye kastırıyor onu anlamadım bari orta şeride kadar geç ilerde sağda durmaya çalış..burdan sonrası böyle işlemesi gerekirdi.
Printable View
Audi'deki hasarı Clio karşılasın da tam olsun bari..Yazık serviste kaç saat bekletecekler boya için..
Siz ne soluyorsunuz merak ediyorum..
O şekilde kullanan birçok sürücü var trafikte..Clio yana kayıyorsa basarsın frene 3-5saniye sonra sola geçer yoluna devam edersin.Clio suçsuz demiyoruz ama olayın başı ve sonu Audi.
al işte. başka bir apaçi yuzunden mala muhtemelen cana zarar geldi.
allah korusun insanları bunlardan. bunları da olay sonrası cınnet gecıren vatandaslardan...
beyler hepimizin eşleri araç kullanıyor ve hata yapabiliyor dimi?
trafikte herkesi kendimiz gibi görmek yerine herkesi acemi düşünmeliyiz ve ona göre hareket etmeliyiz bence..
a5 suçlu olabilir ama clioda masum değil
en doğru yorum bu olmuş.
Makas atmaya başlarken oluşabilecek tüm riskleri üzerine çekiyorsun zaten başkası şeridinin içinde sağa sola kaydı diye audiyi suçsuz kılacak hiç birşey yok.
Audi hatayı makas atarken tereddüte düşmekle yapmış hız kaybedincede geçememiş kısaca inşallah volkswagenin sahibi kendine zarar verecek bir olaya karışmamıştır.
passatın yerinde olmak isterdim...
makas atması umrumda değil... bir çoğumuz benzer bir hataya düşebiliriz. Apaçi gibi zikzak yapa yapa gelmiyor Audi... Kötü şoförlük... Hepimiz akan trafilte bazen sağdan geçeriz muhtemelen...
Mesele kaçması...
videoyu en az 10 kere izledim.
arkadaşlar boşuna tartışmayın. audi zaten hatalı. ancak clionun yaptığı hareket bariz belli. audinin sağına yanaştığını görüp orta şeride masumane kaçmıyor. bariz şekilde audiyi sıkıştırmak için gaza basıyor.
şahsen ben birinin sağımdan makas atacağını anlasam hiç yoktan gazdan çekerim ayağımı makaslık yer bırakırım. clio audiyi sıkıştırıp frenlettirmek istedi. ancak audici vazgeçmeyince kaza meydana geldi.
esas suçlu burada tabiki audici ama cliocu da masum değil gerçekten.
altında 100-120hp si olan kendini süpermen falan sanıyo heralde fena güçlü makina :surucu:.
ozaman 200+üstü güçtekiler uçak 400 500 üstüde uzay mekiği ozaman
dalga falan geciyosun heralde yada sen ve senin gibiler nası araba kullanıyor 2 degil 8-10 gözün falan var galiba.arkadasım adam sola geciyo gözünün sag tarafı kontrol etme ihtimali ne
sag seritte audi yerine motor olsa nolcak basıcak durucak yada gecicek emniyetten devam edicek kafası calısıyosa iki araba arasına dalmaz zaten
ben de makas atmaya kalkan olursa aynısını yapıyorum, çünkü trafikte geçişler sağdan değil soldan yapılır. tehlikeli araç kullanan audi herşeyi haketmiş, umarım audici ve onun gibi kullanıp masum insanları tehlikeye sokanlar düz duvara çarpar da ölür..plakası 06 fe8308 miş https://eksisozluk.com/06-fe-8308--4382735
muge anli tt subesi is basinda :)
clio hatalıymış falan filan ? kardeşim o şeref***in yaptığı ne yaa, clio orda taklada atabilirdi can kaybıda olabilirdi. kendi adrenali için başkalarının hayatını böyle riske atamaz kimse. ''makascılar'' yaptıklarını bişey zannedip clioya passata vs suç bulmasın.
durumu değiştireyimmi beyler??
DHA nın sitesindeki video olayın dahada başını gösteriyor. Bence Passat ve Audi kanka, Daha önceki görüntüye bakarsanız passat soldan sağa makas atıyo audi peşine giriyor onlar beraber gazlıyorlar gibi sonra passat ortaya geçiyor audi sağına geliyor bir bakışma gibi bişey oluyor sonra audi gazlayıp devam ediyor bu sırada passat clio şerit değiştirdiği için sola yatıyor, audide görünen olaya imza atıyor. bu nedenle passat durmadı devam etti bence, delikanlı gibi tajip ediyor diyoruz ama tanıdık olduklarını burdan çıkardım bende.
ve bence audi makasa girdiğinde sol daha az yatsa clioya daha az darbe verecekti.
Video Galeri - Dha.com.tr
Oha oha oha oha oha!!!!
Bir kaç yorumu okudum gözlerime inanamadım!
Nerdeyse audili suçsuz diğerleri suçlu diyeceksiniz
Yuh beeeeeeeeeeee yuh
O audilinin anasını avradını gelmişini geçmişini soyunu sopunu yedi ceddini ...
Çarpışma anında audinin airbag mi patlıyor bana mı öyle geldi?
Audi tamamen hatalı o arabanın ordan geçmiceğini bilmesi lazım halen gazlıyo ama clioda hatalı adam ne sağ şeriten ne orta şeriten gidiyo aynasını konturol etseydi solunda kaçıcak azda olsa payı vardı kaçabilirdi
Allahtan arkadaş kamyon otobüs vb ağır bir şey gelmiyormuş. Gelseydi alırdı clioyu altına.
Yalnız clioyu kurtaran bence passat oldu.Hatta passatın yerinde başka bir araç olsa kaza karşı şeride bile sıçrayabilirdi.Passatı şeridinde o kadar tutanda ESP..Arkadan darbe yemesine rağmen ESP sayesinde araç yönünü kaybetmiyor.Bence tabi..
Ayrıca Audi şöförünede aracının uzunluğunu biri öğretmeli.Aracın ordan geçmeyeceği bariz belli..Suçsuz insanlara zarar vermeye kimsenin hakkı yok.
Passatı anlayamadım tam peşinden mi gitti yoksa beraber miydi audiyle abiler ?
burada audiyi savunanlar makasçı oluyorsa, clioyu savunanlarda gereksiz şerit işgali ve kontrolsüz şerit değiştirenlermi oluyor anlamadım şimdi :)
passat da ucuz atlatmış aslında
Clio'cuya suç bulanlar için yorum yapayım dedim ama hiç gerek yok. Ne desek boş...
makas atıcagını farkedip gazdan ayagını ceksin diyenler var ya mantıga bak
Hikayenin kahramanıda passat olsun o zaman, esp sayesinde hem clioyu tutuyor hemde kendini savurmayarak daha feci bir kazaya sebep olmuyor. Amma velakin 2 araçta hatalı bana göre
Clionun önünde ondan yavaş giden bi araba var , adam normal insanlar gibi orta şeride geçip yoluna devam edicek . Bakıyo aynasında passat var sinyal verip biraz orta şeride giriyoki , solun boşsa oraya geç diyo ve passat sola geçince şeride tamamen geçiş yapıyo. Clionun hatası nerde ben anlamadım
azmettiren clio , suçlu audi , mağdur passat olmus vıdeoda gorunene göre..
Audi geliyor diye frene basması gerekiyormuş. Clio'nun amacı Audi'ye yol vermek mi en sağ şerittekini geçmek mi diye sorarlar Clio'da da suç bulanlara.
Makas atmayı bilen adam arabasını tanır, nereden geçeceğini ne kadar hızlanıp yavaşlayabileceğini bilirdi eskiden. Şimdi herkes trafik herkes makas uzmanı olduğu için Clio'cu suçlu, Audi'ye laf yok.. Oldu beyler iyi günler, selametle.
Sizlerin veya sevdiklerinizin başına gelmemesi dileğiyle.
clio 60 70 yasında hacı dayı,yaslı bı teyze vs vs olamaz,illa makastan taraktan kürekten anlayan sanıyeler ıcınde hesap kıtap yapan 25 30 yasında ileri sürüş teknıgı olan bı söför olmalı haksız clıo,ya neyın tartısması anlamadım ben,tamam clıo aynaya bakmamıs sanırım sola gecerken ama zaten yavas sürüyor arabayı passatta sola gecıp sıkıntı olmasın dıye yol vermıs,insan gıbı takıp mesafesını korusa herkes hıc bı *** olmaz yollarda.audı agır oç malesef bu pozısyonda.
geçermi diye düşünmeyin sizde deneyin :D
audi tamam hatali ama clionun tam makasa giricekken audi makasa girmesin diye gaza yüklenmesi kendi sonunun sebebidir yine iyi kurtarmış bence
o audı keşke arkayı taktıgında kontrolu kaybedıp savrulup barıyerden barıyere vursaydı
krediyle alınmıs bir arac kaskosu zorunlu var umrunda değil tabi yaptırır gecer olan clioya oldu umarım maduriyetını bu video sayensınde giderebilir.
bu sekilde cok dar acıyla sagımdan geçmeye calısanlara asla yol vermıyorum hızlanıp arayı kapatıp arada sıkıstırıyorum
sinyal verip efendi gibi yol isteyenede her zaman yol vermeye calısırım ama sıkısık trafıkte 1 arac öne geçmek için serserilik yapanın asla yolunu acmam kaza yapsın umrumda olmaz
geniş yolda ve seyrek trafıkte kimsenin surusunu guvenlıgını tehlikeye atmıcak sekilde hızlı ve makas atarak kullanan olursa yolda acarım tebrık de ederim
makas keyıf için atılmaz hızını surusunu bozmamak için yol trafık müsaitse 1-2 arac gecmek için mantık cercevesinde atılır
Passatın yerinde olsam refüje sokarım o onun bunun çocuğunu
Valla biri makas atarken sikistirmak yerine yol vermenin daha guvenli oldugunun bir gostergesi videoyuyu tekrar dikkatli izlerseniz clio audinin uzerinde dogru geliyor neyse herkes suclu bu olayda ama fizik kanunu hizli ve buyuk nesne kucugu iter bukadar basit.