GÜNCEL FOTOLAR SAYFA 23 ve 39'DA
http://www.streetfire.net/video/bir-...uu_2420217.htm
Ekim 2011 de Gümrük'ten çıkan aracı Kasım 2011'de "kümes" şeklinde satın almamla başlayan bir marecanın hikayesi bu.
Aldığımda en ufak civatasına kadar sökülmüş bir arabaydı. Birtek torpidonun bir kısmı ile direksiyonu üstündeydi. Bir insan gaz pedalını bile neden söker ki yada fren kaliperlerini???
Motor bomboş bir blok şanzıman kırık boş bir kovandan ibaret.. Elektrik tesisatı ecu vs fareler yemiş diyeyim siz anlayın
Aklımda motor tesisat vb eksikleri kazalı meganımdan tamamlamak vardı. Bir nevi swap işide denebilir aslında.. Hemen Megane'a girişip iliklerine kadar söktük arabayı***** fren sisteminide komple MEgane'dan geçirecektik. Böylece frenler daha etkili olacaktı. Kendi diskleri R9 diski gibi birşeydi
Evdeki hesap çarşıya uymadıDedim .ıçtığımız an bu andır
Williams F7R700 bendeki motor F7R714 Blok hesapta aynı ama sığmadı arabaya
Radyatörü vs geçtim motoru koymak için söktüğümüz ön paneli bile takamıyoruz
Derken hummalı bir çalışma ile farkları çözüp gerekli işlemleri hallettik.
Derken motor oturdu ama tesisat ile ilgili sıkıntılarımız vardı. Ben hesapta megane torpido tesisatını clioya göre uyarlayaıp takacaktım. Motor tesisatı zaten megane. Soketleri tak çalıştır. Ama oda olmadıTorpidoyu söktük ama tesisat biraz kalın geldi toplanamadı torpido. Mecburen Clio torpido tesisatı ile devam ettik yola. Bu durumda ecu pinoutlar clio torpido tesisat şeması vs gerekti. Allah'a şükür onuda bulduk. Hemde orj kitap halinde
Derken başladı elektrik işleri...
Elektrik 1 haftada bitti ama gel gör ki radyatörü tam anlamıyla oturtunca motora dayandı. Napalım? Tampon demirini kesip radyatöre denk gelen kısmını öne alalım. Havuzuda bütüyelim iş bitsin dedik. Bittide
Araba çalışır yürür hale geldiğine göre sıra geldi boyaya. Kaportadaki yoklamaları hallettikten sonra tavan dahil kendi rengine boyadık.
Artık arabayı incik boncuğu ile toparlama zamanı geldi. Toparladık Allah'a şükür. Fakat iç kısımda parçaların %30u falan ya eksik yada paramparçaydı. Çok zorladı beni.
Arabayı bitirdik. 2 ay kadar ruhsatı ile uğraştık. Araç orj 2.0 gümrük evrağında 1.2 ruhsatında ise 1.4 yazıyordu. Tabiri caizse ayıkla pirincin taşınıÖnce ayıkladık sonra motorumuzu işletip trafiğe çıkardık arabayı. Ama dert tasa bitmedi. Araba marşa bas 5000 D/d çalışıyordu. Biraz söküp dağıttım onuda çözdüm..
Zaman görselliğe eğilme zamanıydı. Önce Özgür'den Compomotive'leri aldım. Ardından yana yakıla arayıp bulamadığım sislerden vazgeçip elimdeki sisleri tamir yoluna yöneldim. Cam döktürürkende farklı bir renk seçtim
![]()