155 Q4 Çok güsel bir aradır ama düzgün bulmak çok zor ve iyi para harcamanız lazım düzgün kaliteli bakım yapılmassa çok üzer ama düzgün bi Q4 çok zevk verir kullanıcısına :)
Printable View
155 Q4 Çok güsel bir aradır ama düzgün bulmak çok zor ve iyi para harcamanız lazım düzgün kaliteli bakım yapılmassa çok üzer ama düzgün bi Q4 çok zevk verir kullanıcısına :)
Hem de bir sürü hiç gözüktüğü gibi değil
Abi elleriniz dert görmesin 2 gündür ara ara girip kaldığım yerden devam ederek büyük bir zevkle okudum. Hep q4 ü merak etmiş ve sahip olmayı istemiştik nasip olmadı inşallah ileride bir gün olurda kullanırım :)
hayatımda ilk olarak Q4 ü hollandadan gelen bir tanıdığımızın aracı olmasıyla tanıdım.
bu ne biçim araba arkadaş demiştim.biraz turlayınca ağzım kulaklarımda indim arabadan.bu dediğim çok uzun yıllar önceydi.
belki bir çılgınlık yapıp Q4 alıp yapabilirim.kısmet diyelim.araçtan çok uzağım bilgi açısından ama yazdıklarınız aydınlattı bir nebze.alıp kurcalanacaksa 94 ü alınır gerisi biraz uğraştırır gibisinden bir yorum çıkardım.
parmaklarınız dert görmesin.
Bu arada çok güzel paylaşım olmuş Hakan abi. Q4 bana göre emsallerinden biraz daha fazla sağlam. Tek ve en büyük eksisi ağır olması ve 5. vitesin kısa olması(çaresi var). Bu arada asıl q4 için en büyük sorun hararet cehennem gibi sıcak çalışması. Onuda ayarlı termostat ile bir nevi de olsa azaltıyorsunuz. Orjinal beyni 1.4 bara kadar destekler. Bence bu güzel bir artı.
Q4 den sonra beğenebileceğim arac q4 ün 2 katı fiyatı. Aynı zamanda yürütmek için de q4 ün 2 katı para harcamam gerekiyor. Bence hem turbolu hem 4x4 olarak,aynı zamanda alfa olarak yürütmesi en ucuz araba...
Hakan abi ellerine sağlık , çok güzel bir anlatım olmuş , belgesel niteliğinde valla.
Q4 den hiç bir şey olmaz ancak sahibini sinir hastası yapar:):):)):):)::):):):)
Amaç önemli ya :)
Kendimi çırak yada kalfalık seviyesinde geliştirmek istiyorum derse insan 155 Q4 alsın :)
İlla eli birşeyler tutar olur :)
Kör olsa bile 155 adamı usta yapmasa da kalfa yapar :)
Bu arada Q4 için konuşuyoruz 155 in diğer modelleri hele ki TS olanları sorunsuz bir şekilde yollarına devam ediyor :)
Ben bu arabanın goruntusunu her zaman cok karakterli ve karizmatik bulmuşumdur. Şaka bir yana ozellikle onden goruntusu inanılmazdır. Aynada bir Q4 gormek korkutucudur. İçi geniştir. cok rahattır. O yıllara gore cok guzel bir kliması vardır. (Şu anda bile bir cok firma boyle bir klima sunmuyor) Cok yakmasa ve biraz sorunsuz olsa herkesin alıp binecegi efsane bir arabadır. (Ben de bir ara almayı dusunmuştum)
Hakan yazı super olmuş.. Eline saglık.
Herseyi gectim, Q4 beni arabaci yapan arabadir. 2006da aldigimdan sonrasi hqyatim cok degisti.
Sunroof su alıyor, vanrantör sesi var,motorun çeşitli yerlerinde yağlanma var dıştan gözüken, sanayi işi yay takmış sahibi şu anda ama bildiğim kadarıyla 155e yay yok, Özensizce kullanılmış iç kısımları parçalanmış 8yada 9bin fazla verirmez bence. Netteki kırmızı prins LPG TS daha mantikli
Aksayardaki siyah 155ts ilk sahibi bayandı temiz gözüküyor fakat ilan açıklamasında motor için % 70 demiş bu ne kadar açıklayıcı bilmiyorum. Ataşehirde 155 q4 satılık temiz gözüküyor 13bin istiyor. belki bir düşes olabilir.Bakmak lazım
maxidayı çok güzel hazırlamışsın
arabayı full bitirmişsin
:icon_tup:
arkadaşlar bu yazıdan sonra çok soru gelmeye başladı
özellikle 96 modeller daha iyi değilmidir? diye düşünenler oluyor.
bana sorarsanız Q4 için önemli olan aracın temiz olmasıdır,yoksa çok uğraşırsınız
immobilizer-hava yastığı tabiki iyi şeyler.
ama mesela çamurlukların şişik olması kişiden kişiye değişir
çünkü özellikle arka tarafta lastikler çok içerde kalıyor ve bu uyumsuz bir görüntü.
resimlere yada aracın model yılına takılmayın, aracın kendisine odaklanın,
almadan önce mutlaka "Q4 bilen" birine baktırın.
Yazıya, direksiyon tur testi videosu eklendi
Q4 direksiyon tur - YouTube
Adama sormuşlar ne iş yapıyorsun diye Adam cevap vermiş ALFA ROMEOM VAR...
Lancianın konforlusu. Malzeme ve işçilik lancia ya 10 basar. Sorunsuz oldumuda verdiği keyif hiç bir şeyde yok...
Bu aracı sadece arada sırada baktığım dergi koleksiyonumda bahsedilen sayıda görmüşlüğüm vardı açıkcası incelemesini bile okumamıştım. Çok açıklayıcı olmuş ellerinize sağlık.
http://www.awdwiki.com/images/tempra...edra-155_x.jpg
Bu şekil derki tabi bana göre. El frenini çekince ön taraf boşa çıkar. Çünkü Ayna olan yerden arkaya gidiyor ve oradaki sistemde güce binince kilitleyen bir sistem QDF3H - Quaife Engineering
bence buna benziyor buda yüke gelince çalışıyor..
Ama araba senin sen daha uzmansın.
Hakan Bey bu Q4'lerin orjinal bujisi Golden Lodge 25HL'mi ?
Eğer öyle ise siz bu bujiden Türkiye'de bulabiliyormusunuz ?
Kaleminize sağlik :)
Güzel bir paylaşım olmuş abi eline sağlık.
Bosch'un elektrot araliği 0.7mm.
Bosch w5d daha doğru bir tercih olacaktir.
Bu listeden bende de var. Bosch, ngk, denso, champion, denso ve autolite karşiliklari kodları ile var elimde ama bana golden lodge lazim.
Zaten şu an kullandiğim ngk bpr6e 0.9mm. Orjinal parça olarak serviste satilan bu.
Connecting site...
düşünenler bakabilir fena durmuyor
bende bi ara bursadaki alfa bayisinin kızının ( tabi o yıllarda baya bi gençtim :D ) arabasını alıyodum son anda kıyısından döndüm kemikli ve sert vites geçişlerine ve motorun sesine hastayım
emegine saglık
Wr6dtc q4 bujisidir. 3 tirnaklidir. Baska buji backfire yapar. 3 tane q4 eskittim, en saglim performans wr6dtc idi.
Eline sağlik hakan abi baştan aşağiya tanimiş olduk 155 i bizdede 33 vardi 1.5 boxer motor iyi zaman harcamiştik sesi gidişi cok başariliydi.
birde kendi aracin için yaptiklarini bi konuda toplasan abi
abi şimdi burada sana sistemi mekanik olarak anlatabilmem imkansız
dediğim gibi yapı olarak arada bir ayırıcı (ön-arka) olmadığından sistem sürekli 4 çeker
el freni çektiğinde yada virajda gaz pedalından ayağını çektiğinde de araç 4 çeker (olması gereken)
edit:
Q4 ü çekiciye bindir ön tekerlekleri kaldırarak, hani eski sistem
arka tekerler yerde, ön havada çekici aracı çekiyor düşün (ön tekerlekler dönmüyor haliyle)
el freni inik, vites boşta
bu durumda bir süre sonra viscous coupling bozulacaktır
senin söylemene göre birşey olmaması lazım o şekide
daha iyi resimlerim var:)
https://lh5.googleusercontent.com/-n...800/q4_4x4.jpg
Bu resimlerde lancia delta integrale, aktarma yüzdeleri farklı belki ama yapı aynı
(Q4 = ön:%47 arka:%53)
https://lh3.googleusercontent.com/-Y...a-delta-hf.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/-q...delta-hf_x.jpg
orjinali bosch WR6DTC
goldenler alfa 75 lerde falan kullanıldı
yazıda zaten WR6DTC olduğunu yazmıştım fakat 4 tırnak demişim
3 olarak değiştiriyorum
bu arada gürsel
backfire falan yapmıyor başka buji
edit:backfire > misfire olacaktı galiba?
en güzel B8EGV fakat ömrü gerçekten kısa 3-4 bin zor gider
ha araba standartsa zeten STD bujiden başka birşey takmanın anlamıda yok
benim soğuk buji takın dediğim arabanın turbo basıncı 1.3 bardan yüksek olan
Senden sonra bayağı kitap karıştırdım. Fakat o yıllarda amcamlar hep lancia ile ilgienmiş. Lancianın diff. yağının özelliklerinden bile bahsederken alfayı hiç ellememişler. Tek bir parça olan resim var quafie marka. O senin önden arkaya geçişi yapan parçaya benziyor. yani diferansiyel gibi üzerine ayna takılabiliyor. Bende o parçanın çalışmasına bakarak bir yorum yaptım zaten. zaten oranıda belirleyen o parça gibi görünüyor.Ama ön tekerlekler havada arkalarda dışarıdan bir güç vasıtası ile döndürülürse ve ön tekerlekleri sabitler isen sistem bozulabilir. Ama genede sen yusufa sor derim. Genede bizimki gibi araçlarda el frenini çektiğinde önler boşta kalır hatta gaza basınca önler patinaj bile yapar. ama sonra ne olur bilemem. ben bir kaç sefer yaptım. ön lastiklerden dumanlar çıkıyor.....
Bir tek audi coupe quattro el frenini çekince önler kilitleniyor. sokak hali çok can çekiştirici. 165 hp lik olanı turbosuz.
kitapları daha karıştıracağım. yada sen yücel veya yusufa soracaksın.
linkteki ürün bizim arabada yok, ha bu da bir kilitli differansiyel çeşidi
bunun karşılığı bizde arkadaki diff, Q4 te torsen 5.1 kilitli diff var arkada.
Q4 tork dağıtıcısı ise farklı bir yapıda
QDF3H - Quaife Engineering
yeni resim:
arka diff: torsen 5.1 kilitli diff
mekanik yapı ve duruma göre %10 dan %100 e kadar kilit mümkün oluyor bildiğime göre.
https://lh6.googleusercontent.com/-t.../rear_diff.jpg
EDIT:
https://lh3.googleusercontent.com/-K...4_4x4_yazi.jpg
abi paylaşımına da aracına da hasta oldum. :) Allah her daim güle güle binmeyi nasip etsin, maaşallah diyorum. ;)