Selamlar, tekrar
Bir yeni araçla daha buradayım. Son 6 ayda bir çok araç değiştirmiş oldum, ancak burada bir konu hak ettiğini düşündüğüm yeni miniğimizi sizlere tanıtmak istiyorumAilemizde koleksiyonluk olarak kalmasını istediğim, ve gerçekten kısa sürede inanılmaz keyif aldığım bir araç oldu kendisi.
Özel ve ender olan otomobilleri hep sevmişimdir. Bu da aklımda hiç olmayan - hatta varlığından tesadüfen haberim olan - Türkiye'de az sayıda, dünyada dahi limitli üretilmiş bir model olan Fiat 500 C Anniversario. Kelime anlamı "yıl dönümü" olan Anniversario, 500'ün (İtalyancasıyla Cinquecento) 1957'de üretilen ilk versiyonunun günümüze uyarlanmış, ve 60. yılını kutladığı bir seri. Kendisi 2017 model , 38.000km'de 1.2 Atmosferik 69 hpcik ve dualogic şanzımanlı bir miniş. Adından da anlaşıldığı gibi cabrio vari, 500 sınıfında full sayılabilecek bir donanım ile geliyor. Standart 500'den farklı olarak sadece bu seriye özel "Riviera Yeşili" iç ve dış renge, (bir de Sicilya Turuncusu rengi mevcut ) 60 yıl öncesine atıfta bulunan teneke tasarımlı krom ve beyaz jantlara ve eski fontla yazılmış Fiat Logolarına,yine krom bir çok detaya (ön kaput çizgisi, yan aynalar ve kapı kolları ile cam çerçeveleri) ve dönemin bayan mayolarını andıran koltuklara sahip. Bunun dışında led ön gündüz farları, mercekli farlar, mercekli sisler, led arka stoplar ve sinyaller, hız sabitleme-limitleme, tam otomatik klima standarttan biraz daha büyük bir multimedia ekranı, Apple Carplay vs. gibi özellikeri var. Araçta sadece hayalet ekran mevcut değil. Bunun dışında da cabrio olduğundan tente bir tavan ile geliyor.
Satın almayı düşünenler, özellikle çocuklu aileler için kısaca anlatayım ; Aldıktan sonra direk yazlığa devam ettik, muayenesi aldığım ilk gün bittiği için muayenemizi de geçtik ve yazlığa ulaştık. Uzun yolda kullanımı oldukça konforlu. Şanzıman robotize olduğundan oldukça yavaş ancak insan zaten hızlı gitmek istemiyor. Vites geçişleri duraksamalı ve ağır, süspansiyon ise çok rahatsız edici olmasa da sert. Lastikler 195/45/16 ölçülerinde olduğundan biraz onlar da sert hissettiriyor. İzolasyon olarak fena sayılmaz, tente çok rüzgar sesi almıyor (şaşırtıcı bir şekilde), ancak yol sesi için aynısını söylemek zor tabi. Bir de yan aynalar biraz fazla titriyor, bu da aynadan görüşü biraz bozuyor. 120 km sabit gelerek keyifli bir yolculuk yapmak mümkün, bu hızın üstüne cıkıldığında ise oynak şasi biraz tedirgin ediyor. Araçta 7 airbag ve isofix mevcut. Özellikle bebeğimiz üstü açıkken çok keyif alıyorIsofix takmak birkaç saniye sürüyor, isofix bağlantılarına ulaşmak çok kolay, koltukların görünen bir yerine monte etmişler. Çocuk koltuğu ile dahi oturma alanı gayet yeterli, 4 kişi rahat bir şekilde yolculuk yapabilir. Arka diz mesafesi bana ayarlı koltuk ile oturduğunuzda yaklaşık 1 karış daha kalacak şekilde duruyor. Koltuklar son derece rahat. Bagaj standart 500 den küçük, üst kısmı tente için ayrıldığından alçak, ancak 1 adet orta boy valiz ve birkaç küçük çanta alabilecek kapasitede. Tavanı istediğiniz konumda ayarlayabiliyorsunuz, ister sunroof gibi, isterseniz cabrio olarak kullanabiliyorsunuz.
Eşime Fiat 500 ararken tesadüfen denk geldiğim bu model biraz uğraştırarak bize nasip oldu. İlk olarak İstanbul'da imiş, buradan Mardine ikinci sahibine gitmiş ve son olarak Ankara plakasıyla 4. sahibi olarak bana ulaştı. Hatasız ve boyasız olarak bulabildiğim için kendimi şanslı hissediyorum, keza bu kadar gezmiş olmasına rağmen oldukça diri ve temiz bakılmış. Kısa bir süre ilanda kaldıktan sonra sahibine ilan dışı ulaşarak alabildim![]()
Araçta extra olarak bir tek ses sistemi mevcut, Aktepe Sound'da orjinal ses sistemi yerine Focal'in ses sistemi tercih edilmiş, zaten minyatür olan bagajına da minyatür bir Cadence subwoofer eklenmiş![]()
Cam filmi, krom plakalıklar dışında yapmak istediğim pek birşey yok şu an için....
Fazla uzatmadan bir kaç fotoğrafını sizlerle paylaşmak istiyorum, hepinize kazasız belasız sürüşler, ve yüzünüzü güldüren keyifli otomobiller diliyorum...
1957'deki hali;
Abisi ile, kendi rengine yakın bir branda buldum;
Mayo desenli koltuklarımız:
İç mekanı hiç çekmedim; temsili iç mekan fotoğrafları :
![]()