Tekrar merhaba foruma katılalı yaklaşık altı ay oldu , aracımın konusunu açma fırsatımı işimden dolayı pek bulamamıştım keza araçla uğraşmak da ayrıca zamanımı alıyordu. Şimdi kısmet oldu ayrıca ayrıntılı bi şekilde sizlerle paylaşımda bulunmak istedim . Çoğu insanın hayellerini süsleyen bir araç olduğu aynı şekilde benim de çok isteyerek takipte olduğum vteci sonun da almıştım . Sedan istiyordum açıkçası ama kasası düzgün bir vtec bulunca almak istedim . Motorunda sıkıntılar çıkmasını bekliyordum açıkçası çok da baktırma fırsatım olmadığı için gün içinde kendi baktığım aracı İstoç İkitelli'den satın aldım. Akabininde hemen yağı suyu vs. değişikliğini yapıp yaklaşık 500 km kadar kullandım. 1 hafta sonra araç nasıl toplandıysa benden önceki kişi lanetdaim toplayıp satılığa çıkarmış sanırım ay yataklarını parçaladı araç hemen sonrasında aracı yatırdım . Yaklaşık bir ay sonra aracı çekiciyle sanayiye çekip durum kontrolü yaptığımızda blok dikişi gözükünce tüm modifikasyon vs. hayellerim çöpe gitti aslında darton gömlekli blok minikslerden alacaktım fakat standart koyup adam gibi kullanayım dedim ve başladım işe .
ilk önce çekiciyle aracı götürdük
Maslak sanayide ustalar bilir motor arayan sarıyerli genç diye anıldım bi ara o kadar inada bindirdim işi şükürler olsun sonunda bulduk tertemiz bi komple motor.
Akabininde motoru karterden açıp ay yataklarının parçalanıp yağ filtresine kadar gittigini oralarda kaldığını gördük araç en son marşı kapattığımda zaten lamba yakıyordu basıncı düşürdü demek ki .
karterden açtığımızda ki durum sağ alt köşedeydi sanırım orda dikiş vardı blokta.
Aracımızı çekip götürdük tekrar kapıya ve bende herkes gibi başladım sökmeye aracı . İçini dışını gereksiz kablo tesisat vs. herşeyi söküp temizledikten sonra tekrar eski haline döndürdüm .
Görüntü kalitesinin düşüklüğü için üzgünüm fakat anlık çekilen resimler olduğu için pek net olmadılar.
Koltuklar ve Kapı döşemelerimiz biraz ev usülü oldu ama gayet net şekilde temizlendi kapı içi ses yalıtımları yapıldı.
Hazır aracımız yatarken iç dış komple elden geçti.
Tabi bu arada motor arayışları devam ediyordu. Bir çok motor bakıldı edildi fakat ya faturasızdı ya da fiyatlar çok yüksekti . En sonunda minikslerde motor olduğunu duyup faturalı b16a2 yi ele geçirip hemen takma işlemlerini Honda Erdem de maslakda bizzat 3 gün başında durarak yaptık Fakat motoru çıkarmaya çalışırken civataların somunların vs. nasıl olduğunu görmenizi isterdim o derece sıkıntılıydı onlarıda orjinal civatalarıyla somunlarıyla değiştirip klima kayışı knock sensor tps sensör motor elektrik tesisatı komple değişip yenisi takıldı.
Ufak bir kaza yaptıktan sonra kaldığımız yerden devam zaman oldukça arabayla uğraşmaya çalışıyorum genelde yatıyor işler yoğun olduğundan , neyse kafama göre uğraşıyorum birşeyler yapmaya çalışıyoruz sizlerle paylaşmak istedim tekrar yapılanları vs. Komple boyamaya karar verdik aracı rengi milano kırmızıydı benim pek hoşuma gitmiyrdu açıkçası jetta kırmızısına karar verdik çok hoşuma gitmesede gece harika duran bir renk çıktı ortaya farlarımızıda taiwan malıymıs sonradan anladığım eagle farları da taktık . filtre çok eskiydi onlarıda aem dryflow özellikli bir filtreyle değiştirdik o arada cam motoru ıvır zıvır oem spoiler da takıldı resimler de göründüğü gibi oldu güncelledikçe zaman oldukca paylaşıyorum inş hoşunuza gider saygılar.
Tavan boyatılmaz diyenlere gelsin buda.
Dalgalar vardı sağ kapıda kapatalım dedik
farlarımız
Devamı geliyor kısa zamanda