Abi merhaba. Birebir konuşmadık ama takıldığım zamanlarda alfisti'deki 159'unuzun konusunu, ardından gelen megane rs'i takip etmiştim zatenGiu da hayırlı olsun. Kafası benim gibi kırık arkadaşları takip etmek zor olmuyor
Dediğiniz gibi, harcadığım değil de piyasada satılabilir gördüğüm fiyatı veren var ama kafamda alternatif bir çok araç üretsem de hepsi de bir noktada eksik kalıyor.
Eksisini kroniğini bildiğim sorununu hallettiğim, ömürlü değişmesi gereken parçalarını değiştiğim bir aracı bırakıp yerine bilmediğim herhangi bir aracı alacak olmak zor geliyor. Kafamdaki araçlarla ilgili ara ara konu açıyorum, örnek vermek gerekirse çok geniş bir skalada 508 sw var mesela, çok absürd değil ama pedalın altında böyle bir güce alıştıktan sonra ara hızlanması çok ağır olan bir aracın süspansiyonu ve geniş alanı ne kadar mutlu edebilir bilmiyorum. Ya da f20 benzinli modeller var bir yandan. Düzgün bir kombinasyon ile oldukça şık ama bu sefer hiç yakıt göstergesine ortalama tüketime bakmayan, rahatça gaza basan ve 8 litreyi zar zor geçen beni tüketim olarak yorabilir. Yine aynı şekilde ibiza - polo - a1 benzinli modeller tüketimde olduğu gibi iç hacim olarak da üzebilecek. Golf'ü şahsi olarak beyaz ve siyah harici bir renk olmadan düşünmüyorum, bi de her yerde varlar. İyi alıştık alfaların dikkat çekmesine. Ne kadar o sebeple almasam da park ettiğim yerde bir çok benzer yüzün içinde sırıtması hoşuma gidiyor
Sen de güneydoğuda çalışmıştın abi sanki. Yollar benzer. Şöyle söyleyeyim, süspansiyon ve konfor kalitesi sıralamasını aynı araçta 3-4 farklı kombinasyon ile denediğim için bende bayağı sağlam tecrübe bıraktı. Daha önceden HR ve Eibach Prokit'i orjinal amortisörler ile sonrasında D2 coiloverı kullanan bana göre coil'ler neredeyse en sert ayarda bile yaylı araçtan yumuşaklar.
Sertlik sıralaması : Eibach > HR > Coilover => Orjinal süspansiyon
Yol tutuşa katkı : Coilover > Yaylar > orjinal süspansiyon
Bozuk yolda sertlik orta dereceden üstte olursa biraz tıkır tıkır oluyor ama yarış arabası gibi şoku tek seferde atlatıp on defa esnememesi falan çok iyi. Hatta ankaradan aynı araca sahip bir arkadaşım benim araca bindikten sonra hala arabayı satacaksan coilleri sök bana ver diyor. Bence bozuk yolda kullanımda çok sorun yok. Ben mesela yaylı halimden 1 cm falan yüksekteyim ortalama, sertlikse düz yolda daha fazla ama şok anında daha konforlu. Eşim coilden sonra hiç sertlikten söz etmedi meselaBence olumsuz bir durum yok.
Evet ilk aracım.Şoförlüğüm dahi yokken gözümü karartıp gidip aldığım bir araç. Hikayesi falan geniş. Ama yorgunlukla karışık maddi pişmanlık oluyor bazen. İnsanı da o yıpratıyor. Peder bey bile illa harcayacaksan satıp daha pahalı bir araç alsaydın diyor. Çevre baskısı had safhada. Ayrıca manuel - yarı bronz balata olması sebebiyle eşim kullanamıyor. İhtiyaç anında rahatça kullanabilsin diye de değişim istiyorum. Tabi bunlar satma nedenim. Satmama nedenlerim çok daha fazla
Tabi baskılanmış durumda biraz.