Herkese Selamlar;
Alfa Romeo 159 (bknz: http://www.techturkey.com/forum/otom...tml?highlight= ) aracımı aşkla kullanıp , bir anlık gazla sebepsiz şekilde sattıktan sonra 2 buçuk ay kadar 2011 Opel insignia kullandım, toplamda 2800 km dayanabildim ve hiç ısınamadım.
Öylesine ilanlara bakarken bir Brera gördüm, bütçemin epey üstüydü, ancak Alfa galerisi'nin sahibi arkadaşım Volkandı. Düşündüm taşındım, nasıl öderim ne yaparım diye düşündüm. Volkanla da telefonda epey konuştuk , arkadaşlarıma danıştım , tabi ki "alfa alınır mı", "olm brera alınır mı evladın olur , scirocco al , cooper s al, rcz al" diye ısrar eden çok arkadaşım oldu ancak hiç birisi rüyalarımı süsleyen otomobiller değildi.
Bu sene bazı harcamalarımdan kısarım ama Brera'ya binerim dedim ve bismillah diyip arkadaşımın hem ödemede kolaylık sağlamasıyla , hem de araca takas imkanı sunmasıyla hayallerimdeki otomobile kavuştum.
2006'dan beri hayallerimi süsleyen Brera , benim için her zaman uzak bir seçenekti, lüzumsuz motor seçenekleri, yüksek vergi kasko, yakıt tüketimi değerleri ile hayallerimde kalacak bir otomobildi ancak kaç kere 30 yaşında , bekar olacaktım değil mitam sırasıydı
Aracım 2006 model 103.000km'de 2 parça boyası olan bir araç.
Üzerinde opsiyonel olarak 19" Ti jantlar mevcut.
Yakıt bilgisi vermek gerekirse;
Sadece 2 gün kullanabildim, her kontağı açışta sıfırlanan Trip Bauto bilgisine göre, 17 km'lik caddebostan-kavacık yolunda sabah, ümraniye bağlantısında az dur kalk trafik ve açık yol olduğunda dikkatli kullanımla 9,9 lt/100 km değerini yakaladım. Aynı akşam normalde 40 dakikada döndüğüm yolu 2 saat 10 dakikada döndüğümde 18lt/100 tüketim gördüm. ( keskin gözlü arkadaşlar söylemeden ben söyleyeyim, 159 ve brerada önde park ampulü kullanmadığım için ampül uyarısı veriyor, bir arıza yok)
Şimdilik 1-2 fotoğraf paylaşıyorum, 159 konusunda da olduğu gibi bu aracın da kat edeceği çok yol var
159'u her zaman park ettiğim yerde kıyaslaması
![]()