Bugun sabah menemen - manisa,
Oglen manisa - gaziemir
Aksam ustu de cilgin trafikte gaziemir - menemen yaptim.
Sabah hava 25C iken yag sicakligi akan trafikte, tatli tempoda 70-75C'de kaldi. Termostatimiz 70C'de acmaya baslayip, 77'de tam acik oluyor.
Oglen ve aksam ustu hava 30-35C arasi idi, yine otobanda tatli gazlamali acik trafikte 75-78C idi.
Oglen sabuncubeli tirmanmasinda ful gazlayarak yag max 89C'yi gordu, su bu esnada 97C'ye kadar geldi. Eski sogutucu ile burada yag kolaylikla 100C'ye dayanirdi.
Akşamüstü yine bornovada yaklasik 10km adim adim giden tam tikali trafikte ise su 80'lerde, yag ise 75-78C'de kaldi. Burada devamli calisan radyator fani yag sogutucuya da direkt fayda ettigi ortada. Çünkü gecmiste bu tur sıkışık trafikte yag 100C'ye dayanirdi.
Toparlarsak, bu kadar ugras ve maddi harcama işe yaradi.
Ama malesef cozemedigim, cok zarari olmasa da beni tabiri caizse uyuz eden bir sorunum daha var, bunu sizlere danismak isterim.
Aliex'ten aldigim yag sicakli sensoru ve gostergesi, meth kit devreye girdiginde, sadece pompanin calistigi anda yag sicaklik gostergesini sacmalatiyor. Pompa calisirken yaklasik 3-4C daha yuksek yag sicakligi gosteriyor. Hatta sicaklik arttikca, sapma da artiyor.
Bu sikinti neredeyse son 1,5 yildir falan mevcut. Sorunu comek icin simdiye kadar denedigim seyler:
- yag sicaklik sensor ve gostergesini yaklasik 5 yildir kullaniyorum. ayni surede hep metj kit de vardi, bu sorun yazdigim uzere sadece 1.5 yildir mevcut, yillarca ayni setup sorunsuz kullandim yani.
- aliex tedarikli yag sicaklik sensor ve gostergesini yeniledim, sorun duzelmedi
- meth kit kontrol unitesini sifirladim, duzelmedi.
- aku ustunden araca ile surus yaparken voltaj okumasi yaptim. Sakin giderken 14. 2 V, rolantide 13.9V, meth kit devreye girdiginde ise yaklasik 13.7-13.8V besleme olctum. Benzer meth kitli araclarda voltaj seviyesinin ayni oldugunu soyleyen arkadaalarim oldu, meth kit kullanan arkadaslar yorum yaparsa sevinirim.
- yag sicaklik gostergesi beslemesi uzerine gurultu sonumleyici line filter devresi alip taktim, sorun yine duzelmedi.
Bundan sonrasinda, eger aracin aku/alternatorunden bir suoheye gerek yoksa (diger meth kit kullanicilarindan aldigim yoruma gore sorun yok gibi) tek ellemedigim pompa kaliyor. Onda da bosphorus kemal'in tavsiyesinw istinaden komurlerini yenileterek ilk denemeyi yapacagim.
Var midir meth kit ile yag sicaklik sensorunde boyle bir sacmalama yasayan???