Güncel fotoğraflar 5.sayfada
herkese selamlar...
Bmw aracımı sattıkdan sonra uzun arastirmalar yaklasik 1 sene once basladı bakmadığım 350z ve s2000 kalmadı düşük km kazasız kurcalanmamış araç arıyordum kafayı takmıştım bikere
Türkiye'deki 350zlerin hepsini tek tek gidip baktım gördüm ve kendi kriterlerime uygun temiz sorunsuz kazasız aracı buldum gösterdim ve aldım ama bu kadar kolay olmadı
İstanbul'a geldim 350z sahibi arkadaşla oturduk konuştuk istediği rakam bana yüksek geldi 1tl bile inmedi sağolsunbende döndüm Ankara'ya düşündüm düşündüm o para verilir mi verilmez sor soruştur sonra yaaa aq şimdi almıcazda ne zaman alacaz dedim ve 3 gün sonra gittim manuel 2004 model 2006 trafik çıkış 68 bin km (no mil) aracımı aldım
Sonunda almıştım aracımı İstanbul'dan Ankara'ya 4 saatte getirdim hep merak ettim uzun yolda ve şehir içinde ne kadar yakıcak bu canavar? depoyu fulledim 140-150 yarım depo geldim şehir içide aman aman benzin yakmıyor gayet normal
Ankara'ya gelir gelmez aracımı Nissan'a götürdüm hiçbirşeyden anlamadıklarını gördüm ve koşarak hemen Meray servis'e götürdüm bu aşamada öncelikle aracın ağır bakımlarını yaptırdım komple aracıma baktırdım ufak tefek bişiler çıkacağını şimdilik biliyordum
Hemen teste çıktık gidişini çok beğendiler araca baktırdığımda motorda hiçbir çıkmamıştı orjinal olmayan hiçbir parça yoktu baştan aşağı baktırdım motordan yırttım alt takımda bişi çıkmamasına rağmen tüm parçaları sıfırlıcaktım oem bi şekilde
Coilover'ın markasız custom olduğunu gördüm ve sağ arka patlaktı gitti gidicek durumda şimdi başladık dedim ve ilk olarak coilover masrafı çıktı D2 coilover sipariş ettim zamanında 900$ olan d2 racing şimdi 1500$ olmuş vayyy dedim devaam
Arkasına debriyaj aşırı sert olduğunu farketmiştim debriyaj bitmeye yakındı belli ediyodu kendini sıyırma olmuyordu ama acayip sertti sordum soruşturdum CC clutch seti almaya karar verdim debriyaj+volant değiştircektim
350z iç derileri çok kaliteli 2006 model olduğuna rağmen yıpranma yırtık vb. bulamadım ama aklımda hep komple alcantra yapmak vardı ve hemen cem abiyi aradım randevu aldık dedim yaz okulu bitsin tatil yapıp geliyorum ağustos sonunda(cem art adali)
Tente normalde siyahtı fakat bordo tente ile değişti ve gayet mükemmel oldu Ankara'ya geldiğimde tente motorunun bakımlarını yaptırdım herhangi bi sıkıntı çıkmamasına rağmen bikaç bişi orjinal ile değiştirdim kafam rahat olsun ilerde masraf çıkartmasın ,
Araçta şuanda extra olarak sadece R35 Skyline egzoz var sesi baya baya atmosferik GTR gibi beni baya baya tatmin ediyor hiç elletmemeye karar verdim onu da paylaşacağım ,
Mevcut gücünü görebilmek için dyno'ya çıkartmak istedim. Bu konuda yaptığım uzun araştırmalarda Ankara'da malesef bulamadım bildiğim stock 283hp
Kaputta ve genel olarak çok fazla çizik ve hare var midemi bulandırıyordu artık çok yere basık olduğu için kaputa taş çok geliyordu komple koruyucu film kaplatmaya iç dış detaylı temizliğe randevu aldım
Üzerinde 19 volk racing TE37 jant ve saçma bi spacer vardı fakat replika sevmediğim için 18 orjinal te37 alıp lastik et ebatlarını büyütmeye karar verdim bu sıradada H&R 2 cm lik spacer aldım brembo disk-frenide sıfırlamaya karar verdim bu yaz inşallah onuda aradan çıkartırım ,
Sonuç olarak 350z almak isteyen niyetli arkadaşlara tavsiye ederim mükemmel bi araba ben bu kadar dikkat çeken bi araba daha görmedim ,
Sürekli aklımda 350z mi alsam s2000 mi? diye düşünüyordum kendi aracımı almadan önce s2000 sürdüm birazda olsa aklımı çeldi fakat çok kontrolsuz ve heran helva hazırlanmaya müsait bi araç ha ne zaman patlıcaz diye insan tedirgin oluyor ,
vallahi ne yalan söyliyim 350z bambaşka bi araba o kadar kontrollu ki insana güven veriyor Allah var inmek istemiyorsun çok sakin ve yavaş kullanırım şehir içi ortalamam 11.4lt km takıntım olmasa hergün çıkarıcam ama şimdilik çok titiz bakıyorum haftada 2-3 gün![]()
Bugüne kadar kullanmış olduğum gözümü zevklendiren araçlar içerisinde en keyifli araçlarımdan diyebilirim evladiyelik olarak özel bir araç olarak saklayacağım
Eski fotoğraflarını ve güncel halini yavaş yavaş koyucam daha aracıma devam edeceğim nihayet vakit ve nakit ayırmam lazım
Şimdilik bu kadar arkadaşlar zahmet edip okuyanlara teşekkürlerimi sunarım maşallah'ı esirgemeyin daha iyileri sizlerin olsun
Kısa bi zaman sonra video gelicek acele etmek istemiyorum birazcık film tadınca olucak güzel bi ekiple anlaştık bekliyorum
![]()